torstai 14. tammikuuta 2016

Kuinka motivoitua treenaamaan kotona?

Pienen vauvan äitinä kotitreenit sekä ulkona treenaaminen (vaunulenkit ja pian juoksu) ovat tällä hetkellä itselleni ainoita tapoja harrastaa säännöllistä liikuntaa. Aikaisemmin mulla on ollut jäsenyys salille ja ohjatuilla tunneilla käyminen on ollut juoksulenkkien lisäksi ihan lempipuuhaa. Rakastan ryhmäliikuntatuntien hyvää fiilistä ja etenkin sitä, että joku kertoo, mitä pitää tehdä ja itse voi vain heittää aivot narikkaan ja tehdä perässä! :D Tässä elämäntilanteessa salijäsenyydestä maksaminen ei kuitenkaan tunnu kovin järkevältä, sillä aikataulujen sovittaminen jumppien kanssa tuntuu hankalalta. Meillä kun vauva ei toistaiseksi ainakaan suostu syömään pumpattua maitoa pullosta niin en mielelläni häntä kovin pitkäksi aikaa jätä jonkun muun hoiviin, koska maitobaaria saatetaan tarvita. Treenaaminen kotona on tällä hetkellä siis ainoa vaihtoehto, jos haluan liikkua! 

Minä ja mun pikku PT kotitreenin jälkeen :) 

Itse koen kotona treenaamisen helpoksi ja nopeaksi vaihtoehdoksi, sillä ei tosiaan tarvitse käyttää aikaa matkoihin, hankkia lapsenvahtia tai säätää jumppa-aikataulujen kanssa. Kotitreenit onnistuu mulla tällä hetkellä useimmiten vauvan nukkuessa päiväunia, mutta toisinaan myös vauvan hengaillessa vieressä sitterissä ja naureskellessa äitin jumppaamiselle, sillä aina ei tietenkään voida nukkua silloin, kun äiti haluaisi omaa aikaa jumpalle! ;) 


Motivoidakseni itseäni liikkumaan kotona olen alkanut pukemaan liikuntavaatteita päälle heti aamusta, jos meillä ei ole aamupäivällä jotain muuta menoa. Trikoot, alustoppi ja jumppatoppi alle ja niiden päälle sitten ulkovaatteet. Käydään koiran kanssa ensin aamu(päivä)kävelyllä, jolloin vauva nukahtaa vaunuihin ja kotiin tullessa (toivottavasti) jatkaa unia ja mä pääsen tekemään päivän treenin. Treenivaatteiden päälle laittamisesta heti aamusta tulee jotenkin urheilullisempi olo, ja kun ne on päällä valmiiksi, on helpompi myös aloittaa jumppaamaan. Koska, ei se motivoituminen aina ole helppoa täälläkään! Toisinaan tämä suunnitelma ei suju niin kuin Strömsössä ja vauva herää unilta juuri kun olen aloittanut jumppaa, mutta sitten keskeytetään ja jatketaan kun se on taas mahdollista. Se hyvä puoli on kotona treenaamisessa, että se ei ole niin aikatauluihin sidottua! Joustavuutta tarvitaan ainakin pienen vauvan kanssa, sen olen jo tässä muutamassa kuukaudessa oppinut! ;) 
Kotona treenaamiseen motivoi myös se, että olen antanut itselleni luvan tehdä lyhyitä ja tehokkaita treenejä! 20-30 minuuttia ja treeni on tehty! Jumpan ei todellakaan tarvitse kestää tuntia ja ajatuskin tunnin jumpasta tuntuu tällä hetkellä siltä, että voinko mielummin mennä vain sohvalle? :D Haha. Toisinaan myös väsyttää eikä millään jaksaisi aloittaa jumppaa, joten silloin usein lupaan itselleni, että jos tuntuu vielä yhtä nihkeältä pienen alkulämmittelyn jälkeen niin lopetan. Aika harvoin sitä lopettaa, sillä endorfiinit valtaa kropan nopeasti ja treenin haluaa tehdä loppuun! :) 

Inspiraatiota ja ideoita kotitreeneihin on netti pullollaan ja huomenna mulla on teille luvassa niihin ihan mahtava vinkki, joka on saanut mun kotitreeneihin tällä viikolla ihan uutta potkua! Palataan siihen huomenna! It´s a good one!!

Onko muita pääasiassa kotitreenaajia? :) Minkälaisia treenejä yleensä teette? Mä teen useimmiten jonkinlaisia circuiteja eli kuntopiirejä! Ne on tehokkaita ja nopeasti saa hyvän treenin tehtyä! 

Kivaa torstai-iltaa! :) 

-Karoliina

Seuraile menoa myös Instagramissa & Facebookissa!

