perjantai 1. tammikuuta 2016

Happy New Year & liikuntatavoitteita vuodelle 2016!

Heippahei ja oikein hyvää alkanutta vuotta 2016! :) Oliko teillä mukavat uuden vuoden juhlinnat? Täällä ei ainakaan kovin villeiksi UV-bileiksi voi kutsua! ;) Saunottiin, syötiin hyvin ja vietettiin rauhallista iltaa. Tai ainakin minä ja Isla vietettiin, muilla oli ehkä enemmän menoa ja meininkiä! ;) Nähtiin jopa muutamia raketteja täällä saariston perukoilla ja otettiin vuosi 2016 vastaan kirkkaan tähtitaivaan alla.


Islan huumori ei enää kestänyt kuvailua tässä kohtaa :D 


Pikku saunoja :) (joka ei siis ollut saunassa mukana vaan saunalla kylvyssä :)) 
                Uusi vuosi uudet kujeet ja isin joululahjaksi hankkima Onepiece! :)

Tämän viikon aikana on ollut jollain tapaa todella motivoitunut ja innostunut olo. Uusi vuosi ja tammikuu aiheuttavat ainakin itselläni sen, että tekee mieli asettaa uusia tavoitteita ja aloittaa ikään kuin alusta. Itse en aio tehdä mitään uuden vuoden lupauksia, koska ne helposti unohtuvat heti tammikuun lopussa. Olen todennut, että tavoitteiden asettaminen toimii itselläni paremmin. Ensisijaisesti olen miettinyt tälle vuodelle liikunnallisia tavoitteita, joista ajattelin kertoa teille tässä postauksessa. Tavoitteiden asettaminen on mielestäni motivoivaa ja niiden kertominen julkisesti tietysti saa vielä tsemppaamaan hieman lisää. Jotta tavoitteissa on jotain järkeä, on hyvä jonkun ajan päästä katsoa, että miten ne meni niin kuin omasta mielestä. Sen vuoksi  teen ensin kurkistuksen vuoden 2015 liikuntatavoitteiden toteutumiseen, joista kirjoittelin tässä postauksessa.


Helmikuussa 2015 sporttailua Fort Lauderdale Beachilla 

Kirjoittaessani tavoitteita viime vuodelle en vielä tiennyt, että tulisin olemaan raskaana suurimman osan vuodesta 2015 ja liikunnalliset tavoitteeni muuttuisivat luonnollisesti sen myötä hyvin paljon. Tavoitteeni liikunnan suhteen vuodelle 2015 olivat seuraavat:
 • Vuoden 2015 suurin tavoite hyvinvoinnin ja liikunnan suhteen on edelleen terveenä säilyminen ilman suurempia loukkaantumisia. Tämä edellyttää kropan kuuntelua, järkevää harjoittelua sekä kehonhuoltoon panostamista. 
Tässä kohtaa on todettava hieman ironisesti, että BINGO! Viime vuonna en kärsinyt loukkaantumisista enkä suuremmista ongelmista terveyden kanssa, mutta en myöskään liikkunut normaalilla intensiteetillä tai juossut normaaleja määriä...Vuoden alussahan kärsin lantionseudun  ja lonkkien kivuista, mutta jälkeenpäin olen päätellyt, että ne todennäköisesti liittyivät raskauteen, josta en vielä siinä vaiheessa tiennyt. 

Sykesport Goes HCR treenit keväällä 2015 Paita, housut ja kengät: ASICS (saatu projektin kautta)

 • Vuonna 2015 haluan pyrkiä vielä tasaisempiin juoksumääriin läpi vuoden. Myös kesällä, joka tuntuu olevan itselläni se hankalin aika! :)
Hmm...no tämä ei tietenkään toteutunut raskauden vuoksi, mutta kävelymäärät pysyivät varsin tasaisina läpi vuoden, keskimäärin 30-40km/viikko, joka on mielestäni hieno juttu tilanteen huomioon ottaen! 


