sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kuinka sovitan treenit vauva-arkeen (Treeniviikko 43)

Treenien sovittaminen vauva-arkeen (tai lapsiperhe arkeen) on mielestäni todella mielenkiintoinen aihe ja itsestäni on todella kiinnostavaa lukea, kuinka muut sen tekevät. On inspiroivaa kuulla, kuinka äidit ja isät jatkavat omia harrastuksiaan ja omasta hyvinvoinnista huolehtimista lapsen syntymänkin jälkeen. Monet ihmettelevät sitä, kuinka ehtii treenaamaan, kun on lapsia. Mielestäni kyse on oikeastaan siitä, että haluaa tarpeeksi ja on valmis priorisoimaan liikunnan tarpeeksi korkealle omassa tärkeysjärjestyksessä. Me kaikki olemme varmasti kiireisiä ja kaikilla on useita velvollisuuksia ja eri rooleja. Liikunta ja hyvinvointi ovat asioita, jotka helposti kiireen keskellä jäävät toissijaisiksi. Huomaan sen myös itsestäni ja olen tälläkin viikolla pyrkinyt tietoisesti siihen, että otan edes hetken päivittäin liikkumiseen. Nyt kun katson viikkoa taaksepäin, olen todella tyytyväinen tekemiini treeneihin ja huomaan, että ne ovat olleet todella tärkeässä osassa viikon aikana. Ilman niitä olisi pää hajonnut vielä enemmän, varsinkin kun kyseessä oli juuri "sellainen viikko"! :D  


Se minkä olen oppinut vauvavuoden aikana liikunnasta on, että vähemmän on enemmän ja kaikki on kotiinpäin. Kiireisen arjen keskellä on tehtävä välillä liikunnan suhteen kompromisseja ja hyväksyttävä se, että treenaamaan ei välttämättä ehdi tunniksi päivittäin tai edes viitenä päivänä viikossa. Kaikki liikkuminen on kuitenkin hyväksi ja liikunnasta tulee kokonaisvaltaisesti parempi fiilis. Itse stressiin taipuvaisena ihmisenä kaipaan liikuntahetkiä, jotka lievittävät stressiä ja antavat mahdollisuuden ajatella asioita. Siihen juoksu (tai kävely) on mielestäni yksi parhaista lajeista, mutta pääasia on, että löytää itselleen sen sopivan lajin, jonka pariin on aina mukava palata ja jonka antaa itselle enemmän energiaa kuin ottaa. 

Mutta pidemmittä puheitta, kurkistetaanpa tämän viikon treenipäiväkirjaa. Viimeksi kirjoittelin treenipäiväkirjaa keväällä, kun Isla oli noin 5 kuukauden ikäinen. Sen löydät täältä! Aika paljon on asiat muuttuneet siitä, nyt kun pikku neiti on 11,5kk vanha. Tähän treenipäiväkirjaan olen kirjannut ainoastaan päivän varsinaisen treenin. Näiden lisäksi perjantaihin asti viikkoon kuului koiran ulkoilutukset päivittäin, kunnes hän lähti viikonlopuksi saaristoon hoitoon. Lisäksi useina päivinä venyttelen tai rullailen jossain kohtaa, mutta en kirjaa niitä varsinaisiin treeneihin. 

Treenipäiväkirja viikko 43 (*=mainoslinkki)

Maanantai: Treenaakotona.comin käsipainotreeni* vko 43

Olen viime aikoina taas palaillut juoksukauden päätyttyä tekemään enemmän lihaskuntotreenejä. Tavoitteenani on tehdä ainakin 3 lihaskuntoharjoitusta viikossa ja niissä apunani on usein yhteistyökumppanini treenaakotona.com*. Olen tehnyt heidän kanssaan yhteistyötä viime keväästä ja voin todella lämpimästi suositella tätä kotitreenipalvelua kaikille sellaisille, jotka haluavat tehdä hyviä nopeita treenejä kotona. Maanantaina tein itse treenaakotona.comin viikon 43 käsipainotreenin ihanan Elinan johdolla. Se oli hyvä koko kropan lihaskuntotreeni ja tehty puolessa tunnissa. Tein  treenin iltapäivällä Islan ollessa hereillä ja mukana menossa, joten pientä soveltamista vaadittiin ajoittain, kun pikku neiti halusi osallistua, mutta aika hyvin sain tehtyä kuitenkin. Hyvä viikon aloitus!  

Tiistai: 30 min lihaskuntotreeni
Aloitin tekemällä treenaakotona.comin HIIT-treeniä, mutta siitä ei tullut mitään pikku apulaiseni kanssa, joka halusi koko ajan päästä koskemaan läppäriä, jossa treenivideo pyöri (:D). Ei ollut mahdollisuutta nostaa olohuoneessa läppäriä sellaiseen paikkaan, johon pikku neiti olisi päässyt käsiksi, joten luovutin ja suljin läppärin ja tein omasta päästä lihaskuntotreenin loppuun. Pyrin jatkamaan HIIT-tyyppisesti eli nostamaan sykettä välissä ja sitten taas tekemään lihaskuntoliikkeitä. Ihan hyvä puolen tunnin treeni tuli tehtyä, vaikka soveltamista vaadittiinkin. Treenaakotona.comilta löytyy muuten tällä hetkellä myös äiti-vauvajumppia, mutta ne soveltuvat parhaiten hieman pienemmille vauvoille. Kokeilin Islan kanssa yhtä, mutta 11kg painoa käsissä oli ainakin mulle hieman liikaa! Harmi, sillä jumpat vaikutti muuten tosi hyviltä! 

Keskiviikko: Kiireinen päivä, josta tuli aktiivinen lepopäivä eli sisälsi koiran ulkoilutuslenkit (kuten kaikki muutkin päivät). 

Torstai: Juoksulenkki vaunujen kanssa 5,5km
Torstaiaamuna päätin, että nyt on pakko päästä vähän nollaamaan päätä ja tehtiin aamun vaunulenkki juosten Islan ja Milan kanssa. Juoksu kulki yllättävän kivasti rattaiden lykkimisestä huolimatta (se alkaa olla jo aika raskasta, kun Islakin painaa noin 11kg). Vauhdista ei ole juuri mitään käsitystä, mutta kovin reipasta se ei rattaiden kanssa ole! :)


Perjantain HIIT-treenin jälkeen hymyilytti
Perjantai: Treenaakotona.comin HIIT-treeni 5+6 30min 
Perjantai-iltana olin niin treenin ja oman ajan tarpeessa. Kun Henri tuli kotiin syöksyin samantien tuulettamaan päätä kunnon hikitreenin pariin. Tein treenaakotona.comin kaksi hiit-treeniä putkeen. Tein oman alkuverkan ja sitten videoista vain työosuudet, jolloin sain tehokkaan puolen tunnin treenin. Sen jälkeen oli super hyvä fiilis! Ahh, mitä hyvä hikitreeni voi tehdäkään sekä mielelle että kropalle! <3 

Lauantai: Juoksulenkki 13,5km
Terapialenkki, isolla T:llä! <3 Ensimmäinen kerta koko viikolla, kun tuntui siltä, että sain rauhassa ajatella, pohtia ja ratkoa asioita omassa päässäni kaikessa rauhassa. Annoin jalkojen kuljettaa ja juoksin kelloa juurikaan vilkuilematta rantaraittia pitkin. Keli oli ihana, aurinkokin jopa pilkisteli, mikä tuntui tosi hyvältä harmaan viikon jälkeen. Sain lenkin aikana pohdittua asioita hyvin ja lenkiltä kotiin saapui huomattavasti iloisempi ja hyväntuulisempi mamma. Juoksin lopulta 13,5km, keskivauhti oli 6.04min/km. Juoksu tuntui todella hyvältä, yllättävän hyvältä, kun en ole viime aikoina paljon juossut, mutta onneksi perus-juoksukunto pysyy yllä vähemmälläkin. Sunnuntai: Core-treeni+kävely
Sunnuntaiaamuna tein 15 minuutin core-treenin ja iltapäivällä on luvassa kävelylenkki ystävän kanssa. Kevyt treenipäivä siis tänään, kun vatsa pullottaa eilisten Halloween-bileiden ja sunnuntain brunssin jälkeen! ;) 

Sellainen treeniviikko siis takana. Nyt otan kalenterin esille suunnittelen hieman alustavasti ensi viikon treenikertoja! 

