perjantai 25. elokuuta 2017

Viikon parhaat (1. viikko Madridissa)

Heippahei! Se on perjantai ja meidän ensimmäinen arkiviikko täällä Madridissa alkaa olla takanapäin. Viikko on mennyt tosi mukavasti ja kotiutuminen on sujunut ilman suurempia ongelmia. Viihdytään hyvin meidän Madridin kodissa ja lähiympäristökin on tullut tutuksi viikon aikana.  Ensimmäistä kertaa ikinä itse asun näin lähellä kaupungin keskustaa, joten on aika hauskaa, että kaikki palvelut on niin lähellä ja ihan keskustaan pääsee metrolla tosi nopeasti. Asutaan n. 550 metriä Deliciasin metroasemalta ja tästä on 4 metropysäkkiä keskustaan. Meidän Madridin kodin ikkunat ovat onneksi sisäpihalle, joten täällä on tosi rauhallista, vaikkei tuo kotikatukaan kovin vilkas ole.


Maanantai-iltana hurautettiin metrolla Sol:iin eli Madridin keskustaan ja käveltiin siellä pieni kierros :)

Viikonloppusuunnitelmiin kuuluu Madridin keskusta-alueiden tutkiminen ja toivottavasti sunnuntaina pääsen juoksemaan ihan yksin. Se olisi IHA-NAA! Sunnuntai-iltana tuleekin jo meidän Bed&Breakfastin ensimmäinen vieras, sillä siskoni saapuu meidän seuraksi! <3 Mutta sitä ennen viikon parhaita juttuja ja poimintoja! :) 


Viikon paras treeni: On vaikea valita yhtä parasta treeniä, sillä viikko on ollut täynnä kivoja treenejä! Ollaan tehty yhteensä kolme juoksulenkkiä aamupäivisin rattaiden kanssa, pituudeltaan 5-6 kilometria. Se tuntuu olevan juuri sopiva pituus lenkeille tällä hetkellä. Taapero jaksaa sen istua kyydissä ja itse jaksan työntää rattaita juosten täällä lämmössä sen aikaa väsymättä liikaa. Juoksulenkit ovat tällä hetkellä lähinnä energiaa tuomassa ja "huvin ja urheilun vuoksi"-lenkkejä etenkin kun olen vielä ylimenokaudella maratonin jälkeen. Juoksulenkkien lisäksi olen tehnyt muutaman hyvän lihaskuntotreenin koko kropalle täällä kotona. Käsipainot ovat tulleet heti käyttöön, joten niiden hankkiminen ensimmäisenä omana ostoksena ei ollut turhaa! ;) 

Aamulenkillä juostiin Madrid Rio puistossa Manzanares joen vartta ohi Estadio Vicente Calderonin. 




Viikon paras välipala: Tällä viikolla suosikkivälipala on ollut kreikkalaista jogurttia, hedelmiä ja marjoja. Päälle hieman hunajaa ja kylkeen nespresso kahvi! Nam nam! 



Viikon paras aamiainen: Suosikkiaamupala on sisältänyt kaksi paistettua kananmunaa sekä hedelmiä/marjoja. Tänään lisäsin annokseen vähän avokadoa, jotta saan myös terveellisiä rasvoja ja se maistuikin todella hyvältä ja toivottavasti pitää masun täynnä pitkään. 



Viikon paras ostos: Vajaa 5kg (4,8) painanut (puolikas) vesimeloni, joka Islan kanssa raahattiin kilometrin päässä sijaitsevasta isommasta Mercadonasta! :D Oli siinä pienellä ihmettelemistä. "Iso melo, iso melo" "Painaa" tuli kuultua moneen kertaan. Ja ai että on hyvää! Kerrankin saa syödä vesimelonia niin paljon kuin napa vetää, sillä sitä riittää... :)




