lauantai 19. marraskuuta 2016

Kirje 1-vuotiaalle

Rakas Isla, 

täytit viime viikolla yksi vuotta. 1-vuotispäivityksen sijaan ajattelin kirjoittaa sinulle kirjeen. Olen kirjoittanut vauvavuotesi aikana kuukausittain päivityksiä blogiini, siitä mitä sinulle kuuluu ja mitä kaikkea kehityksessäsi on tapahtunut. Aiomme isin kanssa printata tekstit sinulle, jotta voit lukea niitä, kun olet isompi ja jotta ne säilyvät, vaikkei äidin blogia enää olisi siinä vaiheessa, kun opit lukemaan.

Tuntuu mielettömältä olla sinun, 1-vuotiaan ihanan taaperon äiti! <3 Mielettömän upealta ja ehkä vähän haikealta, mutta enimmäkseen upealta. Vauvavuotesi meni niin nopeasti, ja vaikka siinäkin oli haastavia hetkiä (väsymys!), niin hetkeäkään en vaihtaisi pois. Sinä pysyit terveenä koko vauvavuoden ja siitä olemme todella kiitollisia. Ehkäpä Milan karvoista ja siitä, ettei meillä kotona ole koko ajan aivan kliinisen puhdasta oli jotain hyötyä. Tai sitten meillä oli vain hyvä tuuri. Ensimmäistä kertaa sinulla nimittän nousi kuume vasta 1-vuotisrokotusten jälkeisenä päivänä ja olimme isin kanssa ihan sormi keskellä suuta, kun olitkin yhtäkkiä kipeä. Onneksi panadol auttoi ja kuume meni ohi alle puolessa päivässä. Sinä olit niin reipas! <3 Mutta olipa inhottavaa äidille ja isille nähdä sinut kipeänä..Toivottavasti jatkossa pysyt terveenä!
1-vuotisneuvolassasi kävimme tällä viikolla. Eniten minua kiinnosti kasvusi, sillä olimme viimeksi käyneet neuvolassa 8 kuukautisena. Olitkin kasvanut hienosti, pituutta sinulla oli 78,4cm ja painoa 10,4kg. Neuvolantäti kirjoitti neuvolakorttiisi näin: "Onnea 1-vuotiaalle! Ihana tyttö! Hyvä kasvu Islalla. Norm. ikätasoinen kehitys. Sai rokotuksia, hienosti sujui."Juu, sujuihan se ihan hienosti, mutta olihan se melkoista huutoa. Onneksi seuraaviin rokotuksiin on pitkä aika! 

Tällä hetkellä 1-vuotiaana olet aivan mielettömän hauskassa kehitysvaiheessa. Sinun kanssasi on mahtavaa hassutella ja naurusi on niin tarttuva, ettei voi olla nauramatta, kun alat kikattamaan. Sinut saa nauramaan aina sanomalla "böööö", kutittamalla sinua tai menemällä piiloon. Olet myös itse keksinyt erilaisia kujeita, ja sitten oikein odotat, että äiti tai isi tulee katsomaan, mitä puuhaat ja alat nauramaan kovaan ääneen. Eilen puuhastelit omassa huoneessasi, ja olit kiivennyt itse turvakaukaloon istumaan. Kun tulin kurkkaamaan touhujasi, olit naama niin leveässä virneessä, ettei siinä voinut muuta kuin nauraa itsekin. Olet myös keksinyt monta asiaa, jotka ovat sinulta kiellettyjä. Esimerkiksi Milan oma paikka ja Milan ruoka-ja vesikuppi. Testaat päivittäin saisiko niihin kuitenkin koskea tai mennä Milan paikalle istumaan tai peuhaamaan. Ei saa, mutta jatkamme harjoittelua. 


Löydät kotona kaikkiin erikoisiin paikkoihin :)

Viime aikoina lempiaktiviteettejasi on ollut taaperokärryn työntäminen, Seikkailija Doran katsominen (annat meille kaukosäätimen ja "äh äh" pyydät Doraa), palikkaleluilla leikkiminen, äidin ja isin kännyköiden sekä Ipadin räplääminen, sohvalle kiipeäminen ja siinä peuhaaminen, äidin ja isin napojen tutkiminen (vedät paidan ylös ja alat tutkia) ja pulkkailu (pääsit ensimmäiselle pulkkaretkelle isänpäivänä). Viihdyt myös hyvin rattaissa vaunulenkeillä, jos mennään sellaista reittiä, jossa voit katsella autoja. Jos kävelemme liian pitkään rantaraitilla, se on mielestäsi tylsää ja ilmaiset sen olemalla hyvin kovaääninen. Äänestä puheenollen, välillä sinun volyymisi ovat niin kovat, ettei äidin ja isin keskusteluista meinaa tulla mitään! :D