Minkälaisia treenejä teidän treeniviikkoon sisältyi? Miten muilla mammoilla onnistuu treenien sovittaminen kalenteriin tällä hetkellä? Mikä olisi teidän "unelmien treeniviikko"? Jos saisin ensi viikoksi päättää omat treenit ilman mitään rajoituksia, ne olisivat nämä:

1xbody pump
1xbody attack (mulla on ikävä näitä tunteja!!)
1xtreenaakotona.comin HIIT-treeni
1xpitkä juoksulenkki 
1xJooga/venyttelyharjoitus 

=Perfect! :)

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa! 

-KaroliinaSeuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa 

4 kommenttia:

 1. Moikka! Kiva postaus mielenkiintoisesta aiheesta! :) Täällä ollaan myös innostuttu treenaamaan Treenaakotona.comin avulla. HIIT Tabata-jumpat ovat tosi kivoja kiireisten päivien pelastuksia! Työosiot vain 12 min ja esim eilen tehdyn treenin jälkeen tuntuu kivasti jaloissa. Vaunujuoksu on ollut melkein alusta asti etenkin arkena kova sana, vaihtelevat pituudeltaan 30-90 min välillä riippuen neidin unista :D Viikonloppuisin teen yleensä pidemmän lenkin itsekseni, ihana tapa rentoutua. Näin gradua väkertävänä äitinä ne omat hölläyshetket ovat välillä tarpeen. Samaistun siis mainiosti tuohon pakottavaan tunteeseen päästä lenkille! Kivaa viikon alkua näin etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Laura! Kiitos sulle kommentista! :) Ja hauskaa, että säkin olet innostunut treenaakotona.comista! Se on kyllä ihan huippu palvelu ja erityisesti olen viime aikoina tykännyt juurikin noista HIIT-jumpista! Vitsi olet ahkera vaunujuoksija! :D Tuo viikonlopun yksinäinen lenkki teki kyllä tosi hyvää ja muistan myös itse, että gradua tehdessä tarvitsi ne omat happihyppelyt aina sinne väliin, että ajatus taas kulki ja näppäimistö lauloi..Kivaa loppuviikkoa sinne! :)

   Poista
 2. Mielenkiinnolla lueskelen näitä vuva+treeni-juttuja! Täällä tosiaan treenit on tällä hetkellä vaunujen kanssa reippailua, mutta hieman kaipailen joogahetkiä Yogaia-sovelluksen kanssa. Mun on kuitenkin toistaiseksi hankala rauhoittua treenaamaan kotona, en malta olla kaukana vauvasta vaikka he pärjäävät isimiehen kanssa loistavasti ilman muakin :D meidän neiti ei nuku kuin (liikkuvissa) vaunuissa tai Manducassa päivällä, eli hänen päiväuniaikaa en pysty hyödyntämään joogailuun tai jumppailuun. Toisaalta olen superonnellinen, että hän viihtyy vaunuissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla, että luet mielenkiinnolla! :) Meillä oli ihan sama juttu Islan kanssa, että alkuun ei moneen kuukauteen nukkunut päikkäreitä kuin vaunuissa ja aina piti lähteä ulos vaunuttelemaan, jos halusi, että pikkuneiti nukkui! Mutta toisaalta se olisi ollut tosi tylsää, jos ei olisi viihtynyt vaunuissa..Kivaa loppuviikkoa teille! :)

   Poista