keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Arkea kahden maan välillä

Tämä hieman vajaa 4 viikkoa Suomessa on mennyt todella nopeasti. Perjantaina hypätään taas sinivalkoisten siipien kyytiin kohti Madridia, jossa mieheni työskentelee edelleen samaisen projektin parissa, jonka takia vietimme syksyn Madridissa ulkomaankomennuksella. Alunperin meidän piti kaikkien palata Suomeen jo ennen joulua, mutta tilanteet muuttuu ja hommat niin sanotusti jatkuu Madridin päässä, joten sinne ollaan menossa edelleen.


Yksi aamulenkki tyttöjen kanssa, jonne lähtö sujui mukavan rauhallisesti ;) 
Leikkitreffeillä ja lounaalla Hillan ja Selman luona <3
Tämä välivaihe on vähän haastava, kun olemme osittain eri maissa ja arjen pyöritys yksin kotona Suomessa on ollut hetkittäin yllättävän rankkaa viimeisten viikkojen aikana (kaikki pisteet ja kunnioitus siis täältä taas yh-äideille ja isille <3). Yleensä kun koiran- ja lapsenhoitoa on kuitenkin jakamassa meillä kaksi aikuista. Kun sekaan lisätään taapero, joka väläyttelee uhmaansa etenkin äidilleen, niin olen löytänyt itseni raskaushormoneissa itkemässä useamman kerran, koska ei vain ole sillä hetkellä jaksanut pysyä rauhallisena ja pinna pitkänä..oikeita äitiyden huippuhetkiä, voin kertoa. Mutta on meillä toki vastapainoksi ollut myös paljon ihania hetkiä täällä kotona. Ja on ollut ihan mahtavaa nähdä ystäviä taas pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia! <3


Nähtiin pitkästä aikaa Hannan, Sadun ja Tiinan kanssa <3  


Lauran ja lasten kanssa lounaalla <3
Tuntuu kuitenkin ihan kivalta lähteä Madridiin, koska se on vähän lomaa tästä kotiarjen pyörityksestä, vaikka sielläkin oma arki pyörii. Saan apua iltaisin, kun H tulee töistä, mikä on iso juttu ja saamme olla koko perhe yhdessä (miinus koiramme Mila, joka jää mummin ja vaarin hyvään hoitoon). Ehkäpä omaa aikaakin järjestyy jossain kohtaa edes vähäksi aikaa. 

Olemme Madridissa reilut pari viikkoa ja sitten tulemme taas Islan kanssa Suomeen ja kotiin vähäksi aikaa. Koska koti on kuitenkin koti, ja täällä on ihanaa nähdä perhettä ja ystäviä. Madridissa kun ne tukiverkostot ja kaverit puuttuu. Ja toki neuvolakäynnit ym. vaativat melko säännöllistä läsnäoloa kotimaan kamaralla. 

Haastavaa on se, että emme vielä ihan tarkkaan tiedä kuinka pitkään tämä ns. välivaihe kahden maan välillä jatkuu.. Se on vähän stressaavaa, koska kaikista ihaninta olisi vain olla samassa paikassa (Suomessa) ja viettää ihan normaalia arkea täällä koko porukka. Mutta ei auta kuin pysyä positiivisena. Kaikki on kuitenkin hyvin ja tällaisia tilanteita on varmasti monissa perheissä, joissa toinen reissaa paljon. Tämä ei kuitenkaan tuntuisi niin rankalta, ellen olisi raskaana, mikä tietysti omalta osaltaan väsyttää ja tekee joitakin asioita vähän rankemmaksi. 

Mutta tällaista siis tänne, vähän #reallife kuulumisia! Loppuviikosta koitan saada kirjoiteltua myös raskauspäivitystä, sillä tällä viikolla on mm. neuvolalääkäriä ja se kauan odotettu rakenneultra! <3 Onko siellä muita mammoja, jotka usein pyörittävät kotona yksin arkea puolison ollessa paljon matkoilla/töissä? 

Kivaa viikon jatkoa, 
Karoliina 

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa  

12 kommenttia:

 1. Nostan hattua, arki monen maan välillä on tosiaan aika kuluttavaa. En tiedä miten olisin reagoinut, jos mun mies olisi tullut kertomaan monen kuukauden projektista toisessa maassa :D Me ollaan myös lähdössä komennukselle Espanjaan nyt kevättalvella (vain 6 viikkoa), ja saatiin homma hoidettua niin että lähdetään kaikki mukaan lapsen kanssa (hän jää pois tutusta päiväkodista, mutta nyt näin), ja isovanhemmat tulevat mukaan. Eli jokseenkin tyydyttävä ratkaisu.

