tiistai 31. joulukuuta 2013

Parhaat juoksujutut vuonna 2013!

Juoksuvuosi 2013 on ollut huikea! Olen päässyt osallistumaan mahtaviin juoksutapahtumiin: Länsiväyläjuoksu, Naisten Kymppi, HCR, Nice Run, Pullukka Puolimaraton, HCM ja Espoon rantamaratonin puolikas.  Olen juossut henkilökohtaiset ennätykset sekä puolimaratonilla että maratonilla (ensimmäinen maraton-->automaattinen ennätys! ;)) Olen tutustunut uusiin ihmisiin, joille juoksu on yhtälailla intohimo ja olen saanut kokea juoksun huumaa, haasteita ja ennen kaikkea suurta rakkautta tätä hienoa lajia kohtaan. 

Minulla tulee kyyneleet silmiin, kun ajattelen vuoden 2012 syksyä, jolloin olin loukkaantuneena. Kuinka iso palanen tuntui puuttuvan elämästä, kun ei päässyt juoksemaan. Tammikuussa 2013 palailin vähitellen juoksun pariin, ja suurin tavoitteeni tälle vuodelle oli pysyä terveiden kirjoissa, eli ilman isompia loukkaantumisia. Voin ilokseni todeta, että tämä tavoite toteutui. En joutunut koko vuoden aikana pitämään juoksusta kovin pitkiä taukoja. 


Syksyn 2013 haasteet keskimmäisen pakaralihaksen kanssa osoittautuivat lopulta hyväksi asiaksi. Ilman pakaralihaksen ja alaselän oireiluija, en olisi saanut sellaisia juoksuun liittyviä oivalluksia, joita osteopatia on minulle antanut. Ilman näitä oivalluksia loukaantumiskierre olisi jatkunut jossain vaiheessa puutteellisen lantionhallinnan ja lihasepätasapainon takia. Kropan viestien kuunteleminen ja niihin reagoiminen hyvissä ajoin osoittautui jälleen kerran parhaimmaksi neuvoksi, jota voi olla. 


Tässä postauksessa on koottuna minun vuoden parhaat juoksulenkit, juoksutapahtumat, inspiroivat asiat, suosikkiblogit ja parhaat juoksuvarusteet vuodelta 2013. 


Paras juoksutapahtuma kokemus: Helsinki City Marathon
HCM 2013 nousee ykköspallille tämän vuoden juoksutapahtumissa. Tapahtuma oli erinomaisesti järjestetty ja kaikki sujui kuin rasvattu. Minulla ei ole mitään kehitysehdotuksia, mikä on aika harvinaista! ;) HCM oli tosiaan ensimmäinen maratonini koskaan, ja saavuttaa myös sen vuoksi erityispaikan pienessä juoksijan sydämessäni! :)


Paras  juoksufiilis: HCR 2013
HCR on tunnelmaltaan ainutlaatuinen. Siitä ei pääse mihinkään! Se on suurin juoksutapahtuma Suomessa, ja suuri määrä ihmisiä luo hyvää fiilistä! Omalla kohdalla HCR 2013 oli ensimmäisen Street Team-kauden huipentuma, ja oli mahtavaa nauttia tapahtumasta muiden Street teamilaisten ja ystävien kanssa. 


Hauskin juoksutapahtuma kaveriporukalla: Naisten Kymppi 
Sain houkuteltua hieman isomman kaveriporukan mukaan juoksemaan Naisten Kymppiä, ja tapahtuma oli ihan huippu. Järjestelyt toimivat, reitti oli mukava ja hyvä fiilis vallitsi kaikkialla. Lisää näitä! :) 

