torstai 17. syyskuuta 2015

Day in the Life (syyskuu 2015)

Pitkästä aikaa ajattelin kirjoitella tällaisen "päivä elämästäni"-postauksen. Näitä on mielestäni mukava lukea muista blogeista ja päästä kurkistamaan vähän kulissien taakse. Tässä siis tulee kuvaus päivästäni tänään. Älkää odottako mitään kovin jännittävää, kyseessä on aika tyypillinen arkipäivä tänä syksynä. Arki ja elämä tosin tulee muuttumaan pian melko radikaalisti, joten on ihan hauskaa kirjata muistiin millaiselta se näyttää tällä hetkellä. 

Klo 7.25 Herään ensimmäisen kerran siihen, kun sängyn jalkopäähän kömpii musta karvakasa. Mila tietää, että aamulla se saa tulla meidän sänkyyn, joten se käyttää tilaisuuden hyväkseen lähes aina. 

Klo 8.20 Tänään ei ole kiire mihinkään aamulla, joten torkun sängyssä, selailen muutamia blogeja ja Facebookia läpi kunnes nousen 8.30. Päästän Milan pihalle, petaan sängyn ja järjestelen vähän paikkoja. Teen omat aamutoimet (kasvojen pesu, rasvaus jne.) Teen aamiaista sekä itselleni että Milalle ja istun rauhassa syömään vähän ennen 9. 

Syön aamiaiseksi ihan normisettiä eli ruisleipää (päällä levitettä, pinaattia, juustoa, kinkkua ja avokadoa) sekä kahvia ja monivitamiiniporejuomaa. 


Istun koneella jonkun tovin, kun syön aamiaista ja aloittelen tätä postausta, lukaisen muutamia blogeja, vilkaisen uutiset jne. Aamiaisen jälkeen meikkaan pikaisesti ja vaihdan ulkovaatteet päälle aamulenkkiä varten. 

Klo 9.50-10.50 Kävellään Milan kanssa tunnin lenkki (4,7km) raikkaassa ilmassa. Mietin samalla, että olisipa ihanan happirikas juoksukeli, mutta onneksi voi edes kävellä! Pohdin kävelyn aikana mm. kauppalistaa, gradujuttuja ja Whatsappailen muutamille kavereille kysellen kuulumisia ja ehdotellen treffejä seuraavalle viikolle. Gradu pitää palauttaa ohjaajalle luettavaksi ensi maanantaina, joten sen jälkeen ensi viikolla on aikaa tehdä muutakin. Treffejä ja to do-listan asioita siis luvassa. 






Lenkin jälkeen vaihdan vaatteet ja nappaan pikaisen välipalan (nektariinin ja palan avokadoa) ennen kuin lähden Omppuun hoitamaan asioita ja käymään kaupassa. Mila jää tyytyväisenä nukkumaan. Raukalla alkoi ensimmäinen juoksu tiistaina, ja siirtyminen lapsesta teiniksi on aiheuttanut pientä hämmennystä!  <3

Klo 12.30 Tulen kotiin kauppareissulta...ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Meidän lähin kauppakeskus, Iso Omena on laajennuksen ja metron tuloa takia melkoisessa remontissa ja parkkihallissa on ihan kaaos kun pääsen sinne..aivan täyttä ja autoja pilvin pimein jonottamassa paikkoja. Arg! Kiroan mielessäni päätöstä edes lähteä Omppuun (olen viime aikoina vältellyt sinne menoa juuri tästä syystä, että asiointi autolla on tehty nyt harvinaisen hankalaksi) ja 10 minuutin pyörimisen jälkeen päätän luovuttaa ja lähteä pois. Lidl it is! Kauppareissu ja muut asiat jää Ompussa tekemättä. Olen lievästi sanottuna ärsyyntynyt (kyllä sitä ihminen pienistä asioista saakin kipinää..) ja puran kiukkua avautumalla asiasta somessa. Jo helpotti! ;) Haha! 

Hyvä puoli asiassa on se, että LIDL:ssä saan tehtyä viikonlopun ruokaostokset edullisemmin ja siellä on ihanan rauhallista asioida. Yritän ostaa kaiken tarvittavan loppuviikoksi ja suunnittelen päässäni ruokia. Kun pääsen kotiin, moikkaan iloisena vastaan tulevaa Milaa, annan sille namin, puran kauppakassit, keitän kahvit ja teen pikaisen lounaan; eiliset tortilla-jauhelihan jämät + sekaan pinaattia, kurkkua, tomaattia, avokadoa, broccolia ja päälle  creme fraichea sekä salsaa. Lounas on 5 minuutissa valmis ja istun koneen ääreen syömään, samalla kun kirjoittelen muistiin asioita tätä postausta varten.


Lounas



Klo 13.10 Avaan vihdoin gradutiedoston ja alan kahvin sekä Sportyfeel patukan voimalla hommiin. (Oli muuten aika herkkua tuo patukka, mutta ennemminkin namia, kuin "terveellinen" protskupatukka...nimim. sokeria 28g/100g! :D) 

Klo 16.15 Graduhommat tältä päivältä paketissa. Välissä tulee useampi piipahdus someen, mutta saan kuitenkin tehtyä edellisen päivän seminaaripalautteen perusteella työhön hyvin korjauksia, joten perjantaille ja viikonlopulle jää lähinnä viilaamista. Aika hyvällä mallilla aletaan olla gradun kanssa. 

