sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Kaksi viikkoa Madridissa

Meidän arki kahden maan välillä jatkuu ja nyt on kulunut kaksi viikkoa Madridissa. Huomenna lähdemme Islan kanssa Suomeen, omaan kotiin muutamaksi viikoksi. Vajaan parin viikon päästä palailemme taas Madridiin viimeiselle jaksolle tässä komennuksessa.Kuluneet kaksi viikkoa Madridissa ovat olleet tosi kivoja. On ollut ihanaa olla koko perhe (koiraa lukuunottamatta) samassa paikassa ja viettää arkea täällä. Arki on ollut täällä aika paljon helpompaa ja leppoisampaa, sillä ohjelmaa on ollut vähemmän kuin kotona ja toki on ollut se toinen aikuinen apuna, mikä on iso juttu. Kotona pelkästään koiran kanssa kävelyt tuovat päiviin tekemistä ja usein on vielä jotain muutakin sovittua. Nyt kun menemme kotiin, koitan rauhoittaa päiviä vähän enemmän, enkä sovi treffejä ihan jokaiselle päivälle. Niin kivoja kun ne ovatkin, huomaan, että oman jaksamisen takia ei voida olla ihan koko ajan menossa. Kotiaikaakin pitää löytyä, myös taaperon takia. Pitää ehtiä leikkimään ja pötköttelemään vaikka sängyllä höpöttämässä ja kutittelemassa! <3 Ja varmasti tilanne rauhoittuu myös itsestään, kun ei tarvitse yrittää nähdä kaikkia ystäviä pitkän poissaolon jälkeen lyhyessä ajassa. 

Madridissa meidän päivät ovat kuluneet Islan kanssa kaksistaan kunnes H illalla tulee töistä kotiin. Joka päivä ollaan kuitenkin keksitty jotain ohjelmaa ja lähdetty pois kotoa edes vähäksi aikaa. Käyty ulkona kävelyllä, leikkipuistossa, kaupassa, kauppakeskuksessa tai vaikka lounaalla. Sitten toki perushommat kuten päikkärit, ruuanlaitot, pyykinpesut, siivoamiset ym. vievät aikaa täälläkin. Päikkäriaikoina olen usein tehnyt oman kotitreenin, töitä ja blogijuttuja. Illat ollaan vietetty perheaikaa kotosalla ja  viikonloppuisin pyöritty ympäri kaupunkia ja tehty yhdessä kaikkea. Brunssit ovat myös kuuluneet viikonloppuihin kuten pidemmät kävelytkin. 
Yksi parhaista jutuista täällä on ollut sää, joka on tammikuussakin ollut suhteellisen leuto ja aurinkoinen, vaikka ymmärtääkseni yleensä tammikuu on kylmempi ja sateisempi. Madridhan on vuorien ympäröimä ja sijaitsee n. 600 metrin korkeudessa. Ympäröivillä vuorilla näkyy lumihuippuja, mutta ymmärtääkseni se, että itse kaupungissa sataisi lunta on todella harvinaista. Kylmimpinä öinä lämpömittari on kuitenkin käynyt pakkasen puolella ja aamut ovat kylmiä, kunnes päivällä yleensä lämpenee ja välillä on tuntunut ihan keväiseltäkin. 

Täytyy myös sanoa, että mitä tutummaksi Madrid on tullut, sitä enemmän olen oppinut tykkäämään tästä kaupungista! <3 Nyt kun osaa jo kulkea aika hyvin ja hahmottaa eri kaupunginosia ja niiden sijaintia, on liikkuminen helppoa ja kivaa. Luulen, että tulen vielä monta kertaa kaipaamaan tänne, vaikka olenkin potenut koti-ikävää komennuksen aikana, etenkin viime syksynä. Mutta on tämä hieno kaupunki, jossa lapsiperheenä on hyvä elellä. Vielä, kun itse osaisi espanjaa paremmin, niin ei olisi mitään ongelmaa! Toistaiseksi alkeellisella espanjallakin on ihan hyvin pärjännyt (ja välillä englannilla, jos sitä on vastapuoli osannut), mutta olisi kyllä mukavaa keskustella paikallisten kanssa muutakin kuin perusfraaseja. Toisaalta sehän on vain itsestä kiinni opiskella lisää!:)

Tänään meillä on takana varsinaiset seikkailut ympäri kaupunkia, kun yritettiin saada rikkoutunutta puhelintani huoltoon. Ei ihan onnistunut ensimmäisessä paikassa, joten suhattiin sitten metrolla ja junalla ja kävellen ympäriinsä. Luuri on nyt vihdoin kunnossa, ja minä 90€ köyhempi.. :/ Älkää pudotelko puhelinta, viikon vinkki!;)

Nyt pitäisi vielä saada tavarat pakattua ja valmistautua huomiseen aamulentoon. 

Kivaa sunnuntain jatkoa ja alkavaa viikkoa!

-Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti