keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Talvijuoksun lumoissa osa 2: Loppiaisen lenkki HCR Street teamin tyttöjen kanssa!

Disclaimer: Tämä postaus sisältää kuvia, jotka saattavat innostaa sinua talvijuoksuun tai muuten vain ulkoiluun kauniissa luonnossa talvikuukausina! ;)

Ahh…talvijuoksu! <3 Olen kyllä niin päässyt sen makuun etenkin silloin, kun keli on yhtä upea kuin eilen! Oltiin sovittu HCR Street teamin tyttöjen Laura P:n, Laura H:n ja Siirin kanssa juoksutreffit taas Espoon maisemiin, joten pääsin johdattamaan heitä lenkille tutuissa lenkkimaisemissa jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä. Toiveena tytöillä oli, että juostaisiin mahdollisimman paljon rantoja pitkin ja pituudeltaan lenkki olisi max 1,5h. Saamanne pitää! :) 



Suunnattiin suorinta mahdollista reittiä Espoon rantaraitille ja hölkkäiltiin rauhallista vauhtia kuulumisia vaihdellen. Kenelläkään ei ollut tarvetta juosta kovaa ja halusimme nauttia kaikin keinoin aivan mielettömästä säästä. Tällä porukalla, kun ollaan liikkkeellä niin kuvia pysähdellään  ottamaan useasti! ;)




Ei oltu yllättäen ainoita ulkoilijoita liikenteessä vaan rantaraitilla meinasi olla jopa ruuhkaa! No hyvin mahduttiin sekaan! :) 

#RUNFIE


Jihuuuu! 

Sain Instagramissa kyselyä talvijuoksuvaatteistani, ja  ajattelin vielä tänne kirjoitella eilisen vaatetuksesta, jotka kirpakassa kelissä toimivat hyvin. Itse en omista (ainakaan vielä) talvijuoksukenkiä- tai trikoita, vaan menen kesät talvet samoilla (lisäten kerroksia), niin kenties muitakin (opiskelija)budjetilla liikkuvia kiinnostaa nämä kikkakakkoset talvijuoksupukeutumiseen: 

  • Päässä juoksupipo
  • Ylävartalossa: urheilutoppi, pitkähihainen H&M-peruspaita, paksumpi juoksupaita, jossa korkea kaulus, paksumpi juoksu/ulkoilutakki
  • Alavartalossa: tuplatrikoot! Alla kompressiotrikoot ja päällä ohuemmat jumppatrikoot. 
  • Jalassa kompressiosukat, normaalit juoksukengät 
  • Käsissä: paksut lapaset -->ei ainakaan sormet palelleet. Myös tavalliset juoksuhanskat/sormikkaat olisivat toimineet.
Kerrospukeutumista siis pitkälti! Usein olen kuullut sanottavan, että lähtiessä lenkille voi tuntua hyvin ja mielellään hieman viileältä. Kroppa lämpenee kyllä, kun pääsee liikkumaan. Jos lähtiessä on jo varustuksessa kuuma, niin voi olla varma ettei se kuumuus liikkuessa helpota! ;)

Eilisen juoksuasu :) 

Otettiin myös vähän juoksukuvia rannalla! "Biitsijuoksua Suomi-tyyliin" eli -15 asteen pakkasessa. Heheh! Aivan huikea tuo maisema taustalla!! <3





Lenkille tuli yhteensä mittaa 14,3km ja keskivauhti oli 6:56 eli mukavan rauhallinen! :) Kavereiden kanssa juokseminen on vaan niin hauskaa, että taidanpa buukkailla lisää juoksutreffejä kalenteriin, jotta motivaatio säilyy. Ja kyllä se tällä hetkellä tuntuu säilyvän..katse kohti uusia tavoitteita! ;)


Aurinkonaama :D 
Eilisen lenkki oli kyllä aurinko- ja juoksuterapiaa parhaimmillaan! Kevättalvi on ihan parasta aikaa (paitsi ne liukkaat..) ja loppukevään- ja kesän juoksutavoitteet kutkuttelevat jo monella mielessä! Nyt on hyvää aikaa vielä saada peruskuntoa ylös ja alkaa sitten helmi-maaliskuussa vauhdikkaampiin treeneihin! :) 

Hyviä talvijuoksuja kaikille! Ulkoilitteko/juoksitteko te loppiaisena? Miten teidän talvijuoksupukeutuminen: osaatteko mielestänne pukeutua oikein vai tuleeko lenkillä kylmä/kuuma?

-Karoliina


Seuraile kuulumisia myös Facebookissa  & Instagramissa

25 kommenttia:

  1. Ihana ilma oli kyllä! Voitais tehdä juoksutreffit :). Mä juoksin lyhyen hölkän kun olin saanut seinän kitattua :). Mulla on talvijuoksutrikoot ja loppiaisena laitoin siihen alle vielä kerraston housut, lisäksi oli juoksupaita, fleece (aika ohut) ja normi juoksutakki, säärystimet ja sit semmoset "käsisäärystimet" (mitkä ne on?). Juoksukenkien päällä Nordic gripin nastat (toimii. En ole raaskinut nastakenkiin panostaa kun noi pelittää mainiosti). Sit mulla on kasvoilla sellanen maski joka suojaa hyvin ja pysyy paremmin ku huivi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tehdään ihmessä juoksutreffit! Laitetaan vaikka fb-viestiä ja sovitaan! :) Kuulostaa hyvältä sun talvijuoksupukeutuminen, pysyy ainakin lämpimänä ja ne nastat näytti kyllä hyviltä! Voi olla, että munkin on pakko hankkia nastat, koska koiran ulkoiluttamista ei voi siirtää sisäradalle tai juoksumatolle liukkailla! ;)

      Poista
  2. Mielettömän hienoja noi viimeiset aurinkokuvat joissa juokset !

    VastaaPoista
  3. Eilen oli kyllä UPEA talvisää! Aurinko oli niiiin kirkas ja kaunis! <3 Hyvin tarkeni useita tunteja ulkona, kun oli enemmän päällä... kerrosta vaan päällekäin! Eli juu, tuli "vähän" ulkoiltua eilen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, teillä olikin ihan huikea ulkoilupäivä!! :) <3

      Poista
  4. Ihanan näköistä <3 Mä en kummemmin urheillut eilen, mutta kirpakasta säästä tuli kyllä "nautittua" mekkohepeneissäni kun käytiin siskon kanssa ottamassa mun lakkiaiskuvat. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Meri! :) Wauuu, onneksi olkoon lakista ja saitte varmasti hienoja kuvia tossa säässä!! :)

      Poista
  5. Aaah, ihana lenkki, aurinkoterapiaa, upeita maisemia ja huikeaa seuraa. Olimme onnekkaita, että juuri vapaapäivälle sattui täydellinen talvipäivä :) Tätä lisää! Kiitos seurasta!

    VastaaPoista
  6. Upeita kuvia! Loppiaisen sää oli kyllä kaunis, minä juoksin silloin reilun 8km lenkin. Ja pääsin vieläpä lenkiltä suoraan saunaan, parasta! <3
    Talvijuoksu on kyllä huippu kivaa kun vaan pukeutuu oikein. Kerrospukeutuminen ja buff huivi naamalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, onko sun jalka kunnossa? :) Kiva, että pääsit loppiaisena juoksemaan tossa säässä! Ja lenkiltä suoraan saunaan on ihan parasta toden totta! Kerrospukeutumisesta siinä nimenomaan on kyse! Hyviä talvilenkkejä sinne Anna! :)

