perjantai 22. tammikuuta 2016

Day in the life (tammikuu 2016)

Heippahei ja kivaa perjantaita! Kuinka se on taas jo perjantai? :) No, en valita! Paljon on kivoja juttuja tiedossa viikonloppuna, joten perjantai on erittäin tervetullut! Ajattelin, että olisi kiva kirjoitella taas pitkästä aikaa tälläinen päivä elämästäni postaus, sillä asiat ovat tässä muuttuneet aika paljon sitten viimeisen sellaisen! ;) Tämä on tosiaan meidän eilinen päivä ja kuten sanottua, päivät vaihtelee ja rytmit vaihtelee, joten harvemmin yksi päivä on samanlainen kuin toinen.

Day in the life (Isla 10,5 viikkoa)

Yö on mennyt hyvin. Isla nukahti yöunille "jo" n. klo 23.40 ja heräsi syömään 4.46 (muistan tarkalleen kun katsoin kelloa). Nopean ja tehokkaan syötön jälkeen päästään kummatkin nukkumaan heti 5 aikaan.

Klo 8.20 alan kuulemaan ääniä Islan pinniksestä. Hyppään itse nopeasti, mutta hiljaa ylös sängystä ja käyn pesemässä kasvot kylmällä vedellä, rasvaamassa naaman ja laittamassa piilarit silmiin. Nappaan myös kahvinkeittimen päälle. Näiden aamurutiinien jälkeen olo on vähän enemmän virkeä.


Klo 8.30-10.30 Käyn hakemassa Islan pinniksestä ja toivottelen hyvät huomenet. Pikku neidillä on vähän komentava sävy "juttelussaan", joten ensimmäisenä ohjelmassa on syöttäminen. Samalla kun imetän, vauva on vielä puolinukuksissa silmät kiinni ja itse selailen puhelimesta yön/aamun aikana tulleita viestejä ja vastailen niihin. Kun Isla on syönyt vaihdetaan vaippa ja höpötellään hetki. Viime aikoina juttua on alkanut tulla jo paljon enemmän ja välillä vain repeilen, kun toinen vääntää naamaa niin hassuihin ilmeisiin ja kokeilee kaikkia mahdollisia ääniä joita suusta tulee! :) Höpöttelyhetken jälkeen tehdään aamutoimet ja sen jälkeen laitan Islan hetkeksi leikkimatolle, jotta saan tehtyä oman aamiaisen ja annan Milalle ruoan. Aamiaiseksi on aika perussettiä: pari ruisleipää, mandariini, kahvia ja vitamiiniporejuoma.





Syön aamiaista matolla Islan vieressä ja alan naputtelemaan muistiinpanoja tätä postausta varten. Pian Isla alkaa ääntelehtimään siihen malliin, että on aika tankata vähän lisää. Otan hänet syliin, hengaillaan ja syödään/juodaan kumpikin, vaihdetaan taas vaippaa. Siivoilen keittiötä, ja tyhjennän tiskikoneen. Käyn jääkaapin sisällön läpi ja suunnittelen mitä tänään syötäisiin. Kauppaan ei tarvitse tänään onneksi vielä mennä. Pukeudun itse ja petaan sängyn ja meikkaan pikaisesti, vain ripsaria ja vähän väriä kulmiin. Nyt ei jaksa panostaa! :D Isla hengailee sitterissä mun vieressä kun teen näitä juttuja. Pian alkaa kuitenkin silmien hierominen ja pieni kitinä, joten tiedän, että on aika alkaa pakata meitä kaikkia ulkovaatteisiin ja lähteä vaunulenkille, jotta Isla pääsee nukkumaan ekoja päikkäreitä. 





Klo 10.25 ollaan ulkona ja valmiina lähtemään lenkille. Pakkasta on -13, mutta ei onneksi tuule, joten ei tunnu kovin kylmältä. Isla simahtaa viidessä minuutissa vaunuihin. Tehdään reilu 3km lenkki, ja 11 aikaan ollaan takaisin kotona. 

