maanantai 22. joulukuuta 2014

Jouluviikko voi myös olla treeniviikko -vai voiko?

Joulu lähestyy kovaa vauhtia! Ihanaa! Olen ehdottomasti jouluihminen ja rakastan jouluperinteitä. Jouluna tulee mielestäni hieman rauhoittua ja levätä, mutta se ei sulje pois liikunnan harrastamista. Jouluna tulee myös syötyä normaalia enemmän, herkuteltua ihanilla jouluherkuilla ja maattua sohvalla katsomassa joululeffoja. Levättyä tulee varmasti, mutta jos liikunnan jättää kokonaan pois useaksi päiväksi, niin tuloksena on takuuvarmasti pöhöttynyt ja inhottava olo. Itse ajattelin lähestyä tätä viikkoa, kuten mitä tahansa normaalia treeniviikkoa ja olenkin suunnitellut alustavasti treenejä kalenteriin myös joulunpyhille. 

Milan mielestä hänen kanssaan leikkiminen on ihmisille oikein hyvää treeniä! ;)

Jouluaattona olemme siskoni kanssa suunnitelleet käyvämme ennen joulusaunaa juoksemassa, jolloin joulunvietto alkaa mukavan reippaissa merkeissä, ja treenin jälkeen voi hyvällä ruokahalulla syödä ihania jouluruokia. Joulupäivän ohjelmaan tulee varmasti kuulumaan ainakin ulkoilua ja kävelyä sekä tietysti Milan kanssa leikkimistä. Tapaninpäivänä ajattelin mahdollisesti mennä käymään jumpassa, jos aikataulut sopii päivän muuhun ohjelmaan tai sitten teen kotitreenin. Tiesittekö, että Tapaninpäivä on ainakin omalla salillani yksi vuoden vilkkaimmista treenipäivistä? Jep, mitä turhia odotella sinne tammikuulle, kun voi aloitella tai jatkaa treenejä jo Tapsana! ;) 

Jos joulunpyhinä ei ole aikaa jumpalle tai et halua poistua kotoa ulos juoksemaan niin tässä on kotitreeni, jonka voit tehdä pikaisesti vaikkapa kuusen vieressä matolla! 


Kaikki liikkeet tehdään oman kehon painolla ja jos toistomäärät ovat liikaa tai liian vähäisiä, tee niitä enemmän/vähemmän. Nämä liikkeet ovat kaikki Little black dress-haasteesta, lukuunottamatta vatsarutistuksia, ja treeni on varmasti tehokas! Voit myös lisätä alku-ja loppuverryttelyn jos haluat, esimerkiksi hölkkää paikallaan tai hyppelyä. 

Hyvää joulutreeniviikkoa! :) Aiotko sinä liikkua joulunpyhinä normaalisti vai pidätkö lepopäiviä? Palailen vielä huomenna joulutunnelmista! 

-Karoliina 

Seuraa myös Instagramissa & Facebookissa

During the week of Christmas I´m planning to be as active as possible! I´ve already planned some workouts for Christmas because I know there will be enough time for resting anyways and I will feel so much better if I keep training also during Christmas Holidays. 

22 kommenttia:

  1. Mulla on suunnitelmissa juosta huomenna. Aattona pidän vapaata, mutta joulupäivän aamuna ajattelin lenkkeillä. Tapanina on taas menoa koko päiväksi, mutta sitten viikonloppuna, sekä la että su lenkille. Ja tietenkin Rempu-lenkit päälle. Eihän sitä muuten jaksa syödä, jos ei välillä liiku. Ihanaa joulua teille. Opeta Mila avaamaan lahjoja. Meidän Remy on niistä aivan innoissaan. Nukkuu jo nyt kuusen alla ja vartioi sinne ilmestyneitä paketteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Kuulostaa hyvältä! Toi on ihan totta, että ruoka maistuu kyllä paremmin ja paremmaltakin, kun on liikkunut ensin! :) Juu, eiköhän Mila pääse availemaan paketteja, jos meidän vanhemmat koirat ei revi niitä auki ensin :D Ne tulee kaikki ihan hulluiksi siinä kohtaa!! Ihana Remy! :)