      Poista
    2. Jalka tuntuis olevan kunnossa. Itse asiassa luulen että ne jalkakivut sai alkunsa siitä lbd haasteen huimasta määrästä askelkyykkyjä. Mulla alkoi ilmeisesti tekniikka herpaantua ja jalka kiertyä josta sitten kauhea jumi sisäreiteen. Sieltä se lihas yhdistyy säären lihakseen. Tähän tulokseen tultiin hierojan/fyssarin kanssa. Lopetin sen haasteen treenit joulukuun puolivälissä, hieroja hoiti jumin pois ja siitä viikko niin olin jo juoksukunnossa eikä enää mitään kipuja ollut sen jälkeen. :O
      Ihmeellinen tää ihmiskeho! :)
      Mutta on niin kiva juosta ja jatkossa muuten oon huolellinen noiden kyykkyjen tekniikan kanssa. :D

      Poista
  7. Aikuinka ihania kuvia :) Mulla on tuollainen urheilualusasukerrasto jonka laitan yli viiden asteen pakkasessa trikoiden ja juoksupaidan alle ja päälle sitten vielä juoksutakki ja huivit plus pipot ja lapaset ja hyvin tarkenee kun liikkuu :) mulla oli loppiaisena lepopäivä juoksusta kun vedin sunnuntaina sen 16km lenkin mutta kyllä me ulkoiltiin silti pulkkamäellä :) Liikuntaa sekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi, mäkin haluun pulkkamäkeen!! <3 Niin hauskaa talviaktiviteettia ja tosiaan liikuntaa! :)

      Poista
  8. Apua miten ihania kuvia! :) Täällä idässä on viime päivinä ollut niin kylmä, että lenkit on suosiolla vaihtunut sisätiloihin, vaikka ei se todellakaan niin mielekästä ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! :) Toi sää kyllä mahdollisti hyvät kuvat!! Voi vitsi, toivottavasti siellä hieman lämpenee! Mulla on ihan sama juttu, että jos tulee liian kylmä/liukasta niin mielummin siirryn sisälle juoksemaan, jotta saa treenit tehtyä kuitenkin :)

      Poista
  9. Ihanan talvilenkin pääsin minäkin tekemään loppiaisena <3 Vaikka pakkasta oli paljon onnistuin pukeutumaan just hyvin; ei tullut liian kuuma eikä kylmä. Mun ainoa ongelma on sormien jäätyminen, tuntuu että mitkään hanskat ei koskaan riitä ja joudun välillä juoksemaan kädet hihoissa :P

    Tosi hyviä rantajuoksukuvia!

    T. Saltsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Saltsi!! :) Hih, laita tuollaiset super paksut lapaset käteen kuten mulla oli niin ei varmasti pääse sormet jäätymään! :) Kiitos paljon ja hyviä talvilenkkejä sinne!

      Poista
  10. Mahtava ulkoilusää! :) Juoksu on sen verran huippu laji, että kyllä tarkenee säällä kuin säällä. Ja jos ei tarkene, pitää juosta kovempaa. Aika vähällä vaatetuksella mennään talvellakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, jep…jos ei tarkene, niin vauhtia lisää, niin totta! ;) Ja juu, ei sitä liikaa kannata laittaa päälle myöskään! Eilen kun juoksin salilta kotiin niin oli vähän liikaa kerrosta ja tukala olo sen myötä! Pian nähdään <3

      Poista
  11. Minkä merkkinen pipo sulla on? Ei ihan kuvien perusteella saa selvää. Oon ettinyt tuollaista sopivan pituista, että korvat sais kunnolla tuulensuojaan. Yleensä jos pipo ei oo mallia paavinhattu, ne on sitten aivan ylipitkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Se on Saucony, Jenkeistä joskus ostettu! :) Se on ihan superhyvä kyllä! Toivottavasti löydät jonkun kivan!!

      Poista
  12. Tosi kivoja kuvia :) Oon seurannut sua pitkään ja instassa ja nyt eksyin sun blogiinkin ja jään ehdottomasti lukijaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Kiitos ja hei tervetuloa!! Kiva, että löysit tänne!! :)

      Poista