Ikimuistettavin treenilenkki: 28.6.2013, 3h 16min, 32km
Maraton-treenin pisin harjoituslenkki, ja siihen mennessä pisin matka, jonka koskaan olin juossut. Ystäväni Jenny oli mukana huoltajana pyörällä ja taitoimme matkaa pitkin Espoon maita ja mantuja mukavan lämpimässä kesäkelissä. Huippua! :) Paras juoksu ulkomailla: Florida, 31.3.2013
Tämä juoksu oli siitä erityinen, että se oli vuoden 2013 ensimmäinen hieman pidempi lenkki (13km) loukkaantumisen jälkeen. Ihanissa Floridan maisemissa juokseminen ja auringosta nauttiminen tuntui Suomen talven jälkeen mahtavalta!:) Running in Florida IS awesome! ;)(Henkisesti) haastavin kisasuoritus: Pullukka 
Puolimaraton, Vierumäki, heinäkuu 2013
Pullukka Puolimaraton oli haastava sääolosuhteiden sekä reittinsä vuoksi. Keli oli KUUMA keskellä heinäkuuta ja reitti kiersi ympäri golf-kenttää, ja minulla oli vaikeuksia keskittyä juoksuun ja pitää ajatus kasassa. Teki mieli luovuttaa, mutta onneksi taistelin loppuun asti, koska luovuttamisesta olisin ollut vain itselleni vihainen, koska siihen ei ollut muuta syytä kuin henkisen kantin kestämättömyys! :) Pääsin maaliin ajassa 1:52:11, johon olin niissä olosuhteissa oikein tyytyväinen. Taisin jopa sijoittua sarjassani toiseksi, heh! 


Paras juoksuvaruste: Asics Gel Nimbus 14 "Candy-kengät"
Candy-kengät ovat minulle rakkaat, olette varmasti huomanneet sen! ;) Jostain syystä nämä karkinväriset kengät inspiroivat minua ja huutavat viettämään aikaa niiden kanssa! Ostin nämä Jenkeistä viime keväänä ja juoksin niissä mm. HCM:n tänä vuonna. Karkkivärien lisäksi, ne sopivat jalkaani kuin valettu, mikä on tietysti juoksukengän kohdalla se tärkein ominaisuus. Kiva ulkonäkö on plussaa! ;) Paras oma juoksusuoritus: Espoon rantapuolikas, PR:1:48:28
Suoritusten kannalta tein parhaan juoksuni syyskuussa Espoon rantapuolikkaalla, jossa kotimaisemissa juostessa sain hyvän draivin päälle. Nettoaika oli 1:47:19, mutta lähtöporttien sammumisen vuoksi viralliseksi tulokseksi jäi tuo brutto 1:48:28. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei tuo virallisen nettoajan puuttuminen harmittaisi, mutta ainakin todistin itselleni, että puolikas menee kevyesti alle 1:50 hyvänä päivänä ja tämän myötä on hyvä asettaa tavoitteita ensi vuoden puolikkaita ajatellen. 

Paras juoksuun liittyvä oppitunti: Lantionhallinnan ja lihastasapainon tärkeys
Olen tiennyt tämän asian, olen lukenut siitä paljon, mutta vasta tänä syksynä tajusin, mitä lantionhallinta juoksussa konkreettisesti tarkoittaa. Osteopatiassa käyminen on ollut minulle tämän juoksuvuoden paras oppitunti ja ei voi kun sanoa kiitos osteopaatille!! :) Kirjoittelen lantionhallintaan liittyvän postauksen lähiaikoina!

Paras inspiraation ja motivaation lähde: Sosiaalinen media!

Sosiaalisessa mediassa erityisesti blogit, Instagram, Pinterest ja Facebook toimivat minulle inspiraation lähteinä. Monesti, kun olen ollut hieman huonommin motivoitunut, olen mennyt hetkeksi lukemaan suosikkiblogejani ja saanut niiden avulla taas inspiraatiota lähteä lenkille. Instagramissa seurailen ihmisiä, jotka inspiroivat minua ja joilta saan ideoita. Olen suoraan sanottuna ihan koukussa Instagramiin, mutta niin kauan kuin se vaikuttaa minuun positiivisesti, niin ei kai se haittaa! :) Pinterestistä voi löytää aivan mahtavia motivaatiokuvia, ja niitä selailen toisinaan, jos kaipaan tsemppiä treeneihin. Facebookissa seurailen paljon erilaisia juoksuun ja fitnekseen liittyviä lehtiä, jotka postailevat jatkuvasti mielenkiintoisia artikkeleita, joista saa hyviä ideoita. 