7 kommenttia:

 1. Itse treenaan aikataulusyistä paljon kotosalla ja olen myös hommannut kotiin treeniin sopivaa välineistöä - crosstrainer, juoksumatto, soutulaite, vapaita painoja sekä eri painoisia kahvakuulia löytyy. Teen myös kehonpainotreenejä ja venyttelen. Joka päivä koitan tehdä edes vähän jotain - vaikka nostella sen 10min kahvakuulaa aina on siihen löytynyt aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kuulostaa hyvältä! Sullahan on tosi monipuolinen kotikuntosali siellä käytössä!! Mäki haluun!! :D Se on ihan totta, että joka päivä on varmasti ainakin se 10 minuuttia käytettävissä jostain kohtaa liikuntaan! Sen ajan kun kahvakuulaa nostelee niin saa ihan hyvän treenin tehtyä! Luulen, että monella (kuten mullakin ennen) on se ongelma, että jos aikaa ei ole vähintään puolta tuntia niin sitten ei ehkä viitsitä edes aloittaa tekemään mitään "koska ei ole aikaa" tai "olisi vaan se 20 minuuttia". Itse opin raskausaikana, että 20-30 minuuttia tosiaan riittää hyvään treeniin ja tuloksia näkyy silläkin! Ei aina tarvitse treenata tuntia kerrallaan! :) Kotitreeneissä vielä saa säästettyä aikaa muutenkin, kun ei ole siirtymisiä jne. Hyviä treenejä sinne ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
  2. Varsinkin näillä pakkasilla olen todella tyytyväinen panostuksesta kotitreenaamiseen soveltuviin vehkeisiin :D Salillakäymiseen menee tosiaan aikaa siirtymiset ym - helposti menee se tunti kaikkeen muuhun kun treeniin ja jos sattuu vielä niin että joutuu laitteisiin jonottamaan. Yleensä katselen telkkaria /netflixia/ tabletilla leffaa samalla kun teen aerobista ja pyörii se telkkari taustalla kahvakuulaa nostellessa. Hyviä treenejä sullekin ja kiitos hyvästä blogista :))

   Poista
 2. Hei! Suvin mietteitä kuluvalta viikolta ja ehkä tulevaltakin.
  Pakkaset paukkuvat täällä pohjois-karjalassa. Kävin tänään
  juoksemassa 7 km ja pakkasta oli reilut 15 lenkki meni hyvin.
  Viikonlopulle ja alkuviikolle on luvassa taas kovia pakkasia mutta
  tulin tänään lenkillä siihen tulokseen että minun pakkasraja juoksussa
  on tänä talvena -25 astetta. Kypärämyssy pipon alle ja himo lenkkeillä ja juosta on minun motivaationi.Ja onhan ne ääriolosuhteetkin testattava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Suvi! Wau, aikamoinen sissi olet kun juokset noin kovilla pakkasilla!! :) Kannattaa tosiaan suojata vähän hengitysteitä huivilla tms. ettei ota pahemmin henkeen kylmä pakkasilma! Muutenhan talvijuoksu on kyllä aivan ihanaa, kunhan on riittävästi päällä! <3 Täällä ei onneksi noin kylmää ole vielä, mutta ilmeisesti taas luvattu parinkymmenen asteen pakkasia. Kivaa viikonloppua sulle ja hyviä lenkkejä! Ihanaa kun oot niin innoissaan juoksusta! :)

   Poista
 3. Olen kotona meidän 5kk tytön kanssa ja pyrin käymään ohjatuilla tunneilla muutaman kerran viikossa ja sen lisäksi teen kotitreeniä, kun kerkiän. Elixialla on nykyisin online training mahdollisuus eli kotisivuilla useita jumppatunteja kesto noin 30min eli just passeli. Olin katsovinani, että ei tarvitse olla jäsen, jotta pääsee katsomaan ja tekemään. Minä olen noista tykännyt 😊

  Mukavaa lukea samassa elämäntilanteessa olevan ajatuksista ja omassa elämässä myös terveellisesti syöminen ja kropan palauttaminen entiselleen on juuri nyt isossa roolissa eli kiitos hyvistä vinkeistä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva kun kommentoit! :) Ja heii, kiitos vinkistä, pitääpä kurkata toi online training juttu! Mäkin kävin aikaisemmin Elixialla, mutta nyt tosiaan jäsenyys jäissä ainakin jonkin aikaa. Vähän kyllä kaipaan ryhmäliikuntatunneille, tosin ne tunnit joihin eniten kaipaan ei ole Elixian ohjelmassa (Bodyattack ja Bodypump), mutta ehkä pääsen niitä taas kokeilemaan jossain vaiheessa muualle. On tosin sen verran rankkoja tunteja, ainakin attack, että ehkä ihan hyvä vielä pysyä sieltä hetken aikaa poissa :) Ihana kuulla, että tykkäät lukea <3 Ja tosi kiva, kun kommentoit, koska musta on ihanaa saada vähän tietää, ketkä siellä lukee ja minkälaisia taustoja jne. Joten saa kommentoida jatkossakin! ;) Kivaa viikonloppua sinne!

   Poista