keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Häämatkalla Karibialla osa 4: St Maarten

Parempi myöhään, kun ei milloinkaan, vai mitä? Nyt mammalomalla on ollut aikaa selailla läpi matkakuvia, joten ajattelin jatkaa häämatkapostauksia siitä, mihin viimeksi (hävettävän pitkä aika sitten) jäätiin. Luvassa onkin seuraavien viikkojen aikana kerran viikossa piipahdus Karibian aurinkoon tankkailemaan reissuenergiaa kuvien ja fiilistelyjen kautta! :) Jatketaan reissua St. Maartenin saareltaAikaisemmat häämatkapostaukset löytyvät blogin Matkailu-välilehdeltä. St. Maarten oli ensimmäinen kohteemme 7-yötä kestäneen Eteläisen Karibian risteilyn aikana. Tässä vaiheessa vielä ajattelimme, että tutustumme kohteisiin pääasiassa omatoimisesti, emmekä varanneet St. Maartenille mitään laivayhtiön järjestämää ohjelmaa tai retkeä. Pian kohteeseen saapumisen jälkeen huomasimme, ettei tekemistä ja näkemistä riittänyt koko päiväksi ainakaan Philipsburgissa, jonne laiva rantautui, joten hyppäsimme taksiin ja suuntasimme omatoimiselle päiväretkelle Maho Beachille, joka sijaitsi aivan Princess Julianan lentokentän vieressä. Lentokonebongareille (ja muillekin) tämä uimaranta oli vertaansa vailla. Harvemmin sitä näkee isoja koneita näin läheltä ja monet olivatkin tulleet rannalle vain bongaamaan lentsikoita! Rantabaarissa oli jopa koneiden laskeutumisaikataulu esillä. Isolla porukalla jännättiin seuraavaksi laskeutuvaa Jet Bluen konetta Miamista ja päivän isoimman koneen KLM:n Boeing 747 lähtöä takaisin  Amsterdamiin!  Siinä kohtaa uimarannalla lensi hiekkaa niin paljon, että se varmasti veti vertoja Saharan hiekkamyrskyille, joten auringonottoon Maho Beach ei ehkä ollut se otollisin paikka (ainakaan koneiden noustessa ilmaan kentältä), mutta muuten lentokoneiden bongailu oli aika hauska ja erilainen kokemus! :) 


Kaiken kaikkiaan vietimme Maho Beachilla mukavan ja varsin leppoisan rantailtapäivän bongaillen lentokoneita, juosten karkuun lentokoneiden aiheuttamaa hiekkamyrskyä (sitä oli joka paikassa :D), syöden rantakahvilassa ja ottaen aurinkoa aina laskeutuvien koneiden välissä. 
Muuten tutustuminen St. Maarteniin jäi melko vähäiseksi (kohteissa on vain 1 päivä aikaa risteilyllä), ja totesimmekin tämän ensimmäisen kunnon risteilykohdepäivän perusteella, että retkien ottaminen laivayhtiön kautta kannattaa, jos haluaa nähdä ja kokea mahdollisimman monipuolisesti. Tosin tässä kohteessa myös omatoimiretki onnistui varsin hyvin, kuten tuli todettua! St. Maarten oli kaiken kaikkiaan ihan ok, mutta makeammat paikat olivat vielä edessä! Seuraavassa matkapostauksessa reissataan St. Kittsille ja valloitetaan Mt. Liamuiga! :)

Onko muita, joilla matkakuume taas polttelee? Reissukuvia selatessa se ainakin täällä tuli taas esiin...viimeistään keväällä on ehkä ihan pakko päästä jonnekin! :) 

Matkaterkuin, 
Karoliina 


6 kommenttia:

 1. Ihanaa! Terkkuja Karibialta, Arubalta ja Curacaolta. Oli ihanaaa!!

  VastaaPoista
 2. Hei, kiva, että kirjoitat Karibian reissustasi! Olimme juuri heinäkuussa 2014 mieheni kanssa häämatkalla Karibianristeilyllä Oasis of the Seas -laivalla Western Caribbean -reitillä (Florida-Haiti-Jamaika-Meksiko-Florida). Suunnitelmissa on tehdä uusi risteilyreissu mahdollisimman pian, joten vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiva kuulla, että nämä postaukset kiinnostaa! :) Toivottavasti saatte vinkkejä! Itselläkin alkaa kyllä matkakuume nostaa taas päätään, kun selailee näitä kuvia ja muistelee ihania hetkiä reissusta! :)

   Poista
 3. Ooo, matkajuttuja! Kivaa! :) Kyllä uskon todellakin, että matkakuvia selaillessa on taas matkakuume nostanut päätään! Samaa vikaa ollut täälläkin ;) Kovin usein ei ees matkakuvia uskalla alkaa siitä syystä selailla :P ens viikolla me ollaan lähdössä Berliiniin, mikä helpottaa ees vähän! Mut lämpimään tekis mieli kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kivaa, hyvää Berliinin reissua!! :) Lämpimään tekis täälläkin mieli! Yllättäen aina tämän pimeän vuodenajan lähestyessä! Keväälle on onneksi vähän reissusuunnitelmia jo, mutta katsotaan toteutuuko ne. Kivaa loppuviikkoa Tiina! <3

   Poista