keskiviikko 27. tammikuuta 2016

#Mammakuntoon2016: viimeisillään raskaana vs. nyt!

Tämä "mamma kuntoon"-projekti on aika mielenkiintoinen. Toisina päivinä olen ihan tarmoa ja intoa täynnä treenien ja terveellisen syömisen kanssa, ja toisina taas tunnen itseni kärsimättömäksi "kun mitään ei tapahdu ja vaaka vain jumittaa". Todellisuudessa tiedän, että koko ajan kyllä tapahtuu, mutta se on vain hidasta. Ja sen vuoksi kärsimätöntä luonnettani toisinaan koetellaan! :D Haluaisin nimittäin (tietysti) saada timmin ja vahvan kropan sekä entiset juoksuvauhdit takaisin heti tai ainakin niin pian kuin mahdollista. Tiedän kuitenkin että, painon pudottaminen pikakelauksella ei ole mahdollista tavalla, jolla haluan sen tehdä  eikä kärsimättömyydestä ole mitään hyötyä. Toisaalta myös, mitä se edes muuttaisi, jos vaaka näyttäisi nyt sitä ihannepainoa ja kehonkoostumus olisi erilainen? Eipä juuri mitään. Tekisin edelleen samalla tavalla treenejä ja söisin samalla tavalla, vaikka vaaka näyttäisi sen 6,5 kiloa vähemmän. Nyt pitää siis vain nauttia matkasta ja palkita itseään pienistäkin edistysaskeleista ja heittää se kärsimättömyys romukoppaan. Liikkuminen on kivaa ja terveellinen syöminen myös (ainakin suurimman osan ajasta). Tämän projektin ei ole tarkoitus ollakaan mikään pikadieetti vaan paluu takaisin siihen omaan normaaliin, josta tuli hetkeksi lipsuttua. 

Viimeisen viiden viikon aikana on ollut ihanaa vähitellen palata takaisin normaaliin, säännölliseen treenirytmiin.  Treenien myötä kroppa tuntuu enemmän omalta ja myös jaksan paremmin. Toisinaan tekisi mieli iltapäivällä käydä päikkäreille (kuten eilen sitä edellisen yön kolmen herätyksen jälkeen), mutta tein päikkäreiden sijaan 25 minuutin treenin ja sain siitä paljon lisää energiaa. Tottakai, jos on toooodella väsynyt niin sitten kannattaa treeni jättää väliin, mutta useimmiten treeni antaa hyvää boostia päivään ja saa mamman taas paremmalle tuulelle! ;) Tällä hetkellä lihaskuntotreenit ovat suosikkejani ja on kivaa huomata, miten voimaa alkaa tulla koko ajan lisää. Se on myös juoksun kannalta hyödyllistä, jotta jaksan kannatella kroppaa hyvässä juoksuasennossa, kun juoksua alan vähitellen lisäämään. Treenejä tulee tällä hetkellä 4-6 päivänä viikossa ja teen kaikki kotitreeneinä. Helmikuun alusta olisi tarkoitus myös alkaa lisäämään juoksua aluksi 1-2 kertaa viikossa.

Treenien ja järkevän syömisen lisäksi toimiva juttu tässä "mamma kuntoon"-projektissa on ollut vertaistuki ja kannustus! Olen Facebookissa mukana muutamassa mammaryhmässä, joissa sulatellaan porukalla raskauskiloja ja kannustetaan toisiamme eteenpäin omissa projekteissamme. Ryhmät on täynnä huippu mimmejä, joiden kanssa on kivaa jakaa ajatuksia ja ideoita treenien ja ruokien suhteen vauva-arjen keskellä. Kannustetaan toisiamme hyvistä saavutuksista ja tsempataan eteenpäin silloin kun tulee repsahduksia. Jos raskausaikana kaipasi vertaistukea niin kaipaa sitä nyttenkin ja on tärkeää, että tukea ja kannustusta saa silloin, kun sitä tarvitsee! Sitä paitsi tällainenkin projekti on yhdessä porukalla paljon hauskempaa!

