sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Viikko #48: Pikkujouluja, pikatreenejä ja uusi Elixian Power-ohjelma!

Moi! Hyvää ensimmäistä adventtia ja joulun odotusta! Eilinen ilta juhlittiin pikkujouluja kaveriporukalla, ja meni sen verran myöhäseen, ettei tänään ole kovin freesi olo ollut. Hauskuus oli kyllä sen arvoista, joten nyt ei auta kuin kärsiä seurauksista! ;) Välillä on kyllä hyvä heittää ihan kokonaan vapaalle: nauttia ystävien seurasta, hyvästä ruuasta ja juomista ja nauraa sydämensä pohjasta! Sellaisestakin saa taas energiaa kiireiseen arkeen. Tässä muutama kuva eiliseltä ennen kuin mennään viikon treenien puimiseen ja muihin fiiliksiin!
Pikkujoulu asu :) Kerrankin päällä jotain muuta kuin farkut, verkkarit tai juoksurikoot! ;)
Pöytä oli täynnä herkkuja, nam! :)
Kynttilät olivat tuomassa joulutunnelmaa! <3


Treeniviikko 48:

Maanantaina olin päivän töissä ja tein kouluhommia, joten treeniksi jäi illan ratsastustunti. Hypyt sujuivat vakkariheppani Ekun kanssa maanantaina huomattavasti paremmin kuin edellisellä viikolla, joten olin tyytyväinen treeniin! :)

Tiistai-aamuna kävin ihanalla aamulenkillä, jota hehkuttelinkin jo oman postauksen verran! Juoksin siis rauhallisesti 8,5km pääasiassa rantaraittia pitkin. Keli oli mielettömän ihana ja jalat tuntuivat hyviltä. Juoksulenkin jälkeen tein venytykset normaalisti. Tiistai-iltana oli Street teamin-tapaaminen ja siellä nousi taas juoksuinnostus huippuunsa. Seura tekee kaltaisekseen, joten kannattaa viettää aikaa inspiroivien ihmisten parissa! ;) 


Keskiviikko oli jälleen tiivistahtinen päivä, johon ei varsinaista treeniä mahtunut. Illan vietin ratsastuksen oheisliikunnan ohjaajakoulutuksessa Suomen ratsastajainliitossa, josta tuli kyllä mieletön infopläjäys liittyen spesifisti ratsastajien oheisliikuntaan, mutta myös paljon yleistietoa liikunnasta, venyttelyn ja liikkuvuuden tärkeydestä jne. Katsotaan jos saan siitä jotain postauksen aihetta tännekin riipaistua! Selväksi tuli ainakin se, että ystäväni Gluteus Medius on myös ratsastajien kohdalla yksi yleisesti heikoimmista lihaksista, joten sen vahvistamisen pitäisi siis tuoda minulle hyötyä sekä ratsastukseen että juoksuun! :)


Torstai-aamuna kävi aika perinteinen; herätyskello oli jostain syystä sammunut, ja heräsin myöhemmin kuin oli tarkoitus. Aikaa oli kuitenkin onneksi vetää pikainen treeni ennen koululle lähtemistä ja treeni näytti tältä: 
  • 1km juoksua (matolla)
  • 3 min erilaisia lankkuvariaatioita
  • x 3 kierrosta
  • Venyttelyt
  • Kestoltaan n.40 min.  
Nopeaa, mutta tulipahan tehtyä treeni kuitenkin! Nämä pikatreenit ovat olleet kohdallani päivän sana viime viikkoina. Aikaisemmin ajattelin, että pläh mitäs sitä treeniä tekemään ollenkaan, jos ei ole aikaa vähintään tuntia..nyt on asenne muuttunut ja todellakin hyödynnän sen puolikin tuntia, jotta saan jonkinlaisen hien pintaan. Olo on niin paljon parempi nopeankin treenin jälkeen! :)

Venyy venyy... ;)

Perjantaina kävin testailemassa Elixialla uutta Power-ohjelmaa! Ensifiilikset ohjelmasta oli aika hyvät.
Etenkin tykkäsin askelkyykkybiisistä, joissa tehdään perus askelkyykkyjen lisäksi myös dynaamisia askelkyykkyjä oman kehon painolla ja laudalle astuen, sekä vatsalihasbiisistä, jossa on turhat kikkailut jätetty pois ja tilalla on "pyöräilyliike" ja perus lankku! Toimii! :) Onko joku muu ehtinyt jo kokeilemaan uutta Poweria? Mitä tykkäätte? 

Lauantai-aamuna tein taas suhteellisen nopean kiertoharjoittelutreenin, joka keskittyi juoksuun ja vatsoihin. Juoksin treenin aikana yhteensä 3km (n.20min) ja tein 20 minuuttia lihaskuntoa. Lopuksi taas venyttelyt. 


Valmiina lauantain treeniin!
Tänään sunnuntaina olen pääasiassa lepäillyt, tehnyt kouluhommia ja koittanut toipua eilisestä juhlimisesta. Treenaaminen tällaisena päivänä ei missään nimessä kannata, joten olin jo etukäteen varautunut lepopäivään.  

Tämän viikon saldona oli siis tosiaan uuden powerin testaaminen, 14,5km juoksua ja pari hyvää pikatreeniä, joissa core sai kyytiä. Määrällisesti en ole ehtinyt liikkumaan viime viikkoina kovin montaa tuntia normaaliin verrattuna, mutta tilanne on nyt tällainen "hieman hektisempi" vielä muutaman viikon ja sitten helpottaa, kun koulusta alkaa joululoma 17.12. Ahh, kuinka odotankaan "loman" alkua, kun voi keskittyä pelkästään töihin ja treenaamiseen ja heittää kouluajatukset hetkeksi nurkkaan. 


Ensi viikolla on suunitelmissa aloittaa kuuden viikon "takaisin juoksukuntoon"-ohjelmaa, josta kirjoittelin aikaisemmin tällä viikolla. Ohjelma on printattuna jääkaapin oveen, joten sieltä voin tarkistaa, suunnitelmat kullekin päivälle. Kirjoitan ohjelmaan juoksun lisäksi myös muut treenit, joten viikko-ohjelma on siten hyvin näkyvillä ja naaman edessä aina kun menee jääkaapille! ;) Huomenna menen myös käymään osteopaatilla ja katsotaan kuinka jatketaan tästä eteenpäin. Harjoitukset keskimmäiselle pakaralihakselle ovat toimineet hyvin ja tarkoituksena olisi vielä keskittyä jalan linjausten korjaamiseen. Työnsarkaa riittää, mutta olen enemmän kuin motivoitunut saamaan tämän asian kuntoon! :)


Oikein mukavaa viikon alkua ja ihanaa ensimmäisen adventin iltaa kaikille! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti