torstai 6. marraskuuta 2014

Häämatkalla osa 1: Chicago, Illinois

Marraskuun pimeyden keskellä on kiva muistella kulunutta kesää, ja ihanaa reissua, jonne lähdimme heti häiden jälkeen kesäkuun lopussa. Halusimme häämatkasta "meidän näköisen", joten tiedossa oli sopiva sekoitus aktiivilomailua ja löhöilyä kuuman auringon alla. Ensimmäisenä kohteena matkallamme oli Chicago, josta kumpikin olimme kuulleet paljon hyvää. Hääkiireiden vuoksi emme ehtineet kovin paljon perehtyä kaupunkiin ennen reissua, mutta tiesimme, että haluamme käydä katsomassa "perusnähtävyydet", ja sen jälkeen fiilistellä kaupunkia mahdollisimman paljon kävellen, maisemia katsellen, syöden hyvin, istuskellen puistoissa ja kahviloissa sekä shoppaillen. 





Hotellimme Palmer House Hilton sijaitsi Chicagon "The Loop"-alueella, joka muistutti hieman NYC:n Midtownia. Paljon toimistorakennuksia, kauppoja ja jonkin verran ravintoloita, mutta ei mitään kovin spesiaalia, lukuunottamatta maan yläpuolella kulkevaa junarataa, the Loopia. 


Ensimmäisenä aamuna Chicagossa olimme aikaeron vuoksi liikkeellä jo aikaisin aamusta, ja suuntasimme kehuttuun aamiaispaikkaan, jonka nimi oli "Wildberry". Siellä söimme napamme täyteen omelettia, ja pancakeseja! Nam! Annokset olivat jäätävän kokoisia, mutta super hyviä!  Jakaminen oli tosiaan niiden kohdalla suositeltavaa! ;)


Aamiaisen jälkeen suuntasimme aamukävelylle Millenium Parkiin, joka on rakennettu puistoalue aivan the Loopin ytimessä. Puistoalue on viihtyisä, ja siellä järjestetään mm. konsertteja ja erilaisia tapahtumia. 





Seuraavana vuorossa "must" nähtävyyksistä oli Willis Tower-näköalatorni, josta oli upeat näkymät ympäri kaupunkia! :) 





Willis Towerin ja Starbucks-tankkauksen jälkeen matka jatkui kävellen ympäri kaupunkia. Chicagossa vesi on ihanasti lähellä koko ajan, joko joen tai Lake Michiganin muodossa, joka on vähintäänkin "valtameren kokoinen" järvi. 


Lounasstoppia jossain kohtaa :) 
Yksi Chicagon suosituimmista, ja kivoimmista nähtävyyksistä (tai enemmänkin ajanviettopaikoista) on the Navy Pier, joka on etenkin lapsiperheiden suosiossa, mutta hyvin siellä viihtyi kävelemässä ja katselemassa vähän isommatkin! :) Navy Pierilla on muun muassa paljon kauppoja, pikaruokapaikkoja sekä pieni huvipuisto.





Navy Pierilta oli mahtavat näkymät järvelle sekä kaupunkiin! Ilma oli vain tosi tuulinen, joten ei kovin kauaa viihdytty laiturilla, mutta tykkäsin tosi paljon veden läheisyydestä. <3


Chicago on tunnettu kulttuurielämästään; teattereita ja etenkin komedia-showta piisaa, mutta niihin ei tällä reissulla keritty. Tarjontaa olisi kuitenkin ollut mahtaviin kulttuurielämyksiin vaikka millä mitalla. 


Ja tietysti myös Chicagossa oli päästävä juoksemaan! Nykyään kannan juoksulenkkarit aina mukaan reissuille, sillä juoksemalla on hauska tutustua uusiin paikkoihin. Ensin kannattaa tosin selvittää hieman juoksureittejä, ja varmistua, että juokseminen on kaikin puolin turvallista. Kävimme yhtenä aamuna juoksemassa Lakefront traililla lyhyen aamuhölkän, mutta muuten tein treenit hotellin salilla, ja juoksin juoksumatolla. Lakefront Trail oli siinä mielessä kiva juosta, että se on tarkoitettu vain ulkoilijoiden käyttöön, eikä autoja tarvitse varoa, tai juoksua keskeyttää liikennevaloihin. Bonuksena oli hienot maisemat Lake Michiganille. 




