torstai 1. lokakuuta 2015

10 asiaa joita juoksusta kaipaan

Vaikka juoksutauolla oleminen on viime aikoina sujunut yllättävän hyvin valehtelisin, jos väittäisin etten kaipaa juoksua. Tottakai kaipaan sitä, itseasiassa montaa juoksuun liittyvää asiaa! Mutta tiedän myös, että aika menee nopeasti ja pian pääsen taas palailemaan kaikessa rauhassa rakkaan lajin pariin ja nauttimaan näistä kaikista jutuista, joita tällä hetkellä kaiholla mietin! <3

Tässä tulee 10 asiaa, joita kaipaan eniten juoksussa tai siihen liittyen:
 • Juoksutapahtumien tunnelmaa: juoksutapahtumat ovat minulle juoksun suola! Rakastan niiden fiilistä, iloista energiaa, itsensä ylittämistä ja toisten kannustamista. Ne ovat ihan parasta, ja parhaat juoksumuistot liittyvät monesti tapahtumiin ja niiden ympärille olleisiin juttuihin.


 • Yhteisiä juoksulenkkejä juoksukavereiden kanssa: rakastan yhteislenkkejä, niiden aikana käytyjä keskusteluja, uusien juoksusuunnitelmien tekemistä ja maailman (tai ainakin oman elämän) parantamista. 

  • Juoksun antamaa "kaikki tuntuu paremmalta lenkin jälkeen"-fiilistä: Tiedättekö sen, kun asiat tuntuu menevän pieleen, takana on huono päivä tai jokin ikävä juttu pyörii mielessä..Menet juoksemaan, pää selkenee lenkin aikana ja kotiin tullessa mieli on paljon parempi. 
  • Pitkän lenkin tuomaa ruokahalua ja ruoan maistumista: Rakastan ruokaa ja syön paljon...aina! Mutta mikään ei voita sitä, kuinka hyvältä ruoka maistuu hyvän juoksusuorituksen jälkeen! Oikein tuntee, kuinka kroppa janoaa polttoainetta lisää palautuakseen. Ruoka maistuu silloin niin hyvältä.   • Yleistä juoksufiilistelyä: Seuraavien treenien ja kisojen suunnittelua, tapahtumasivujen selaamista, juoksukavereiden kanssa yhteisten tapahtumien tai juoksureissujen suunnittelua. Kaikkea sitä hauskaa pöhinää, jota juoksemiseen liittyy. 
  • Sitä tunnetta, kun ylität maaliviivan juoksutapahtumassa ja olet voittanut itsesi: Selasin juoksukuvia viime syksyltä ja muistelin tätä fiilistä muun muassa Vantaan puolikkaalta, jossa juoksin enkkani sekä Kaarinan syysmaratonilta! Se tunne on niin mahtava, ja luulen, että vain juoksijat sen ymmärtävät.   • Poluilla ja metsässä juoksemista: Aloin vasta kunnolla päästä polkujuoksun makuun viime vuonna loppuvuodesta, ja se on niin ihana ja rauhoittava laji! <3 

  • Juoksutreeneistä ja tapahtumista bloggaamista: Kirjoittamisesta ja juoksuharrastuksen jakamisesta on tullut tärkeä osa harrastusta ja rakastan kirjoitella juoksujuttuja myös tänne blogiin. Parasta on innostaa ja kannustaa muitakin lajin pariin ja jakaa omia fiiliksiä ja tuntemuksia muiden kanssa. Ensi vuoden puolella pääsen taas toivottavasti fiilistelemään näitä juttuja  enemmän myös kirjoittamalla.
  • Juoksun tuomaa hyvää oloa kropassa: Se ihanan väsynyt ja raukea olo kropassa hyvän juoksutreenin jälkeen! <3 

  • Juoksuyhteisöä: vaikka seurailen juoksuyhteisöä melko aktiivisesti tälläkin hetkellä muun muassa somessa, niin en koe olevani siinä samalla tavalla "sisällä" kuten normaalisti. Mutta pian olen taas toivottavasti mukana fiilistelemässä, kannustamassa ja antamassa vertaistukea, joka on mielestäni parhaita juttuja koko lajissa! :) 

  Voitteko samaistua näihin fiiliksiin? Mitkä asiat ovat teistä juoksussa parhaita juttuja ja mitä kaipaisitte, jos joudutte/joutuisitte pitämään taukoa? 

  Kivaa torstaita ja lokakuun ekaa päivää! 

