maanantai 11. tammikuuta 2016

Life goals

Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa! Kerroin teille tammikuun alussa liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä tavoitteitani tälle vuodelle. Elämä ei kuitenkaan (yllätys) ole pelkkää liikuntaa, joten olen viime aikoina pohtinut myös muita asioita, joihin haluaisin tänä vuonna keskittyä, ja ajattelin kirjoitella niistä tänään. Tämä vuosi on sinänsä hyvin erityinen, sillä mitä todennäköisemmin olen sen kokonaan kotona vauvan kanssa. Äitiyslomani loppuu elokuun alussa, mutta suunnitelma olisi jäädä sen jälkeen ainakin syksyksi hoitovapaalle ja palailla sitten työelämään ensi vuoden alusta, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Tämä mahdollisuus olla kotona läsnä katsomassa pienen ihmisen kasvua on oikeasti jotain sellaista mitä todella osaan arvostaa, sillä Suomessa olemme kyllä valtion tukeman vanhempainvapaan osalta erityisasemassa. USA:ssa monet työssäkäyvät äidit joutuvat menemään takaisin töihin vauvan täyttäessä 3 kuukautta, koska heillä ei ole rahallisesti mahdollista olla pidempään kotona. Voitteko kuvitella, että pitäisi mennä 4 viikon päästä takaisin töihin ja viedä Isla hoitoon? Jep, se olisi kamalaa. Mutta siellä se toimii, jollain tavalla, koska sen on pakko toimia. Tästä syystä kaksi asiaa, joihin haluan tänä vuonna keskittyä on olla mahdollisimman hyvä ja läsnäoleva äiti. Se on oikeastaan ehkä se tärkein tavoite ja asia tälle vuodelle. Toinen asia on NAUTTIA. Haluan nauttia tästä ajasta ja tästä vuodesta kotiäitinä. On ihan mielettömän luksusta saada olla kotona vauvan kanssa, treenailla päiväsaikaan, vaunulenkkeillä ajan kanssa, nähdä mammakavereita keskellä viikkoa, kirjoitella blogia silloin kun aikaa on, elää ilman suurempia aikatauluja ja muita kodinulkopuolisia velvollisuuksia. Eihän tästä voi kuin nauttia, ja jos en sitä tee niin kyllä harmittaa myöhemmin. 

Tiedän myös ettei tämä vuosi tule olemaan pelkkää ihanuutta, sillä vauvan kanssa oleminen ei aina ole niin helppoa. Haluan kuitenkin pyrkiä säilyttämään positiivisen asenteen ja näkemään jokaisessa päivässä jotain hyvää, vaikkei jokainen päivä olisi hyvä. (Koitan muistaa tämän valvotun yön jälkeen!!;))

Tämän vuoden aikana haluan matkustella! Tosin nyt kun aikaa olisi, voi olla, että kukkaro on eri mieltä. Tiedossa on kuitenkin jo muutamia reissuja sekä ulkomaille että kotimaahan. Haluamme päästä Islan kanssa maailmalle jo varhain, sillä itse totuimme matkustamaan pienestä pitäen ja sillä on ollut iso vaikutus oman identiteetin muodostumiseen. Ei sillä, että vauva vielä matkailusta kovasti ymmärtäisi, mutta uskon, että on hyvä pienestä pitäen kulkea mukana eri paikoissa, jotta siihen tottuu. 

Tämän vuoden aikana haluan panostaa tähän blogiin. Tavoitteeni on kirjoitella keskimäärin 3 postausta per viikko. Toivon, että motivaatio säilyy hyvänä läpi vuoden, mutta jos alkaa tökkimään niin sitten otan askeleen taaksepäin. Haluan, että tämä säilyy kivana juttuna itselleni. Haluan myös panostaa blogiin nyt kun se on mahdollista, sillä pahoin pelkään, että työelämään palaaminen aikanaan saattaa tehdä bloggaamisen hieman haastavammaksi. 

Tämän vuoden tavoitteena on myös löytää syksyn/talven aikana työpaikka. Se tulee olemaan iso ja mielenkiintoinen ponnistus, sillä joudun aloittamaan työn etsimisen kanssa ihan alusta. Minullahan ei siis ole paikkaa, jonne palata hoitovapaan jälkeen. Tällä hetkellä ajatus työn etsimisestä tuntuu vielä kaukaiselta, mutta tiedän, että aika tulee menemään nopeasti ja syksyllä se savotta on edessä. 

Tässä vielä pähkinänkuoressa vuoden 2016 tavoitteita:
 • Olla mahdollisimman hyvä äiti
 • Nauttia tästä vuodesta ja jokaisesta päivästä,tehdä mukavia asioita. 
 • Olla positiivinen ja stressaamatta turhista.
 • Matkustella perheen kesken.
 • Bloggailla säännöllisesti ja panostaa hyvään sisältöön.
 • Etsiä työpaikka.


Siinäpä niitä tavoitteita tälle vuodelle. Tekeepä hyvää kirjoittaa niitä ylös, jotta voin palata niihin aina tarvittaessa. Oletteko te tehneet omaan elämään liittyviä tavoitteita näin vuoden alussa? 

