sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Syksyn kuntoprojekti: Haastattelussa Henu

Heippa! Kivaa sunnuntaita! Toivottavasti teillä on ollut mukava ja rentouttava viikonloppu. Täällä saaristossa se on ainakin ollut ihan mahtava kaikin puolin. Säät ovat olleet upeat ja viikonloppuun on mahtunut rentoilua, sporttailua ja vähän töitäkin. Hyvä balanssi siis!

Sunnuntain 12km juoksulenkiltä
Auringonlasku lauantai-iltana
Pieni puuhastelija <3

Ja sitten postauksen varsinaiseen aiheeseen. Kerroin elokuussa meidän perheessä alkaneesta kuntoprojektista, jossa itse saan olla kannustavan vaimon roolissa. Viime aikoina on tullut joitakin kyselyjä Henrin projektiin liittyen, joten ilokseni hän suostui "haastattelupyyntööni" ja pääsin esittämään hänelle kysymyksiä kuntoprojektiin liittyen. Mielenkiinnolla itsekin odotin vastauksia, ja tässä ne tulevat! :)

KUKA?

Nimi: Henu
Ikä: 31
Kilpaurheilutausta: Juniorijääkiekkoilija A-nuoriin saakka, pääasiassa I-divisioonassa. Vuoden tauon jälkeen 9 vuotta kaukalopalloa I-IV –divisioonissa. 3 Helsinki City Runia 2011-2013, ennätys 1:57:29 (2012).
Muut harrastukset: Golf, laskettelu, kuntosali. Penkkiurheilun ammattilainen; F1, NHL, Champions League, PGA Tour, La Liga.
Suurin ruokahoukutus: Big Mac –ateria :D


Moikka Henri, kertoisitko alkuun hieman taustaa kuntoprojektillesi. Miksi päätit aloittaa sen?

Kaukalopallon lopettamisen jälkeen keväällä 2015 kuntoilin pääasiassa vain golfkentällä ja koiran kanssa kävelemällä. Vuoden 2015 alussa aloitin uudessa työpaikassa ja työ vei entistä enemmän aikaa ja koin, että minun tulisi viettää vähäkin vapaa-aikani kotona varsinkin kun vaimoni oli raskaana. Näiden asioiden summana alkoi hieman paino nousta ja viime kesäloman jälkeen tilanne oli jo rehellisesti sanottuna riistäytynyt käsistä ja paino noussut 99,3 kiloon.

Kesäloman lopulla olimme erittäin hyvien ystäviemme kanssa mökillä. Heillä tuli puheeksi häitä edeltävä kuntokuuri ja ruokavalion kevennys. Yhdessä tulevan sulhasen kanssa siinä sitten todettiin, että olisi tosiaan aika ehkä hieman keventää oloa. Sovittiin, että ennen jouluaattoa painon pitäisi olla alle 90kg tai olemme vaimoillemme shoppailureissun velkaa*. Onnistuessamme saisimme lähteä seuraavana kesänä formulareissulle!

(*Karkki kommentoi: vaikka shoppailureissu houkuttaisikin niin rehellisesti on sanottava, että toivon Henrin voittavan tämän vedon! :))

Missä mennään kuntoprojektin kanssa nyt?
Kuntoprojekti etenee erittäin hyvin aikataulussa. Olen asettanut itselleni kuukausitavoitteet painon suhteen. Elokuun tavoitteesta jäin parisataa grammaa, mutta syyskuun tavoitteen, 94kg, saavutin ja palkitsin itseni ruhtinaallisesti “cheat daylla” ja kävin viime sunnuntaina hakemassa Big Mac –aterian! :D

Kuinka kauan projekti kestää ja mikä on sen tavoite? 
Projekti kestää hieman vajaa 5kk ja tavoitteena on siis pudottaa n. 10kg painoa.

Mikä sinua motivoi liikkumaan ja syömään terveellisemmin?
Oma peilikuva oli varmaan suurin motivaattori tämän projektin aloittamiselle. Olin kyllä huomannut myös väsyväni helpommin sekä olevani yleisesti vaan huonommassa kunnossa. Kun koiran ulkoiluttaminen ja lapsen kanssa peuhaaminen tuntuivat hieman rankoilta hommilta, niin tilanne ei totisesti ollut enää kovin hyvä. Ja pieni kisailu hyvän ystävän kanssa ei ole koskaan pahasta! ;)

Miten treenien sovittaminen arkeen on sujunut? 
Treenien aikatauluttaminen on sujunut suhteellisen mutkattomasti. Työmatkoilla hotellioluet ovat vaihtuneet juoksulenkkeihin. Ja vaimoni on ilomielin päästänyt minut iltaisin pois kotoa kun olen lähtenyt salille tai lenkille. Kiitos siitä! :) 


Millaisia treenejä olet projektin aikana tehnyt? Kuinka paljon liikut viikossa?
Olen treenannut 2-4 kertaa viikossa projektin aikana. Kaksi lenkkiä on ollut ohjelmassa alusta asti ja kunnon mukaan olen matkaa pidentänyt alun neljästä kilometristä jo kahdeksaan. Lisäksi olen aloittanut saliharjoittelun jälleen. Kahta eri ohjelmaa olen tehnyt, toinen ylävartalopainotteinen ja toinen alavartalopainotteinen. Lisäksi hoidan koiran ulkoilutukset iltaisin ja yleensä kävelemme 2-4km.

