tiistai 15. maaliskuuta 2016

Ensimmäinen juoksukisa vauvan syntymän jälkeen

Viime lauantaina juoksin Floridassa ensimmäisen kisani Islan syntymän jälkeen. Kyseessä oli paikallinen juoksutapahtuma, Shamrock 5k&10miler, jonka järjesti Palm Beach Roadrunners-juoksuseura. Tapahtuma järjestettiin Lake Worthin John Prince parkissa, joka on suuri virkistyskäyttöön tarkoitettu puistoalue. Viiden kilometrin matka tuntui itselleni juuri sopivalta juoksumatkalta ensimmäiseksi kisaksi  ja Floridan lämmössä olin enemmän kuin iloinen ettei tarvinnut juosta 16km matkaa! ;)



John Prince parkin maisemia seitsemän jälkeen aamulla

Kisa-alueen vilinää
Tapahtuma järjestettiin irlantilaisen St. Patrick´ s dayn kunniaksi, joten monilla osallistujilla oli sen mukaisesti juoksuasuissaan jotain vihreätä ja myös hauskoja päähineitä näkyi useammalla. Mukana oli todella laidasta laitaan porukkaa, mikä oli aivan mahtavaa. Nuoria, vanhoja, lapsia, perheitä ja hyvin eri tasoisia juoksijoita sulassa sovussa. Etenkin 10 miler-kisassa näytti olevan mukana myös kovia menijöitä, mutta 5k matkalle lähdettiin hieman rennommalla fiiliksellä. 








5km kisa alkoi klo 7.45, mutta onneksi tapahtumapaikka oli vain 10 minuutin ajomatkan päässä majoituksestamme. Olin edellisenä iltana katsonut juoksuvaatteet valmiiksi, joten aamu sujui varsin joutuisasti, vaikka vauvakin piti saada lähtövalmiiksi. Saavuimme tapahtumapaikalle hyvissä ajoin, mikä olikin hyvä juttu, sillä tapahtuma oli isompi kuin olin odottanut. Autoja valui puiston parkkipaikoille jonoksi asti, mutta onneksi saimme parkkipaikan nopeasti ja minä lähdin painelemaan numeroiden hakuun, sillä aikaa kun Henri jäi laittamaan Islaa vaunuihin. Numeronhaku sujui todella nopeasti ja sain myös kisapaidan, mutta valitettavasti vain XL koossa, sillä kaikki pienemmät koot olivat jo loppuneet. Ennen omaa lähtöä ehdin hetken pyörimään tapahtumapaikalla ja fiilistelemään. Otin kuvia ja nautiskelin siitä, että olin taas pitkästä aikaa mukana tällaisessa tapahtumassa. Niin huippu fiilis! Verkkasin myös hetken aikaa ja käytin paikallisia bajamajapalveluita ennen kuin oli aika siirtyä kannustamaan 10 milerit matkaan ja siitä hetken kuluttua omaan lähtöön.





Kisa pääsi alkamaan aika tarkalleen klo 7.45. Juoksimme alussa puiston läpi menevää leveää autotietä, joten tilaa oli mukavasti. Alkureitti oli loivaa alamäkeä, joten huomasin heti, että vauhti tuli reippaammaksi kuin olin ajatellut.  Se tuntui kuitenkin hyvältä, joten annoin mennä ja keskityin hengittämiseen sekä ryhdikkään juoksuasennon ylläpitämiseen. Keli oli onneksi pilvinen eikä aikaisin aamulla ollut niin kuuma, mutta myötätuuleen juostessa tuntui ilma aika läkähdyttävältä. Kiitin mielessäni, että kisa alkoi niinkin aikaisin! 



5km on siitä ihan huippu matka, että se on varsin lyhyt, mutta kuitenkin riittävän haastava. Koska tämä oli vasta ensimmäinen kisa itselleni vauvan syntymän jälkeen pyrin pitämään vauhdin suurimman osan matkasta aika mukavuusalueella. En ole juossut kovempia lenkkejä vielä ollenkaan, mutta lappu rinnassa toi kyllä ehdottomasti lisää buustia ja juoksinkin lujempaa kuin olin ajatellut pystyväni. Tavoitteenani oli alunperin juosta 5km noin 30 minuutin pintaan, ehkä 29 minuuttiiin, mutta loppumatkasta huomasin, että tullaan menemään reippaasti sen ali. Viimeisellä 500 metrillä otin vielä loppukiriä ja sain kiinni muutaman selän ennen maalia. Maalissa kello näytti 27:23. Olin tosi tyytyväinen, sillä vastahan tässä ollaan reilun kuukauden verran juostu. Fiilis maaliviivaa ylittäessä oli aika huikea! Olin taas tekemässä sitä, mitä rakastan ja ihan parasta oli kun rakkaat olivat katsomossa kannustamassa! <3 Saimme maaliviivan jälkeen myös hienot mitalit kaulaan ja fiilis oli kuin olisin juossut pidemmänkin kisan! :D 

