keskiviikko 7. lokakuuta 2015

What a feeling: valmis gradu!

Vauvan syntymän lisäksi lähestyy tällä hetkellä myös toinen iso maalisuora, nimittäin opiskelujen loppuun saattaminen. Tavoitteenani on ollut koko ajan saada gradu pois alta ennen vauvan tuloa ja nyt voin ilokseni sanoa, että tavoite saavutettu. Palautin gradun eilen lopullisesti E-thesis-järjestelmään ja viralliseen tarkastukseen. En voi uskoa, että gradu on nyt valmis!!! On ihan mieletön ja vähän epäuskoinen fiilis..siinäkö se nyt oli? Tietysti vielä edessä on paperihommia, työn kansitus jne, mutta käytännössä opiskelut Viikissä taloustieteen laitoksella ovat nyt ohi ja olen viittä vaille valmis elintarviketieteiden maisteri. Tekee mieli hyppiä riemusta ilmaan (ehkä vähän hypinkin...Jiihuuuu!) :) 


Muistoja ekasta opiskeluvapusta yliopistolla! 

Aloitin elintarvike-ekonomian opiskelut syksyllä 2009. Jatkoin silloin suoraan ammattikorkeasta pääsykoeruljanssin kautta yliopistolle, ja nyt voin sanoa, että se oli hyvä päätös. Opiskeluvuosiin mahtuu monenlaista; iloa, naurua, vuoristorataa, töitä, valvomisia yömyöhään tentteihin lukien tai esseitä kirjoittaen, epäuskoa valmistumisesta, rahan kanssa kiristelemistä, ystäviä ja uuden oppimista. Ammattikorkean jälkeen vuonna 2009 en vielä tiennyt, mitä haluan "isona" tehdä, joten oli ehdottomasti hyvä päätös jatkaa opiskeluja yliopistolla etenkin, kun sain restonomin opintoja hyväksiluettua elintarviketieteiden kandidaatin tutkintoon. 

Viimeisten yliopistovuosien aikana on kirkastunut hieman enemmän, millaisia töitä haluaisin jatkossa tehdä ja niihin liittyen tein myös graduni. Uskon sen olleen hyvä päätös, sillä ainakin gradun tekeminen tuntui huomattavasti mukavammalta, kun aihe oli kiinnostava! Saa nähdä onko siitä myös hyötyä jatkossa töiden hakemisessa. Tällä hetkellä graduprosessi on sen verran tuoreessa muistissa, että kirjoittelen lähiaikoina postauksen omista vinkeistäni sen suhteen. Muistan nimittäin itse googlanneeni vinkkejä gradun tekemiseen ja prosessista selviämiseen viime keväänä, kun homma oli vasta alussa. Silloin koko gradu tuntui  kuin isolta vuorelta, jonka valloittaminen oli yhtä todennäköistä kuin kiipeäminen Mt. Everestille...mutta tässä nyt ollaan ja voittajina on sille vuorelle kiivetty! Se on siis mahdollista! ;)

Juhlittiin eilen gradun palautusta asiaan kuuluvasti yhdessä ihanien opiskelukavereideni kanssa Soil Wine Roomissa kippistelemällä (minä cokis zerolla) ja syömällä tapaksia. Oli ihanaa nähdä tyttöjä ja vaihtaa kuulumisia! Nämä tyypit ovat kyllä opiskeluvuosien parasta antia! :) <3


Nyt kun gradu on valmiina, voin hyvillä mielin ja täysillä keskittyä tähän seuraavaan etappiin, joka vielä onneksi köllöttelee tyytyväisen oloisena masussa! :) 

Kivaa ja kirpakkaa (hrrrr..) keskiviikkoa! 

-Karoliina 

Seuraa Instagramissa / Facebookissa / Bloglovinissa Blogit.fi:ssä

17 kommenttia:

 1. Onnea Karoliina <3! Niin hieno juttu, että sait gradun valmiiksi! Olit kyllä nopea ja tehokas, sellainen olo mulle jäi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! <3 On kyllä hyvä fiilis! Hmm...olin tehokas nyt elokuusta alkaen, mutta sitä ennen tehokkuudessa olisi voinut olla parannettavaa! ;)

   Poista
 2. Paljon onnea! Huippua, että sait gradun valmiiksi. :) Varmasti upea fiilis, voit olla ylpeä itsestäsi! Nyt saat sitten keskittyä 100% vauvajuttuihin kun opinnot on suoritettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna!! :) Joo, on kyllä hyvä fiilis! Se tuntui niin isolta projektilta, ja nyt se on done!! Ja jep, on kivaa ettei tarvitse miettiä opiskelujuttuja samaan aikaan, kun opiskelee vauvaelämää :)

   Poista
 3. Jes huippua ja paljon paljon onnea! Mulle on kans jäänyt jotenkin sellanen kuva, et oot ollut sen kanssa tosi tehokas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :) Mä olin aika tehokas nyt viimeiset 2kk, mutta sitä ennen...en niin kovin :D Mutta pääasia, että se on nyt paketissa niin kuin pitikin!

   Poista
 4. Mahtavaa Karkki! Onnea vielä❤ Nyt saat hyvällä syyllä nauttia hyvästä fiiliksestä! Gradu on kuitenkin iso työ, jonka valmiiksi saaminen on todella hieno saavutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiina! <3 Jep, se on iso työ ja saavutus, joka jää monella roikkumaan, joten täytyy kyllä olla iloinen! :)

   Poista
 5. Onnea!I :) Onnistuit hyvin kuvaamaan sen, miltä tuntuu aloittaa graduprosessi... aloitin nimittäin itse noin kuukausi sitten. Olo oli tosiaan kuin järkälemäisen vuoren juurella! Siksi odotankin innolla kaikkia graduvinkkejä!

  Iloista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi vitsi, tsemppiä kovasti sinne! Koitan ensi viikolla kirjoitella itse hyviksi kokemiani vinkkejä, toivottavasti niistä on sulle apua! Mukavaa loppuviikkoa sinne myös!!

   Poista
 6. Jiiiiihaaaa!!! Onneaonneaonnea!!!:):)

  VastaaPoista
 7. Onnittelut gradun valmistumisesta! Nyt onkin kiva odotella vauva-paketin toimitusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Nyt on tosiaan ihana fiilis, kun sai sen pois alta! Kivaa viikonloppua sinne :)

   Poista