perjantai 2. joulukuuta 2016

Perjantaiaamun kahvihetki + Miami Half Marathon 2017

Heippa ja kivaa perjantaita! Ja joulukuuta! <3 Vuoden ehkä jännittävin kuukausi on täällä. Nyt etenkin kun on lapsi, joulu tuntuu vielä spesiaalimmalta! <3 Ajattelin kirjoitella tässä vähän kuulumisia perjantaiaamun kahvikupin äärellä, sillä  en ole viime aikoina ehtinyt blogin pariin niin paljon kuin haluaisin. Olisi myös kiva kuulla mitä teille kuuluu, tuntuu siltä, että kommenttiboksi on kovasti hiljentynyt, mutta ehkä me kaikki vain ollaan kiireisiä tähän aikaan vuodesta! :)

Tällä viikolla on ollut hieno ilma <3



Viikot vierivät vauhdilla maanantaista perjantaihin ja arki kulkee aika perusrytmillä tällä hetkellä, mutta tykkään siitä. Olen huomannut olevani jonkinmoinen rutiinien rakastaja. Aamulla herätään Islan kanssa yleensä 7 jälkeen ja 8 aikaan syödään aamupalaa, josta taaperolta 85% tippuu pöydän alla odottavalle mustalle karvaiselle ystävälle. Sitten lähdetään aamun vaunulenkille, kauppaan tai nähdään kavereita/tehdään kotihommia ja syödään lounas. Iltapäivän päikkäreiden aikana teen töitä ellei ole mummin hoitopäivä (muutaman kerran viikossa), jolloin pystyn tekemään töitä hieman enemmän (4-5h). Iltapäivällä leikitään, syödään välipalaa ja usein lähdetään päivän toiselle vaunulenkille, jotta Mila pääsee ulos. Sitten tehdään ruokaa, isi tulee kotiin, syödään ja mä karkaan usein treenaamaan jossain kohtaa. Sitten vietetään perheaikaa, kunnes alkaa taaperoisen iltarutiinit ja on aika mennä nukkumaan. Monena iltana tällä viikolla olen vielä tehnyt töitä Islan nukkumaanmenon jälkeen. Sellaista meidän arki on tällä hetkellä pääpiirteissään, mutta tykkään siitä kyllä. Hetkittäin on ollut haastavaa edelleen löytää balanssia kotiasioiden ja työn välille, mutta uskon, että se on löytymässä, kun tein hieman muutoksia työasioihin. 



Muuten marraskuu meni kokonaisuudessaan todella nopeasti ja synkkyyttä helpotti kyllä meidän oma juhlaviikko sekä hetkellinen talvi, jotka toivat paljon iloa ja valoa päiviin. Marraskuussa tuli treenattua hyvin ja Instagramiin postailinkin kuvaa, jossa kerroin, että reilu vuosi synnytyksestä alkaa oma kroppa tuntua oikeasti omalta ja on hyvä olo. Siihen on auttanut todella paljon aika, mutta myös lihaskuntoharjoitteluun panostaminen nyt syksyllä! Se vain toimii! Rakastan juoksua, mutta itselleni tällä hetkellä parhaimman olon tuo se, kun juoksen hieman vähemmän ja teen enemmän lihaskuntoharjoituksia. Innoissani aion jatkaa samalla, hyväksi todetulla linjalla. Tosin juoksuun aion myös panostaa jonkin verran ja pyrkiä juoksemaan tästä eteenpäin viikottain ainakin pitkän lenkin, koska tammikuun lopussa häämöttää vuoden ensimmäinen juoksukisa, nimittäin Miami Half Marathon!  Te, jotka olette lukeneet blogiani pidempään, muistatte varmaan, että juoksin samaisessa tapahtumassa vuonna 2014 ja se oli ihan mieletön kokemus! Nyt kun ollaan taas suuntaamassa Floridaan tammikuun lopussa ja tapahtuma ajoittuu samalle aikavälille, niin en voi jättää sitä väliin! :D Vielä ei tosin ole ilmoittautuminen sisällä pienistä logistisista haasteista johtuen, mutta eiköhän ne ratkaista ja suuntaan katseen kohti vuoden 2017 ensimmäistä puolikasta. Olo on luottavainen sen suhteen, että juoksukunto riittää tällä hetkellä (ja onhan tässä 2kk aikaa) puolikkaan juoksemiseen, sillä mitään ennätyksiä en tuossa kisassa lähde hakemaan. Lähinnä vain fiilistelemään, sillä se on niin siisti tapahtuma ja Miamin maisemat aamuauringon noustessa ovat mielettömät! :) Mutta palataan tähän aiheeseen lisää myöhemmin! Olen kyllä innoissani ja ensimmäisen juoksutavoitteen asettaminen ensi kaudelle saa varmasti tossua nousemaan entistä innokkaammin! :)