Nälkä alkaa myös kurnia vatsassa samoihin aikoihin, kun lopettelen gradun tekoa, joten on välipalan aikana. Syön LIDL:stä ostetun kurpitsansiemensämpylän, jonka päällä  on levitettä, juustoa, kinkkua, tomaattia ja kurkkua sekä lisäksi mandariinin ja kahvia. Yksi LIDL:n "huonoista" puolista on muuten tuo aivan liian houkutteleva paistohylly! Yritän useimmiten ohittaa sen, mutta loppuviikkoa kohti ohitus ei yleensä enää tapahdu vaan päädyn nappaamaan kauppareissulla mukaan jotain ihanaa tuoretta leipää/sämpylöitä.. tai molempia, kuten tänään! Niin hyviä, nam!

Klo 16.55 Lähdetään Milan kanssa iltapäivälenkille. Kävellään puolisen tuntia (2,4km) ja sen jälkeen vaihdan pikaisesti vaatteet ja teen pitkästä aikaa lihaskuntotreenin kotitreeninä! Kyykkääminen ja käsipainojen heiluttelu tuntuu hyvältä pitkästä aikaa, flunssan takia en ole tehnyt lihaskuntotreenejä kunnolla muutamaan viikkoon. 



Treenin jälkeen venyttelen pikaisesti ja suuntaan suihkuun ja siitä ruuanlaittoon. Pidemmän aikaa on jo tehnyt mieli sosekeittoa, joten tänään ostin siihen ainekset ja teen perinteisen bataatti-porkkana sosekeiton, johon sekoitan lisäksi vähän tuorejuustoa (creme bonjour paprika) sekä mausteita. Mila päivystää vieressä, kun leikkaan porkkanaa ja bataattia. Se saa maistaa molempia ja syödä myös oman ruokansa. Itsekin napsin ruuanlaiton ohessa pahimpaan nälkään vähän omppua ja avokadoa. 

19.30 istutaan pöytään syömään ja vaihdetaan hubbyn kanssa päivän kuulumiset samalla, kun lusikoidaan sosekeittoa naamariin. 



Sosekeitto ja tuore leipä maistuu hyvältä pitkästä aikaa! Ruuan jälkeen siivoillaan keittiö ja sen jälkeen parkkeerataan sohvalle. Minä läppäri sylissä kirjoittelemaan tätä postausta loppuun. Loppuilta tulee mitä todennäköisemmin kulumaan tässä sohvan nurkassa iisisti ottaen, lueskellen ja telkkaria katsellen. 

Sellainen päivä tänään. Aika kiva, vaikkei mitään erikoista tapahtunutkaan! <3

Haluaisin haastaa muutkin bloggaajat avaamaan arkeaan ja tekemään postauksen omasta päivästään + linkkailemaan niitä kommenttiboksiin niin pääsen lukemaan teidän arjesta! :) 

Millainen on sun tyypillinen arkipäivä tällä hetkellä? 

Kivaa loppuviikkoa!

-Karoliina

Seuraa Instagramissa / Facebookissa Bloglovinissa/ Blogit.fi:ssä

8 kommenttia:

  1. Näitä on kiva lukea! Muistaisikohan sitä itsekin jossakin vaiheessa taas dokumentoida päivää valokuvaillen.. Pari kertaa oon tainnut muistaa, mutta yleensä viikonloppuisin paremmin :) Mutta totta tosiaan, parin kuukauden päästä päiväsi ovat varmaan varsin uudenlaisia, eli kivaa nähdä niitäkin kuulumisia sitten! Ps.näytät kyllä kauniilta ja hehkuvalta näissä kuvissa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, munkin mielestä on kiva lukea tällaisia! :) Ja tosiaan...aikamoinen muutos on elämään luvassa, joten nautitaan nyt siihen asti näistä arkipäivistä, kun saa mennä pitkälti oman rytmin mukaan! :) Ps. voi kiitos <3

      Poista
  2. Ihana :) Mä niin tykkään näistä arki-postauksista mutta kesän aikana olen jättänyt koko blogin ihan heitteille eikä minkäännäköisiä postauksia ole tullut tehtyä :D oikein hävettää..
    Tunnistan itseni NIIIIIIN tosta Lidl-syndroomasta; siellä tulee aina himo ostaa kaikenlaista "tosi tarpeellista" ja aah kun pääsee paistopisteen ääreen.. Suosikkini on crustic-whatever-suipon muotoiset tummahkot "sämpylät". Ne kun täyttää juustolla, kinkulla ja punaisella paprikalla tai kurkulla.. voi sitä onnea - ja vielä hala-valla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät! :) Mäkin tykkään lukea näitä ja niiden kirjoittaminenkin on ihan hauskaa! Joo, LIDL:llä on joku ihme vaikutus, että sieltä ostaa helposti myös ihan heräteostoksia :D Ja hyvä tietää, etten ole ainoa, jolle paistopisteen ohitus teettää hankaluuksia! :D haha! Kivaa viikonlopun jatkoa!!

      Poista
  3. Ihana päivä :) Nämä on sellaisia hyvänmielen postauksia, joita on kiva lueskella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! Kirjoita säkin, ois kiva lukea sun arkipäivästä! :)

      Poista
  4. Innoittamasi kirjoittelin myös arkipostauksen.:) http://mywayofhealthyliving.blogspot.fi/2015/09/mun-ihan-normipaiva.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kun kirjoitit, oli hauska lukea sun vauhdikkaasta arkipäivästä! :)

      Poista