perjantai 6. lokakuuta 2017

"Muy bien, mami" - juoksua rattaiden kanssa Madridissa

Tämän 7 viikon aikana Madridissa, olemme  Islan kanssa juosseet 15 yhteistä juoksulenkkiä rattaiden kanssa. Tämä on tarkoittanut noin kahta lenkkiä per viikko ja lenkit ovat olleet pituudeltaan 5-8 km. Olemme juosseet kaikki lenkit Madrid Riossa, jossa riittää melko tasaista asfalttibaanaa, kivoja maisemia ja voi juosta rauhassa kaupungin vilinästä. 



Kuluneen 7 viikon aikana olen nähnyt meidän lisäksi tasan kolme muuta juoksijaa (kaikki isiä) juoksemassa rattaiden kanssa! Voisi siis sanoa, että rattaiden kanssa juokseminen ei ole täällä kovin yleistä ja sen kyllä huomaa katseiden määrästä, joita me keräämme juoksulenkeillä. Osansa voi toki olla myös meidän hiusten värillä ja vaaleudella, vaikka toki täällä muitakin blondeja näkyy. 

Kuvaavaa on kun yhdellä lenkillä eräs setä pyöräili Madrid Riossa meidän takaa ja huikkasi ohimennessään, että "Muy bien, mami!". Itse hymähdin vähän hämmentyneenä ja toivottavasti muistin huikata "gracias" perään. Sedän mielestä oli ilmeisen hienoa, että tämä mami oli urheilemassa lapsen kanssa. 



Itse olen täällä oppinut tykästymään meidän yhteisiin juoksulenkkeihin Islan kanssa, sillä aikaisemmin rattaiden kanssa juokseminen oli vihoviimeinen vaihtoehto, jos muuten juoksemaan pääseminen ei ollut mahdollista. Nyt se on hauskaa yhteistä aikaa ja juoksulenkin lopetus leikkipuistoon on jo sanaton sopimus. Rattaiden kanssa juokseminen ei toki ole ihan yhtä rentouttavaa, kuin yksin juokseminen, sillä lenkki keskeytyy usein monta kertaa, kun pitää kaivaa kyytiläiselle eväitä laukusta, mutta niillä saa tyypin pidettyä tyytyväisenä, joten se on win-win. 



Rattaiden kanssa juostessa on myös kiinnitettävä vielä enemmän huomiota omaan juoksuasentoon, jotta asento pysyy ryhdikkäänä, lantio pystyssä eikä peppu lähde laahaamaan kilometrin päähän ja askel muutu harppovaksi. Lisäpaino tuo juoksuun haastetta ja välillä on turhauttavaa katsoa varsin hitaita kilometrivauhteja, mutta viime aikoina onneksi olen oppinut vähät välittämään niistä ja mennyt fiiliksen mukaan. Hitaammat ja raskaammat kilometrit rattaiden kanssa tekevät kuitenkin ihan hyvää ja sen huomasi kympin kisasta, jonka kävin täällä juoksemassa. Kyllä sitä vauhtiakin sitten taas pitkästä aikaa löytyi, kun ei ollut lisäpainoa työnnettävänä! Huomaan kuitenkin, että juoksen rattaiden kanssa mieluiten mahdollisimman tasaisella reitillä, ja ylämäissä saatan välillä kävelläkin, jos siltä tuntuu. 

Ja kyllä, edelleen täällä juostaan meidän Emmaljungan Super Vikingien kanssa, sillä emme omista varsinaisia juoksurattaita. Ehkä jonain päivänä sellaisetkin kuuluu kalustoon, mutta toistaiseksi näillä mennään ja hyvin pelittää. 

Nyt suunnataan viikonlopun viettoon ja odotellaan ystävien konetta laskeutuvaksi. Luvassa on vilkas pitkä viikonloppu, kun meidän matalaan majaamme saapuu 2 aikuista ja 2 lasta kylään. Voitte kuvitella, kuinka innoissaan Isla on saadessaan leikkiseuraa ja me toki myös, kun rakkaat ystävät tulevat tänne meidän luo! <3 

Hyvää viikonloppua! 

Onko siellä muita rattaiden kanssa juoksevia? 

-Karoliina 

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa 

8 kommenttia:

  1. No minä /me! 😊 ei täällä Turussakaan kyllä ihan hirveästi oo rattaiden kanssa juoksevia! Muutama kasvo on tullut tutuksi lähinnä :) ihanan näköiset maisemat siellä ja kun Isla vielä viihtyy kyydissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee te! :) Me tullaan joku kerta Islan kanssa sinne Turkuun teiän kanssa juoksemaan, saatte viedä meidät teiän peruslenkuralle ja leikkipuistoon, hihii! :) Taitaa kyllä mennä ensi vuoden puolelle, mutta olisipa hauskaa joskus!! Joo, Isla viihtyy ihan ok:sti kyydissä, mutta eväitä vaaditaan ja vaihtuvia maisemia/katseltavaa! Kivaa uutta viikkoa teidän poppoolle! :)

      Poista
  2. Sä oot kyllä Karoliina niin mun idoli! Hienoa, että oot saanut pidettyä juoksuharrastusta yllä, vaikka onkin pieni lapsi :) sun Madridin postauksia on todella mielenkiintoista lukea! :)

    Marianne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Marianne! <3 Ihana kommentti! Yritän parhaani ja teen kompromisseja juoksun(kin) suhteen! :) Kiva, että tykkäät lukea!! Nyt on blogi vähän hiljaisempi, kun nautin täysillä meidän suomivieraiden seurasta! :) Mukavaa pian alkavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Moikka Suvi tässä jo flunssasta vähän parempana:)
    Sulla on karoliina tosi hyvä vartalo, litteä vatsa ja
    jotenkin näyttää että olisit kaventunut:)
    Ei ois suomessa oheissairauksia jos kaikki ois noin
    hyvännäkösiä ja kuntoisia kuin sinä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Suvi! Kiitos kommentista ja kiva kuulla, että sun flunssa on parempi! :) Ja voi kiitos kauniista sanoista! <3 Mulla on ollut hyvä draivi täällä treenien suhteen ja olo hyvä myös, kun löytää itselle sopivan balanssin treeneihin ja ruokaluihin. Viime viikkoina tosin liikunnat on jääneet vähemmälle ja on tullut syötyä paljon ravintoloissa ja herkkuja mahtunut mukaan (etenkin Suomen tuliaisia, joita meidän ihanat vieraat ovat tuoneet), mutta sellaista se välillä on! Mukavaa viikonloppua sinne! :)

      Poista
  4. Minä juoksen monestikin tuplarattaiden kanssa, jos ei muuten pääse lenkille. Kyydissä 2- ja 3-vuotiaat, joista vanhempi potkuttelee aluksi potkupyörällä vierellä ja väsähtäessä nostetaan kyytiin ja potkupyörä työntöaisan päälle poikittain. Siinä sitä vasta kerää katseita, kun juoksee tuplien kanssa, pyörä tangon päällä ;) :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Satu! :) Kiva, kun kommentoit!! Ja huh, nousee kyllä hattu isosti tuplarattaiden kanssa juoksemiselle! :D Ja hehe, voin kuvitella, että olette melkoinen näky, kun pyöräkin on vielä kyydissä! :D Mutta ihan mahtavaa, että lähdette silti yhdessä lenkille koko porukka, sinä saat oman treenin ja lapsetkin pääsee ulkoilemaan. Ihanaa! Kivaa viikonloppua! :)

      Poista