sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Raskausviikko 40 & laskettu aika

Hipshei! Täällä ollaan, tänään on laskettu aika. Täytyy sanoa, että olisin ollut aika yllättynyt, jos vauva olisi syntynyt ennen laskettua ja nyt sitten jännätään, kuinka paljon yli LA:sta hän tulee menemään. Ihan sinne 42 viikon loppuun tai sen yli ei tarttisi mennä, mutta kyllä tässä vielä maltetaan hyvin. Varmasti se auttaa, että olen koko raskauden asennoitunut siihen, että todennäköisesti menee yli lasketun enkä ole ajatellut tätä takarajana syntymiselle. 
Ja toki, kun oma vointi on edelleen hyvä (mistä olen tosi kiitollinen), niin mikäs tässä ollessa ja hautoessa! ;) 


RV 40+0
rv 39+6
Tämä 40. raskausviikko on ollut kyllä yksi kivoimpia viikkoja koko raskauden aikana! Ihanat kesäkelit, joista on päässyt nauttimaan, kroppa on alkanut tottua lämpöön, mammaloma on kunnolla alkanut, kun työhommat on hoideltu ja ollaan päästy tekemään kaikkea kesäkivaa. Eilen lauantaina käytiin vielä päiväreissulla Karjalohjan mökillä, mutta tultiin kuitenkin kotiin yöksi, vaikka sairaaloihin (Lohja ja Espoo) olisi sieltäkin aika lyhyt matka. 


Salaattia lounaaksi mökillä järvimaiseman kera <3


Hyvällä ystävälläni on LA tasan kuukauden erotuksella <3
Oma vointi on ollut koko tämän viikon hyvä (toki perus omat raskausoireet on läsnä) ja voin sanoa nauttineeni raskaudesta. Se auttaa varmasti, että tiedän ettei tätä hetkittäin tukalaa ja raskasta oloa ole enää kuin max muutama viikko jäljellä. Jollain kummalla tavalla varmasti tulen myös kaipaamaan tätä masua, pienen liikkeiden tuntemista (parasta) ja muutenkin raskausaikaa, vaikken siitä jatkuvasti olekaan nauttinut. 

Ja onhan tämä nyt ihan mieletöntä aikaa vuodesta viettää mammalomaa! Aika erilaista kuin marraskuussa, vaikka ei sekään huono ollut! <3


rv 39+5

Vauvan koko
Raskausappini the Bumpin mukaan vauva on nyt vesimelonin kokoinen! <3 Pituutta olisi n. 51,2cm ja painoa n. 3,4kg. 

Raskauskilot
+ 20kg! Ja ylpeästi ne kannan! ;) Täytyy sanoa, että vaikka vaaka näyttää + 20kg, niin kroppa jaksaa kantaa kilot yllättävän hyvin eikä tunnu siltä, että kantaisi 20 lisäkiloa mukanaan. Lihaskuntoharjoittelua läpi raskauden on varmasti ainakin osittain kiittäminen, sillä kroppa tuntuu kyllä vahvemmalta ja tasapainoisemmalta kuin ensimmäisen raskauden lopussa. 

Raskausoireet 
Pissahätä todella usein, kävellessä paineentunnetta alavatsassa, jonkinasteista turvotusta etenkin jaloissa. Välillä sellaisia sukkapuikkoiskuja nivusiin..Nämä varmaan päällimmäisinä.

Uni
Yöt menevät vaihtelevasti, mutta pääosin ihan hyvin ainakin toistaiseksi ja olen saanut nukuttua. 


Mieliteot ja suosikkiruuat
Ruokaisat salaatit, vesimeloni, mansikat, pensasmustikat, ananas..ne samat jutut, mitä tässä viime aikoina on ollut! :)


Rv 40 neuvolakäynti
Alkuviikosta kävin neuvolassa ja siellä oli kaikki hyvin. Vauva oli tosin ottanut sf-mitan mukaan pientä kasvupyrähdystä, mikä oli aika jännää tässä kohtaa..tai ainakin terkkari vaikutti siitä hieman yllättyneeltä. Kasvu on mennyt koko raskauden ajan tasaisesti keskikäyrän alapuolella ja nyt muutamassa viikossa se oli hypähtänyt keskikäyrän yläpuolelle..Tosin en tiedä kuinka luotettava sf-mitta aina on, jos vaikka vauva on vaihtanut asentoa masussa tms. 