Paras suomalainen treeni-inspiraatio blogi: www.steffit.com
Tämä blogi kannattaa jokaisen lisätä lukulistalle! Steffi on mielettömän inspiroiva ja maanläheiseltä vaikuttava ihminen, joka osaa omalla ammattitaidollaan ja kokemuksellaan jakaa mahtavia vinkkejä terveelliseen elämään. Jos kaipaat inspistä niin tsekkaa tämä blogi! 

Yhteenveto juoksuvuodesta 2013
Kuten sanoin, en voi kuvata tätä juoksuvuotta millään muulla sanalla kuin "huikea". 5kk kestäneen loukkaantumisen kokeneena osaan tosiaan arvostaa sitä, että olen ollut terveenä tämän vuoden ja pystynyt harrastamaan juoksua omalla tasollani, niin paljon kuin olen halunnut. Toivon, että vuosi 2014 tuo tullessaan yhtä mahtavia juoksukokemuksia ja  uusia haasteita. Olen innoissani tulevasta vuodesta, juoksun kannalta siellä on tulossa paljon mahtavia juttuja ja hienoja tapahtumia, jotka tietysti haluan jakaa teidän lukijoiden kanssa. Bring it on 2014!!! :)

Mikä oli sinun tämän vuoden liikuntaan liittyvä paras hetki? :) Toivotan teille kaikille oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta, paljon motivaatiota treeneihin ja terveelliseen elämään sekä tietysti ihania juoksulenkkejä! <3 Nautitaan uuden vuoden vietosta ja palataan ensi vuonna!
HAPPY NEW YEAR!!!!!!!!!!!

<3: Karoliina

15 kommenttia:

 1. Mahtava postaus, ja tuli oikein kylmät väreet kun tuli muisteltua sun kulunutta vuottas! :) Ihan huikeaa, miten oot ensinnäkin noussut tuolta loukkaantumisesta ihan enkkakuntoon, ja huikeita juoksuja sulla siellä alla! Oot kyl kova juoksija!!! Ja lisäks parasta on se, että teet sen hymyssä suin ja jaat sitä fiilistä täällä blogissa! Mahtia! :)

  Mukavaa vuodenvaihdetta sulle, ja postaillaan taas ensi vuonna! ;)

  Ps. Mun mieleenpainuvimmat urheilujutut olikin listattuna blogissani, mutta paras treenilenkki oli varmasti pisin lenkkini (27km), jonka taivalsin ystäväni kanssa yhdessä viime keväänä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos! :) Mullekin tuli kylmiä väreitä kun kelasin tämän vuoden mahtavia juoksujuttuja ja sitä lähtötilannetta tammikuussa...just selailin kalenteria taaksepäin viime vuodelta ja katsoin, että ekat juoksut on tehty 5kk tauon jälkeen tammikuun 17pvä 10 minuutilla hölkkää hitaaaalla vauhdilla. :) Jotain on siis tullut tehtyä järkevästi viime vuonna, kun pysyin kunnossa koko vuoden. Toivottavasti sama jatkuu tänä vuonna. Ihanaa uutta vuotta sinnekin!! <3

   Poista
 2. Huippu teksti :) on tää juokseminen vaan niin huippua. Vaikka muutoin se onkin yksinpuurtamista, yhteisöllisyyttä tuo just tämä bloggaus ja te ihanat blogittaret!!

  Steffit on kyl tosi hyvä ja tervehenkinen blogi. Iteki tykkään hurjasti:)

  Paras juoksulenkki on mulla varmaankin se Kuopion puolikas kaikessa äkillisuudessään :)

  Mutta Kebnekaise on muutoin urheiluun liittyvä ykkösjuttu!! :)

  VastaaPoista
 3. Ai niin, ja mitä mahtavinta vuotta 2014! Nähdään blogissa, ja mikä parasta -- myös livenä!! :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa uutta vuotta sinnekin ihana Blogitar!! :) Jep, olen samaa mieltä tosta, että juoksu on välillä varsinaista yksinpuurtamista, mutta on ihan parhautta sitten jakaa kokemuksia ja pohdintoja muiden kanssa täällä blogilandiassa :) Kivaa vuoden ekaa päivää! :)

   Poista
 4. Kiitos kuluneen vuoden blogeista, tämä sinun blogisi on minun lukulistallani ihan kärkipäässä: hyvin ja kiinnostavasti kirjoitettu, positiivishenkinen, kannustava.