Klo 11-14.10 Päikkäriaika=äidin oma aika. (wohoo). Niin paljon kuin tuota pientä tyttöä rakastankin niin oma aika on myös tosi tärkeätä akkujen lataamista varten. Isla siis jatkaa uniaan vaunuissa meidän eteisessä. Riisun vaatetusta hieman vähemmälle ja hän tuhisee tyytyväisenä. Käyn kurkkimassa häntä useasti



Teen treenaakotona.comin 25 minuuttia kestävän treenin Elinan johdolla. Treenissä käydään läpi koko kroppa ja hyödynnetään käsipainoja. Juuri sopiva treeni tälle päivälle! Treenin lopuksi venyttelen hetken ja kirjoittelen sähköpostia. Sen jälkeen hyppään pikaiseen suihkuun ja teen itselleni lounaaksi ison salaatin ja keitän kahvit. Salaattia tehdessä napsin cashew-pähkinöitä pahimpaan nälkään. Päivitän Instagramiin kuvan päivän treenistä, koska haluan jakaa hyvän fiiliksen! Neljäs päivä, neljäs treeni ja perjantaina ansaittu lepopäivä. Treenirytmiin pääseminen tuntuu hyvältä!



Istun alas syömään ja lueskelen blogeja sekä kirjoittelen tätä postausta valmiiksi. Käyn välillä kurkkaamassa, että Islalla on kaikki hyvin. Mun äiti soittaa ja kertoo, että he lähtevätkin Houtskäriin jo klo 13 aikaan, joten pakkailen Milan viikonloppukamat valmiiksi. Ihanaa, että se pääsee taas mukaan ja Elsan kanssa riehumaan viikonlopuksi. 



Siirrän Islan eteisestä lastenhuoneeseen vaunuissa jatkamaan unia, jottei hän heräisi kun Milaa tullaan hakemaan 13.15. Mila on aivan innoissaan eikä taas tapansa mukaan taaksensa katso, kun hössöttää Elsan kanssa! :) Milan lähdettyä mä jatkan kahvin hörppimistä ja lueskelen blogeja. Hetken lajittelen myös kirppikselle meneviä vaatteita. Oma aika! <3 Isla nukkuu tänään yllättävän pitkät "aamupäiväpäikkärit".


Klo 14.10 alkaa vaunuista kuulua ääntä, pikku neiti on hereillä ja tuntuu heränneen väärällä jalalla ainakin äänestä päätellen. ;) Maito ja äidin syli auttaa ja pian ollaan taas normaalin hyväntuulisia. Höpötellään hetki ja vaihdetaan vaippa pariin kertaan. Mä jatkan kirpparivaatteiden lajittelua samalla kun Isla ottaa päiväjumpat leikkimatolla. Saan vaatteet (tai ainakin osan niistä) katsottua läpi, jonka jälkeen sylitellään lisää ja Isla juo lisää maitoa. 

Klo 15.30 alkaa mulla nälkä kurnia vatsassa, joten suunnataan keittiöön tekemään mulle välipalaa. Mietin hetken vaihtoehtoja ja päädyn munakkaaseen. Se on aina hyvä ja täyttävä vaihtoehto! :) Välipalan jälkeen keitän vielä iltapäiväkahvit, koska auringon lasku vaikuttaa muhun joka päivä..alkaa väsyttää! zzzz..Onneksi aurinko näkyy joka päivä pidempään..tai ainakin valo! 




Alan tekemään iltaruokaa valmiiksi, koska Isla tuntuu viihtyvän sitterissä. Hörpin kahvia samalla ja höpöttelen ja laulelen Islalle..onneksi kukaan muu ei kuule! :D Kun sitteri alkaa kyllästyttää otan pikkuneidin hetkeksi syliin ja haen leikkimaton keittiöön. Siinä on kiva köllötellä sen aikaa, että saan ruoan valmiiksi. On the menu: pastaa ja jauheliha-kasviskastiketta (porkkanoita&kesäkurpitsaa)

Klo 16.15 Isla alkaa näyttää väsymyksen merkkejä, joten rauhoitutaan vähäksi aikaa olkkarin sohvalle. Isla nukkuu puolentunnin päikkärit mun sylissä syömisen jälkeen. Mä nappaan välipalaksi banaanin maapähkinävoilla, koska alkaa tuntua siltä, että tarvitsen jotain ennen iltaruoan syömistä.

Klo 17.20-19.20 Mun kaveri Sade tulee kylään ja lähdetään lyhyelle vaunulenkille puoli kuuden maissa. Kävellään puoli tuntia ja vaihdetaan kuulumisia. Isla nukkuu. Henri on jo tullut kotiin, kun tullaan takaisin, joten Isla pääse hengailemaan isin kanssa ja me saadaan Saden kanssa syödä rauhassa ja höpöttää. Isla tulee myös tankkailemaan ja osallistumaan keskusteluihin jossain vaiheessa. Hänellä on taas paljon asiaa ja naureskellaan pienen jutuille! <3 

Klo 19.30 Sade lähtee kotiin ja mä hyppään suihkuun pyykinpesukoneen tyhjennyksen jälkeen.