Heinäkuun kesätreenejä täällä saaristossa :)

 • Vuonna 2015 haluan juosta mahdollisimman moneen auringonlaskuun ja auringonnousuun! <3
Juoksut auringonnousuun jäivät viime vuonna nollaan, mutta aika moneen auringonlaskuun tuli sentään käveltyä! :) Tämä tavoite voisi jatkua myös vuodelle 2016. Jospa tänä vuonna saisin aikaiseksi päästä aamulenkeille edes joskus!
 • Vuonna 2015 otan tavoitteeksi juosta vähintään 20 uudessa paikassa! Tämä tarkoittaa joko kokonaan uutta paikkakuntaa tai kotipaikkakunnalla uutta lenkkireittiä. Vaihtelu virkistää eikä sitä koskaan tie minne tie vie...;)
Tämä ei myöskään toteutunut, mutta jatketaan tätä tavoitetta vuodelle 2016! :) Uusissa paikoissa juokseminen vaan on niin huippu kivaa!
 • Vuonna 2015 haluan panostaa lihaskuntotreeneihin entistä enemmän. Haluan pitää coren, jalat ja pakarat vahvoina, sillä ne ovat juoksun kannalta oleellisia lihasryhmiä. Lihaskuntotreeniä on oltava vähintään 1 kerta viikossa, mutta mielummin enemmän!
Tämä tavoite kyllä toteutui ja vuoden aikana tykästyin lihaskuntotreeneihin taas ihan uudelle tavalla. Ilokseni pystyin tekemään lihaskuntotreeniä  läpi raskauden ja core, jalat sekä pakarat pysyivät suhteellisen vahvoina, vaikkei tietysti samassa kunnossa, kuin normaalissa tilassa. Tilanne on kuitenkin huomattavasti parempi kuin se olisi ilman minkäänlaista lihaskuntotreeniä.


Tammikuun 2015 polkujuoksua Vierumäellä 

 • Vuonna 2015 haluan juosta ainakin yhdessä polkujuoksutapahtumassa! :) 
Tämä ei toteutunut, mutta siirrän tavoitteen vuodelle 2016! Tänä vuonna juoksen vähintään yhdessä polkujuoksutapahtumassa. Onko ideoita tai ehdotuksia missä kannattaisi tällaisen aloittelevan polkujuoksijan ensimmäinen kisa polkaista? ;) 

 • Vuonna 2015 otan tavoitteeksi ulkoilla ja kävellä joka päivä! Milan myötä uskon, että tämä tavoite on helpompi toteuttaa kuin aikaisemmin.
CHECK! :) Tietysti kipeänä olo päivät erikseen, mutta periaatteessa olen liikkunut ja ulkoillut jokaisena päivänä, jonka olen ollut terveenä vuonna 2015. Ja se on kyllä Milan ansiota! Koira pitää aktiivisena ja liikuttaa! <3 
 • Vuonna 2015 haluan liikkua vähintään 4 kertaa viikossa "hikiliikuntaa". 
Nooo, ei ihan hikiliikuntaa, mutta aktiivisena pysymistä ainakin 4 kertaa viikossa on varmasti tullut läpi vuoden. 
 • Ja tottakai...olisi mahtavaa parantaa aikoja puolimaratonilla ja maratonilla! ;) 
No, tiedämme kaikki ettei tämä ihan toteutunut! ;) Enkä taida tätä tavoitetta ottaa vuodelle 2016, sillä matka 100m juoksukunnosta puolimaratonille/maratonille on pitkä. Jos otetaan ensin tavoitteeksi ylipäätään sinne puolikkaan viivalle pääseminen! ;) 