  Seurasin aiemmin blogiasi, mutta vauva-ajan kanssa kaikkien blogien lukeminen jäi todella satunnaiseksi... pitää alkaa taas seuraamaan, kun aikaa nyt taas on enemmän! Tsemppiä raskauteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Lena! Tosi kiva, kun jätit kommentin ja kiva, jos seurailet mukana jatkossakin! Meillähän tämä ulkomaankomennus tuli sinänsä tosi hyvään kohtaan, että oli helppo lähteä, kun mä olen hoitovapaalla, mutta toki omat haasteensahan näissä on aina. Myöhemmin voi olla kuitenkin vielä hankalampaa lähteä, jos tällaisia tulee eteen, mutta mietitään sitä sitten!:) Teidän kuuden viikon komennus Espanjassa kuulostaa tosi kivalta <3 Minnepäin suuntaatte? Ja ihan mahtavaa, että saatte isovanhemmat mukaan avuksi! Meillä oli onni syksyllä, että niin monet kävi kyläilemässä meidän luona, se oli tosi ihanaa! <3 Kivaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 2. Tosiaankin tsemppiä! :) arki ei varmasti ole aina helppo yksin. Itse jännittäisin vastaavassa tilanteessa myös omaa fyysistä vointia, että lapsen hoito ylipäätään olisi mahdollista.. Toivottavasti saatte olla yhdessä viimeistään viimeisen kolmanneksen alkaessa!
  Meillä ei ole vastaavaa tilannetta mutta molempien työ on aina sisältänyt säännöllisen epäsäännöllisiä 1-3vkn reissuja. Onneksi toisen puoliskon seuraava Aasian matka on jo huhtikuussa ja sen jälkeen vain parin päivän reissuja naapurimaahan. Kaksosraskauden vuoksi toivoisin ettei hän olisi pitkään poissa kahden viimeisen kuukauden aikana, Tulevaisuuden varalle olen suunnitellut juuri tukiverkkojen hyödyntämistä. Jos puoliso malttaa lähteä pidemmälle reissulle vauva-aikana niin täytynee myös itse pakata kaksoset ja laukut ja suunnata osaksi aikaa isovanhempien nurkkiin.
  Oi, rakenneultra on varmasti jännä päivä! Kaikkea hyvää kaikkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kommentista!:) Jep, sehän siinä on, ettei oma fyysinen kunto ole ihan sama kuin normaalisti, vaikka vielä onneksi hyvä onkin! Kyllä meidän pitäisi olla Suomessa kaikkien yhdessä ainakin suurin osa viimeisestä kolmanneksesta, koska siinä vaiheessa alkaa vain olla turhan raskasta yksin hoitaa kotona kaikkea lapsen ja kodinhoidosta koiranulkoilutuksiin monta kertaa päivässä. Onneksi mieheni työpaikalla tämä ymmärretään ja perhesyyt huomioidaan. Tukiverkkojen hyödyntäminen on kyllä tarpeen, onneksi niitä on! <3 Toivottavasti sun vointi pysyy hyvänä mahdollisimman pitkään ja puolisokin reissailee mahdollisimman vähän. Kaksoset varmaan saattaa tulla paljonkin aikaisemmin? Kaikkea hyvää sinne myös!! :)

   Poista
  2. Kiva, ettei tarvitse miettiä, onko perhe samassa maassa vai ei :)

   Yleisimmin kaksoset syntyy pari vka etukäteen. Mutta tietenkin on normaalia suurempi riski myös keskoisuuteen. Täällä tavoite on se pari viikkoa, mutta toivoisin puolison olevan kotona jos sairasloma pitää aloittaa monta viikkoa etukäteen..

   Poista
  3. Moikka! Ymmärrän! :) Toivottavasti teidän kohdalla tuo pari viikkoa etukäteen toteutuu ja kaikki sujuu muutenkin hyvin! <3 Ja hei, jos kiinnostaa yksi englanninkielinen blogi, jossa bloggaaja odottaa kaksosia (on super aktiivinen liikkuja), niin käy kurkkaamassa: http://fitnessfatale.com/blog/ :) Olen seurannut hänen blogiaan muutamia vuosia!

   Poista
 3. Tsemppiä tähän erilaiseen arkeen! Koiran ja lapsen yhdistäminen on joskus yksin haasteellista tai en tiedä haasteellista, mutta toisinaan ainakin hieman rankkaa, joten ymmärrän kyllä mistä puhut. Ja uhmaikä siihen päälle ei todella helpota tilannetta. Uhmakohtaukset ja raskaushormonit ovat todella aika huono yhdistelmä ;) Olen tässä muutamien kuukausien aikana opetellut laskemaan kymmeneen ja ymmärtämään näitä kohtauksia enemmän, mutta välillä tosiaan väsyttää vain liikaa.
  Mutta onhan siinä tosiaan jotain upeaakin, että pääsette viettämään aikaa Madridissa. En ole koskaan käynyt, mutta kuvitelmissani se on upea kaupunki ja omalla Euroopan top3 matkustuslistalla ehdottomasti.
  Toivotaan, että tilanne normalisoituu teillä ennen vauvaa ja pääsette taas normaaliarjen makuun.
  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Ellen, kiitos kommentista! :) Jep, koira- ja lapsiarjen yhdistäminen on tosiaan välillä aika rankkaa, etenkin yksin ollessa. Ja uhma + raskaushormonit..uhh..Ei ainakaan meillä kovin toimiva yhdistelmä!;) Nimenomaan silloin kun väsyttää tai tuntuu, että koko ajan käydään ne samat keskustelut samoista asioista tai päivän aikana on jo ollut jokunen uhmakohtaus. Kärsivällisyydellä niistä selviää, mutta aina se ei vain riitä..

   Totta kyllä, että tässä tilanteessa on positiivista se, että voidaan olla Madridissa, joka on tosi kiva kaupunki! <3 Eiköhän tilanne normalisoidu, toivotaan niin. Ainakin meidän kaikkien pitäisi olla Suomessa suurin osa kolmannesta kolmanneksesta. Sulla taitaa pian alkaakin äitiysloma vai onko jo alkanut? Ihanaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 4. Tsemppiä. <3 Toivottavasti Madridin aurinko antaa puhtia arkeenn. Pus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Täällä on itseasiassa satanut tänään suurimman osan päivästä :D mutta jo se, että ollaan saatu olla yhdessä ja on apua, on ihan huippua! Pus ja kivaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 5. Tsemppiä, ei varmaan kovin helppoa. Nyt olettekin varmaan jo Madridissa, nauttikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna!! Jep, täällä ollaan ja nautitaan koko perhe yhdessäolosta ja vähän helpommasta arjesta hetken aikaa! Kivaa viikonloppua! :)

   Poista