      Poista
  2. Meinasin pakata lenkkikamat mukaan ja ainakin aattona juosta. Voi olla että joulupäivänä ja tapanina en ehdi kun osa ajasta menee siirtymiseen ja leipoa pitäs vielä tapania varten .Mutta vkl sit taas normisti. Hyvää joulua ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Kuulostaa hyvältä! Katsotaan mitä mäkään ehdin :D Hyvää joulua sinne myös <3

      Poista
  3. Kuulostaa hyvältä! Itse olen samoilla linjoilla - on hyvä levätä sopivasti, mutta kun kone käy niin mitäs sitä sammuttamaankaan ;) Eli parempi pysyä edes jollakin tasolla treenirutiineissaan!

    Meidän salilla on jouluaattona Bodypump puolen päivän aikaan, ja sen tunnin jälkeen onkin ihana mennä saunaan ja ruokahalukin varmasti kohdillaan! Joulupäivä menee tyystin lepäillessä, mutta Tapanina on jo yleensä tehnyt mieli vähintään kävelylle raittiiseen ilmaan. :) Loppuloman urheiluihin onkin sitten reippaasti energiaa parin hyvin tankatun päivän jälkeen. On tää joulunaika mukavaa :)

    Ihanaa joulua sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanalta kuulostaa!! :) Ja tosi kiva, että teillä on sali ensinnäkin auki jouluaattona ja vielä puolen päivän pumppi! Kuulostaa kyllä tosi kivalta tavalta aloittaa joulu! Mäkin suuntaan pumppiin, mutta jo tänään :) Meillä on sali kiinni huomenna! Ihanaa joulunaikaa sinne myös <3

      Poista
  4. Mulla on jo kahden viikon juoksutauko erinäisistä minusta riippumattomista syistä joten kyllä! Aion lähteä heti juoksemaan kun olo on tarpeeksi Terve :) Reisihaastetta tein ekan viikon juoksukiellon ajan mutta sekin jäi nyt tautien alle kesken ja jatkuu ehkä ensi viikolla :) liikuntaaaa ♥♥ Hyvää joulua Karoliina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Krista! :) Toivottavasti pian oot kunnossa ja pääset juoksemaan! Tollaista se on välillä! :/ Tsemppiä Hyvää joulua sinne myös!! <3

      Poista
  5. aattona ainakin menen lenkille heti aamulla näkövammaisen lenkkikaverini kanssa.muuten en ole suunnitellut,mutta olen juuri parantunut ja lepäilin siis viime viikon,eli tuskin raaskin kovin montaa lepopäivää pitää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Merituuli! Ihanalta kuulostaa aaton juoksulenkki! <3 Mäkin olen vähän suunnitellut noita liikuntoja, mutta suunnitelmat saattavat vaihtua ja muuttua tilanteen mukaan! :) Pääasia on mulle itselleni ainakin pysyä aktiivisena, koska muuten tiedän, että se olo tulee olemaan ihan kamala kaikesta herkuttelusta…koska herkkuja en voi jättää jouluna väliin! ;) Ihanaa joulua sinulle!

      Poista
  6. Tänään kävin tekemässä kovan treenin, mutta muuten en ole tämän viikon treenejä suunnitellut. Pyhinä aion liikkua sen mukaan mitä ehdin ja tekee mieli. Varmaan tulee ihan sopivasti sekä liikuttua että levättyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) No mulla myös sama juttu, että liikun sen mitä ehdin ja mitä huvittaa, vaikka vähän alustavasti yritinkin suunnitella valmiiksi! Sama täällä, eiköhän hyvä setti tule sekä liikuntaa että lepäilyä! :) Hyvät joulut sinne!

      Poista
  7. Tarkoitus olisi juosta tällä viikolla kuten normaalistikin ja otan lenkkikamat mukaan joulunviettoon, mutta en aio ruoskia itseäni, jos sittenkin laiskottaa :) tää vuosi on kuitenkin tullut liikuttua tosi hyvin, oikeastaan koskaan ennen liikunta ei oo ollut näin kiinteä osa mun elämää. Joten ei se iso kuva pieneen hölläämiseen kaadu!

