tiistai 6. joulukuuta 2016

Reilu vuosi raskauden jälkeen+ treeniviikko 48

Heippahei! Viime viikon treenipäiväkirjan lisäksi pohdiskelen tässä postauksessa hieman kropan palautumista raskaudesta ja synnytyksestä. Itselläni on synnytyksestä nyt melkein 13 kuukautta aikaa ja vihdoin alkaa olla sellainen olo, että ollaan takaisin siinä normaalissa olotilassa, joka oli ennen raskautta. Kroppa alkaa tuntua taas omalta ja sellaiselta, että viihdyn siinä.  


Perus sunnuntain lankkutreenit! ;)
Painon puolesta olin samassa kuin ennen raskautta jo toukokuussa eli 6kk synnytyksestä, mutta sillä ei oikeastaan ole mitään merkitystä. Itselläni palautuminen kesti varsin pitkään enkä tosiaan ollut yksi niistä naisista, jotka ovat samoissa mitoissa jo muutaman viikon päästä synnytyksestä! :) Onnekseni lantionpohja ja vatsalihasten erkauma palautuivat nopeasti, mutta muuten kroppa otti aikansa ja se on ihan ok. Vaikka vaaka näytti toukokuussa samaa kuin ennen raskautta, niin silti kroppa ei tuntunut vielä omalta ja hyvältä. Se vaati aikaa ja työstämistä niin henkisesti kuin fyysisestikin, että tottui kropassa tapahtuneisiin muutoksiin.

Suurin muutos on tapahtunut tässä viimeisen parin kuukauden aikana, kun olen huomannut, että kroppa on muokkautunut kiinteämmäksi lihaskuntoharjoittelun myötä. Myös marraskuun coreputkesta oli apua ja olen huomannut kuinka keskivartalon lihaksetkin ovat vihdoin heränneet kunnolla. Ei ainoastaan vatsa, vaan monipuolisesti myös kyljet, selkä ja pakarat, kuten pitääkin. Vahva ja kiinteä kroppa on ollut tavoitteenani ja vaikka ulkoiset asiat eivät ole kaikki kaikessa, koen, että on tärkeätä viihtyä omassa kropassa ja pitää siitä huolta. Tuon 10,5 kiloisen taaperon kantaminenkin onnistuu paremmin, kun mammalla on pikkaisen habaa! ;) Ja sitäpaitsi Islan mielestä hauskimpia leikkejä on tällä hetkellä kiivetä selkääni, kun teen lankkua tai tulla lisäpainoksi lantionnostoihin! Uskon, että esimerkissä on voimaa ja olisi aivan ihanaa, jos hänkin innostuisi liikunnasta ja varmasti leikin varjolla innostuukin! :)
Ja sitten treenipäiväkirjaa viime viikolta: 

Maanantai oli jälleen aktiivinen lepopäivä. Päivään kuului kaksi reipasta kävelylenkkiä ja coreputken treeni. Toinen vaunulenkki tehtiin äitini ja pappani kanssa Westendissä ja toinen oman porukan kesken kotimaisemissa. Sää oli aivan upea ulkoiluun! Jos marraskuussa aurinko paistaa, niin silloin pitää lähteä ulos ja ikuistaa valokuviin tämä ihme! ;)
Koirien kanssa piti ottaa pieni spurtti rannalla :) Beach run suomityyliin! ;)
Tiistaina päivän treeninä toimi treenaakotona.comin (mainoslinkki) tehokas HIIT Tabata kahvakuulalla ja oman kehon painolla. Tabatassa oli 4 liikettä, joita kutakin tehtiin 8x20sekuntia 10 sekunnin palautuksilla. Todella tehokas ja hyvä setti ja oli hauskaa pitkästä aikaa ottaa kahvakuulatkin esiin nurkasta pölyttymästä! Lisäksi tein coreputken liikkeet. Aamulla käytiin myös pitkällä kävelylenkillä, sillä keli oli jälleen aivan upea. 


