keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Day in the life (helmikuu 2016)

Heippa ja kivaa keskiviikkoa! Luvassa olisi postaus meidän eilisestä päivästä. Tällä kertaa ei ollakaan kotona vaan meidän saaristokodissa viettämässä hiihtolomaa mun äidin (eli Islan mummin) ja koirien kanssa. Päivän rytmi on kuitenkin aika samanlainen kuin kotona, sillä ollaan täällä kuin kotonamme! :D En jaksanut kirjata kaikkia kellonaikoja, sillä se on tosi työlästä, mutta saatte varmasti hyvän kuvan meidän päivästä näinkin. 


Tälläinen valoilmiö tervehti heti aamusta! :) 

A day in the life (Isla 3kk 1vko)

Nousen 8.40 menen tekemään pikaiset aamupesut. Nukuttaisi kyllä vielä, mutta haluan omat jutut ainakin osittain tehtyä ennen kuin pikku neiti herää. Yö on mennyt varsin hyvin, Isla nukahti klo 23 ja heräsi syömään klo 4 ja 6.30. Kaksi herätystä on parempi kuin kolme, joten peukku sille. Vedän vaatteet päälle ja kipaisen pihalle ottamaan muutaman kuvan auringonnoususta. Päivästä on tulossa kaunis ja keväinen! 




Isla heräilee hyväntuulisena vähän yhdeksän jälkeen. Menen hakemaan häntä sängystä ja vastassa on iloinen pieni virnistelijä.  Mennään heti vaihtamaan vaippaa ja pukemaan päivävaatteet päälle. Vaipanvaihdon jälkeen syötän Islan ja syön oman aamiaisen, pari ruisleipää, vähän ananasta ja viinirypäleitä sekä kahvia. Aamupalan jälkeen hengaillaan, höpötellään ja Isla leikkii hetken leikkimatolla. Mä laitan itseni valmiiksi ulos lähtemistä varten ja syötän Islaa vielä uudestaan ennen kuin lähdetään vaunulenkille (=Islan päiväunille). 10.40 ollaan ulkona ja valmiina lenkille. 






Tehdään vaunulenkki, jossa alkuosan mä juoksen vaunujen kanssa ja teen välissä vähän lihaskuntoliikkeitä (aina kerrallaan 200m juoksua-kyykkyjä/askelkyykkyjä jne.). Äiti menee koirien kanssa metsäreittiä, jonne me ei voida tällä kertaa lumen takia mennä, mutta mennään heitä vastaan tietä pitkin. Tehdään läpsystä vaihto, äiti ottaa vaunut ja mä jatkan juoksulenkkiä ilman vaunuja. Juoksen hetken tietä toiseen suuntaan, kunnes käännyn takaisinpäin. Yhteensä lenkille tulee pituudeksi 5,5km, josta n. 5km on juoksua. Rekrytoin äidin ottamaan muutamat juoksukuvat, kun kerrankin on kuvaaja mukana! :)







Lenkin jälkeen Isla herää, mutta nukahtaa uudestaan, kun heiluttelen vaunuja pihalla samalla kun venyttelen. Ehdin käydä pikaisesti suihkussa ennen kuin hän herää kunnolla. Päikkärit kesti noin 1,5 tuntia. Ne ovat ihan ok, sillä viime aikoina päikkäreiden pituus on vaihdellut tosi paljon. Syötän Islan ja vaihdetaan vaippa. Sen jälkeen hän istuskelee tyytyväisenä sitterissä ja leikkii lelulla (=työntää sitä suuhun), kun teen mulle ja äidille lounaaksi salaattia. Apuna on tietysti kaksi mustaa karvakorvaa kerjäämässä kurkkua, kuinkas muuten! :D






Istahdetaan yhden jälkeen syömään ja ai että lohisalaatti maistuu hyvältä! :) Syödään ja keitetään sen jälkeen kahvit, jonka jälkeen bloggailen hetken ja istuskelen Islan vieressä, kun hän leikkii leikkimatolla ja höpöttelee kovaan ääneen! Viime aikoina ääni on löytynyt tosissaan ja se on kova sekä kimeä! :D