Pipo silmillä neuvolakäynnin jälkeen <3
Sinä ja Mila tulette hyvin toimeen ja se on mielestäni aivan ihanaa. Mila on niin kärsivällinen kanssasi ja sinä palkitset hänet heittelemällä pöydästä ainakin 70% ruuista Milalle pöydän alle, joka enemmän kuin mielellään syö ne. Yhteistyö ja avunanto-sopimuksemme kukoistaa siis edelleen. Sinun mielestäsi on hauskaa antaa Milalle myös tämän omaa ruokaa. Kun avaan Milan ruokalaatikon, hihkut innosta ja haluat kaivaa Milalle hammasluun paketista ja antaa sen, kun Mila on syönyt. Välillä istuskelette molemmat lattialla vierekkäin tai sinä nojailet Milaa vasten. Harjoittelet myös seisomista nojaamalla Milaan, joka kiltisti pysyy paikallaan tai sitten poistuu paikalta. Välillä sinulla oikein menee hermot, jos Mila ei teekään niinkuin sinä haluat. Olette kuitenkin aivan ihania yhdessä ja uskon, että teistä tulee vielä parhaita kavereita ja voitte leikkiä yhdessä! <3 

Olet suurimmaksi osaksi hyväntuulinen ja iloinen, mutta sinulla on myös paljon temperamenttia. Jos kaikki ei menekään niinkuin sinä haluat, olet alkanut heittäytymään lattialle ja ilmaisemaan sillä tavalla, että nyt ei mennyt ihan sinun tahtosi mukaan. Tämä taitaa kuulua tähän ikävaiheeseen, mutta olet jo alkanut koetella äitisi hermoja aina ajoittain...:D Välillä minunkin on tehnyt mieli heittäytyä lattialle ja kiukutella samalla tavalla. Taidatkin olla äitisi tytär, sillä meillä molemmilla on temperamenttia ja lyhytjänteisyyttä havaittavissa. Isi parka, onneksi hänellä on meitä molempia pidempi pinna ja rauhallisempi luonne! 


#throwback 

Viime aikoina ruokailusi ovat sujuneet hyvin. Syöt 5 kertaa päivässä, aamuisin usein samaa mitä minäkin aamiaiseksi. Leipää, puuroa tai kananmunaa..Lounaalla suurinta herkkuasi on Piltin pikkukalastajan herkku! Tykkäät kalasta todella paljon. Iltaruoalla olemme yrittäneet antaa sinulle samaa ruokaa kuin mitä itsekin syömme, mutta meidän pitää alkaa keksimään lisää sellaisia koko perheen ruokia, joita ei tarvitse sinulle kovasti muunnella. Äidin pitäisi varmaan kysyä ideoita kavereilta ja blogin lukijoilta! Iltapalalla syöt aina puuroa, ja se on mielestäsi "nam nam". Sanot muutenkin nam nam, jos sinulla on nälkä. Kiinteiden ruokien lisäksi juot edelleen myös äidinmaitoa, vaikka imetys onkin vähentynyt paljon. Minusta tuli sittenkin taaperoimettäjä, vaikka en sitä olisi uskonut ennen raskautta tai raskaana ollessa. Niin ne ajat muuttuvat ja nyt se tuntuu vain niin kovin luonnolliselta asialta ja on meidän yhteinen rauhoittumishetki. <3 

1-vuotiaana yöunesi sujuvat pääasiassa hyvin ja heräät 1-2 kertaa yössä. Viime öinä sinulla on kuitenkin ollut vaikeuksia nukahtaa uudestaan, jos olet herännyt yöllä. Toivottavasti se menee pian ohi ja palaat nopean nukahtamisen tielle! Päiväunia olet alkanut nukkumaan vain yhdet ja minä toivoisin, että ne olisivat säännöllisesti sen 1,5h+, jotta osaisin ennakoida töiden takia. Mutta ehkä nyt on vain opittava menemään virran mukana. Kotoa käsin työskentely on ollut yllättävän haastavaa, vaikka olenkin kiitollinen, että se on mahdollista ja mahdollistaa sen, että voit olla vielä kotihoidossa. Siitä puheen ollen, mummisi hoitaa sinua edelleen viikottain muutamana päivänä, jotta voin tehdä rauhassa töitä useamman tunnin kerrallaan. Viihdyt mummin kanssa hyvin ja äiti ja isi ovat niin iloisia, että mummi pystyy sinua hoitamaan. Usein olette täällä meillä tai sitten välillä Töölön mummilassa. 