Viikon paras kohtaaminen: Tapahtui torstai-iltapäivänä lähileikkipuistossa, jossa Isla alkoi leikkimään suunnilleen samanikäisen espanjalaisen pojan kanssa. Kumpikin höpötti toiselle omaa kieltään ja leikki yhdessä ilman yhteistä kieltä. Niin söpöä! <3 Hauskinta oli, kun pikku poika yritti selittää Islalle jotain ja osoitteli eteenpäin, ja espanjalaisen höpötyksen päätteeksi Isla totesi tälle napakasti "Joooo" :D Ihan kuin olisi ymmärtänyt, mitä poika sanoi. Oli siinä naurussa pitelemistä. Ihanat <3 


pienet kaverukset ilman yhteistä kieltä :)
Viikon paras palvelu: Kinspiring! Olen halunnut vinkata tästä palvelusta blogissa jo pidemmän aikaa nyt sen teen. Moni lapsiperhe osaa varmasti samaistua tilanteeseen, ettei kaikkia lastentarvikkeita halua hankkia omaksi, jos niitä tarvitsee vain silloin tällöin tai vaikkapa vain yhden kerran. Monilta myös varmasti löytyy kotoa käyttämättömiä lastentarvikkeita, joita ei välttämättä syystä tai toisesta halua myydä pois. Mitäpä jos niillä voisi tienata rahaa? Kinspiring voi olla ratkaisu kumpaankin pulmaan, sillä se on nimittäin uusi tapa vuokrata laadukkaita lastentarvikkeita perheiltä toisille. Kinspiringin taustalla on kaksi nuorta yrittäjänaista, jotka ovat molemmat myös äitejä ja heidän hienoa liikeideaa tukeakseni haluan vinkata tästä palvelusta. Itse en ole sitä vielä kokeillut, koska meillä ei ole ollut tarvetta millekään lastentarvikkeelle toistaiseksi, mutta voisin kuvitella jatkossa sitä käyttäväni jos tarvetta tulee. Kannattaa ehdottomasti tutustua, jos aihe on ajankohtainen! :)

Viikon paras meikki: Artistry Ideal radiance illuminating CC cream Olen saanut testata tätä Artistryn cc-voidetta nyt useamman kuukauden ajan ja siitä on muodostunut ehdoton suosikkimeikkini. Aikaisemmin käytin meikkivoidetta, joka tuntui aina tekevän meikin vähän turhan raskaaksi. Tykkään siitä, että iho näyttää siltä, ettei siinä edes meikkiä olekaan ja se efekti tulee tämän cc-voiteen kanssa! Kyseessä on ihanan kevyt voide, jossa on korkea aurinkosuojakerroin (50), se on ehdottomasti plussaa etenkin täällä, kun aurinko paistaa todella voimakkaasti (lähes) joka päivä. Voide kirkastaa ja parantaa ihon hehkua välittömästi ja olenkin saanut monesti kehuja kasvojen ihosta, kun olen käyttänyt voidetta. Voin lämpimästi suositella tätä ja tulen varmasti jatkossa ostamaan sitä itsekin! Tämän kappaleen sain blogin kautta testiin toukokuun alussa ja onneksi sitä on vielä paljon jäljellä, vaikka olen käyttänyt sitä lähes joka päivä. Todella riittoisaa tavaraa siis! :) 

Artistry Ideal radiance illuminating CC cream

Viikon paras perheaktiviteetti: Iltakävelyt. Käytiin tällä viikolla useampana iltana koko porukka iltakävelyillä tutustumassa lähialueisiin. Se on kiva tapa tutkia uusia paikkoja ja viettää aikaa yhdessä! <3 Ja myös päästä pois kotoa juuri siksi ajaksi, joka on muuten taaperon kanssa hieman haastava, kun väsymys alkaa jo iskemään, muttei vielä ole iltapuuhien aika. Tekee hyvää kaikkien hermoille päästä vähän ulos, hehe. Madridissa on tosi paljon puistoja ja viheralueita, mistä tykätään kovasti! 




