tiistai 15. lokakuuta 2013

Juoksutapahtumien vuosi 2013

Juoksutapahtumat ovat vuoden 2013 osalta kohdallani paketissa ja ajattelin, että olisi hauskaa muistella kuluneen vuoden juoksuja yhden postauksen verran. Samalla muistelemalla kaikkia näitä mahtavia juoksuun liittyviä kokemuksia saa sopivasti motivaatiota seuraavan vuoden tapahtumia varten!  Pidemmittä puheitta vuoden 2013 "juoksu recap" olkaa hyvä! :)

Tammikuun lopussa 2013 palailin vähitellen juoksun pariin 5 kuukauden telakalla olon jälkeen. Sääriluun rasitusmurtumasta toipuminen oli pitkä (ja henkisesti raskas) tie. Päästyäni takaisin juoksun pariin määritin itselleni tärkeimmäksi juoksuun liittyväksi tavoitteeksi vuodelle 2013 terveenä säilymisen. Ohjenuorana treenaamisessa oli oman kropan kuunteleminen ja "vähemmän on enemmän". Homma on toiminut toistaiseksi hyvin ja ehjänä ollaan säilytty (kopkopkop!). 

Helmikuusta huhtikuulle lisäilin vähitellen juoksun määrää tehden samalla korvaavia treenejä. Juoksukunto kasvoi hiljalleen ja huhtikuussa oli luvassa kauden ensimmäinen juoksutapahtuma: Länsiväyläjuoksu, Espoossa. Raportin päivästä voit lukea täältä. Tarkoituksenani oli juosta pidempi matka eli 17,4km, mutta edellisellä viikolla vaivanneen flunssan takia päädyin jättäytymään lyhyemmälle matkalle, joka tänä vuonna oli 6,85km. Juoksukauden avaus oli mahtava upeassa säässä ja juoksusta jäi hyvä fiilis. Huomasin taas kuinka kisassa juokseminen saa minut tsemppaamaan hieman lisää.


Länsiväyläjuoksussa mukana myös HCR street teamista tutut Siiri, Laura P ja Anna
Toukokuun alussa vuorossa oli kauden ensimmäinen puolimaraton eli Helsinki City Run. Tapahtumapäivänä oli mahtava keli ja oma juoksu kulki alun nihkeyden jälkeen hyvin.
Päivän raportti löytyy täältä:  HCR 2013 race day recap. Huolimatta tapahtuman saaneesta kritiikistä (reitin alimittaisuus, maalihuollon tökkiminen jne.), oma kokemukseni oli kaiken kaikkiaan hyvä ja uskon vakaasti, että puutteet ja virheet korjataan ensi vuodelle, jolloin HCR palaa entistä ehompana! :) 

HCR meininkiä ennen juoksua

HCR Night Runilla palauteltiin jalkoja tanssimuuveilla! :)


HCR Night Runilla Kallessa
Toukokuun lopussa juostiin kaveriporukalla Naisten Kympillä! Raporttia tapahtumasta voit lukea täältä. Naisten Kymppi aamu aloiteltiin tyttöjen kanssa ihanalla brunssilla, joka antoi juoksuun sopivasti energiaa. Juoksin koko kympin siskoni kanssa ja olin super ylpeä hänen hienosta suorituksestaan. Naisten Kymppi oli todella hyvin järjestetty tapahtuma ja tunnelmaltaan erityinen :) 

Iloiset Naisten Kympin juoksijat
Kesäkuussa osallistuimme kaveriporukalla kahdella joukkueella Espoon Nice Runille. Kyseessä on naisille tarkoitettu 5km juoksu/kävely-tapahtuma, jossa ensin liikutaan ja sitten herkutellaan ihanilla eväillä. Joukkueemme "Will Run for Food" ja "Will be home for Xmas" olivat nimensä mukaisesti huumorimielellä liikkeellä, vaikka itse päädyinkin ottamaan juoksun vähän enemmän tosissani ja testailemaan omaa vauhtikestävyyttä lyhyellä matkalla! :) Hauskaa oli epävakaasta kelistä huolimatta! Nice Run raportin pääset lukemaan täältä

