tiistai 13. joulukuuta 2016

Viikon 49 liikuntapäiväkirja + Fitbit statistiikkaa

Heippa ja hyvää Lucian päivää! Ensi viikolla koittaa jo joulu! <3 Täällä on ainakin vielä lahjaostokset hyvin kesken ja muutenkin tekemistä riittää, mutta eiköhän se tästä! Ei nyt vielä ainakaan stressiä pukkaa! :) Tässä postauksessa tulee taas katsaus viime viikon liikkumisiin. Liikunnan suhteen hyvä draivi jatkui ja viikkoon sisältyi mukavasti juoksua ja lihaskuntoharjoittelua. Nämä erilaiset lihaskuntohaasteet toimivat itselleni hyvinä motivaattoreina tähän aikaan vuodesta ja mietinkin jo, että mitä keksisi tammikuulle! 

Hyvänä motivaattorina on myös toiminut Fitbit, jonka sain synttärilahjaksi. Kuin huomaamatta askelia tulee metsästettyä hieman lisää päivittäin, kun ranteessa on aktiivisuusmittari, joka niitä mittaa. Fitbitiltä tulee viikottain koonti viikon statseista, ja tältä näytti oma viime viikkoni Fitbitin mukaan (kuva on screenshotti kuten huomaa): 


Askelmäärän lisäksi mielenkiintoista Fitbitissä on mielestäni seurata unta! Viime viikolla olen nukkunut keskimäärin 7 tuntia 45min/yö, mikä on ihan ok. Unelma olisi se noin kahdeksan tuntia, joten aika lähellä ollaan. Myös tuo tuntimäärä päivässä, kun liikun vähintään 250 askelta/tunti on mielenkiintoinen, sillä se ei todellakaan toteudu niiden tuntien aikana, kun olen liimattuna koneella..Yhteensä viime viikolla tuli otettua 82 968 askelta ja liikuttua jalan 63,09 kilometria. Nämä lukemat ovat sinänsä mielenkiintoisia, koska suurin osa niistä on ihan hyötyliikuntaa ja kävelyä. Jos kaikki se jäisi pois ja jäljelle jäisi vain ne muutamat juoksulenkit, jotka teen varsinaisina treeneinä, olisi viikottainen liikunta-annos ja aktiivisuus huomattavasti pienempi. Miettikää kuinka paljon tämä on vuodessa? Uskon, että tämä viime viikko on aika "perusviikko" eli se mitä suunnilleen liikun joka viikko. Hyötyliikunta kunniaan, tässä sen huomaa! :)

Ja sitten treenipäiväkirjaan viime viikolta:  

Maanantai on ollut viime viikkoina perinteinen (aktiivinen) lepopäivä ja niin viime viikollakin. Henri oli vapaalla, joten käytiin joululahjaostoksilla ja muistaakseni kävin iltapäivällä kävelyllä, vaikkei Mila ollutkaan kotona (oli saaristossa vanhempieni kanssa). Lisäksi tein viime viikolla myös päivittäin HCR Jouluhaasteen päivän treenin ja maanantaina vuorossa oli ihanat pyöräilyvatsat x 50. Yksi lempiliikkeistäni corelle! 

Tiistaina, itsenäisyyspäivänä kävin juoksemassa 11 kilometrin lenkin upeassa säässä ja tein lisäksi lyhyen coretreenin. Tämä oli taas niitä lenkkejä, joiden aikana rakastuu talvijuoksuun yhä uudelleen! <3 Niin parasta! Olen kyllä ehdottomasti enemmän kylmien säiden juoksija, kuin kesä kuumalla juoksusta innostuva..


Keskiviikkona oli lihaskuntopäivä. Tein illalla 35 minuutin lihaskuntotreenin, enkä enää tarkalleen muista mitä liikkeitä. Joskus, jos olen todella epämotivoitunut treenaamaan kotona, alan vain tekemään liikkeitä, jotka tulevat mieleen ja vaihdan nopeasti liikkeestä toiseen, jotta en kyllästy. Yleensä 20-30 minuuttia menee sillä tavalla todella nopeasti ja treeni onkin tehty! :)

Torstain treeninä oli Youtubesta HIIT cardio and abs workout, joka oli taas sarjaa "niille, jotka kyllästyvät nopeasti". Liikkeet vaihtuvat nopealla tahdilla ja treeni sujui vauhdikkaasti. Tykkäsin!