Loppiaisen 2015 lenkki Haukilahden rannassa


Liikuntatavoitteeni vuodelle 2016
 • Saada kroppa takaisin hyvään fyysiseen kuntoon raskauden jälkeen ja pudottaa vielä jäljellä olevat raskauskilot (7kg) järkevästi liikuntaa lisäämällä ja ruokavaliosta herkkuja vähentämällä. Tämä projekti alkaa kunnolla 4.1! :) 
 • Päästä takaisin säännölliseen treenirytmiin ja yhdistää se uuteen elämäntilanteeseen pienen vauvan äitinä. Tämä tarkoittaa vaunulenkkeilyä, jumppaamista päikkäriaikoina, kotitreenejä ja juoksulenkkejä silloin, kun lapsenvahti/isukki on saatavilla. 
 • Säilyä terveenä ja ilman loukkaantumisia. Tämä edellyttää järkevää paluuta juoksun pariin, hyvän lihaskunnon ylläpitämistä ja savuttamista. Riittävää lihashuoltoa. 
 • Päästä takaisin juoksukuntoon ja osallistua vuoden aikana juoksutapahtumiin, joista kevään selkeä tavoite on ainakin juosta puolimaraton vuoden tauon jälkeen HCR:llä 2016.
 • Juosta ainakin yhdessä polkujuoksutapahtumassa vuoden aikana. 
 • Pysyä aktiivisena arjessa ja ulkoilla päivittäin. 
 • Olla vertailematta itseäni muihin treenimäärissä ja etenkin juoksun suhteen. Muistaa, että aloitan ihan alusta ja hyväksyä se. Ja muistaa, että maltti on valttia. 
 • Nauttia liikunnasta ja olla ottamatta siitä stressiä. Liikunnan tulee antaa enemmän kuin ottaa. Jos joku treeni jää väliin, ei maailma siihen kaadu. 
 • Juosta vähintään 10 uudessa paikassa! Tämä tarkoittaa joko kokonaan uutta paikkakuntaa tai kotipaikkakunnalla uutta lenkkireittiä. Vaihtelu virkistää eikä sitä koskaan tie minne tie vie...;)
 • Juosta mahdollisimman moneen auringonlaskuun ja auringonnousuun! <3
Lähdetään näistä tavoitteista liikkeelle! :) Minkälaisia liikunnallisia tai terveyteen liittyviä tavoitteita teillä on tälle vuodelle? Onko motivoitunut olo liikunnan suhteen näin alkuvuodesta? 

Kivaa vuoden ensimmäistä päivää! :)

-Karoliina 

Ps.Käykäähän antamassa postaustoiveita ja mahdollisia kysymyksiä edelliseen postaukseen! :) Kiitos!! 

Blogia voit seurata myös Instagramissa & Facebookissa!

12 kommenttia:

 1. Näistä sun teksteistä saa tosiaan motivaatiota asettaa itsekin järkeviä tavotteita! :) Liikkumisen suhteen on muutamia tavoitteita,mennä välillä sille epämukavuusalueelle. Tämänkaltaisia treenejä jo aloittelinkin viime vuoden puolella, mutta suurin tavoite on kyllä terveellisempi syöminen. Loppuvuosi on mennyt sokerihuurussa, josta haluan nyt eroon. Olen kyllä mahdoton herkkuhiiri, että tässä joudun tsemppaamaan oikeasti. :) Ihanaa uutta vuotta ja kiitos inspiraatiost. Tsemppiä tavoitteiden saavuttamiseen, kuulosti kyllä sellaiselta että tulet ne saavuttamaan!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! ♡ Epämukavuusalueelle meneminen treeneissä ja terveellinen syöminen kuulostaa hyviltä tavoitteilta! Taidetaan olla molemmat kunnon herkkuhiiriä siis! :D Tsemppiä molemmille ja kiitos! ♡

   Poista
 2. Hyviä tavoitteita :)! Innolla seuraan sun matkaa kohti puolimaratonia ja muita tavoitteitasi :)! Kerro, milloin haluaisit polkujuoksutapahtumassa juosta, niin voin vinkata... Bodom Trailin 12km 4.5 voisi toki olla yksi vaihtoehto ;) Mahtavaa uutta vuotta vielä kerran!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! ♡ Vitsi, Bodom trail 12km vois kyllä olla aika hyvä vaihtoehto! :) Sinne myös vielä kerran oikein hyvää uutta vuotta!! :)