Kahden jälkeen Isla alkaa vaikuttamaan väsyneeltä, joten rauhoitutaan nojatuoliin syömään ja Isla nukahtaakin pian mun syliin. Mä selailen Instagramia ja blogeja, kunnes omatkin silmät alkaa painua kiinni ja torkun hetken. Tekisi mieli nukahtaa kunnolla (tällä paikalla on sellainen vaikutus, että täällä tekee mieli aina ottaa päikkäreitä ja syödä suklaata, mikä johtunee siitä, että täällä otetaan usein päikkäreitä ja syödään kaikkea hyvää lomalla ollessa, mutta tällä kertaa on suklaat pannassa, joten joudun vähän taistelemaan herkkuhimoja vastaan! :D)





Koitan nostaa Islan pois sylistä nukkumaan sängylle, jotta pääsisin itsekin oikaisemaan hetkeksi, mutta pikku neiti on eri mieltä ja alkaa itkemään. Vain sylissä olisi nyt kiva olla! Isla nukkuu yhteensä reilun tunnin päikkärit ja vaipanvaihtojen jälkeen teen välipalaa ja Isla leikkii matolla. 




Ps. oletteko maistaneet näitä Valion kreikkalaisia jogurtteja?? Ihan super hyviä! Ainakin tämä uuniomena ja kookos! Nam!

Kirjoittelen hetken tätä postausta, mutta Isla ei pitkään viihdy yksin matolla, joten suuntaan viihdyttämään häntä! :) Leikitään ja hassutellaan matolla hetken aikaa, ja otetaan videota meidän touhuista ja lähetetään isille, joka on työmatkalla. Pian Isla alkaa taas näyttää nälän ja väsymyksen merkkejä, joten tiedän, että on aika ottaa maitobaari esiin ja valmistautua lähtemään iltapäivän vaunulenkille. 


Tämmöstä täällä :D

Isla nukahtaa melkein samantien kun lähdetään kävelylle hieman ennen viittä. Aurinko alkaa laskemaan ja hieno päivä kääntyy kohti iltaa. Nappailen paljon kuvia matkan varrelta, koska keli on vain niin upea! Työnnetään vaunuja vuorotellen mun äidin kanssa, koska lumessa on ajoittain vähän raskasta työntää. Kaikkia teitä ei ole aurattu, joten kävely käy myös treenistä, heh. Kävellään meidän perinteinen "kylän ympäri"-lenkki, joka on hieman vajaa kaksi kilometriä. Mila ja Elsa juoksentelevat edelleen innoissaan, vaikka ovat olleet ulkona jo monta tuntia päivän aikana. 









Takaisin tullessa Isla herää taas melkein heti, kun vaunut pysähtyy, joten jään hetkeksi pihalle työntelemään vaunuja ja saankin hänet uudelleen nukahtamaan. Tuon vaunut sisälle, koska en jaksa virittää itkuhälytintä, ja otan makuupussin ja haalarin auki, sekä pipon pois. Hytkyttelen vaunuja hetken ja toivon, että unet jatkuu! Tällä hetkellä tosiaan päikkärit on tosi vaihtelevia, ja koskaan ei oikein tiedä etukäteen kauan nukutaan. Se on äidin oman ajan kannalta vähän haastavaa! ;) Nyt saan kuitenkin omaa aikaa kirjoitella ja nappaan välipalaksi protskupatukan ja myöhemmin vähän pähkinöitä. Isla nukkuu yhteensä 1,5h päikkärit ja heräilee klo 18.30. Syödään ja vaihdetaan vaippa ja suunnataan sen jälkeen saunaan. Islakin pääsee kylpyyn ja tuntuu tällä kertaa viihtyvän hyvin vedessä. Mekin nautitaan hyvistä löylyistä päivän päätteeksi. Saunajuomana mulla on  Ahvenanmaalaista mustikkalimonaadia, joka maistuu ihan kesältä! :) 




Saunan jälkeen Isla syö taas ja ottaa pienet torkut sylissä.  Mekin päästään ruokapöytään nälkäisinä kahdeksan jälkeen.  Äiti on tehnyt ihanaa lihamakaroonilaatikkoa ja mä otan lisää ainakin kaksi kertaa. Nam, se on mun lempiruokaa ihan lapsuudesta asti! <3




Keittiön siivoilun jälkeen siirrytään sohvalle katsomaan telkkaria ja Isla ottaa taas vähän maitohuikkaa. Pikkuneiti ei meinaa rauhoittua syliin, joten laitan hänet hetkeksi vielä leikkimatolle, mutta eihän siinä kauaa viihdytä. 