Yhdessä näistä ryhmistä saatiin myös idea ottaa kuva itsestämme nyt ja verrata sitä siihen, kun olimme viimeisillään raskaana. Tarkoituksena oli nähdä, että onhan sitä tultu jo aika pitkälle niistä möhömahahetkistä<3. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa vaaka, joten näiden vertauskuvien katsominen on aika motivoivaa. 

Onhan siinä vähän jo eroa! :) Tästä on hyvä jatkaa!

Viimeisillään vs. 11 viikkoa synnytyksen jälkeen

Tsemppiä kaikille muillekin painoa pudottaville! Kyllä me nämä kilot nujerretaan vähitellen ja hyvällä fiiliksellä! :)

Onko muita kiloja sulattelevia siellä ruudun toisella puolella? Miten sujuu? :) Onko vertaistuki tärkeää omassa projektissasi? Kivaa keskiviikkoa!


-Karoliina

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa!

12 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! :) Mulle raskauskiloja tuli (kiitos geenien, ilmeisesti) yhteenä yhdeksän, jotka lähtikin sitten reilussa viikossa, MUTTA kehonkoostumus ja -muoto eivät kuitenkaan ole todellakaan vielä ennallaan. Ihmetyksen aiheeksi on ilmestynyt kummallinen iltapömppis, jonka poistaminen on tässä hiljalleen työn alla (herkuilla voi tosin olla osuutta asiaan ;D). Välillä on pakko vitsailla, että jäiköhän sinne toinen tyyppi sisälle. ;)

  Mullakin synnytyksestä on samainen 11 viikkoa, ja lihaskuntotreeniä takana nyt viitisen viikkoa. Pikkuhiljaa tosiaan hyvä tulee! Ja nyt jotenkin noista treeneistä taas nauttii ihan uudella motivaatiolla.

  Tässä ei todellakaan ole kiire mihinkään, joten nautitaan matkasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kati! :) Kiitos! Ja wau, voi sua onnellista kun noin vähän tuli! :) Mutta se on tosiaan yksilöllistä ja kilomäärästä huolimatta suurimmalla osalla se kehonkoostumus muuttuu raskauden aikana. Pikkuhiljaa tosiaan eteenpäin ja varmasti lihaskuntoharjoittelulla (ja ravinnolla) on isoin merkitys siihen, miltä keho näyttää vaikkapa puolen vuoden tai vuoden päästä. Tsemppiä sinne ja jatketaan treenejä! :)

   Poista
 2. Sulla on hyvä asenne, tulokset tulevat kyllä varmasti aikanaan!

  Mulla meni 6 kk palata omiin mittoihin. Ainoastaan herkkujen syömistä rajoitin n. 2 kk, muuten pidin huolen siitä että terveellistä ruokaa ja vettä on aina saatavilla.

  Synnytyksen jälkeen olen löytänyt uudestaan ryhmäliikunnan ja jättänyt juoksemisen vähemmälle. Olen sun kanssa täysin samaa mieltä siitä, että liikunta auttaa jaksamaan.

  Treeni-iloa sulle Karkki! Inspiroit muakin liikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Kiitos paljon! Ihana kuulla, että saat täältä inspistä!! :) Ja kiva kuulla myös, että olet samaa mieltä tuon jaksamisen suhteen! Liikunta antaa kyllä hyvän piristysruiskeen päivään! Muakin houkutelee ryhmäliikunta, mutta onneksi on erilaiset treenivideot, jotka tuo ainakin sen ohjaajan kotiin kertomaan mitä tehdä, jos laiskottaa, kun mun salille pääseminen on tällä hetkellä vähän hankalaa. Treeni-iloa sinnekin ja hienoa, että oot 6 kuukaudessa päässyt omiin mittoihin! Se olisi mun tavoite ja haave myöskin, mutta jos ei onnistu niin sitten jatketaan kunnes onnistuu! ;)