Häämatka sai hienon alun, kun saimme tutustua USA:n kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin. Chicago on kuitenkin niiin suuri, että neljässä päivässä ehdimme näkemään ja kokemaan Windy Citystä vain pintaraapaisun. Minä voisin kaupunkiin palata ehdottomasti, ja arvatkaa mikä voisi olla hyvä syy? Jep, Chicago marathon tietysti!


Chicagosta matka jatkui hieman kuumempiin maisemiin…next up San Juan, Puerto Rico! :) Siitä lisää seuraavassa matkapostauksessa! 

Onko sinulla matkakuumetta pimeän marraskuun keskellä? Minne seuraavaksi? Mikä olisi unelmamatkakohteesi, jos ei raha tai aika olisi esteenä? :) 

Ihanaa torstai-iltaa! Mulla on huomenna kiva päivä tiedossa, kun tulee lisää vuosia mittariin, ja suunnitelmissa on kivoja juttuja koko synttäripäiväksi! :)

<3: K

Candy on the Run myös Facebookissa & Instagramissa! Seuraa sielläkin! :)

18 kommenttia:

  1. Tämä ei helpottanut Amerikan matkakuumettani sitten yhtään :) Ihania kuvia ja varmasti oli mahtava matka! Pitäisi vaan systemaattisesti pistää rahaa säästöön ja lähteä reissuun. Ehkä nyt sain motivaatiota hivenen lisää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, oon pahoillani! :) Voin kertoa, että ei sinne matkustaminenkaan helpota sitä matkakuumetta! :D Jenkkeihin pitää vaan päästä aina uudelleen, siellä on niin paljon näkemistä ja kokemista! Kiitos, oli kyllä tosi hyvä reissu, ja tämä Chicagossa oleskelu oli sille vasta alkua! Jep, tiedän ton tunteen…rahaa vaan vähitellen sinne säästöpossuun, ja sitten lentoja ostamaan! ;) Kivaa viikonloppua!

      Poista
  2. Onnea etukäteen! Kiva oli lukea teidän matkasta. Me oltiin kesällä reilut viisi viikkoa Amerikassa. Aloitin bloggaamisen tuolloin ja siitä reissusta kertoo toinen blogini matkallausassa.blogspot.fi. Olimme kaksi viikkoa Seatlessa ja Washingtonin osavaltiossa, josta parhaimpina muistoina mm. Valassafari, vaellukset tulivuorilla ja Olympic- vuoristossa sekä ihanat vesiputoukset. Lisäksi matkasimme kolme viikkoa autolla Kaliforniassa, Arizonassa ja Nevadassa. Tuolta road tripiltä on upeita kokemuksia. Mainittakoon parhaimpina mm. Grand Canyon (ehdottomasti hienoin paikka ikinä!), Losin Disneyland ja. Universal studiot, Yosemite, San Fransisco ja ykköstie. Lähtisin koska vaan uudestaan.

    Seuraava matka mulla on heti tammikuun alussa, kun lähden luisteluvalmennettavien kanssa Berliiniin kisoihin. Keväällä mennään miehen kanssa Prahaan pidennetylle viikonlopulla ja juoksemaan puolikas, jee! Jos hääbudjetti pysyy aisoissa, niin ideana olisi tehdä kaksi häämatkaa. Kesällä lyhyt pyrähdys esim. Italiaan tai Kreikan saaristoon, ja vuoden päästä talvella ajatuksena olisi lähteä Balille! Matkustaminen on ihanaa ja matkojen suunittelu melkein yhtä ihanaa. Mun unelmakohde olisi Afrikan safari ja Australia. Tietty myös USA:n juoksutapahtumamatkat houkuttaisi (NYC, boston...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! :) Kuulostaa aivan ihanalta teidän Amerikan reissu!! :) Paljon on siellä vielä nähtävää, ja koettavaa! Haluaisin tehdä ainakin pidemmän reissun Kaliforniaan, ja muutenkin länsirannikolle! Ihanasti sulla on tulossa reissuja keväälle! Mullakin on onneksi muutama tiedossa jo, niin helpottaa vähän matkakuumetta! Häämatkasuunnitelmat kuulostaa myös teillä tosi kivoilta, ihanaa, jos pystyy kaksi matkaa toteuttamaan! Mukavaa viikonloppua! :)

