sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Takaisin juoksukuntoon viikko #3 (treenipäiväkirjaa)

Tämä viikko oli kolmas viikko "takaisin juoksukuntoon"-ohjelmassani. Tavoitteena oli juosta viikon aikana kaksi lenkkiä, joista toinen 8km ja toinen 12km. Nämä tavoitteet toteutuivat hyvin ja niiden lisäksi tuli treenailtua muutenkin. Tälle viikolle joulukuun treenihaasteena oli vatsalihaksiin keskittyminen ja olin heittänyt itselleni tavoitteeksi 500 vatsaa viikon aikana ja ne sain tehtyä hyvin jakamalla treenit useammalle päivälle, jolloin kerralla tein 50-150 vatsalihasliikettä.

Maanantai oli ihana kauan kaivattu vapaapäivä, josta kertoilinkin aikaisemmin viikolla! :) Päivän treeninä toimi ratsastustunti sekä lihaskuntoharjoitukset, joissa keskityin coreen sekä osteopaatin antamiin harjoituksiin. 


Tiistaina kävin iltapäivällä juoksemassa tarkoituksena juosta 8km:n lenkki. Onnistuin taas arvioimaan matkan hiukan metsään, ja päädyin juoksemaan kahdeksan sijasta yhdeksän kilometria, mutta se tuskin haittaa. Tiedän muutenkin olevani ehkä jopa ylivarovainen juoksumäärien lisäämisen suhteen, mutta olen oppinut läksyni, joten mielummin vähemmän ja hitaammin kuin liikaa ja liian kovaa. :)

Lähdössä lenkille tiistaina
Tiistain lenkin statsit Garminista
Keskiviikkona suuntasin taas aamulla Elixialle sisäpyöräilytunnille. Xycling on toiminut viime aikoina hyvänä palauttavana treeninä ja sitä se oli myös tänä keskiviikkona. Fiilis oli tosi hyvä tunnin aikana, koska biisit oli tämän kerran ohjelmassa ihan super hyviä! Teki vaan mieli jammailla ja laulaa mukana koko ajan! :) Xycling-tunnin jälkeen tein taas vatsat sekä osteopaatin antamat harjoitukset.

Torstaina oli sitten viikon "pitkiksen" vuoro, joka hitaasti, mutta varmasti alkaa muistuttamaan pitkää lenkkiä. Jollain tapaa ehkä 15 kilometriä eli noin 1,5h tunnin lenkki on omalla kohdallani "pitkiksen" raja, eli siitä eteenpäin alkaa tuntua lenkki jo pitkikseltä. Torstaina lähdin lenkille aamulla puoli yhdeksän maissa. 

Valmiina lähtöön!
Ei kyllä uskoisi, että on joulukuun loppu kun maastoa katselee...
Candy-kengät, olette varmaan kyllästyneitä näihin kuviin jo, mutta minä en kyllästy Candy-kenkiin, joten niistä tulee kuvia edelleen! :)
Statsit Garminista
Lenkki oli oikein mukava ja fiilis hyvä! Vauhti pysyi melko tasaisena 6 minuutin kilsavauhdeissa, ja juoksu rullasi mukavasti. Lenkin jälkeen venyttelin pikaisesti ja sitten olikin kiire valmistautua työpäivään. 

Perjantain treeninä toimi ratsastus :) Ja tällä kertaa tulikin todella hyvä treeni, koska menin koko tunnin ilman satulaa tonttulakki päässä joulufiiliksissä! :) Voin kertoa, että tuntuu kyllä takapuolessa ja jaloissa, koska tasapainoillakseen hepan selässä ilman satulaa joutuu tekemään hieman enemmän töitä kuin satulan ollessa selässä! Hauskaa oli sekä ratsastajalla että hepalla.

Tonttu Torvinen ja Fellini :)
Lauantaina vuorossa oli viikon lihaskuntotreenit Elixialla ja suosikki lihaskuntotuntini Elixia Power. Koko keskivartalo oli jo valmiiksi kipeänä perjantain ratsastuksesta, joten päätin ottaa suhteellisen iisisti painojen kanssa. Kyseessä oli kuitenkin sellainen "hyvä" lihaskipu, joka tulee kun on saanut aktivoitua sellaisia lihaksia, jotka yleensä saavat vain lepäillä!  Ilmeisesti pitäisi ratsastaa ilman satulaa hieman useammin, jouduin nimittäin aktivoimaan alavatsaa ja selkälihaksia ihan eri tavalla, jotta pysyin hepan liikkeessä mukana ja sen kyllä huomasi lauantaina. Parasta treeniä corelle aikoihin! Powerin jälkeen tein vielä vähän vatsoja, jotta sain viikon vatsalihastavoitteen täyteen ja lisäksi osteopatiaharjoitukset, jotka teen käytännössä joka päivä, joten ehkä en enää mainitse niitä koko ajan päivän treenien kohdalla :)

Sunnuntaista tulikin sitten lepopäivä..tai jos 10,5 tunnin työpäivää voi kutsua lepopäiväksi! ;) Treenaamaan en kerinnyt, mutta illalla tuli venyteltyä kuitenkin. 

Huomenna aamulla on tarkoitus mennä juoksemaan joulujuoksu! Siitä lisää huomenna! :) 

Miten sinun treeniviikko on sujunut? Mikä oli tämän viikon treenikohokohtasi? 

Omani taisi olla tuo torstain juoksulenkki :) Fiilis oli kohdallaan ja se on juoksussa tärkeätä, koska henkinen puoli on niin iso osa lajia.

Mukavaa sunnuntain jatkoa ja hyviä jouluvalmisteluja..kaksi yötä jouluun on... :)

-Karoliina

3 kommenttia:

 1. Moikka! :) Sulla on ollut todella monipuolinen treeniviikko, hyvältä kuulostaa ja näyttää. ;) Itse kävin alkuviikosta kuntosalilla ja uimassa ja sen lisäksi olen juossut pari juoksulenkkiä ja tänään olinkin pitkällä sauvakävelylenkillä. Mullakin ollut ihan hyvä treeniviikko, ottaen huomioon kaiken kiireen ja muuttohommat viikolla. Saa nähdä, mitä ensi viikolle keksin. Toisaalta olisi hyvä suunnitella treenejä jo etukäteen, mutta näin lomalla on kiva tehdä just sitä, mikä hyvältä tuntuu ja houkuttaa eniten. Yhden pitkän juoksulenkin ajattelin ainakin tehdä. (15km). Rauhallista joulua sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) No hyvältä kuulostaa sielläkin! Monipuolisuus on kyllä valttia nyt, kun voi vielä treenailla monipuolisemmin. Sitten kun alkaa juoksutavoitteet lähestyä niin pitää kuitenkin painottaa hieman enemmän juoksuun ja mennä sen ehdoilla, joten nyt on ihanaa kun voi mennä vielä enemmän fiiliksen mukaan eikä tarvitse miettiä treeniohjelmaa niin tarkasti! :) Ihanaa ja rauhallista joulua sinne myös! :)

   Poista
 2. Mullakin on aamulla tiedossa joulujuoksu :) Hassua!
  Ihanaa, rauhallista ja makeaa mahan täydeltä Joulua!

  VastaaPoista