Keskiviikkona jatkoin viime viikon aamutreeniperinnettä (hei, jo kaksi kertaa peräkkäisinä viikkoina voi kutsua perinteeksi, eikö? ;)) ja tein Treenaakotona.comin viikon 48 coretreenin Elinan johdolla. Se olikin sopiva aamutreeniksi, sillä itse ainakin olen noin aikaisin aamulla (6-7 välillä) vielä aika "unessa" eikä mikään kovin rankka setti tunnu hyvältä. Mutta ehkä aamutreeneihinkin tottuu ja asteittain pystyy tekemään niistäkin tarvittaessa rankempia. Olen miettinyt, että sitten kun palaan itse hoitovapaalta kunnolla työelämään ja Isla aloittaa päivähoidon niin aamut ovat varmaan niitä hetkiä, jolloin mun pitää treenit tehdä, jos ne haluan tehdä..jaiks! Onneksi vielä on treeneissä joustoa ja niitä voi tehdä muulloinkin kuin aamulla! :)
Torstaille olin alunperin suunnitellut juoksulenkkiä ystäväni kanssa, mutta hänen tultua kipeäksi päätin itsekin olla lähtemättä ulos ja tein sen sijaan HIIT-treenin, jossa yhdistyi sykkeenostot ja lihaskunto ("ultimate HIIT workout for people who get bored easily"). Kyseessä oli sama treeni Youtubesta, jonka tein toissa viikolla. Se oli tehokas ja hyvä setti! 


Torstaina alkoi myös HCR Jouluhaaste ja tein päivän haasteena olleen 20 peruskyykkyä. Oletteko muuten mukana kyseisessä haasteessa? Tarkoituksena on parantaa lihaskuntoa ennen kevään juoksukautta! :) Itseäni ainakin motivoi tällaiset haasteet tähän aikaan vuodesta!

Perjantaina oli kevyempi päivä ja siihen kuului kävelyt ja HCR Jouluhaasteen lantionnostot. Lauantaina oli luvassa meidän joulujuoksu poluilla Espoon Pirttimäessä! Siitä voit lukea aiemmasta postauksesta lisää! :) Sunnuntaina olin alunperin ajatellut tekeväni lihaskuntotreenin, mutta aamulla ulos lähteminen houkuttikin enemmän ja kävimme Islan kanssa juoksemassa 5,5 kilometrin lenkin. Jalat tuntuivat yllättävän hyviltä edellisen päivän 10,5 kilometrin polkujuoksusta huolimatta. Lisäksi tein päivän aikana lyhyen core-treenin ja HCR jouluhaasteen circuitin. Sunnuntai-iltana luvassa oli venyttelyä, sillä jalat alkoivat jumiutua iltaa myöden. Muutenkin venyttelen jonkin verran joka päivä, vaikka en sitä erikseen jokaisen päivän kohdalle kirjoita. Pieni punanenä taputti äidille lenkin lopuksi! :D <3
Sellainen treeniviikko täällä tällä kertaa! :) Mikä oli teidän viime viikon kivoin treeni?

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ! <3

-Karoliina2 kommenttia:

  1. Moi Karkki! Kyllä varmasti esimerkki siitä, että liikunta on kivaa tarttuu lapsiin. Me olemme ainakin saaneet tartutettua liikuntakipinän myös meidän 4,5v. ja 8v. tyyppeihin. Nythän kävi kiipeilyhallilla sunnuntaina niin, että äiti ja isi ei saanut kiivetä juuri yhtään kun lapset vaan kiipesi... Ja laskettelussa on kanssa huippua laskea omien lapsien kanssa. Uusia tapoja siis harrastaa. Terkuin Pia 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pia, kiitos kommentista! :) Ihana kuulla, että teidän lapsiin on tarttunut liikuntakipinä! Kuulostaa tosi kivoilta lajeilta harrastaa yhdessä! :) Meidänkin pitää varmaan herätellä lasketteluharrastus taas..silloin kun oltiin pieniä ja myöhemminkin lapsuudessa käytiin tosi paljon laskemassa koko perhe, mutta viime vuosina en ole käynyt ollenkaan! Mut laitettiin suksille kolmevuotiaana, että on Islalla vielä vähän aikaa siihen! ;)

      Poista