Viikon liikunnat
Tämä on ollut mukavan aktiivinen viikko. Useampi pitkä kävelylenkki ja kolme koko kropan lihaskuntotreeniä, joista viimeinen tänään laskettuna päivänä! :) Olen viime aikoina tehnyt treenien aikana sitä mitä huvittaa ja mikä tuntuu hyvältä. Usein olen valinnut 4-5 liikettä alavartalolle ja tehnyt niitä esim. 3x15 ja sama juttu ylävartalolle. Fiilis on kyllä superhyvä koko tämän raskauden aikaisista treeneistä! Siitä että olen saanut pidettyä ne säännöllisinä ja mukana kuvioissa, vaikka aina ei tosiaan ole huvittanut. Oma olo on ollut liikunnan takia huomattavasti parempi. Huomaan usein eron päivissä, kun liikun tai vastaavasti en liiku. 


Lasketun päivän jumppa :)
Hankinnat 
Kaikki alkaa olla aika hyvin hankittu ja valmista vauvaa varten. Vaavisänky pitää tosin vielä tilata! Isosiskolle kävin tänään hankkimassa lahjan vauvalta ja vauvalle lahjan, jonka Isla saa antaa. Itselleni olen hankkinut lanoliinia, panadolia, isoja siteitä jne. tarvittavia juttuja ennen synnytystä ja sen jälkeen. Imetystoppeja on myös tullut hankittua. 

Nyt sitten tosiaan jännäillään mitä tapahtuu ja milloin. Paras kanava seurailla kuulumisia on varmasti Instagram, jonne niitä päivittelen vähän tiheämmin kuin tänne blogiin. Se on varmasti myös ensimmäinen somekanava, jossa kerron vauvan aikanaan saapuneen.. :) Kiitos teille kaikille jo tässä vaiheessa, jotka olette seurailleet mukana tällä raskausmatkalla! On ollut kiva saada nämä jutut itselle muistiin tänne blogin syövereihin! <3

<3: Karoliina


8 kommenttia:

 1. Kovasti jaksamista viime hetkiin! Mulla oli tasan vuosi sitten myös toka lapsen LA... 1V juhlia vietetään 12.6. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Minna! <3 Ja voi apua...hän antoi sitten todella odotuttaa itseään! Hyvää kannattaa toki odottaa, mutta toivon ettei ihan noin pitkään tarvitsisi...no saa nähdä! :D <3

   Poista
 2. Ihanaa viime hetkien odotusta. <3

  VastaaPoista
 3. Moikka! On kyllä ollut aurinkoa viime kesänkin
  edestä ja hyvä niin. Olen lukenut useiden ihmisten
  blogeja ja kirjoituksia. Sinun blogi on minusta
  kaikkein paras. Olet elämäniloinen,jalo ja äidillinen
  ihminen ei vois lapsi syntyä enää parempaan perheeseen.
  Sinulla on lempeä kirjoitustyyli ja et koskaan ilkeile etkä
  hauku ketään. Maailma ois helppo paikka jos kaikki olisi
  yhtä lempeitä kun sinä:) Sydämelliset onnittelut tulevan
  pienokaisen johdosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Suvi, olipa ihana kommentti, kiitos paljon! <3 Mukavaa alkukesää sinne!!

   Poista
 4. Sä oot ollu kyllä tosi aktiivinen läpi raskauden :). Vaikka eihän me tänne tietenkään nähdä, kuinka paljon päivästä makoilet(;)), mutta annat tosi kivan kuvan siitä että vaikka on raskaana niin liikkuminen kannattaa ja vain tukee jaksamista kasvavan vatsan kanssa :). Todellinen roolimalli!

  Tsemppiä loppuraskauteen <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Laura ja kiitos kivasta kommentista 💛Oon kyllä ollut aktiivinen läpi raskauden, mutta ehdottomasti myös levännyt ja makoillut aktiivisesti! 😄 Raskaana ollessa mun mielestä kumpikin on tärkeitä juttuja, lepääminen kun siltä tuntuu ja liikkuminen sen mukaan mitä pystyy ☺️ Hyvän balanssin oon ainakin itse niihin saanut! Kiitos tsempeistä, ihanaa kesän alkua sinne!! ☀️☺️

   Poista