maanantai 14. syyskuuta 2015

Baby update 4: 34 viikkoa!

Heippa ja kivaa alkanutta uutta viikkoa! Viikot ovat taas vierähtäneet sen verran eteenpäin, että on aika kirjoitella uusin baby update. Laskettuun aikaan on enää 6 viikkoa ja viimeisimmän päivityksen kirjoittelin 4 viikkoa sitten. Aika on mennyt omasta mielestäni tosi nopeasti. Siihen vaikuttaa varmasti se, että olen tehnyt hommia gradun parissa niin tiiviisti, ettei aika ole ehtinyt käydä pitkäksi tai pelkäksi vauvan odotteluksi. Päinvastoin, omasta puolestani vauva saa vielä pysyä yksiössään kasvamassa ainakin seuraavat 4 viikkoa, jotta ehdin saada to do-listalta monta asiaa tehtyä ennen hänen saapumistaan! :)  

The bump RV 33+3

Ja sitten varsinaiseen tilannepäivitykseen, teen tämän tällä kertaa listaustyyppisesti, koska asiaa on niin paljon! :)

  • Kävin neuvolassa viimeksi elokuun lopussa eli 28.8 (RV 31+4), ja kaikki vaikutti siellä olevan hyvin! Sain sokerirasituksen tulokset, joissa ei ollut onneksi mitään moitittavaa (arvot oli 5.0, 7.0, 6.5). Kuten ajattelinkin, neuvolasta olisivat kuulemma soittaneet, jos arvoissa olisi ollut jotain häikkää. Hemoglobiini oli noussut normaalille tasolle, mutta päädyttiin kuitenkin neuvolatädin kanssa siihen, että jatkan lisäraudan napsimista edelleen. 
  • Kohdun pohjan korkeus eli sf-mitta oli 27,5cm eli vauva kasvaa hieman keskikäyrän alapuolella, mutta sf-mitta oli kuitenkin noussut hyvin edellisestä käynnistä elokuun alussa, jolloin se oli 24. 
  • Vauvan sykkeet olivat 140 tienoilla ja neuvolatädin mukaan pieni alkaa olla jo aika napakasti pää alaspäin lähtöasemissa kohdussa, mikä on hyvä juttu. 
  • Viime aikoina olen alkanut myös huomaamaan, että lähtöasemiin ollaan tosiaan vähitellen asetettu..päivästä riippuen (ja vauvan asennosta ilmeisesti) saattaa tuolla alavatsassa tuntua "mukavaa" pientä painetta..
  • Muutama viikko sitten kävin shoppailemassa vauvalle ensimmäistä vaatekertaa, johon ostin 50-56cm pitkähihaisia kietaisubodeja, potkupokuja, muutamat potkuhousut, söpön karvaisen nallehaalarin, verkkariasun ja sukkia. Joitain juttuja kaipailen vielä, mutta täydennystä koitan tehdä kirppareilla, sillä uutena kaiken ostaminen tulee kalliiksi. Onko vinkkejä hyvistä lastenvaatekirppareista Espoossa/PK-seudulla? Nella&Nuttu onkin jo tuttu! Ja tuleeko mieleen jotain vaatteita tai muuta, joita ehdottomasti kannattaisi olla alkuun? :)
  • Äitiyspakkaus saapui myös ja sen avaaminen oli kuin joululahjojen avaamista! :) Söpöjä ja käytännöllisiä juttuja oli koko laatikko täynnä, mutta suurin osa kovin isoja, joten vastasyntyneelle ei laatikosta voi hyödyntää alkuun kuin muutamia vaatekappaleita. Toivottavasti saadaan niitä isompia käyttöön myöhemmin.

Mila osallistui äitiyspakkauksen avaamiseen! ;)