Miltä ruokavalio on näyttänyt projektin aikana?
Olen keventänyt erityisesti töissä syömääni lounasta. Meillä on onneksi tarjolla toimistolla “Fresh buffet”, johon kuuluu monipuolisen salaattipöydän lisäksi yksi proteiiniannos (kalaa, kanaa, juustoa tms.) sekä smoothie ja keitto. Kotona ruoat ovat pysyneet lähes samanlaisina, perinteisinä arkiruokina. Viikonlopun herkutteluista olen luopunut kokonaan ja kaikki pizzat, burgerit, karkit, pullat, keksit yms. ovat täyskiellossa. Paitsi “Cheat day”:nä, jos kuukausitavoite on saavutettu.

Oletko saanut tarvittavan tuen kotoa projektiisi?
Olen saanut todella hyvän vastaanoton projektille vaimoltani. Olemme saaneet todella hyvin sovitettua omat menomme ja harrastuksemme yhteiseen aikatauluumme. Hänkin taisi ehkä salaa toivoa, että mies saataisiin taas pikkuhiljaa liikkeelle.* 

(*Karkki kommentoi: jep, niin toivoin, haha! Mutta motivaation pitää mielestäni lähteä itsestä, toista ei voi pakottaa liikkumaan. Nyt on ollut ihanaa huomata, kuinka motivoitunut Henri on ja kuinka määrätietoinen hän on saavuttamaan tavoitteensa.)

Mikä on ollut helpointa ja mikä haastavinta?
Helpointa ja mukavinta treenaamisen uudelleen aloittamisessa on ehkä ollut salilla käyminen ja etenkin ylävartalo-ohjelma, jota olen tehnyt vielä suhteellisen kevyillä painoilla. Yksin salilla käydessä saa hyvin nollattua ajatuksia ja kun puhelimenkin jättää pukkariin niin rauha on taattu. Haastavinta vastaavasti taas on ollut juoksukunnon nostaminen sille tasolle, että juoksemisesta voisi taas nauttia. Alkuun meni muutama viikko, että juokseminen oli rehellisesti sanottuna kamalaa. Nyt muutaman “jalkapäivän” jälkeen jalat jaksavat taas kantaa keventynyttä vartaloani juostessa paremmin ja juokseminen alkaa olla jopa hieman mukavaa!* 

(*Karkki kommentoi: Jee, on kyllä ollut hauskaa, kun olen huomannut, että Henri on taas vähän innostunut juoksemisesta! En kuitenkaan haaveile yhteisistä juoksulenkeistä, koska ne eivät vain sovi meille! :D Riita on aina taattu, haha! Joten parempi, että kumpikin juoksee omillaan ja voidaan sitten kotona puida lenkkireitit, vauhdit ja fiilikset! :))

Projektia on edessä vielä reilut 2,5 kuukautta, mitä odotat niiltä?
Pidempiä lenkkejä, karisevia kiloja ja kiinteämpää olemusta! :) 

Kiitos haastattelusta Henri! :) Eiköhän palata tähän aiheeseen viimeistään vuoden lopussa, ja katsotaan miten projektissa käy! Jos teillä tulee mieleen jotain kysymyksiä tai haluatte tsempata Henriä kohti tavoitetta, niin jättäkää mielellään kommenttia alle! :) 

Kivaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa! 

-Karoliina 


18 kommenttia:

 1. Tsempit tottakai! Ja parasta kuntoilu on silloin, kun parisuhteessa osataan kummallekin antaa aikaa treenata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välitän eteenpäin! :) Ja jep, olen samaa mieltä, että on tosi tärkeätä, että molemmat saa aikaa liikunnalle/omille harrastuksilleen! :)

   Poista
 2. Tsemppiä Henrille! kova duuni tollainen kilomäärä pudottaa, mutta lopussa se hyvä olo on sen arvoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Jep, on kyllä melkoinen duuni, mutta hyvässä vauhdissa on ja varmasti se koko ajan paraneva olo myös motivoi! :)

   Poista
 3. Loistavaa, hyvä Henri! Nauratti tuo kohta yhteislenkit, koska mehän käydään (tai siis käytiin ennen raskautta) yhteisjuoksulenkeillä niin, että molemmilla on omat musat korvilla :D :D :D Ei välttämättä sanaakaan vaihdettu koko lenkin aikana, mutta kiva oli silti juosta yhdessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, toi vois toimia meilläkin! :D Tai Henrillä olis musat korvilla ja mulla ei, koska en kuuntele musaa lenkillä! :D Mä haluan usein jutella, jos oon jonkun kanssa juoksemassa ja se taas ei, joten yhdessä hiljaa juokseminen voisi olla ihan hyvä kultainen keskitie, haha. Pitää joskus kokeilla! Onhan se kiva, että on seuraa ja saa toisesta henkistä tsemppiä!

