sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Vauvan kanssa reissuun osa 2: check-list ja viime hetken fiilikset

Heippa ja kivaa sunnuntaita! Jippii..nyt vihdoin voi sanoa, että huomenna lähdetään reissuun! :) On tätä odotettukin, mutta perjantaina todettiin kumpikin helpottuneina H:n kanssa, että onneksi lähdetään vasta maanantaina, jotta meillä on koko viikonloppu aikaa pakkailla ja laittaa kämppä siihen kuntoon, että tänne on sitten reilun viikon päästä kiva palata takaisin. Vauvan kanssa tuo pakkailu kun ei ole ihan niin sujuvaa ja nopeata. Eilenkin tanssin ja lauloin ja tein kaikkea mahdollista viihdytystä samalla kun viikkailin ja valitsin vaatteita.  Oli taas sarjassamme mielenkiintoinen näky Alanteen huushollissa, haha! :D


Mun tytöt <3
Huomenna aamulla otetaan siis nokka hyvissä ajoin kohti Helsinki-Vantaata ja sieltä sitten sinivalkoisin siivin Miamiin. Matkavalmisteluja on tehty tässä viime viikkoina pikku hiljaa ja olen kirjoitellut useammankin muistilistan siitä, mitä kaikkea pitää ottaa mukaan ja mitä on pitänyt hankkia vielä ennen matkaa. Onneksi rauhoittavaa on se ajatus, että Jenkeistä kyllä saa kaikkea, mitä ikinä voisimme kuvitella tarvitsevamme, jos jotain unohtuu. Ei tässä minnekään periferiaan olla menossa! ;) Olisi kuitenkin mukavaa, ettei paikan päällä joudu tekemään unohduksien takia mitään turhia tuplahankintoja, joilta voi välttyä, joten sen vuoksi check-listat on tarpeen. Viime postauksessa, jossa kerroin meidän reissusuunnitelmista lähteä vauvan kanssa Floridaan listailin asioita, joita piti ennen matkaa tehdä. Lista löytyy muistin virkistyksenä tästä alta ja hyvältä näyttää siinä mielessä, että pystyin kirjoittamaan nyt CHECK jokaiseen kohtaan. 


TO DO-lista ennen matkaa vauvan kanssa
  • Lentojen varaaminen (suora lento vai vaihtolento >itse päädyttiin suoraan, vaikka vaihtolentoja olisi saanut paljon edullisemmin) CHECK!
  • vauvakaukalopaikan varaaminen lennolta CHECK
  • Autonvuokraus (turvakaukalo autoon) -->päädyttiin siihen, että otetaan oma turvakaukalo sittenkin mukaan. Toivottavasti sitä käsitellään ruumaan laitettaessa lempeästi... joten CHECK
  • Passikuvan ottaminen CHECK
  • Passin hankkiminen hyvissä ajoin CHECK
  • Matkavakuutus CHECK
  • Tarkista rokotukset (USA:ssa samat rokotussuositukset kuin Suomessa)
  • ESTA (jos matka suuntautuu USA:han) CHECK
  • Hotellin/majoituksen varaaminen: mieti vauvan nukkuminen (vaunukoppa/matkasänky) -->saatiin ystäviltä lainaksi heidän matkalaukkuun mahtuva matkasänky, joten CHECK
  • Varaa AIRSHELL  tarvittaessa (meillä oma kuljetuslaukku vaunuille) CHECK
  • Tee lista matkalle mukaan otettavista tavaroista ym. ja tee tarvittavat hankinnat hyvissä ajoin. CHECK 
Tällä hetkellä mietityttäviä asioita on muun muassa se, kuinka Isla tulee reagoimaan lämpimään ilmastoon sekä miten aikaero tulee vaikuttamaan! Meneekö rytmit vielä enemmän sekaisin? No toisaalta viime aikoina tässä ollaan oltu aika sekaisin muutenkin, joten ehkä nyt on ihan hyvä aika lähteä! ;) Floridassa tosiaan haasteena on se, että ulkona on hyvin lämmin, mutta sisätilat taas saattavat olla vahvasti ilmastoituja ja ajoittain jopa kylmiä. Pitää siis olla tarkkana lämpötilan muutosten kanssa, ja sen vuoksi pitää mukana lämpimämpää vaatetta ja filttiä ostoskeskuksia ja kauppoja varten. Mitä aikaeroon taas tulee, se jää nähtäväksi. Itse yleensä Jenkkeihin päin mentäessä pääsee rytmiin kiinni aika nopeasti, kun valvoo tulopäivänä iltaan saakka, mutta vauva ei tietysti tätä ymmärrä ja nukkuu silloin kun väsyttää ja valvoo kun ei väsytä. Täytyy toivoa, että Isla nukkuisi paljon lennolla, sillä se auttaisi rytmiin pääsemisessä Miamin päässä. Jännittävä eksperimentti siis edessä! Tuleeko tästä Floridan zombie-loma tälle mammalle vai ei? :D


Lauantai-illan tacosalaatti
Pakkaamisen suhteen vähän mietityttää nyt, että onko mulla kaikki tarvittava käsimatkatavaroissa..kokeneemmat vauvan kanssa lentäneet tarvitsenko muuta tai onko jotain turhaa? Tila käsimatkatavaroissa on niin rajallinen...Lento kestää kuitenkin 11h, joten aika paljon asioita tarvitsee.

