maanantai 12. syyskuuta 2016

Hyvä juoksuviikko & valmistautumista seuraavalle puolimaratonille

Viime viikko oli pitkästä aikaa hyvä juoksuviikko. Ei sen takia, että kaikki lenkit olisivat olleet kovavauhtisia tai superpitkiä vaan sen takia, että sain juostua kaikki kolme suunnittelemaani lenkkiä ja kaksi niistä ihanien ystävien seurassa! Lisäksi säät juoksemiseen olivat aivan täydelliset (syyskuu on niin paras juoksukuukausi) ja lauantain lenkki myös sai olon hieman luottavaisemmaksi ensi lauantain Espoo Rantapuolikkaan suhteen. 


Maanantain lenkille sain seurakseni ystäväni Jennyn, jonka kanssa oltiin nähty viimeksi heinäkuussa, joten lenkkitreffit ja kuulumisten vaihtaminen olivat todellakin paikallaan! Treffattiin puolessa välissä kummankin kotoa (n.2km alkuverkkamatka treffipaikalle) ja jatkettiin siitä rantaraitille. Hölkkäiltiin aika rauhallista vauhtia ja vaihdettiin kuulumisia. Mulla ei ollut mikään superhyvä olo, koska olin syönyt aivan liian lähellä lenkkiä eikä vatsa tykännyt yhtään. Oikea rookie-mistake! Olisi pitänyt tietää paremmin ja tavallaan tiesinkin, mutta nälkä oli niin kova, että oli pakko syödä ja ajattelin, että kyllä se siitä. No, ei se nyt ihan siitä ja vatsan turvotus hidasti juoksuvauhtia aika reippaasti. No, tämä oli hyvä muistutus taas siitä, että pitää suunnitella paremmin, että ehtii syödä sen 1,5h-2h ennen lenkkiä. Onneksi seura oli niin hyvää, että lenkki sujui aika leppoisasti vatsaongelmista huolimatta. Kiitos Jenny seurasta ja pian uusiksi! <3





Viikon toinen lenkki tuli juostua torstaina, jolloin sain seurakseni ystäväni Jutan. Itse asiassa sekä Jutta että Jenny olivat mun kaasoja meidän häissä, joten tämä viikko, joka sisälsi juoksutreffit molempien kanssa oli aika luksusta! <3



Jutan kanssa lähdettiin juoksemaan meiltä ja suunnattiin jälleen rantaraitille. Sää oli mitä upein ja sanoinkin monta kertaa lenkin aikana, että wau tätä keliä! Syyskuu ja tuntui ihan kesältä, mutta ei kuitenkaan ollut kuuma. Täydellistä. Juoksimme aika rauhallista vauhtia yhteensä 12km. Yritimme jossain kohtaa ottaa vähän reippaampaa vauhtia, mutta aika pian katsoimme toisiamme ja totesimme, että tänään ei vaan lähde, joten kiiruhdetaan hitaasti mielummin. Haha. Jutalla oli vielä edessään lauantaina puolimaraton, joten rauhallinen lenkki sopi hänellekin paremmin kuin hyvin! Se on jännä, miten erilaisia juoksupäiviä on. Välillä kulkee, välillä ei todellakaan ja silloin on hyvä mennä sitä vauhtia, mikä tuntuu mukavalta.


Kiitos Jutta seurasta myös, oli ihan huippu lenkki! Mullakin oli taas vatsa kunnossa, kun söin tällä kertaa riittävän aikaisin ennen lenkkiä. Lesson learned. 

Lauantaina hyppäsin autoon ja ajoin Otaniemeen, josta lähdin juoksemaan rantapuolikkaan reittiä. Halusin käydä tsekkaamassa reittiin tulleita muutoksia ja muutenkin muistelemassa reitin kulkua Otaniemen päässä, sillä muuten reitti on mulle todella tuttu. Muutokset ovat tänä vuonna tulleet reitin alkuosaan ja loppuosaan Keilaniemen rakennustöiden takia. Nyt jää pois Kehä 1 varsi alussa ja lopussa Karhusaari-Keilaniemi kierros. Sen sijaan reitti kulkee Otalahden vierestä, mikä tuntui ihan mukavalta muutokselta. Ymmärtääkseni reitti ei vielä ole muutoksineen virallisesti mitattu, joten jotain muutosta siihen saattaa vielä tulla ennen ensi lauantain kisapäivää. Jotenkin tuli sellainen tunne, että tämä uusi reitti olisi loppupäästä nyt vähän lyhyempi, kun Karhusaaren kierros jää pois. Jos näin on, niin toki siihen tehdään vielä tarvittavat muutokset. Sain kuitenkin haluamani kuvan siitä, millainen reitti on tuolla Otaniemen päässä ja se oli pääasia! :) 