Klo 19.50 parkkeeraan sohvalle ja Isla tulee tankkailemaan ja nukahtaa 10 minuutissa syliin. Hän nukkuu lähes tunnin päikkärit sylissä. Kattelen telkkaria ja selailen somea kännykällä.

Klo 20-21.20 torkutaan ja tankataan vuorotellen

Klo 21.30 Syön oman iltapalan: lisää pastaa ja kastiketta (nälkä!) sekä kaksi ruisleipää levitteellä ja avokadolla. Jossain vaiheessa menee vielä pari mandariinia. Sen jälkeen kirjoittelen tätä postausta. Olen tehnyt kännykkään muistiinpanoja päivän aikana ja ne tulee tarpeeseen. Vaikka olen ollut siinä uskossa, ettei meidän päivissä paljon tapahdu, mutta jos haluaa lähes kaiken kirjoittaa ylös, niin onhan siinä asiaa. Isi hoitelee tällä aikaa vaipanvaihtoa ja Islan viihdyttämistä. Tyyppi on taas ihan pirteänä hetken aikaa







Klo 22-23.30 Hengataan sohvalla ja Isla torkahtelee ja tankkailee. Puoli yhdentoista maissa käydään tekemässä vika vaipanvaihto yötä varten ja laittamassa unipussi päälle. Klo 23.30 ollaan sen verran syvässä unessa, että kannan pienen pinnikseen nukkumaan. 

Klo 23.30-00 Oma aika vol 2. ja laatuaikaa miehen kanssa :D Saan lyhyen hartia/selkähieronnan (aaah, odotan niin ensi viikon urheiluhierontaa) ja höpötellään hetki kuulumisia. Mä käyn iltapesulla ja meinaan nukahtaa pystyyn, joten suuntaan sänkyyn.

Klo 00.03...lights out. zzzzzzz (to pe välisenä yönä Isla herää syömään n. 03 ja 06...yöt vaihtelee siis tosi paljon).

Siinäpä se, meidän eilinen päivä! :) Toivottavasti joku jaksoi lukea tänne asti! :D 

Mitä teillä on viikonloppu suunnitelmissa? Täällä on tänään siivouspäivä ja kotihengailua, sillä pakkasmittari näyttää -23! Huomenna vietetään tyttöjen iltaa ja sunnuntaina on luvassa brunssi ihanien blogityttöjen kanssa. En malta odottaa!! <3

Kivaa viikonloppua! :)

-Karoliina

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

14 kommenttia:

  1. Olipa kiva postaus! Taidan olla sen verran tirkistelijäluonne, että on kiva lukea mitä muiden ihan tavallisessa elämässä tapahtuu. :) Isla tuntuu nukkuvan ainakin tän päivän perusteella tosi hyvin, lucky you! Meillä ei vauvavuoden aikana nukuttu ikinä kolmen tunnin päikkäreitä, pitkään 45 minuuttia oli pisin mihin päästiin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva, että tykkäsit! :) Ja haha, mulla on ihan sama, että tykkään lukea muiden elämästä ja arkisista jutuista blogeissa! Isla on toistaiseksi kyllä nukkunut tosi hyvin ja tiedän olevani lucky bastard ;) Mutta toisaalta, sekin voi muuttua tässä vielä moneen kertaan, joten nautitaan nyt! :) Ihanaa viikonloppua!! :)

      Poista
  2. Paljon tapahtumaa vaikka ihanaa arkea kuitenkin! :) Kiva postaus! :) Meidän viikonloppu koostuu varmaan ulkona olosta ja lumiukoista kun keli lauhtuu ja kaveritreffeistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Joo, yllättävän paljon tai sitten vaan se näyttää kirjoitettuna siltä, että on paljon :D Kiva kun tykkäsit! Kuulostaa tosi kivalta teidän viikonloppu, tänne on vissiin ainakin luvattu lisää lumiukkolunta, jee! :) Mukavaa viikonloppua!!

      Poista
  3. Ihanaa stressitöntä arkea! Ihanan pitkät päikkärit Islalla niin että saat kunnolla omaa aikaa! Meillä on viikonloppuna suunnitelmissa hiihtoa ja sushi buffaa Felixin ruotsin tädin kanssa. Isi karkaa yhdeksi yöksi laivalle. 😊 Ihanaa viikonloppua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! :) Jep, oli kyllä aika ihanan stressitön päivä ja yllättävän pitkät päikkärit!! Ei ne aina ihan tollaisia ole niin piti kyllä nauttia :) Oi vitsi, teidän viikonloppu kuulostaa niin kivalta!! Mäkin haluaisin sushia ja hiihtämään..ehkä ens viikonloppuna? :) Sounds like a plan! Ihanaa viikonloppua sinne myös!!