Viime viikolla synttäripäivänäsi kävimme ekaa kertaa Hoplopissa ja tykkäsit siitä todella kovasti. Kati, Sophie,   Philip, Marja, Saga ja Oliver olivat meidän mukana leikkimässä. Mennään varmasti uudestaankin, niin hauskaa oli meillä kaikilla. Juhlimme myös viime viikolla ensimmäisiä synttäreitäsi. Vieraina olivat mummi ja vaari, Janne-kummisetä ja Krista, Tiina, Antti, Eppu, Julle, Viivi ja Viltsu. Kati-täti sekä mummo ja ukki joutuivat olemaan töissä, mutta he tulivat käymään muina aikoina ja juhlistamaan sinua. Nautit synttärijuhlissa huomion keskipisteenä olosta ja sait maistaa Marikan tekemää ihanaa synttärikakkuakin. Se ei ollut "nam nam" mielestäsi, mutta olen varma, että opit vielä ymmärtämään herkkujen päälle, jos yhtään äitiisi ja isiisi tulet. Siinä varmasti tärkeimmät siitä, mitä sinulle nyt kuuluu. Odotamme jo joulua, sillä viime vuonna olit niin pieni, että joulu meni vähän ohi..tänä vuonna ymmärrät jo enemmän ja uskon, että joulusta tulee erityisen ihana! Odotamme myös meidän seuraavaa yhteistä ulkomaanmatkaa koko perheen kanssa, kun lähdemme taas Floridaan tammikuun lopussa. Minua ja isiä tosin jo jännittää tuleva lentomatka kanssasi, mutta eiköhän siitä selvitä tavalla tai toisella. Täytyy senkin suhteen kysyä vinkkejä taaperon kanssa lentämiseen kokeneemmilta reissaajilta. Onneksi äidillä on blogi ja somekanavat, joiden kautta saa apua erilaisiin kysymyksiin. 

Lopuksi haluaisin sanoa, että muistathan aina olevasi meille rakkainta maailmassa ja äiti ja isi toivovat sinulle pelkkää hyvää! <3 Ihanaa ensimmäistä taaperovuotta kulta pieni, tehdään siitä yhdessä huippu kiva! <3

Rakkaudella, 
äitisi 


Vauva 11kk
Vauva 4kk (matkoilla

14 kommenttia:

 1. Awww mikä kirje. Sai kyyneleet silmiin <3 Ihana Isla. Ihana perhe.

  VastaaPoista
 2. Oi että ❤❤ Olipa kerrassaan ihana kirje Islalle ja mukkansatempaavaa luettavaa! Olen onnellinen puolestanne. Kyllä vain on elämä teillä vuodessa muuttunut, mutta vain rikkaammaksi!! Ihanaa viikonloppua toivotellen, Tiina :)

  VastaaPoista
 3. Ai että mikä kirje. Ihana!! 😍 osaat kirjottaa tosi hyvin! Teillä on kyllä ihana perhe 👪 kaikkea hyvää teille 😊

  VastaaPoista
 4. Nää on ihania! 💗 Ruokina tosiaan ihan samaa mitä itse syö. Laatikkoruuat, keitot, pastakastike, perunaa ja paistettua lohta, ihan perus arkiruokaa 😊 Lentämiseen kirjoja, Ipadi ja PALJON naposteltavaa tai yölennot 😂✌🏽️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Jee, kiitos vinkeistä!! Pitää tohon lentämiseen keksiä kyllä kaikki kikkakolmoset ja neloset ja vitoset, koska ei todellakaan ole yölento! :D Kivaa alkavaa viikkoa! <3

   Poista
 5. Voi olipa ihana kirje! <3

  Marianne

  VastaaPoista
 6. Meillä 10kk sormiruokailijan ja vanhempien helppo ja nopea herkkuruoka on kanacurrykastike. Broilerinsuikaleita pannulle, halutessaan sipulia/paprikaa/pakastemaissia jne. Sekaan sellanen pieni tetra kookosmaitoa, reilusti currya ja muita mausteita oman maun mukaan. Me syödään täysjyvämakaronin kanssa. Valmistuu tosi nopeestija ainaki meillä ollu pikkunaperon lempiruoka jo pari kuukautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja kiitos tästä!! Kuulostaa tosi hyvälle ja tarpeeksi helpolle! 😊

   Poista