Ennen juoksun alkua vesisateessa Nice Runilla
Keskellä kuuminta heinäkuuta suuntasin Vierumäelle juoksemaan ensimmäistä kertaa järjestetyn Pullukka puolimaratonin. Tapahtuma on Stand up-koomikko Sami Hedbergin viihteellinen urheilukonsepti, joka järjestettiin yhteistyössä Vierumäen urheiluopiston kanssa. Viikonloppu Vierumäellä oli super hauska ja helteessä juostu puolimaraton myös mielenkiintoinen kokemus! ;) Juoksin 1:52:11, joka oli +26 asteen helteessä ja kumpuilevalla reitillä itseäni tyydyttävä suoritus. Pullukka Puolimaraton huipentui iltajuhlaan, jossa esiintyi Suomen parhaita koomikoita.  Lisää Pullukka Puolimaratonista löytyy täältä

Pullukka Puolimaraton-tunnelmissa Vierumäellä
Elokuussa luvassa oli HCM, ensimmäinen maratonini ja kauden päätavoite. Valmistautuminen maratonille oli sujunut suhteellisen hyvin. Pitkiä lenkkejä oli alla useampia, joten luotto omaan kuntoon oli melko hyvä. Tavoitteena oli selviytyä kunnialla ekasta marasta, eikä ajalla ollut niin suurta merkitystä. Päätimme ystäväni Katin kanssa juosta noin 6 minuutin kilsoja, jos kaikki tuntuisi hyvältä. Homma meni aika lailla putkeen ja lähdöstä 4 tunnin 14 minuutin 28 sekunnin kuluttua saimme tuuletella maratonista selviytymistä! :) Fiilis oli huikea ja halu juosta maraton uudelleen kytee kovana! ;) Ensimmäisen maratonin fiilikset löytyvät täältä

Tulossa maaliin HCM:llä
HCM:n jälkeen pidin juoksutaukoa viisi päivää, jonka jälkeen palailin juoksutreeneihin 2-3 kertaa viikossa. Syyskuussa edessä oli vielä yksi puolimaraton eli Espoon rantapuolikas, jossa onnistuin juoksemaan oman ennätykseni 1:48:28. Kotimaisemissa juostuun puolikkaaseen oli hyvä päättää tämän vuoden juoksukisailut. Espoon rantapuolikkaan tunnelmia löytyy täältä

Kaiken kaikkiaan juoksun osalta vuosi 2013 on ollut aika huikea. Olen päässyt juoksemaan monissa mahtavissa tapahtumissa, joissa juoksufiilis on ollut huipussaan. Olen parantanut omaa ennätystä puolikkaalla ja juossut ensimmäisen maratonini, ja mikä parasta: jalat ovat pysyneet kunnossa. Toivottavasti jatko lupailee yhtä hyvää! :) Ensi kauden tavoitteet ja tulevat tapahtumat ovat tällä hetkellä mietintämyssyssä ja pikku hiljaa ne alkavat hahmottua ainakin kevään osalta. Kuten olen aikaisemminkin sanonut; johonkin juoksutapahtumaan ilmoittautuminen on omalla kohdallani paras motivaattori ja suosittelen sitä muillekin. Se tietty tavoite saa treenailemaan läpi pimeimmänkin vuodenajan. 

Treeni-iloa kaikille!
3 kommenttia:

 1. Mahtava muistelu tähän rakoon! Sulla on paljon tapahtumia ollut, ja kivaa, että jalat ovat kestäneet hyvin! Huikea vuosi tosiaan, maraton + enkka puolikkaalla! :)

  Missäs juokset maratonin ens vuonna? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) On aina hyvä hetkeksi pysähtyä muistelemaan mitä kaikkea kivaa on tullut tehtyä! :) Kerron maran heti kun ilmoittautuminen on tehty, sitten ei voi enää perääntyä! ;)

   Poista