<3
Loppuilta meneekin sitten sohvalla ja Isla tankkailee ja torkkuu. 22.30 mennään vaihtamaan yövaippa ja laittamaan unipussi päälle. Hieman ennen klo 23 vien syliin nukahtaneen pienen nukkumaan omaan matkasänkyyn. <3 zzzz...Mä nappaan vielä vähän iltapalaa ja viimeistelen tämän postauksen. 

Sellainen oli meidän tiistai täällä Sollidenissa! :) Toivottavasti jaksoit lukea! :) Aurinkoista keskiviikkoa! 

-Karoliina

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

14 kommenttia:

  1. Ihanan tunnelmallista siellä! Nauttikaapa kauniista kevättalvesta, luonnon rauhasta ja yhdessäolosta. Mahtavan näköinen paikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Salla! :) Täällä on tosiaan tunnelmallista ja kovasti ollaan nautittu ulkoilusta, luonnosta ja yhdessäolosta! :) Kivaa loppuviikkoa sulle!

      Poista
  2. Tästä postauksesta välittyi ihana tunnelma siellä saaristossa. Ja ihania naisten päiviä saatte viettää siellä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että välittyi! <3 On kyllä ihan huippua olla täällä talvellakin! :) Huomenna saadaan vielä vahvistusta remmiin, joten kiva viikonloppu varmasti tulossa! Ihanaa loppuviikkoa sinne! :)

      Poista
  3. Voi mitä maisemia ja kuulostaa just sellaiselta täydelliseltä rentoutumispaikalta :) Nauttikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rakastan näitä maisemia, ja tosiaan..rentoutumaan täällä pystyy! :) Nyt tosin vähän erilaista, kun Isla ei ehkä anna mun rentoutua aina just silloin kuin haluaisin, mutta oh well..ihan parasta silti! <3 Nautitaan!

      Poista
  4. Kuulostaa mukavalta päivältä. Ja ihania kuvia! :)
    Tuosta kreikkalaisesta jogurtista pakko kommentoida. Mä olin jossain vaiheessa ihan koukussa niihin kun ne on niin hyviä. Mun lemppareita on persikka, uuniomena ja vadelma-granaattiomena! :) Ne on kyllä niin herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna, oli kyllä mukava päivä! :) Ja joo...mä oon nyt kyllä ihan koukussa niihin kanssa! :D Oon testannut kookosta, persikkaa ja uuniomenaa, ja ne oli kaikki ihan super hyviä...nams nams!! :)

      Poista
  5. Tosi kiva lukea tällaisia kuulumisia! Teidän päivät saaristossa vaikuttaa todella ihanilta <3 ja Isla on supersöpö naurunappula :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit lukea! :) Päivät täällä on kyllä ihania! Ne rullaa aika samaan tapaan kuin kotona, mutta onhan siinä sitä jotain on kun on täällä saariston rauhassa, voi saunoa puusaunassa ja ulkoilla tosi paljon! <3 Isla on ollut aikamoinen nappula tämän viikon ja oppinut kaikkea uutta! :D

      Poista
  6. Mukava postaus ja onpa siellä kaunista! :) alkoi itsekin tehdä mieli mökille tai maalle :D

    VastaaPoista
  7. Sinun blogi on raikas ja mukaansa tempaava. Minäkin kävin äsken juoksee pitkän
    lenkin ja meni 650 kcaloria. Olen tyytyväinen... Onko sulla muuten sponsorina jotain urheiluliikettä tai jotain mistä saat uusia urheiluvaatteita? Ajattelin että tälläisen blogin myötä voisi löytyä sellainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi, kiva kuulla, että tykkäät lukea! :) Ja hyvä, että sulla taas juoksu kulkee! Heh, ei ole mulla urheiluvaatesponsoria! Se olisi kyllä aika kiva! :D Suurin osa vaatteista on itse hankittuja, mutta olen myös erilaisten projektien kautta toisinaan saanut joitain treenivaatteita. Olet kyllä siinä oikeassa, että värikkäät treenivaatteet on mun juttu, joten paljon ne toki täällä blogissa näkyy! :)

      Poista