Loppukiri kohti maalia :)




Shamrock 5:ksta oli hyvä aloittaa tämä uusi juoksukausi ja olen todella iloinen, että sain mahdollisuuden osallistua kisaan meidän Floridan reissun aikana. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään juoksutavoitteita ja alkaa vähitellen lisätä juoksukilsoja.

Tultiin tosiaan kotiin tänään aamupäivällä ja matka meni jälleen hyvin. Palailen tällä viikolla tänne blogin puolelle Floridan reissukuulumisilla, sillä kuvia ja ihania hetkiä on paljon jaettavaksi. Kohta koitan painua nukkumaan ja toivon, että ensi yö sujuisi hyvin, jotta päästään pian rytmiin. Jetlag on usein tännepäin tullessa aika kova, mutta toivotaan, että siitä selvitään suhteellisen vähällä tällä kertaa...hieman epäilen, mutta ainahan saa toivoa! ;)

Mitä teille kuuluu?? :) Kivaa viikkoa!

-Karoliina

Seuraa myös Instagramissa & Facebookissa

15 kommenttia:

  1. Hyvä Karkki <3! Tosi hienosti oot päässyt taas jo hyvään juoksukuntoon ja varmaan keväällä Naisten kymppi menee samaa vauhtia vähintäänkin! Jeejee! Huiput kannustajat sulla ja kivan oloinen tapahtuma! :) Tervetuloa Suomeen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Kiitos Hanna! :) Joo, kivaa että on se kymppi siellä toukokuun lopussa odottamassa niin pääsee vähän vauhtia kokeilemaan puolikasta lyhyemmällä matkalla :) Nyt vaan lenkkejä pidentämään! Mennään yhdessä juoksemaan joku päivä? :) Oli kyllä tosi kiva tapahtuma ja ihan parhaat kannustajat! Kivaa viikkoa sinne! <3

      Poista
    2. Joo, mennään! Laitellaan viestiä! :)

      Poista
  2. Voi että! Ihan täällä liikutuin tästä :). Sä oot kyllä tosi hienosti päässyt taas juoksukuntoon ja kesällä meet jo vanhaan malliin!:) Toivottavasti tuut Paavolle niin pääsen kannustamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, senkin raskaushormonimonsteri! ;) <3 Mutta joo, liikutuin mäkin kun juoksin maaliin! Oli kyllä ihan huikea fiilis! <3 Ja juoksukunto on vielä aika aluillaan, mutta toivottavasti etenee tästä mallillaan! Paavo olisi suunnitelmissa, joten ehkä me siellä nähdään! :) Kivaa viikkoa sulle! <3

      Poista
  3. Hei mahtavaa Karkki, upee suoritus! Ihanaa juoksufiilistelyä kaiken kaikkiaan, oot ihan huippu (edelleen) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiiii..onkohan siellä se Tarja, jonka luulen siellä olevan? :) Oonkin miettinyt, että missä oot, kun et ole pitkään aikaan kommentoinut! Kiva kun kommentoit nyt ja kiitos! <3

      Poista
    2. Minähän täällä :) Pidin pientä sometaukoa kaiken kaikkiaan mutta nyt tuli aika palauttaa suosikkiblogit lukulistalle! Jatkan siis matkaa blogin seurassa ja ehkä tapahtumissa törmätään.. <3

      Poista
    3. Kiva, että oot back ja toivottavasti törmätään! <3

      Poista
  4. Hellou, uusi lukija ilmoittautuu! Olipa ihana hyvänmielen kisapostaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hellouu :) Kiva kun kommentoit ja tervetuloa mukaan! :)

      Poista
  5. Jeee hienoa Karkki. Hieno juoksukisakauden aloitus:)

    VastaaPoista
  6. Onnittelut hienosta juoksukauden aloituksesta! Floridassa olisi kyllä kivaa juoksennella vaikka ihan muuten vaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jonna! :) Siellä on kyllä aivan ihana juoksennella! <3

      Poista