  -Karoliina


  10 kommenttia:

  1. Toi yleinen fiilistely on kyllä ihanaa! On niin hauskaa aina suunnitella juoksuvuotta, kisoja, tavoitteita ja treeniohjelmia. :) Itse treenaamisen ohella nautin myös suuresti kaikkien juoksukirjojen lukemisesta. Lempparini on Haruki Murakamin "Mistä puhun kun puhun juoksemisesta" ja Larry Shapiron "Zen ja juoksemisen taito". Noi on molemmat enemmän omaelämäkerrallisia kuin tietokirjoja, ja mun mielestä sellaisia pitäisi olla enemmän! Vielä on lukematta Dean Karnazesin "Ultramaratoonari", joka vaikuttaa myös todella koukuttavalta. :) Satutko sä tietämään vastaavia kirjoja?
   T. Saltsi

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Moi Saltsi! Jep, yleinen fiilistely on kyllä ihan parasta! :) Hei, täytyy myöntää, että mä oon ilmeisesti enemmän keskittynyt juoksublogien- ja lehtien lukemiseen kuin kirjoihin, joten ne on mulle ihan tuntematonta aluetta! Kiitos kuitenkin noista vinkeistä, kuulostaa tosi mielenkiintoisilta! Jos mä seuraavalla lomalla vaikka saisin kirjan avattua! Oon ollut nyt aikuisiällä tosi huono lukemaan kirjoja (muita kuin opiskeluun liittyviä), vaikka pienenä luin ihan mielettömän paljon. Mulla ei oo siis antaa sulle vastavinkkejä kirjoihin, sorry! Kivaa viikonloppua ja kiva kun kommentoit!!

    Poista
  2. Voi ihana Karkki! Sulla on kyllä ollut niin ihana positiivinen tatsi näissä juoksujutuissa, että jo pelkästään nämä kaikki kuvat saa niin hurjan hyvälle tuulelle. Oot ollut ihanan innostava kaikissa blogiteksteissä, että niistä kyllä huokuu rakkautesi lajiin!:) Juoksu on kyllä ihan huippu harrastus.. :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. <3 Voi kiitos Satu! Rakkaudesta lajiiin, ei voi muuta sanoa! :) Ja kiitos, mullekin tuli niin hyvä fiilis, kun vaan katselin näitä postauksen kuvia! Aivan ihania juoksuhetkiä vuoden varrelta ihanien tyyppien kanssa! Ja monta superkivaa kuvaa jäi laittamatta. <3 Ens vuonna tehdään sitten uusia ihania muistoja!! Kivaa viikonloppua!

    Poista
  3. Voin yhtyä kaikkiin kohtiin.:)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiva kuulla, että ollaan samoilla linjoilla! :)

    Poista
  4. Ihanaa Karkki <3! Sun asenne juoksuun on paras ja se välittyy ihanasti lukijoillekin! :) Voidaan sitten taas mennä yhessä polkulenkille, kun oot palautunut raskaudesta. Yhteislenkit on niin huippuja ja samoin tapahtumat! Eniten varmaan kuitenkin jäisin kaipaamaan juoksun helppoutta ja pään nollausta raittiissa ilmassa, jos juoksutauko tulisi. Juoksu on parasta terapiaa!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Voi kiitos Hanna! <3 Niinkuin Sadulle tossa yläpuolella totesin: rakkaudesta lajiin! :) Ja joo, todellakin mennään yhdessä polkulenkille sitten!! Meinasin kirjoittaa jo tohon tekstiin, että "Hannaaa, odotan polkulenkkejä, kun oon back!" :D Ja noi on kyllä niin totta, juoksun helppous ja just se pään nollaaminen! Kivaa viikonloppua ja nähdään pian!! :)

    Poista
  5. Kovin on tuttuja fiiliksiä. Tai en mä niinkään kaipaa juoksutapahtumia, mutta senkin edestä sitä fiilistä, mitä arkipäivän juoksulenkki tuo.

   Hyvää mammalomaa sinne! Sulla on kuitenkin ehkä paras mahdollinen syy tälle juoksutauolle. :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Moikka Suvi! Kiitos paljon! On ehdottomasti paras mahdollinen syy pitää juoksutaukoa! :) Arkipäivän juoksulenkin tuoma hyvä fiilis sekä henkisesti ja fyysisesti on kyllä ihan mahtavaa..sitä odotellessa! Kivaa viikonloppua sulle! :)

    Poista