      Poista
  3. Oi ihanaa kuulla teidän hanimuunista lisää! Matkailupostaukset kiinnostaa aina!:) Ja ai että tuo pancakes-annos - NAM!! :) Itse olen käynyt Chicagossa vain lentokentällä, ehkä joskus sitten paremmin..

    Kyllähän tässä matkakuume alkaa taas nostaa päätään. Haaveita olis vaikka millä mitalla, mutta tällä hetkellä voisi joku eteläinen kohde ja lämmin auringonpaiste vois olla jeees! Uusi-Seelanti olis varmaankin ykköskohde, jos saisin valita.. tahtoisin kyllä nepaliin myös trekkaamaan ja kiipeämään Kilimanjarolle. Californiaankin voisin lähteä uudestaan vaikka heti. Ja armeniaankin voisin palata tapaamaan mun ystävää. Tietty euroopassa kiehtois alppien seutu, sveitsi, itävalta.... jaja.. ei mulla vissiin mitään matkakuumetta! ;)

    Mutta heiii - mitä ihaninta synttäriviikonloppua!! Naatiskele!!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kivaa, että oli kiinnostava!! :) Ja ihania noi sun matkahaaveet!! Mulla on ihan sama, että lista on niin pitkä, etten tiedä mistä sitä alkaisi purkamaan! Ja olisi ihanaa käydä kaikissa uusissa paikoissa, mutta sitten on myös niitä ihania vanhoja suosikkeja, joissa "pitää" käydä myös! On se vaikeeta! ;) Ollaan kyllä onnekkaita tytsyjä, että saadaan matkustella! <3 Kiitos, mä naatiskelen! Ollu niin huippupäivä ettei mitään rajaa… :)

      Poista
    2. Hei Satu, kurkkaapa tämä blogi, siellä ollaan juuri matkalla Nepaliin trekkaamaan! ;) http://www.matkakuume.net/

      Poista
  4. Ai että onko matkakuumetta :D no ON ! Onneksi lähdetään ensi viikolla lievittämään sitä Berliiniin. Jenkit saattaakin olla ens vuoden reissulistalla, mulla on ainakin krooninen New York - kuume! Ihanan aurinkoisia kuvia, ei näytä pöllömältä paikalta tuokaan.
    JA onnea etukäteen ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, meitä on siis monta matkakuumeilevaa! :D Voi vitsi, Berliini on myös mun go to-listalla! Kivaa matkaa!!Nykki on aina ykkönen, se on maailman ihanin, mutta oli Chicagokin makee! Kiitos paljon!! :)

      Poista
  5. Vautsi, vaikuttaa upealta paikalta ja kivalta matkalta! :) Itse en ole koskaan käynyt Jenkeissä, mutta olisi kyllä upea päästä käymään siellä. Jos jenkkeihin lähtisin, ensimmäinen kohde listalla olisi New York ja seuraavana upeat kansallispuistot Yellowstone ja Yosemite. Oletko muuten käynyt noissa kansallispuistoissa, kun olet ilmeisesti useammankin kerran jenkeissä matkustellut? Ehkäpä kun saan nämä opinnot loppuun, niin olisi aikaa matkustaakin vähän enemmän.
    Ja Hyvää synttäriä, pidä kiva päivä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anna! :) En ole ehtinyt käymään Yellowstonessa tai Yosemitessa, ne on kyllä "go to-listalla" jonain päivänä! Jenkeissä on tosi kiva reissata, koska siellä hommat toimii ja kieli on helppoa! Suosittelen kyllä, jos vain on mahdollista jonain päivänä :) Mä olen käynyt siellä aika paljon, kun koko suku isän puolelta asuu tai on asunut siellä, lähinnä Floridassa ja Nykissä, koska ollaan usein oltu sukuloimassa. Losissa, San Fransiscossa, Seattlessa, Bostonissa ja Cape Codissa on myös tullut pyörähdettyä, ne on kivoja myös :) Kiitos paljon, on ollut aivan ihana päivä!! <3