   Poista
 3. Vierumäki Trail Run 15 km kisa on myös hauska ja siihen voi helposti yhdistää viikonloppuloman Vierumäen maisemissa. Viimevuotinen reitti oli monipuolinen sekoitus harjupolkuja, metsäteitä ja lyhyesti rymysimme myös kallioilla ja niityillä, mutta reitti ei ollut missään nimessä liian vaativa/tekninen. Bodom oli aika kosteassa kunnossa kevään jäljiltä :-D

  Täällä odottaa uudet Uutelan ja Kallahden lenkkimaisemat ja erinomainen lenkkiseura ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vierumäki Trail kuulostaa myös hyvältä!:) Ja viikonloppu siellä!! Pitääpä tosissaan alkaa tutkia vaihtoehtoja! Ja jee, jos mä vaikka maalis-huhtikuussa uskaltaisin teitin kanssa hölkälle!;) ♡

   Poista
 4. Innostuin vuoden lopulla joogaamaan ja sitä tuli tehtyä viikoittain. Joogaharjoituksista tulee niin hyvä olo, että päätin tänä vuonna ottaa tavoitteeksi joogata jokaisena päivänä!
  T. Saltsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,ihan super hyvä tavoite ja tekee varmasti hyvää niin henkisesti kuin fyysisestikin! :) Kivaa alkanutta vuotta Saltsi!! :)

   Poista
 5. Hei,

  Positiiviselta ja huolettomalta vaikuttaa elämä, ilmeisesti helppohoitoinen vauva <3 Kertoisitko teidän päivärytmistä?

  Meillä samanikäinen toukka ja illat yhtä huutoa,äiti vaipuu epätoivoon...!

  K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) Kiitos kommentista. Eihän se elämä ihan huoletonta ole, mutta koitan positiivisella asenteella puskea eteenpäin! ;) Vauva on aika chilli tyyppi ainakin toistaiseksi vaikka temperamenttia löytyy myös. Illat vietetään aika tiiviisti äitin sylissä tankkaamassa ja välissä nukahdellen. Jos ei olla äidin sylissä niin itku tulee helposti. Nukkumaan meneminen on meidän isoin haaste tällä hetkellä, nukahtaminen kunnon yöunille tapahtuu vasta 00-01.30 välillä..Sitä ennen herää tosi pian jos sänkyyn laittaa. Mutta kun nukahtaa, on toistaiseksi ainakin nukkunut hyvin, yhdellä syötöllä yöt. Tsemppiä sinne kovasti! ♡

   Poista
 6. Hei! Täällä pohjois-karjalassa pakkaset paukkuvat tulevalla
  viikolla. Viimepäivinä on ollut hieman lauhempaa tänään -8 astetta.
  Olen käynyt neljänä päivänä peräkkäin 10 kilometrin juoksulenkin.
  Olen tietoisesti totutellut pakkaseen ja vetänyt kommandomyssyn päähineen
  alle se on hyvä keksintö. Olen elämälle kiitollinen jokaisesta lenkistä
  jonka olen saanut käydä. Ja se tunne pitkänlenkin jälkeen on upea kerrassaan.
  Just ennen suihkuun menoa käy lenkillä koko illan on kun eri ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Suvi! :) Oikeassa olet! Se, että voi ja saa juosta ei tosiaan ole itsestäänselvyys! Itsekin olen sen saanut kokea loukkaantumisten myötä joitakin kertoja, joten kannattaa tosiaan nauttia jokaisesta lenkistä :) Oikein odotan taas sitä tunnetta, minkä saa juoksulenkkien jälkeen! Se on ihana! Pirtsakkaa pakkasviikkoa sinne! Kiva kun kommentoit! :)

   Poista