   Poista
 3. Tosi hyvältä näyttää hei! :) Maltilla vaan niin hyvä tulee! Ei tosiaan kannata tuijottaa vaakaa, koska lihakset ne siinä jatkuvasti vahvistuu kun jumppaat ;) Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! :) Kiitos Katju! :) Jep, se on just näin..lihakset ne siellä painaa! ;) Hehe! Kivaa loppuviikkoa sinne! :)

   Poista
 4. Huikeeta edistymista! :) Sita on vaikee nahda paiva paivalta mut just tollasista ennen-jalkeen kuvista huomaa kylla etta on tapahtunu muutoksia. Tsemppia sinne karsivallisyyden kanssa! Sita tarvis itekkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pille! :) Joo, se on ihan totta, ettei sitä huomaa sitä edistymistä, mutta sitten kun katsoo kuvia pidemmältä aikaväliltä niin onhan siinä aika paljon tapahtunut! Haha, koitetaan siis olla molemmat kärsivällisempiä jatkossa! ;) Kivaa loppuviikkoa!

   Poista
 5. Moi! Hyvällä mallilla on sulla jo hommat! Ajattele miten kiva on kirmata kunnon kevätkeleillä, silloin varmaan jo juoksu kulkee ihan eri tavalla kuin nyt :). Täytyy kiittää sinua inspiroimisesta kotitreeniin ja etenkin siihen että 20 minuutin treenikin on riittävä. Oon helposti ajatellut että jos ei ole aikaa /intoa/voimia treenata vähintään 45 minuuttia niin se on ihan turhaa. Olen myös herännyt priorisoimaan oman hyvinvointini aiempaa korkeammalle. Treenistä saa niin hyvän mielen ja kyllä vaan iloinen äiti on lasten kanssakin mukavampi ja kärsivällisempi :)
  Tän vuoden puolella oon panostanut lihaskuntoon ja juoksukilsat on nippanappa 30 km. Oon hiihtänyt ja uinut vaikka ne on niitä lajeja joita tulee tehtyä lähinnä siksi että ne ovat kropalle monipuolisia. Harmi että aivan saamarin tylsää, etenkin uinti 🏊 😁. Raskauskiloja on 1-2 mutta ei haittaa mitään. Mahan iho ei vaan neljän kerran jälkeen ihan äkkiä (jos koskaan) palaudu :)


  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! :) Joo, todellakin..kevättä odotellessa! Ja kiva kuulla, että olet inspiroitunut tekemään kotitreenejä, vaikkei aikaa paljon olisikaan! 20 minuutissa saa hyvän treenin tehtyä :) Itse olin ennen ihan samanlainen, etten edes viitsinyt aloittaa, jos aikaa ei ollut vähintään 45 minuuttia, mutta nykyään nopeat treenit on ihan lemppareita! Toki on kiva tehdä pidempiäkin, jos aikaa on. Ja toden totta, treeni tekee niin hyvää omalle mielialalle!! Milloin sä muuten yleensä treenaat? Siis mihin aikaan päivästä? Voisin kuvitella, että neljän lapsen kanssa kiirettä pitää! Mutta ihanaa, että otat aikaa myös itsellesi, koska se on kyllä tosi tärkeätä! <3 Tsemppiä treeneihin sinnekin ja kiva, kun kommentoit!

   Poista
 6. Mies tekee vuorotyötä joten pääsääntöisesti treenaan silloin kun hän on kotona. Jos ei ole muuta vaihtoehtoa, niin jumppaan kotona lasten kanssa. Isommat osaa jo odottaa että teen homman loppuun, pienempien kanssa tulee niitä keskeytyksiä yhtenään :). On se tyhjää parempi, mutta mieluiten lähden ihan itsekseni (tai kaverin kanssa) niin saa pääkoppakin huilia :)

  Mari

  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, uskon,että mieluiten tekee mieli lähteä ihan yksikseen tuulettamaan päätä sekä kroppaa! ;) Sitten jaksaa taas paremmin! Mutta ihan mahtavaa,että liikunta pysyy mukana elämässä, vaikka kiirettä varmasti pitää! Kivaa viikonloppua! :)

   Poista