maanantai 26. lokakuuta 2015

Baby update 7: 40 viikkoa & laskettu aika

Heippahei! Täällä edelleen! :) Käsi pystyyn, kuka uskoi, etten kirjoittaisi enää ainakin yhtä raskauspäivitystä viime viikkoisen jälkeen? No en minä ainakaan! :D Olin kyllä melko vakuuttunut, että vielä ainakin yksi kirjoitellaan, koska vauva ei tosiaan ole antanut mitään merkkejä tulostaan ja eteenpäin on tässä porskuteltu samaan malliin kuin viime viikkoina muutenkin. 

Tänään tulee siis täyteen 40 viikkoa ja on arvioitu laskettu aika. Olo on...kaikin puolin normaali! Tai raskausajan normaali. Aamulla käytiin Milan kanssa 3,5km aamulenkillä, nukuin yön kuten yöt viime aikoina (eli muutamalla vessaherätyksellä) ja aamiaisella ruoka maistui. Lounaalle suuntasin Silvopleehen näkemään pitkästä aikaa Heidiä ja Elinaa ja vaihtamaan kuulumisia heidän kanssaan, mikä olikin oikea maanantain piristys. Kiitos vaan seurasta ihanat naiset! <3 

Tänään aamulla nappasin (ehkä) viimeiset masukuvat lasketun ajan kunniaksi. Huvin vuoksi otin kuvat myös edestä ja takaa. Hauskaa on, että edestä ja takaa ei kovin selkeästi vatsaa erota, mutta alkaahan se aika komea kumpu olla sivulta katsoessa! Varressa on muuten +18kg lisää..Tällä hetkellä vaa´an lukeman näkeminen ei enää hetkauta juuri mihinkään suuntaan, vaikka ollaankin ihan uusilla kymmenluvuilla. Onneksi vielä kuitenkin yhtä kymmenlukua alempana kuin tuo toinen puolisko, muuten ehkä hetkauttaisi..


Due date bump date 40+0
Viime perjantaina kävin tosiaan neuvolassa, jossa kaikki vaikutti olevan kunnossa. Sf-mitta oli kasvanut ja se oli nyt 32,5. Tosin th totesi, että vauvan asento vaikuttaa mittaan, joten se ei välttämättä kovin luotettavasti kerro vauvan koosta. Vatsa tosin tuntuu kasvaneen nyt ihan viimeisinä viikoina, joten eiköhän se pienikin siellä ole kasvanut. Vauvan sydänäänet olivat hyvät ja vahvat edelleen. Varattiin myös vielä tämän viikon perjantaille seuraava neuvola varmuuden vuoksi. 

Muuten kaikki valmistelut vauvan tulon suhteen alkavat nyt olla tehtynä. Viikonloppuna saatiin ostettua puuttuva rintapumppu ja sairaalakassi on ollut pakattuna jo pidemmän aikaa. Nyt vain lähinnä odotellaan, vaikka en ihan pelkkään odotteluun haluakaan ryhtyä vaan koitan keksiä kaikkea tekemistä tuleville päiville, jotta aika kuluu nopeammin eikä olo muutu turhaan kärsimättömäksi. Vauva tulee kun se on valmis tulemaan, enkä jaksa uskoa, että voin tehdä mitään, mikä nopeuttaisi asiaa. 

Näillä mennään! Ihanaa kun monet tuntuu siellä jännittävän meidän mukana, kiitos siitä! <3 

-Karoliina 

18 kommenttia:

 1. Olipas kiva nähdä ja jutella pitkästä aikaa <3 Ihanan reipas ja raikas olet, vaikka laskettupäivä jo onkin. Mukana jännitetään :)
  Pusuja ja haleja, Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, super kivaaa, kunnon piristysruiske maanantaihin! <3 Kiitos paljon! <3

   Poista
 2. Jännää! Itselläni tuli tasan tuo kilomäärä raskauden aikana 😊 Itselläni tosiaan alkoi vain heti säännölliset supistelut, tulppa irtosi muutama tunti sen jälkeen ja vedet meni sairaalassa. Kohta on pikkuinen maailmassa!!! 💕🍼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on super jännää!! Mä itseasiassa kävin lukemassa sun synnytyskertomuksen just eilen ja mietin, että tolleen se vois mullakin mennä...kuulosti nimittäin ihan siedettävältä kokemukselta! :D Mutta saapa nähdä, millainen kokemus on mulla edessä! :)

   Poista
  2. Mä voisin synnyttää millon vaan uudestaan, mut raskaana en heti taas haluais olla 😂

   Poista
  3. Haha, okei! Tässä kohtaa, kun synnytys on vielä edessä niin toi on varsin rohkaisevaa kuulla! :)

   Poista
 3. Oi vitsiiii, miten todella jännittäviä aikoja!! Huhheijaa ja ihanaa <3 Ihailtavan rauhallisena ja pirteänä olet siellä edelleen! Luottaa vain siihen, että vauva tulee maailmaan sitten kun on valmis <3 Eläydyn niin mukaan, että olen yrittänyt kuvitella itseäni samaan tilanteeseen ja itsehän olisin varmaan ihan hermorauniona :D, joten aivan ihana fiilis tulee näitä sun ajatuksia lukiessa :) Mukavia päiviä sinne, odotuksentäyteisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, yritän pitää itteni mahdollisimman rauhallisena ja maltillisena, eiköhän tässä vielä ehditä jännittämään ihan tarpeeksi! ;) Kiitos! <3

   Poista
 4. Mä en kestä! Niin ihanaa, että pian hän syntyy. Oot kyllä positiivisin yliajalle mennyt, jonka tiedän. Odotan jo kovasti teidän vauvauutisia. Tsemppiä loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ei tässä vielä yliajalla olla, laskettu aika on kuitenkin vain arvio, +/- 2 viikkoa! Niin olen sen koittanut pitää mielessä! :) Vielä siis ainakin positiivisin mielin, ehtii tässä jännittämään ja olemaan malttamaton varmasti vielä monta kertaa! ;)

   Poista
 5. Niin kaunis olet, ja niin ihanan positiivinen. Ihailen sua <3

  VastaaPoista
 6. Jännitän täällä sun puolesta! :) Ja ihana että jaksat olla noin positiivinen. Paljon tsemppiä odotuksen viime hetkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Musta tuntuu, että mun puolesta jännittää niin moni, että ehkä mun ei ite tartte! ;) Kiitos paljon Anna! <3

   Poista
 7. Täällä myös jännitetään/odotetaan teidän puolesta!! :D

  VastaaPoista