      Poista
  6. Oi vitsi oli ihanaa lukea tätä! Matkapostaukset on huippuja! Tosi hienoja kuvia ja kivoja tunnelmia teidän hanimuunilta. Matkakuumehan tässä taas iskee, vaikka edellisestä reissustakaan kunnolla vielä palauduttu ;) Paljon on paikkoja missä haluaisin vielä käydä, mutta jos nyt Eurooppaa ajattelee, niin Balkanin alue kiinnostaisi erityisesti! Olisi kivaa myös päästä Istanbuliin. Ja tuolla muualla, noh, ainakin Alaska, roadtrip Kaliforniassa, Meksiko, Indonesia ja Malediivit :D Kivaa viikonloppua ja synttäripäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiii, kiva, että tykkäsit! :) Lisää tulee! Kiitos, kuvat menee täysin H:n piikkiin, se on meidän kuvaaja matkoilla! :) Mulla on sama juttu, että paikkoja, joissa haluaisin käydä on ihan mielettömästi! Balkanin alueella kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti Belgrad! Se on kuulemma makee! Ja sama, roadtrip Kaliforniassa! Millon mennään? ;) Ja Malediivit ehdottomasti! Ja Australia, Etelä-Afrikka, Portugali (Lissabon!), Irlanti, Argentiina (Buenos Aires).. ja ja ja… :) Meen lukemaan Mondoa :D Kiitos paljon vielä täälläkin <3

      Poista
  7. Heh, uskomatonta, olimme heinäkuun alussa juurikin samassa hotellissa! Häämatkailimme erilaisella tavalla, ajeltiin Route 66 ja menimme matkalla naimisiin :D Älyttömän kiva kuntosali oli Palmer Housissa! Chicagoon täytyy todellakin päästä uudelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä!! :) Oli kyllä kiva hotelli ja kuntosalilla just hyvin laitteita ja tilaa! Tykkäsin! Ja wau, Route 66 ja matkalla naimisiin kuulostaa ihan mielettömältä! :) Kiva, kun kommentoit!

      Poista
  8. Hassua palata katsomaan tätä blogia uudelleen nyt reissun jälkeen (lueskelin parhaat matkavinkit täältä ennen loppukevään Chicagon minilomaa. Päätin nyt palata kun reissusta jäi yksi mainitsemisenarvoinen kokemus: Alinea.

    Tämä ravintola yllättää. Kun ravintolakokemus onnistuu aiheuttamaan lapsekasta kikatusta lähes keski-ikäisessä pöytäseurueessa niin silloin voidaan puhua HAUSKASTA illasta. Miltä kuulostaisi sokerista kehrätty omenainen helium-ilmapallo? Tavallista Alineassa.

    Kannattaa käydä jos yhtään fiilistelet (kekseliästä) ruokaa ja iltaa piiiitkän kaavan kautta.

    Jos kiinnostaa enemmänkin niin lukekaa koko tarina täältä: http://pitkankaavankautta.blogspot.fi/2015/09/alinea-chicagon-kuuluisuus.html

    //Tiina, Pitkän Kaavan Kautta
    http://pitkankaavankautta.blogspot.fi/2015/09/alinea-chicagon-kuuluisuus.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Tiina! Ihan mahtavaa, että luit täältä matkavinkkejä ennen teidän reissua!! Ehdottomasti tuun kurkkaamaan sun postauksen Chicagosta myös, ja pitää laittaa tuo Alinea muistiin mahdollista seuraavaa kertaa varten! :)

      Poista