Lauantain lenkillä juoksin alkuun pari kilometriä verkkaa hieman rauhallisemmin ja sitten nostin vauhtia 5.20-5:25min/km pintaan. Hetken kesti, että sain jalat rullaamaan ja nelosvaihteen päälle, mutta kyllä se sieltä tuli ja pitkästä aikaa tuli oikeasti sellainen vahva fiilis juostessa. Jalat, koko kroppa ja pää olivat mukana juoksussa ja ajatellessani tulevan viikonlopun puolikasta, alkoi vatsassa kutkuttamaan kivasti. Niin siistiä päästä taas juoksutapahtumaan juoksemaan ja etenkin kotikaupungin puolimaratonille! :) Lauantain lenkin pituudeksi tuli 10,8km ja keskivauhti oli 5.28min/km. 


Lenkin jälkeen oli hyvä fiilis! Jalat ja koko kroppa on tuntunut taas paremmalta viime aikoina, kun olen saanut selän jumeja auki hieronnan avulla ja toki myös venytellyt/rullaillut enemmän. Niin se vain menee, että kroppa on yhtenäinen kokonaisuus ja jumit eri puolilla kroppaa vaikuttavat myös toisaalle. Tällä hetkellä on siis iloisen odottava fiilis lauantain puolikasta ajatellen. 

Puolikkaalle valmistautumisen suhteen olen ajatellut, että juoksen tänään normaalisti rauhallisen lenkin (pitkästä aikaa yhdessä Hannan kanssa, jee!) ja sitten torstaina lyhyen "herättelylenkin", jonka aikana otan ehkä muutaman vedon. Perjantaina pidän lepopäivän ja lauantaina onkin sitten kisapäivä. Mitään sen kummempaa tankkausta en aio tehdä, vaan syön normaalisti. Tosin loppuviikosta varmasti hieman hiilaripainoitteisesti. Nesteiden juomiseen kiinnitän erityishuomiota etenkin torstaina ja perjantaina. 

Millaisia tavoitteita sitten on puolikkaan suhteen?

Suoraan sanottuna lähden kyllä hakemaan kauden parasta tai toisiksi parasta, joka on ehkä se realistisempi! :) En tiedä pystynkö yhtä hyvään suoritukseen kuin kesäkuun HHM:llä, joka tuli vähän puskista, mutta uskoisin, että jos lauantaille osuu hyvä päivä niin aika lähelle olisi mahdollista päästä. Saa nähdä! Joka tapauksessa pääasia on mulle pitää hauskaa ja nauttia kotikaupungin juoksutapahtumasta. Jos juoksu vielä kulkisi mukavasti niin se olisi ihan huippua! :)

Näillä fiiliksillä täällä kisaviikkoon! Millä fiiliksillä te muut rantamaratonille/puolikkaalle tulijat olette? 

-Karoliina


Seuraa Instagramissa/Facebookissa/BloglovinissaSnapchatissa (candyontherun) 


10 kommenttia:

  1. Täällä kanssa odotellaan lauantain puolikasta. Valmistautuminen ei nyt mitään huippuhyvää ole taaskaan ollut. Pari pitkistä on sentään tullut juostua...Lämmintä on edelleen ollut mun makuun liikaa juoksulle, nytkin 28 varjossa. Onneksi lauantaille pitäisi olla viileämpää, ehkä jopa sateista keliä luvassa. Tälle viikolle on samat suunnitelmat. Tänään juoksin 10km ja to sitten joku pikkulenkki. Tsemppiä sinne! Terkuin Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä sinne myös!! :) Vitsi, että siellä on vielä lämmin!! Mutta toivotaan, että lauantaina on sitten viileämpää, koska se vaikuttaa kyllä niin paljon. Täälläkin on ollut ihan takakesä, mutta parinkympin tienoilla lämpötilat, se on vielä ihan ok. Hyvää valmistautumista ja tuu sitten raportoimaan miten meni! :)