Viikon paras paikka: Parque del Buen Retiro. Ollaan tällä viikolla käyty Retirossa jo kaksi kertaa. Puisto on aivan ihana keidas keskellä kaupunkia ja siellä on useampia leikkipaikkoja, joissa viettää aikaa. Retirossa kävellessä ei todellakaan tunnu siltä, että on aivan suurkaupungin sykkeessä. Linnut laulaa ja vihreyttä riittää. Ihana paikka <3 Retiro muistuttaa osiltaan kovasti Nykin Central Parkia. Odotan jo kovasti milloin pääsen yksin lenkille Retiroon, sillä siellä näkyy tosi paljon juoksijoita ja juostessa pystyy koluamaan puiston vielä paremmin, sillä teitä ja polkuja riittää! :) Madridin puolimaraton keväällä päättyy Retiroon, kuka tulee mun kanssa tänne juoksemaan sen? :D



taaperon suosikkipaikka Retirossa

Mikä on ollut sun viikon paras *treeni *ruoka *kohtaaminen *paikka? :) 

Ihanaa viikonloppua juuri sulle!

<3: Karoliina 

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa


8 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa teidän arki Espanjassa! Ja mahtava, että oot päässyt jo noin usein juoksemaankin.
    Pitääkin ihan miettiä, mikä tässä viikossa on ollut parasta. Ainakin työhommat ovat edistyneet huimasti, hyvä niin. Pari kertaa on tullut juostuakin. Ekaluokkalainen on innoissaan koulusta. Edessä on vapaa viikonloppu ilman suunnitelmia, ihanaa!
    Aurinkoista eloa teille! Toivottavasti meitäkin hellittäisiin vielä lämmöllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jenny! Kiitos kommentista! :) Kuulosti tosi mukavalta sunkin viikko! Ja sähän oot tosi upeasti päässyt juoksemaan viime aikoina!! Sun elämänmuutosprojektia on super mielenkiintoista ja inspiroivaa seurata! <3 Ihanaa uutta viikkoa sinne!

      Poista
  2. Kiva kuulla, että teidän arki on käynnistynyt hyvin. Täällä starttasi ensimmäinen koulu/Kindergarten viikko loman jälkeen ja on ollut mukava palata arkeen. Paras treeni oli tämän aamun pitkis 17,5km metsän varjossa ennen kun taas sää lämpenee liian kuumaksi. Iltapäivisin on vielä tällä viikolla ollut lähemmäs 30. Liikaa mulle juoksuun. Nyt olis kolme viikkoa aikaa syksyn puolikkaaseen, jippii!
    Terkuin Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Pia, kiitos kommentista! :) Oi sun pitkis kuulostaa tosi kivalta ja mukava, että sielläkin tuntuu arkeen paluu hyvältä! Täälläkin on juuri aamupäivällä ihan parasta juosta, iltapäivällä/illalla on kuuma. Tosin tänään on ollut aika viileätä, kun on satanut ja tullut ukkoskuuroja. Tsemppiä viimeistelyharjoitteluun ennen puolikasta!! Haluan sitten kuulla miten meni!! :)

      Poista
  3. Ai että ihanaa, vähän niin kuin kestoloma! :D Tulee Suomen "kesä" kuitattua nyt ihan kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Raita! :) Kiitos kommentista! Juu, kyllähän se vähän enemmän lomalta tuntuu silloin kun aurinko paistaa ja on ihanan lämmintä, mutta tänään ollaan saatu täällä niskaan vettä ja ukkoskuuroja! :D Ja arki se tulee myös täällä vastaan, kun on kaikki samat arkijutut tehtävänä kuin kotonakin, mutta toki uusi ympäristö tekee kaikesta vähän jännempää! :)

      Poista
  4. Ihana lukea teidän Espanja arjesta ja kadehtien katselen lämpöisiä kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäät lukea! <3 Mustakin on aina ihanaa lukea teidän arjesta ja sun sporttailuista, kun oot niin reipas :) Täällä on kuule tänään ollut ihan viileätä ja satanut vettä, joten syksy se tulee täälläkin. Kivaa viikkoa sinne <3

      Poista