   Poista
 4. Tsemiä Henulle! Itsehän kuulin tästä projektista jo Budapestissä, mutta hienoa saada myös update. Olen varma, että Henri onnistuu - sen verran hauska reissu oli tänäkin vuonna ;)

  Tein itse porukoiden kanssa vuonna 2012 elokuussa vedon, että jouluna pitää painaa alle 85 kiloa (lähtöpaino oli noin 89-90). Ehdotin heille, että jos epäonnistun, maksan heille 500 euroa - ja jos onnistun, saan satasen. Jouluna vaaka näytti 82 kiloa. Jos mä onnistuin tällaisessa vastaavanlaisessa haasteessa, niin onnistuu Henrikin. Hänellä on vielä kannustava vaimo apuna, toisin kuin mulla :)

  J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo eiköhän se formulareissun uusiminen motivoi sitä sen verran, että onnistuu varmasti! :) Sulla on kyllä ollut ihan huikea toi painonpudotus ja huippukuntoon pääsy!! Mä luulen, että sun projektissa oli vaam hyvä, kun ei ollut vaimoa häiritsemässä vieressä! ;) Tsemppiä maraviikkkoon hei!!

   Poista
 5. Olipa kiva postaus! Tsemppiä Henrille! Mielenkiinnolla jään odottamaan miten projektissa käy :)

  Marianne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Marianne, kiva kuulla, että tykkäsit ja kiitos tsempeistä! Mäkin odotan mielenkiinnolla, miten projektissa käy! :D Kerrotaan sitten täällä blogin puolella varmasti, kävi miten kävi! :)

   Poista
 6. Kiva postaus! Tosi hyvä toi veto.. Ei oo liian kova tavoite vaan tuo just kannustaa vaikka jatkamaan kuntoilua projektin jälkeen :) Ja palkinto on toki penkkiurheilijalle huippu! Tsemppiä siis!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Hanna!! :) Joo Henri sai itse määrittää oman palkintonsa, joka on riittävän motivoiva ja jos taas mä voitan niin se kirpaisee kyllä sen verran, että Henri varmasti tekee kaikkensa, että voittaa! ;) Ja joo..mäkin toivon, ettei treenailut jää vain tähän projektiin, mutta eiköhän ne tässä syksyn aikana iskostu sen verran, että jatkuvat projektin jälkeenkin!

   Poista
 7. No ensinnäkin iso hatunnosto Henrille, että rohkeni sun haastatteluun ja kertoi tavoitteestaan täällä blogissa! Huippua! Meininki kuulostaa hyvältä ja taatusti terveellinen ruoka ja liikkuminen tuo mukanaan lisää energiaa. Hurjasti tsemppiä!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! :) Joo, oli kyllä tosi kiva, että suostui haastateltavaksi, koska usein tämmöiset projektit on tosi mielenkiintoisia ja ainakin mun mielestä on hauskaa lukea ihmisten kokemuksia!

   Poista
 8. Moi! Aika pitkiä lenkkejä juokset
  sinäkin tuo kuva 12 kilometrin lenkiltä.
  Itse olen kahtena päivänä juossut molempina
  10 km ja on siinä kyllä juoksemista:) ei oo aina
  helpon tuntuista. Minusta Henrissä ei ole yhtään
  laihdutettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Suvi! Yleensä juoksen 6-10km lenkkejä, mutta usein sunnuntain lenkki on ns. pitkä lenkki ja vähän pidempi. Tällä kertaa se oli tuo 12km, kun menen juoksemaan nyt lauantaina puolikkaan. Nämä painonpudotusjutut on niin yksilöllisiä, pääasia on että viihtyy omassa kehossaan ja löytää sen itselle sopivan hyvän olon painon! :) Henrillä taisi olla sellainen olo, että nyt ei enää olla siinä hyvän olon painossa, joten silloin on asialle tietysti hyvä tehdä jotain niin jaksaa enemmän ja olo on muutenkin parempi! :)

   Poista
 9. Kiva postaus! Täällä on myös todettu, että yhdessä juokseminen (paitsi tosi hitaat pitkikset) ei vaan toimi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sini! Kiva kuulla, että tykkäsit! :) Ja joo, yhdessä juokseminen ei ole ainakaan meidän juttu, haha! :D Mukavaa viikonloppua!

   Poista