      Poista
  2. Lauantaita odotan ja samalla jännittää. Olin alum perin juoksemassa kokonaisen, mutta HCM:n jälkeen ei ole ollut motivaatiota tai aikaa pitkille lenkille tai ylipäänsä maraton treenille, niin päätin vaihtaa puolikkaalle, tosin sit joutuu juoksemaan kovempaa eikä vauhtitreenejä ole kuin pari elokuun jälkeen, joista toinen viime viikolla ja toinen tänään... Tosin HCM meni hyvin, ja perus lenkkejä on tullut juostua kuitenkin, lukuunottamatta viikon flunssaa joka iski HCM:n jälkeen. Tavoitteena on koittaa parantaa uutta enkkaa , joka tuli kesällä HHM:ssä, mutta se voi olla liian kova, lauantaina nähdään kuinka käy. On kyllä kiva päästä puolikkaalle kun ei ole tullut niitä juostua kesäkuun jälkeen. Espoon rantapuolikkas on kyllä itselle nostalginen matka, sillä juoksin ekan puolikkaan siellä 2009 ja oonkin alunperin itse espoolainen. Nyt onkin 5.s kerta rantapuolikkaalla ��
    Tää blogi on kyllä huippu! On kiva seurata vauva-arkea ja juoksujuttuja, vaikka en sua tunne.
    T. Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Laura! :) Kiitos paljon kommentista ja tosi kiva kuulla, että tykkäät blogista! <3 Mulle ihan parasta palautetta, koska olisi tylsää täällä yksin kirjoitella! :) Ymmärrän tosi hyvin tuon, että vaihdoitkin puolikkaalle..mulle on jokaisen maratonin jälkeen tullut jonkinlainen juoksuähky ja motivaatiopula, joten ymmärrän hyvin, että uuden maratonin tallaaminen niin pian HCM:n jälkeen ei vielä houkuta! :) Ja hauskaa, että sulla jo viides rantapuolikas! Mulla taitaa olla nyt kolmas? Näin muistaakseni! Ja espoolaisena on kyllä tosi hauskaa juosta kotimaisemissa. Toivotaan kivaa tapahtumaa lauantaille ja hyvää juoksua! Paljon tsemppiä, tule kertomaan tänne sitten miten meni, haluan kuulla raportit! :)

      Poista
  3. Tsemppiä lauantain juoksuun! On kyllä ihmeellistä, miten juoksu kulkee välillä kuin unelma ja yhtäkkiä seuraavana päivänä ei sitten kulje yhtään. Tää ihmiskeho on kyllä ihmeellinen :) kiitos mukavasta blogista muuten! Odotan aina innolla seuraavaa postausta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Johanna! :) Kiitos kommentista ja tsempeistä! Ihana kuulla, että odottelet aina uusia postauksia! Tällaiset kommentit motivoi mua lisää kirjoittelemaan! :) Ja toden totta..niin erilaisia on juoksupäivät! Lauantaina oli tosiaan ihan huippu ja sitten taas eilen ihan pläh! Onneksi oli hyvä juoksukaveri niin sain lenkin juostua, yksin olisin varmaan luovuttanut! :D

      Poista
  4. Mahtavia kaverilenkkejä ja huikee viikonlopun vahvat jalat -lenkki :)! Oot melkoinen mimmi kyl! Olipa kivaa eilen nähdä pitkästä aikaan ja vaihtaa kuulumisia <3 Mä luulen et puolikas menee hienosti lauantaina, jeee ja jännäää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! <3 Oli kyllä tosi huippua nähdä eilen ja kiitos lenkkiseurasta!! :) Yksin olisin varmaan heittänyt hanskat tiskiin aikaisemmin! :D Toivotaan hyvää juoksupäivää lauantaille! Tuu kattomaan!! Ja muista harkita sitä #flatisfast juttua! ;)

      Poista
  5. En ole tulossa Espooseen puolikkaalle, mutta olen hengessä mukana. Toivottavasti saatte juosta passelissa syysilmassa. Pidän sulle peukkuja! Keveitä koipia ja hyvää mieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Sulla meneekin varmasti hetki maratonista palautumiseen ja huikeasta juoksusta nautiskeluun! :) Onnea vielä sinne!!

      Poista