Hoitolaukku

  • Vaippoja (20kpl) -->tämä saattaa olla ylimitoitettu, mutta ei koskaan tiedä, jos lento on myöhässä tms.
  • Pari harsoa
  • Kosteuspyyhkeet
  • Vaipanvaihtoalusta
  • Söpö imetyssuoja 
  • Muutama tutti
  • Vaihtovaatteet Islalle+pipo ja lämmin jakku
  • Unipussi
  • Muutama lelu ja kirja + hymynaama kuva
  • Nestemäinen panadol (viime aikojen itkuisuus selittyi alaleuasta esiin puskevilla hampailla...)
  • Physiomer baby
  • Topseja, rasva

Omiin käsimatkatavaroihin pakkaan itselleni myös normijuttujen lisäksi eväitä, sillä tällä reissulla kiukkunälkä ei ole sallittua ja lennolla saa vain 2 ateriaa...se ei riitä! ;) 

Loman aikana päivittelen kuvia varmasti ainakin Instagramiin, joten siellä kannattaa seurailla mukana. Blogi päivittyy myös todennäköisesti ainakin jossain vaiheessa viikkoa! :) Laittakaahan viime hetken vinkkejä, jos niitä tulee vielä mieleen. 

Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa! Kuullaan Floridasta! :)

-Karoliina

12 kommenttia:

  1. Toivottavasti ei tule zombielomaa ja pääsette rytmiin nopeasti :) Varmasti tosi erilaista matkustaa pienen vauvan kanssa :) Nauttikaa auringosta ja lomasta! Ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!♡ Toivotaan, että menee kaikki jees! Tänään on hampaat aiheuttaneet murhetta, mutta toivotaan että pahin jo takana! :)

      Poista
  2. Moikka Karoliina! Ajattelin kysyä sinulta kun juoksen juoksemistani noin viisi, kuusi kertaa viikossa ja välillä juoksu ei kulje tai kroppa ei vaan lähde juoksuun aina mukaan toivomallani tavalla vaikka nesteytys ja ravinto on kunnossa. Onko mitään haittaa jos juoksemisesta pitää pidemmän tauon esim.viikon tai kuukauden?
    Onko sillä kuntoon minkälaisia vaikutuksia? Entäs sitten kun aloitan juoksun uudestaan tökkiikö sittenkin?... Olen ajatellut asioita monelta eri kantilta enkä jaksa joka toinenkaan ilta juosta 600 kalorin lenkkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Suvi! Tauon pitäminen kun siltä tuntuu on ehdottomasti hyödyllisempää kuin sen pitämättä jättäminen. Kroppa tarvitsee myös lepoa ja yksi lepopäivä saattaa olla aivan liian vähän. Saatat jopa huomata, että juoksu kulkee tauon jälkeen paljon paremmin, koska kroppa on päässyt palautumaan! :) Ei tarvitsekaan jaksaa juosta niin usein! :)

      Poista
  3. Hei, löysin blogisi vasta äskettäin, kun aloitin oman "blogi-päiväkirjan" pitämisen. Jaan ajatuksesi monessa asiassa ja olen saanut hyödyllisiä vinkkejä vauvan kanssa treenaamiseen. Me ollaan myös reissattu ihan pienten kanssa ja kun ei vaan stressaa itse liikaa, niin hyviin menee. Meillä kantoliina tai -reppu on korvaamaton apuväline reissuilla. Esikoinen nukahti lennoillakin samantien liinaan, kun vähän käytävää pitkin käveli. Rentouttavaa lomaa ja tsemppiä matkoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jenni! :) Kiitos kommentista ja kiva, että olet tykännyt! Jes, koitetaan olla stressailematta! Toivotaan, että menee kaikki mukavasti ja viimeistään perillä päästään rentoutumaankin! :)

      Poista
  4. Kiitos Karoliina vastauksesta:) Ja hyvää lomaa teidän perheelle oot symppis ja varmasti ihana äiti:) Tuli tuosta tacosalaatista mieleen että söin eilen kans jauheliha tacoja ja oli kyllä hyvälle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi! :) Oi nam, jauhelihatacot kuulostaa tosi hyvälle!

      Poista
  5. Ihanaa lomaa! Ja toivon todella että Islan kanssa reissaaminen sujuu ongelmitta :)

    VastaaPoista
  6. Moikka! Blogiisi olen löytänyt ihan vastikään myöskin...:) Inspiroivaa lukea harjoitteluvinkkejä! Matkustamisesta tuli vauvan kanssa mieleen se oma vaihtovaate kerta...Ainakin oma kokemus on, että koneen vessa on tai tilat muutenkin ovat melkoisen ahtaita, joten vahinkoja saattaa sattua herkemmin. Mullakin on loistavia kokemuksia kantorepusta, siinä on matkoilla nukuttu parhaiten! Mahtavaa reissua! Ja kiitos kivasta blogista! -Ulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Ulla! Kiitos ja kiva kuulla! :) Mulla on pakattuna vaihtopaita..käsimatkatavaroissa tosi vähän tilaa, joten vaihtohousut saa nyt jäädä!Toivotaan, että kaikki menee mukavasti! Kiitos kun luet! :)

      Poista