      Poista
  4. Moikka! Tosi kiva postaus :) On kiva lukea teidän kuulumisia ja ihanalta kuulostaa vauva-arki. Meidän 3- ja 7v. Lapsoset vaan kerhoilee ja on koulussa, päikkäreistä ei enää tietoakaan. Mutta ei ne kyllä normaalisti yöllä heräile, joten hyvä näin. Meillä luvassa koko perheen voimin huomenna seinäkiipeilyä ja sunnuntaina laskettelua, joten kiva vkl tiedossa. Mukavaa ja rentoa viikonloppua sinne. Ja onneksi täällä ei oo juuri pakkasta, nyt on -1 ja jo ihan kylmä ;) Vuorilla on kuitenkin nyt kivasti lunta niin voi aina käydä kurkkaamassa talvea siellä.
    Terkuin Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! :) Kiva, että tykkäsit!! Ja kiva kuulla teidän kuulumisia!! Ihanaa, kun lapset on jo tossa iässä, että voi tehdä yhdessä kaikkea sporttista! :) Täälläkin pakkaset hellitti ja tänään oli vain -4! Käytiin Islan kanssa hölkkä-kävely vaunulenkillä ja oli niin kivaa! Kivaa viikonloppua :)

      Poista
  5. Voi ei, aloin miettiä mitä kaikkea ehtisin tehdä jos Tinka nukkuisi kolme tuntia (ruokaa, pyykkejä, töitä, blogia)! Tai jaksaisi istua sitterissä, niin että pystyisin joskus meikkaamaan. Voi millaisia juttuja sitä alkaakaan kaipaamaan! Asioita, jotka ennen oli itsestäänselviä :D Enkä edes tajunnut, etten ole meikannut ennen kuin luin tämän! Apua. Ei vaan, ei haittaa, aika aikaansa kutakin :) On nuo lapsoset vaan aika omanlaisiaan yksilöitä jokainen :)
    Me treffataan viikonloppuna isovanhempia ja kummeja ja otetaan rennosti. Viikonlopun aamut on ihania, kun puolisokin on paikalla ja saadaan koko perhe heräillä yhdessä <3 Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, jep! Lapset on kyllä niin erilaisia :) Isla viihtyy hyvin (ainakin toistaiseksi) sitterissä ja leikkimatolla ja nukkuu pitkähköjä päikkäreitä, mutta veikkaan, että tilanne saattaa muuttua, koska on nyt jo alkanut ulkomaailma kiinnostaa aika paljon..Kauankohan malttaa pysyä paikoillaan ja nukkua? :D Mamma nauttii siis tästä meiningistä niin kauan kuin sitä kestää! Kuulostaa kivalta teidän viikonloppu, nauttikaa! <3

      Poista
  6. Kiva lukea tällainen päiväpostaus, havainnollistaa aika hyvin pikkuvauvan äidin arkea. Mulla viikonlopun ykkösohjelmanumerona erään tuoreen isän varpajaiset ;) Hauska ilta varmasti tulossa! Terkkuja sulle ja Islalle :) -J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! :) Haha, hauskaa iltaa teille tänään!! :D

      Poista
  7. Hauska lukea toisen pikkuvauvan ja äidin päivästä :) Tuollaiset päikkärit kuulostaa taivaallisilta. Isla taitaa olla aika lunki tyyppi? Täällä mm. silmät rävähtää auki klo 6., päikkärit kestää sen verran mitä vaunut liikkuu(joskus ehtii vähän lumitöitä tehdä tms), muuten otetaan vaan pieniä torkkuja, leikkimatolla kuluu paljon aikaa (myös äidin) ja klo 16 alkaa hulinat, silloin mm. tissi on maailman kamalin asia ja suuri pettymyksen aiheuttaja, joten illan syötöillä ei tehdä muuta kuin hyräillään pimeässä huoneessa :D - suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Suvi! :) Kiva, että tykkäsit lukea! Islan päikkärit on kyllä aika ihania varsinkin kun saan silloin omaa aikaa, kun iltaisin sitä ei oikein ole, kun hän kukkuu niin myöhään hereillä :) On muutenkin kyllä aika lunki tyyppi, mutta kertoo kyllä jos joku on vialla! ;) Tsemppiä kovasti sinne!! :)

      Poista