torstai 3. toukokuuta 2018

Huhtikuun treeniyhteenveto (raskausviikot 33-36)

Huhtikuussa treenit jatkuivat samaan malliin kuin maaliskuussakin, lihaskuntopainoitteisesti! Varsinaisia (koti)treenejä tein 3-4 kertaa viikossa 30 minuuttia kerrallaan ja lisäksi päälle tuli lähes päivittäiset kävelylenkit sekä satunnaiset venyttelyt. Huhtikuussa sain myös käytyä huoltamassa kroppaa raskaushieronnassa, joka teki todella hyvää. 


Lihaskuntotreenit ovat olleet tässä raskaudessa ehdottomasti se oma juttu ja nyt alan viimeistään huomata, että niistä on kyllä ollut hyötyä. Painoa on tullut 18,5kg lisää raskausviikolla 37 ja täytyy sanoa, että se ei tunnu kropassa yhtä paljolta kuin lukuna kuulostaa! Kroppa siis jaksaa kantaa lisäpainon varsin hyvin ja etenkin jalat/pakarat ovat pysyneet selkeästi paremmassa kunnossa kuin viime raskaudessa. Myös suurimmat kivut ja kolotukset ovat toistaiseksi pysyneet poissa ja uskon, että jossain määrin voin kiittää siitä säännöllistä lihaskuntoharjoittelua koko raskauden aikana. Toki ne haastavimmat viikot ovat raskauden suhteen vielä edessä, mutta toistaiseksi tilanne on aika hyvä. 


Mitä lähemmäksi raskauden loppu tulee, sitä enemmän olen myös alkanut nauttia treeneistä, joita vielä saan tehdä vauva masussa. Onhan tämä nyt ainutlaatuista aikaa haasteista huolimatta! <3 Raskausajan liikunta on ollut ihanan armollista ja se on auttanut itseäni paljon niin henkisesti kuin fyysisestikin. Treenien jälkeen mieliala on aina vähän korkeammalla! :) Lämpimästi siis voin suositella raskausaikaan sopivaa lihaskuntoharjoittelua läpi raskauden, jos se vain on omassa tilanteessa mahdollista. Toivon, että omista treeneistä on hyötyä myös synnytykseen ja palautumiseen, mutta se jää nähtäväksi! Tässä vielä huhtikuun treeniyhteenveto:

Koko kropan lihaskuntotreenejä: 4kpl
Alakroppatreenejä: 4kpl
Yläkroppatreenejä: 4kpl 
Core/pakaratreenejä: 3kpl

+ Kävelyitä lähes päivittäin! 

Miten teillä muilla on sujunut treenit viime aikoina? :)

Aurinkoista viikon jatkoa! 

-Karoliina

2 kommenttia:

 1. Olen lukenut kuulumisiasi viikottain, mutten ole puhelimella jaksanut näpytellä kommenttia. Nyt kun kerrankin istun pöytäkoneen ääressä niin...Joo :) sinun hyvällä esimerkillä olen saanut tavaksi lihaskuntojumpan n. 2 kertaa viikossa. Lisäksi fyssarin ohjeistamia kehonhuolto- ja liikkuvuusharjoituksia iltaisin. Ihan mahtavaa on ollut huomata lantionpohjatreenin tulokset. Alkuun pystyi tunnistamaan lihakset oikein keskittymällä, makuulla. Nyt treenaan niitä julkisia odottaessa ja pystyn jo liikkumaan kävellen pätkiä kestovoima harjoitus "päällä".

  Suunnistuskauden alkamisen myötä olen päässyt metsään :) kävelyvauhtinen suunnistus on ihan paras 1-1,5 h pk-harjoitus ja lisäksi se lisää hirveästi henkistä hyvinvointia (Toki kotijumpatkin tuntuvat tekevän hyvää pääkopalle). Toivottavasti keho ottaisi liikuntaa vastaan vielä jonkun aikaan, kun la on vasta elokuun alussa. Tsemppiä sinulle viimeisten viikkojen liikuntoihin :)

  Ja kysymys vielä. Kirjoittelit aiemmin, että varaat ns. lapsivuodeaikaa noin 6 vkoa tms. jonka jälkeen palailet hiljalleen treenien pariin. Tarkoititko, että jatkat näitä raskauden aikaisia liikkumisia kevyesti vai ihan täysin lepoa?
  - S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tosi kiva, kun jaksoit kirjoitella kuulumisia! :) Ja mahtavaa, että sielläkin on kotijumpat ohjelmassa ja kävelyvauhtinen suunnistus kuulostaa tosi kivalta! Mun pitäisi tehdä enemmän kehonhuoltoa ja liikkuvuutta, hyvä sinä! Ja lantionpohjaakin olisi varmasti voinut vielä enemmän treenata, mutta toisaalta uskon, että se on noissa lihaskuntotreeneissä ja lukuisissa kyykyissä vahvistunut myös!

   Kiitos paljon tsempeistä, toivottavasti tässä jaksaisi vielä liikkua viimeisetkin viikot! Tekee nimittäin hyvää pääkopalle ennen kaikkea :) Olen tosiaan suunnitellut, että pidän vauvan syntymän jälkeen ihan treeniloman n. 6 viikkoa ja silloin teen vaan vaunulenkkejä + lantionpohjalle ja keskivartalolle kuntouttavia harjoituksia, ei siis varsinaisia treenejä ennen jälkitarkastusta :) Ei siis täysin lepoa, vaan kevyttä liikettä, joka auttaa kroppaa palautumaan!

   Poista