    Viikon eka lenkki tuli tehtyä tänään. Naamalle satoi vaakasuoraa pieniä "nuppineulahiutaleita", mutta olin silti ihan ihme kikseissä :D pakko oli pysähdellä kuvaamaankin, kun puhdas lumipeite oli niin nätti. Icebugit oli muuten ekaa kertaa jalassa, tuntui hyvältä, piti jalat kuivina eikä todellakaan tarvinnut liukastella!

    Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Piia! :) No ei tosiaan kaadu homma pieneen hölläämiseen, jos siltä tuntuu! :) Wauu, ihana lumilenkki sulla on ollut! Siellä on kyllä niiiin kaunista nyt, kun tuli lunta! <3 Oikea talven ihmemaa :) Ja hyvä kuulla, että Icebugit toimii! Hyvää joulua sinne!!

      Poista
  8. Moi! Oon joutunut vähentämään blogisi lukemista, koska se saa aina juoksujalan vipattamaan. Nyt on kuitenkin juoksut jonkin aikaa olleet tauolla ja tulevat olemaankin. Ensin alkuraskauden väsymyksessä oli työlästä lähteä ja kun hb oli umpisurkea niin ei oikein kulkenut. Nyt kun väsy on hellittänyt, niin on tullut muita raskauteen liittyviä ongelmia joiden vuoksi en voi juosta. Juoksu on mulle ennen kaikkea rentoutumista kolmen lapsen arjessa mutta nyt mennään näillä. Jahka pääsen edes kävelylenkeille niin täytyy olla tyytyväinen. Ollaan Lapissa ja ehkä uskaltaudun vielä ladulle vaikka en mikään suksivirtuoosi ole :) Tärkeintä on tietysti et vauvalla on kaikki hyvin ja juoksemaan ehtii mut kyllä sitä liikunnallinen ihminen huomaa olostaan että kaipaa liikunnan tuomaa hyvää oloa. Ihanaa joulunaikaa kaikille! Mari Kaarinan puolikkaalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Mari! Kiva kun kommentoit! :) Tylsää, ettet pysty juoksemaan tällä hetkellä, mutta toden totta, vauva on tuossa tilanteessa tietysti tärkein! <3 Hyvä, että kuuntelet kroppaa ja liikut sen mukaan! Hiihtäminen on aivan ihanaa liikuntaa, toivottavasti pääset suksille!! Ihanaa, että saatte joulunaikaa viettää Lapissa, siellä on varmasti kaunista! Hyvää joulua sinne! :)

      Poista
  9. Liikunta on niin osa elämäntapaa, että kyllä sitä mielellään myös jouluna liikkuu. Meillä ei ole niin tarkkoja suunnitelmia pyhien suhteen, mitä tehdään.. Joten liikkua ehtii kyllä:) ajattelin juosta huomenna aamupäivällä. Ulkoilu on kivaa!:) silloin ruoka ja hetkutkin maistuu paremmalta:)

    Maalla saan lenkkiseuraa myös veljen koirasta, joten kivaaa!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! <3 Ihan sama täällä! Tietää sen, kuinka hyvä olo siitä liikkumisesta tulee! :) Jee, nauti ulkoilusta ja lenkkeilystä ja ihanaa joulua!! Pian me jo nähdään!! <3

      Poista
  10. Kyllä jouluviikko on ihan normaali treeniviikko mullekin, joskin lihaskuntotreenejä vähän muutan ja lenkkeilymaastot vaihtuu. Itse asiassa jouluna treenaaminen on jotenkin erityisen ihanaa! :) Jouluherkutkin maistuu paremmin kun on treenannut hyvin. :)
    T. Saltsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Saltsi! :) Oikeassa olet! Jouluherkut maistuu todellakin paremmalta, kun on ensin vähän käynyt lenkillä tai jumppaillut! Ihanaa joulua sinne! :)

      Poista
  11. Ehdottomasti treeniä, kun sitä nyt oikein erityisen hyvin ehtii. Ja mikään ei oo tosiaan ihanampaa kun alottaa jouluaattoaamu reippaalla lenkillä ja sitten pääseekin äitin riisipuuron kimppuun :) Hyvää ja rauhalllista Joulua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mä taidan kanssa tehdä niin, että aloitan aaton heti aamusta lenkillä! :) Hyvää joulua!! :)

      Poista