keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Keskiviikon kuulumisia

Heippahei ja kivaa keskiviikkoa! Sain Islan juuri nukkumaan ja ajattelin hetkeksi viela istahtaa koneen ääreen kirjoittelemaan kuulumisia ennen kuin alan katsomaan Greyn anatomian uuden kauden ensimmäistä jaksoa! Muistatteko silloin kun Greyn anatomia alkoi? Ahh, se oli niin mun lempparisarja!


Kuva keskiviikon aamulenkiltä :)

Sitten niihin kuulumisiin..Viikot kuluvat tällä hetkellä todella nopeasti ja arkeen on alkanut tulla sellaista säännöllistä rytmiä, jota hieman kaipailin syyskuussa aloittaessani osa-aikaisen työni. Nyt tiedän suunnilleen, milloin teen töitä ja kuinka pitkään ehdin tekemään kerralla. Kotoa työskentelyssä on paljon hyviä puolia ja se on ihanan joustavaa, mutta toisaalta välillä tuntuu siltä, että töitä tekee koko ajan ja työmeiliä tulee kurkittua pitkin päivää, vaikka varsinaisesti töitä tekisi vain sen muutaman tunnin päivässä.  Nyt olemme kuitenkin päässeet jonkinlaiseen rytmiin (kunnes se taas muuttuu) lähinnä Islan päiväunien kanssa, jotka aika pitkälti rytmittävät päivien kulkua ja määrittävät työaikojani. Onneksi tosiaan muutamana päivänä viikossa on myös Islan mummi ollut apuna, joten silloin ehdin aina tekemään hieman enemmän hommia kuin vain päikkäriajat. 

Töiden lisäksi arkeen kuuluu toki liikuntaa, jonka harrastamiseen ei tällä hetkellä olekaan ihan yhtä paljon aikaa kuin ennen töiden aloittamista. Nyt joudun tosissani suunnittelemaan liikuntakertoja, sumplimaan niitä Henrin menojen ja treenien kanssa ja myös kiireisinä päivinä motivoimaan itseäni liikkumaan. Paluun treeniohjelmaan ovatkin tehneet nopeat kotitreenit, joihin on helpompi motivoitua. Erityisesti olen innostunut viime aikoina HIIT-treeneistä ja pohdinkin tässä jonkinlaista treenihaastetta itselleni loka-marraskuulle, jotka ovat perinteisesti itselleni hieman haastavia treenikuukausia. Toiveissani olisi saada lihaskuntoa taas vähän paremmaksi, sillä en ole keskittynyt siihen niin paljon juoksukauden aikana. Ja tunnen sen kropassani. Vaikka paino onkin suunnilleen sama kuin ennen raskautta, on kehon koostumus edelleen erilainen etenkin keskivartalossa. Jollain tapaa en ole raskauden jälkeen vielä löytänyt sellaista täysin hyvää oloa omassa kropassa, mutta uskon, että se sieltä löytyy ajan kanssa. Siihen auttaa varmasti lihaskuntoharjoittelu ja tietysti järkevä ruokavalio. Haasteena on vaan se, että tämä pimeys houkuttelee syömään herkkuja...tasapainottelua siis tässäkin asiassa! :) Juoksun suhteen menossa on jonkinlainen ylimenokausi. Aion vähentää juoksua loka-marraskuulle  ja juosta noin 1-2 kertaa viikossa, jotta peruskunto pysyy yllä. Tarvitsen tämän ajan siihen, että saan nollattua juoksukauden henkisesti ja fyysisesti. Sen jälkeen on mukavampi taas motivoituneena suunnata kohti uutta kisakautta. Ensi vuoden juoksukisasuunnitelmat on jo hahmottumassa ainakin kevään osalta, mutta niistä lisää myöhemmin. 

Sellaista tänään. Mitä teidän keskiviikkoon kuuluu? :)

-Karoliina 


2 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea sun kuulumisia! Greyn anatomia on täälläkin suosikkisarja ja todellakin muistan ihan ensimmäisen kauden, se oli paras! Kivaa viikonloppua! :) -M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos kommentista, kiva kun tykkäsit lukea! :) Ja joo..Greyn eka kausi oli kyllä ihan paras!

      Poista