tiistai 22. lokakuuta 2013

Treenimotivaatio varmistettu pitkän talven ajaksi!

Heippa vaan! Onko kenelläkään muulla ilmennyt samaa "ongelmaa" kuin minulla, että syksyllä iltojen pimentyessä ja kelien muuttuessa kylmemmiksi treenaamaan lähteminen on välillä todella haastavaa? Sohva ja kiva ohjelma telkkarista houkuttelevat huomattavasti enemmän ja jos oikein yrittää, keksii kyllä muutaman hyvän tekosyyn, ettei tarvitse lähteä lenkille/salille/jumppaan. Niiiiinpä. Uskon, etten ole yksin tämän asian kanssa! :) Olisi ihan mahtavaa olla aina innoissaan treenaamisesta ja niin motivoitunut, että liikkuminen olisi tavallaan automatisoitua; se kuuluisi päivään samalla tavalla kuin muutkin arkiset asiat. Mitä sitten tekevät ne ihmiset, jotka treenailevat motivoituneesti ympäri vuoden ja joilla ei tunnu olevan ainakaan näkyvästi kausia, jolloin tarvitsee niska persus otteella raahata itseään liikkumaan? Uskon, että näillä ihmisillä on jokin tavoite, johon he pyrkivät, ja joka motivoi heitä tekemään töitä kyseisen tavoitteen eteen. Miten sitten löytää itselle tavoite tai motivaattori, joka saa liikkumaan? Selvää on, että kaikki eivät motivoidu samoista asioista. Toinen innostuu juoksutapahtumaan treenaamisesta, ja toiselle sellainen tavoite voi olla kauhistus eikä se toimi oikealla tavalla. Tavoite on jokaisen itsensä määriteltävissä. Se voi olla esimerkiksi:
 • Ryhmäliikuntahaaste (kokeile läpi kaikki salisi tunnit, kuten Tiina tekee SATS:lla)
 • Elixian 20/60 haaste, jossa pyritään saamaan 20 treenipäivää kokoon 60 päivän aikana (lisää infoa täältä)
 • Tietty määrä treenejä jonkun kuukauden aikana (itse tein tämän viime joulukuussa, ja toimi! Lisää voit lukea HCR street team blogistani: http://www.juoksukoulu.fi/blog/hcrkaroliina/joulukuun-liikuntahaaste-ja-juoksun-aloittaminen) 
 • Painonpudotus-haaste (ota tavoitteeksi tietty, maltillinen pudotus vaikkapa marraskuun aikana. Ennen jouluherkutteluja on hyvä kevennellä!)
 • Juoksutapahtumaan ilmoittautuminen
 • Joku muu, mikä? Saat itse määritellä. 

Ja sitten voidaan vain arvailla, minkä tavoitteen itse valitsin! ;) Noh, vastausta ei ole kovin vaikea arvata. Ilmoittauduin Tukholman maratonille 31.5.2014!  Ajatus oli kypsynyt jonkun aikaa ja kun sain kavereita houkuteltua mukaan, oli päätös tehty! Olen todella innoissani tästä tavoitteesta ja sen motivointi vaikutus oli välitön. Olen varma, että maraton-tavoitteen myötä jaksan treenailla läpi pitkän talven ja laiskojen päivien kohdalla mietin mielessäni Tukholman starttiviivaa ja uskon, että laiskottelut jää sikseen! ;) Suosittelen siis lämpimästi tekemään itselleen tavoitteen, johon voi sitoutua. Treenaamisesta ei tarvitse tulla tavoitteen myötä vakavaa, vaan sen on tarkoitus motivoida eteenpäin ja auttaa liikunnan pitämisessä säännöllisenä. Päämääränä on kuitenkin kokonaisvaltainen hyvä olo! :) 

Mikä on sinun liikuntaan liittyvä tavoitteesi tällä hetkellä? Toimiiko se motivaattorina? 

 


8 kommenttia:

 1. Jipppiiii ;) Tukholma on huippuvalinta! Olisin itsekin mukana, jos ei olis tiedossa yo-juhlat silloin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeejee :) Näin mä oon ymmärtäny! Saat sitten antaa vinkkejä lähempänä, ja pitää lukee sun postaukset tältä vuodelta uudestaan! :)

   Poista
 2. Hieno tavoite tuo Tukholman maraton! Minulla suunnitelmissa juosta ensi keväänä eka puolimaraton, joten se tavoitteena läpi talven! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Kuulostaa hyvältä! Auttaa varmasti tsemppailemaan treenien suhteen, kun on tavoitteet selkeänä. Hyviä treenejä kohti ekaa puolikasta! :)

   Poista
 3. Sama motivaatio!! Ekaan maratoniin matkalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, huippua! :) Voidaan sitten tsemppailla toisiamme matkan varrella!

   Poista
 4. Kiva postaus! Mä oon erilainen syysfiilisten suhteen, sillä saan usein syksyisin sellaisen lyhyen, mutta voimakkaan energiabuustin, jonka voimalla harrastan innolla vaikka ja mitä. Mulla se hiipuminen alkaa tapahtua sitten sydäntalvella...pitää säästää muutama ryhmistunti sinnekin ;)

  Ja voi vitsit miten mahtava tavoite sulla ensi vuodelle, jänskää :) kyllä minäkin sen ekan puolikkaani ensi vuonna hilpaisen ;) ja midnight runille myös ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Jep, syksy on tosiaan mulle haastavaa aikaa ja se haastavuus jatkuu tammikuulle asti, kunnes alkaa olla taas valoa tunnelin päässä! ;) Mutta hyvän treenitavoitteen myötä uskon, että tää syksy/talvi menee tässä ihan mukavasti. Toi sun haaste on tosi hyvä myös, pitäisi itsekin tehdä samanlainen, mutta tanssilliset tunnit ahdistaa liikaa, haha! Tsemppiä! :)

   Poista