  Juuri sinun innostamanasi ilmoittauduin tänään Helsinki City Runiin. En ole koskaan ajatellut itseäni minkään sortin juoksijana, mutta kun nyt oman bloggaamisen myötä on tullut luettua näitä muidenkin blogeja, ja näistä on saanut sen kuvan, että puolimaratoni voi olla kivakin juttu, ja sinä olet mainostanut Helsinki City Runia, ja se sattuu ajankohdaltaan aika sopivaan kohtaan vuotta, arvelin, että miksipä ei.

  Nyt pitäisi vain keksiä itselleen sopiva tavoiteaika ensimmäiselle puolimaratonille ja suunnitella jonkinlainen treeniohjelma sitä silmällä pitäen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, jee!!! :) Aivan mahtava juttu, että päätit ottaa haasteen vastaan ja ihana kuulla, että nämä kirjoitukset täällä ovat inspiroineet! :) Ei voisi olla minulle parempaa palautetta kuin tuollainen, kiitos!! :) HCR reitti on osittain aika kapea, mutta ensi vuonna pahimpia ruuhkia pitäisi helpottaa pienemmät lähtöryhmät, jolloin juoksijoitakin on kapeissa kohdissa vähemmän rinnakkain. Totuus on kuitenkin se, että yksin ei HCR:llä varmasti juosta! ;) mutta suosittelen juoksemaan ekan puolikkaan rauhassa nauttien tunnelmasta ja liikaa tavoiteaikoja miettimättä! :) Hyvää uutta vuotta ja tsemppiä lenkeille! :)

   Poista
 5. Kuinkas ruuhkaista siellä HCR:ssä juokseminen ja ohitteleminen on, jos osoittautuukin, että juoksuvauhtini olisi puoli tuntia nopeampi kuin ilmoittautuessani hätäpäissäni arvasin?

  Ja hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. Parasta tässä postauksessa oli tuo ihanan säteilevä hymysi ja niin aito ja välitön rakkaus juoksemista kohtaan! On suuri onni, että olet parantunut loukkaantumisen jälkeen ja osaat nyt arvostaa ja kuunnella kehoasi entistä paremmin. Toivon sulle elämyksellisiän (juoksu) hetkiä myös juuri alkaneelle vuodelle :) ps. Ihan vain näin meidän kesken: mä ilmoittauduin hcr:lle ;)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos Tiina! :) Ja "ihan vain näin meidän kesken" JESSS huikeeta!!!! :))) Odotan innolla, että pääsen seuraamaan sun matkaa ja fiiliksiä kohti ekaa HCR:ää!! :) Mahtavaa, hyvä uuden vuoden tavoite!!

   Poista
  2. ja vaikka tää olikin "ihan vain teidän kesken.." Niiiiin pakko kommentoida, JEEEEEEEEEEEE! Go Tiina Go!!! :):)

   Poista
 7. Hyvää alkanutta vuotta! Tavoite alkaneelle vuodelle on tervehtyminen itse aiheutetuista vaivoista ja tulevien vaivojen ennalta ehkäisy :) Olen kokenut kans Floridan lämmön iholla ja oli kyl parasta, jota olen kokenut, hiostava ilman ala, joten soijjaa pukkas urheillessa. Paljon nähtävää ja koettavaa :) Suosittelen!

  Aihiot omalle treenaamiselle olemassa, täytyy vielä hioa särmiä, miten ja milloin ja kuinka paljon niitä toteuttaa. Kilot saa kyl kyytiä kropassa (lähtökohta treenaamiselle, tavoite normi kiinteä body), pyrittävä kontrolloimaan paremmin omaa treenaamista, ehkä näitä blogeja seuraamalla opin myös sisäistämään suunnitelmallisen treenaamisen tärkeyden? Laho pää niin ei uppoa niin helposti uusien menetelmien sisäistäminen? Sinnikkyyttä löytyy ja periksi ei anneta :)

  VastaaPoista