Perjantaina aloitettiin viikonloppu juoksemalla vaunulenkki Milan ja Islan kanssa. Juostiin noin 5 kilometrin lenkki ja juoksu kulki yllättävän kevyesti vaunuista huolimatta.



Lauantai alkoi reippaalla kävelylenkillä, mutta oli muuten lepopäivä, sillä olimme ihanissa häissä. 

Sunnuntaina oli aktiivinen päivä, kun kävin aamulla tyttöjen kanssa vaunulenkillä, sitten tein HCR jouluhaasteen circuitin ja kävin alkuillasta vielä juoksemassa auringonlaskun aikaan 6 kilometrin lenkin. Aika täydellinen sunnuntai siis! :) 





www.facebook.com/helsinkicityrun

Onko teistä kenelläkään aktiivisuusmittaria käytössä? Mitä tykkäätte? 

Kivaa tiistaita!

-Karoliina



8 kommenttia:

  1. Moikka Karkki! Oon kyllä seurannu blogia aktiivisesti mut viime kommentoinnista on vierähtäny vähän aikaa.. Mä tein just elämäni ekan treenaakotona.com treenin. Se oli joku lempeän lihaskunnon osiosta, tasapaino-painotteinen mut ihan täydellinen ensitreeni neljään kuukauteen! Kiitos siis vinkkailusta.
    Oon maanu käytännössä viimiset 4kk sängyssä/sohvalla ja pisin lenkki mihin oon pystyny, on ollu 20min ulkoilua rauhallisella tahdilla. Täällä on nimittäin vko 17 menossa ja on ollu sellanen alku että huhhuh. Oma maja on välillä pitäny vessaan tehdä peiton ja tyynyn kera, kun ei vaan oo ollu voimia edes ravata sitä väliä.
    Nyt on kuitenkin eka inhimilliseltä tuntuva vko menossa ja päätin uskaltautua kevyen jumpan pariin :)
    -Tarja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahh, ihanaa kuulla susta!! <3 Oon tietkö miettinyt, että mitäköhän sulle kuuluu? Ja voi että, kuinka ihanaa, paljon onnea!! <3 Ja huhhuh, kuulostaapa rankalta, että on ollut noin pahaa tuo pahoinvointi! :( Toivottavasti nyt tosiaan helpottaa! <3 Ja ihan mahtia, että oot kokeillut treenaakotona.comia, se on hyvä! Paljon onnea vielä ja hyviä vointeja! Kommentoi, kun jaksat! :) Täällä on kommettiboksi hiljentynyt muuten tosi paljon ja se on mulle ihan :( joten on ihanaa kun joku jaksaa kommentoida! <3

      Poista
  2. Sä oot super reipas! Hitsi kun tuntuu ettei enää oo kauheesti aikaa rauhassa istua alas ja lueskella blogeja. Saati sitten kirjoittaa omaansa. 😞 Onkohan meillä tulossa jotain street team miittinkiä ens vuoden puolella? Ois kiva nähä. Tai sit jos haluisit vaik joku vkl lähtee vähän etana vauhtia mun kans juoksemaan😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, en nyt tiiä oonko niin reipas, mutta kun on koira niin ei ole paljon vaihtoehtoja! Joo, sama juttu täällä, ettei ole niin paljon aikaa enää rauhassa lueskella ja kommentoida blogeja. Taidetaan olla monet samassa tilanteessa. Luulen, että jonkinlainen street teamin miitinki tulee, mutta otetaan ehdottomasti juoksutreffit vaikka tammikuussa joku la/su? :) Pitkä lenkki!!

      Poista
  3. Tuo hyötyliikunnan määrä on kyllä erityisen mielenkiintoista! Niin niitä askelia vaan tulee. Hienoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oon samaa mieltä, että se on tosi kiinnostaa! Koska jos se kaikki jäisi pois, niin olisi varmasti aika iso vaikutus esimerkiksi omaan painoon ja varmasti oloon muutenkin. Hyvää viikonloppua Satu! <3

      Poista
  4. Ihana energinen Karkki ❤ Varmasti mielenkiintoista seurata arkiaktiivisuutta rannekkeen avulla! Ois varmasti herättävää itelle, kun toimistotyössä aktiivisuus jää päivän aikana aika vähälle ja ehkä se motivois kiinnittämään siihen enemmän huomiota! Mukavaa viikonloppua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Ihana Tiina. Kiva, kun tulit kommentoimaan!! Vinkkaa joululahjatoive sulta Teemulle tästä! ;) Hyvää viikonloppua sinnekin ja haleja!

      Poista