Täällä blogissa on tämän viikon aikana luvassa ainakin huippuvinkki kotitreeneihin! Pysykäähän siis linjoilla! <3

Kivaa maanantaita!

-Karoliina

Seuraile menoa myös Instagramissa & Facebookissa!

9 kommenttia:

 1. Hyviä tavoitteita! Toivottavasti työnhaussa onnistaa sitten aikanaan, mutta nyt on tietysti hyvä nauttia erilaisesta arjesta. Hienoa, kun pystyt olemaan Islan kanssa kotona vielä vanhempainvapaan päätyttyä - töihin ja kiireisiin ehtii kyllä myöhemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos Jonna! :) Toivotaan tosiaan, että onnistaa..ei ehkä ole ne helpoimmat ajat työnhakuun! On kyllä ihanaa voida olla vielä syksy kotona, olet ihan oikeassa, että siihen oravanpyörään kyllä ehtii hypätä myöhemminkin! Kivaa viikkoa sulle! :)

   Poista
 2. Millainen päivärytmi sulla ja Islalla on? Meillä vauva 2kk ja tntuu ettei mitään rytmiä vielä ole..on tissilla 20 min tai 3h välein, nukkuu miten sattuu jne. Lapsihan ei varmaan rytmiä kaipaa,mutta äiti kylläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) Nyt jos tähän kirjoittelen meidän viime aikaista päivärytmiä niin se varmasti muuttuu saman tien kun tulee jokin uusi vaihe joten...otan riskin! :D Ensinnäkin on pakko sanoa, että meidän "rytmi" on vaihdellut tässä 9 viikon aikana jo moneen kertaan ja harvemmin kaksi päivää putkeen edes olisi täysin samanlaisia, mutta KARKEASTI sanottuna
   Isla herää 8-9 välillä (tää riippuu tosi paljon yösyötön ajankohdasta)
   Syötöt, aamutoimet, mun aamupala, välillä bloggaamista jne. 9-10/10.30
   Vaunulenkille 10/10.30-11/11.30 ja Isla nukahtaa ekoille päikkäreille vaunuihin ja ne kestää yleensä 2-3h.
   Isla herää päikkäreiltä 12-13.30 välillä,päivästä riippuen.
   Syödään, hengaillaan, leikitään jne.
   15-16 välillä uudestaan ulos vaunulenkille (koiran toinen ulkoilutus), Isla nukkuu toiset päikkärit
   Toiset päikkärit yleensä lyhyemmät, ehkä 1h-1,5h
   Syödään, hengaillaan, leikitään
   klo 18 jälkeen tulee yleensä yhdet tasan puolen tunnin tirsat, useimmiten sylissä
   19-20 syödään, hengaillaan, leikitään, iltatoimet
   20-00 hengataan sylissä syöden ja vuorotellen nukkuen, mutta ei nukahdeta kuin max 30 minuutiksi.
   00ish alkaa yöunet
   02-07 välillä useimmiten 1 syöttö (tankkaa koko illan 20-00 sitä ennen)

   Että semmosta :D Illat on tosi tiheää syömistä, muuten se 2-3h välit :)


   Poista
  2. Niin, ja tää oli sellainen tyypillinen "kotipäivä" :) Jos lähdetään johonkin menoihin tai hoitamaan asioita niin se tietysti vähän muuttaa päivän kulkua, mutta tää olikin karkea aikataulu..En jaksa stressata tarkoista kellonajoista. Syödään kun on nälkä ja nukutaan kun alkaa väsyttää, mutta jonkin verran rytmiä niihinkin on tullut..ainakin hetkellisesti :) Tsemppiä sinne!!

   Poista
 3. Mahtavia tavoitteita :) Elämään kuuluu tosiaan niin paljon muutakin kuin liikunta - tosi mukavaa, että jaat näitäkin tavoitteita lukijoidesi kanssa. Kannattaa todellakin nauttia ajasta Islan kanssa nyt, sitä ei saa enää ikinä takaisin. Ihanaa vuotta 2016 teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katju! <3 Oot ihan oikeassa, ettei tätä vauva-aikaa saa takaisin, joten senkin takia on siitä nautittava! :) Sinne myös ihanaa tätä vuotta! Toivottavasti törmäillään vuoden aikana taas jossain juoksukarkeloissa, kun mäkin pääsen (toivottavasti) mukaan geimeihin!

   Poista
 4. Ihanaa Karkki, kun tää sun blogis on nykyään tällainen lifestyle-blogi. :) Mahtavia tavoitteita tälle vuodelle... Nauti nyt täysillä perhe-ajasta ja ajasta kotona. Töissä ehtii taas olla, mutta tuo aika elämässä on varmasti ainutlaatuinen. <3! Olis mahtia lukea sun reissusuunnitelmsita myöskin taas... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, no tästä on kyllä tullu vähän tällainen lifestyle by Candy blogi :D On niin kivaa kirjoitella vähän laajemmin!! Ja juu, eiköhän niitä reissusuunnitelmiakin tänne tule jossain vaiheessa! :) Mulla on niin paljon postausideoita luonnoksissa, että laitetaan sinne jonoon, hihii! ;) Pian nähdään!! En malta odottaa!! <3

   Poista