Osa pakkauksen vaatteista! 
  • Vaatteiden lisäksi ollaan saatu tehtyä myös muita hankintoja, kuten turvakaukalo ja sitteri. Isoimmat jutut alkaa olla hankittuna, mutta käyttötavaroita ja muita pienempiä juttuja puuttuu vielä. Myös vauvan huone on vielä hieman vaiheessa, vaikka saatiinkin viikonlopun Ikea-reissulla sinne ostettua muun muassa matto, nojatuoli, verhot sekä säilytyslaatikoita hoitopöytä/lipasto yhdistelmään. Tosin huone tulee aluksi toimimaan lähinnä hoitohuoneena, koska vauva nukkuu aluksi meidän makkarissa, joten uskottelen itselleni ettei haittaa, jos se on vielä vähän vaiheessa! :)
  • Oma vointini on edelleen jatkunut pääosin hyvänä. Kävelylenkit pari kertaa päivässä kuuluu päivittäiseen ohjelmaan ja lihaskuntoa pyrin tekemään myös ainakin muutamia kertoja viikossa. Viime viikolla tosin treenit jäi vähemmälle flunssan takia! 
  • Kolmannen kolmanneksen kolotukset ovat myös saapuneet, tosin nämä niska-ja hartiakivut, joista olen saanut kärsiä eivät liity raskauteen vaan lähinnä koneella kökkimiseen! :/ Olen koittanut venytellä ja rullailla foam rollerilla, mutta todennäköisesti tilanne helpottaa kunnolla vasta, kun en enää istu läppärin ääressä montaa tuntia päivästä. 
  • Nukkuminen on sujunut myös pääasiassa hyvin, ja yleensä herään vessaan vain kerran yössä, tosin viime viikolla oli yksi poikkeusyö, jonka nukuin toodella huonosti. Se vaikutti onneksi olevan poikkeus, sillä seuraavat yöt nukuin taas hyvin. 
  • Painoa on kertynyt jo tässä vaiheessa keskimääräistä raskauden aikasta painonnousua enemmän (ainakin joidenkin lähteiden mukaan) ja vielä on 6 viikkoa aikaa..jaiks! Toisaalta en jaksa stressata asiasta, vaan luotan siihen, että kroppa ottaa sen, minkä tarvitsee, kunhan syön jokseenkin fiksusti. Kirjoittelen omia ajatuksiani ja fiiliksiäni raskausajan painonnoususta erillisessä postauksessa lähiaikoina, koska kyseinen aihe on ollut aika paljon mielessä eri vaiheissa raskautta!
  • Äitiysloma alkaa Kelan mukaan 21.9 eli viikon kuluttua, mutta todellisuudessa se alkaa siinä kohtaa, kun saan gradun palautettua kokonaan, eli viimeistään 6.10! Ei enää pitkään! :) 
RV 34+0 

Huh, siinä taisi olla kaikki tällä kertaa! Jatkossa luulen, että tulen kirjoittelemaan näitä päivityksiä loppuraskauden ajan muutaman viikon välein, sillä tuntuu siltä, että kolmas kolmannes on se jossa tapahtuu (yllättäen) eniten. Tässä alla taas listattuna kaikki aikaisemmat baby updatet ja raskauteen liittyvät postaukset, jos ne kiinnostaa. Lisäksi blogin yläpalkkiin on nyt lisätty vauva/raskaus-aiheisille postauksille oma Baby-sivunsa, josta kaikki nämä vauvahöpinät tulee jatkossa löytymään! :) 









Kivaa maanantaita ja uutta viikkoa! 

-Karoliina

Seuraa Instagramissa / Facebookissa / Bloglovinissa / Blogit.fi:ssä

6 kommenttia:

  1. Moikka Karkki, ihana massu<3 kuule mulla on kyllä aika lailla kaikenlaista täällä ihan omassa varastossa jos haluat joskus tulla penkomaan... Suurimmat tavarat on varmaan osin jo myyty ettei tiellä ole mutta ainakin amme ja imetystyyny ja vaatetta tietty löytyy. Että tervetuloa vaan ja kysy ihmeessä jos jotain tiettyä etsit niin voin muistella onko mulla sellaista vielä :o) Onnea vielä, jännät hetket edessä..!

    Huikko eli Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiiii Huikkelii! <3 Kiva, kun kommentoit!! Mun pitää miettiä ajan kanssa, mitä kaikkea vielä tarvitaan, kun selviän tästä graduhässäkästä niin palailen sulle sitten, jos kaipailen jotain, mitä teiltä voisi löytyä! :) Kiitos paljon onnitteluista, todella jännät hetket edessä...iiks!

      Poista
  2. Voi että! Ihanaa... Tsemppiä viimeisille viikoille ja gradun viimeistelyyn tietysti myös!

    VastaaPoista
  3. PK-seudulla hyvä kirppis on myös Vekarakirppis Kumpulassa. Siellä paljon ihania ja hyväkuntoisia vauvan vaatteita. Myös Espoon Mankkaalla Akseli kannattaa tsekata! :)

    Ihana lukea odotuskuulumisia ja etenkin juoksusta vauvamahan kanssa, pitkään olet vielä pystynyt juoksemaan ja toki kaikki liikunta on plussaa! Tsemppiä kovasti loppuodotukseen ja tulevaan vauva-arkeen!

    Heidi // http://gojiavocado.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitos paljon kirppisvinkeistä ja kiva kuulla, että oot tykännyt lukea odotuskuulumisia! :) Ihan huippua olisi, jos vieläkin voisi juosta, mutta aikansa kutakin! Kaikki liikunta on tosiaan plussaa tässä vaiheessa. Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! :)

      Poista