keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Häämatkalla Karibialla osa 5: St. Kitts & Mt. Liamuigan valloitus

Heips! Täällä ollaan edelleen yhtenä kappaleena ja vauva tuntuu viihtyvän yksiössään paremmin kuin hyvin! Kuten viime viikolla kerroin, keskiviikkoisin reissataan seuraavien viikkojen ajan Karibian maisemiin. Häämatkalla Karibialla-postaussarja siis jatkuu. Aikaisemmat postaukset voit kurkata blogin Matkailu-välilehdeltä.

Eteläisen Karibian risteilyn ensimmäisen päivän vietimme St. Maartenin saarella. Illansuussa laiva starttasi kohti seuraavaa kohdetta, jonne saavuimme heti seuraavana aamuna. Tervetuloa  St. Kittsille! 
Ensimmäisestä risteilypäivästä viisastuneina tutkimme tarkasti laivayhtiön tarjoamaa retki-ja aktiviteettitarjontaa seuraavissa kohteissa, jotta saisimme saarivierailuista irti mahdollisimman paljon. St. Kittsille olimme varanneet päivän aktiviteetin jo risteilyä varatessamme, sillä halusimme ehdottomasti päästä kokemaan tämän retken, jota kuvattiin sanalla "strenuous" eli  fyysisesti vaativa. Kyseessä oli vaellus/kiipeilyretki Mt. Liamuigalle, St. Kittsin korkeimmalle kohdalle ja yhdelle Karibian korkeimmista huipuista. Kyseisen aktiviteetin kerrottiin vaativan hyvää fyysistä kuntoa ja olimme valmiita ottamaan haasteen vastaan! :) 

Meidät retkelle lähtijät kuljetettiin satamasta autoilla Mt. Liamuigan juurelle ja matkalla ehdimme ihailla hieman ohi vilahtavia kauniita St. Kittsin maisemia. Vuoren juurella tapasimme oppaamme ja saimme käteen ainoat varusteemme vuoren valloitukseen, nimittäin vaelluskepit, jotka tulivatkin tarpeeseen! Jälkeenpäin  tosin mietimme, että ehkä paikka paikoin olisi tarvittu muitakin (turva)varusteita, vaikka selvisimme keppien avulla ihan hyvin..Ennen lähtöä mieli oli intoa täynnä ja kroppa valmiina haasteeseen. Sää oli onneksi melko pilvinen eikä super kuuma, mutta kosteus auttoi hikeä pukkaamaan päälle jo ennen lähtöä (kuten kuvista voi nähdä). Lähdimme jonossa valloittamaan Mt. Liamuigaa ja alkuun saimmekin olla kuin sunnuntai kävelyllä, kun kävelimme sademetsässä polkuja ylöspäin. Ei kovin vaativaa, mutta melko pian jo ainakin yksi mies kääntyi takaisin..

Sunnuntaikävely muuttui melko pian ihan kunnon treeniksi, kun maastosta tuli haastavampaa ja aloimme ymmärtää paremmin "strenuous"-kuvausta. Kiipesimme yli kivien ja puunjuurakoiden koko ajan jyrkemmäksi muuttuvalla polulla. Ylöspäin kiipeäminen kesti noin 2,5 tuntia. 


Etenkin loppumatka lähellä huippua oli jo fyysisesti vaativaa, sillä maasto oli huomattavasti jyrkempää kuin alempana. Koko ajan sai olla tarkkana siitä, mihin astui, sillä juurakot ja kivet saattoivat olla liukkaita. Olimme kuitenkin ihan fiiliksissä, sillä kiipeäminen oli hauskaa! Muutaman tunnin kiipeämisen jälkeen saavutimme vuoren huipun, jossa otimme pikaiset kuvat "vuoren valloittajina". 


Alaspäin meneminen olikin sitten ajoittain jopa haastavampaa kuin ylöspäin kiipeäminen, mutta siitäkin selvittiin. Mt. Liamuigalle kiipeäminen oli yksi kivoimmista ellei kivoin aktiviteetti koko risteilyn aikana meidän molempien mielestä ja fiilistelimme sitä vielä pitkään! :) Jotain siinä vain on, että pääsee haastamaan itseään fyysisesti ja näkemään uusia paikkoja. Parhautta! 

Retken jälkeen meillä oli vielä hetki aikaa ennen laivan lähtöä, joten päätimme ei niin freesistä-olemuksesta huolimatta käyttää ajan hyväksi ja lähteä vielä tutkimaan hetkeksi St. Kittsin pääkaupunkia Basseterrea, jossa laivamme oli satamassa. Kävelimme pikkukaupungin kaduilla, kävimme kurkkaamassa katedraalia ja söimme pikaisen lounaan. Ja fiilistelimme tietysti edelleen päivän retkeä, joka sai ihanan endorfiiniryöpyn kroppaan!


Päivä St. Kittsillä oli ehdottomasti meidän mieleen. Seuraavassa matkapostauksessa matkataan kauniille Antigualle, joten pysy mukana! :) 

Millainen matka on sun lemppari: a) rantaloma b)aktiviteettiloma c)kaupunkiloma d)yhdistelmä näistä e)joku muu, mikä? Mikä on mieleen painuvin aktiviteetti lomamatkoilta?

-Karoliina 


2 kommenttia:

  1. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Muutama kyssäri käytännönasioista ja turvallisuudesta. Oliko tuolla käärmeitä tai muita kuumottavia öttiäisiä? Entä itikoita? Miten juomahuolto eli toitteko omat juomisenne vai oliko retken järjestäjillä juomista tarjolla? Noissa lämpötiloissa ja noin fyysisessä rääkissä nestettä kuluu varmasti ja paljon. Vaikuttaa kyllä sellaiselta retkeltä, jolle kyllä lähtisin itsekin, jos tuolla päin olen reissussa ja kyseinen retki on tarjolla. Lempparimatka on juurikin risteilymatka ja kohteesta riippuen retket niissä. Jamaikasta sai paljon enemmän irti, kun lähdimme laivayhtiön järjestämälle bussiretkelle Falmouthista Montego Bayhin. Haitin Labadeessä taas puolestaan oli mukavaa vain oleskella rannalla ja käydä uimassa. Meksikon Cozumelissa puolestaan kiertelimme omin päin satama-alueen lähialueita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta! :) Risteilyt on kyllä siitä ehdottomasti tosi kivoja, että ehtii nähdä ja kokea paljon lyhyen ajan sisällä ja "hotelli" kulkee mukana niin ei tarvitse kamojen raahaamista tai siirtymisiä miettiä sen kummemmin! Ei törmätty käärmeisiin tai muihinkaan öttiäisiin, puhuttiin itseasiassa miehen kanssa tästä sun kommentin jälkeen, ja todettiin molemmat, ettei edes mietitty niitä siellä silloin eikä niistä ollut mitään puhetta! Meillä oli mukana sekä omaa juotavaa että pientä evästä + saatiin myös järjestäjiltä, mikä kuului retken hintaan. Ehdottomasti nesteitä kului ja oli hyvä olla jotain pientä syötävää mukana, jotta verensokeri pysyi ylhäällä. Onneksi ei ollut mitenkään tukahduttavan kuuma ja aurinkoinen keli vaan ennemminkin pilvinen ja kostea, sekin vähän helpottaa! Laivayhtiön järjestämät retket osoittautui meidänkin kohdalla parhaaksi mahdolliseksi tavaksi saada risteilykohteista kaikki irti! :)

      Poista