Viikonlopulle on luvassa kivoja juttuja, kun tänään vietetään Hannan ja Sadun kanssa pikkujouluja ja huomenna on luvassa polkulenkki Pirttimäessä! Tervetuloa mukaan poluille! :) 

Kivaa viikonloppua kaikille ja olisi tosiaan ihana kuulla mitä teidän arkeen kuuluu! <3 

-Karoliina 



10 kommenttia:

  1. Kuulostaapa kivalta tuo Miami Half Marathon. Itsekin haaveilen ulkomailla juostavasta tapahtumasta, mutta toisaalta Suomestakin löytyy niin paljon hyviä vaihtoehtoja. Olisi kiva joskus juosta sellaisessa tapahtumassa, jossa kannustusta riittää koko reitille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Janna! Joo, ulkomailla juokseminen tuo kyllä oman lisäjännityksensä! Jos joskus on mahdollista niin suosittelen lämpimästi yhdistämään matkan ja juoksutapahtuman. Itse olen juossut Tukholmassa ja Miamissa, joten aika monta paikkaa olisi vielä listalla missä haluaisin juosta! :D

      Poista
  2. Huomenta Karkki! Sopivaan aikaan kirjoitit, olin juuri syömässä pikku aamupalaa vol2, lasten lähdettyä kouluun/Kindergarteniin. Olen mietiskellyt, että uskaltaisinko kokeilla treenata koko maratonille ja jos juoksut menee kivasti tähtäimessä olisi Zürich marathon huhtikuun alussa. Talvijuoksu on täällä kuitenkin helppoa ja liukasta on todella harvoin. Katsotaan kuinka käy. Ja nyt pikku lenkille! Tsemppiä treeneihin kanssa sinne!Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pia, kiva kun kommentoit! :) Zürich maraton huhtikuussa kuulostaisi hyvältä tavoitteelta! Uskon, että pystyisit maratonin juoksemaan hyvin, onhan sulla kokemusta jo useammista puolikkaista! :) Maratonille treenaaminen vaatii vaan aika paljon sitoutumista ja aikaa, joten sen takia itse työnnän sitä hamaan tulevaisuuteen! :D Siellä on kyllä se hyvä puoli, että juoksuolosuhteet säilyvät melko hyvinä läpi vuoden! Mieti ja kerro mihin päädyt! Kivaa sunnuntaita! :)

      Poista
  3. Hei! Osallistun huomiseen joulujuoksuun
    itsekseni omassa hengessä täällä pohjois-
    karjalan perukoilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Suvi! Kiva, että olet joulujuoksussa hengessä mukana!! :)

      Poista
  4. Miamin puolikas kuulostaa erittäin hyvältä! Treenit kulkee täällä hyvin. Olen aiemmin juossut noin 4 kertaa viikossa, mutta viime aikoina myös vähentänyt noin 2-3 lenkkiin ja lisännyt lihaskuntotreenejä. Tämä on tuntunut myös itselleni sopivan hyvin :) kivaa viikonloppua sulle!

    Marianne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Marianne! Kiva, kun kommentoit! :) Ja kiitos, olen kyllä innoissani mahdollisuudesta päästä taas fiilistelemään Miamin puolikasta! Sun treenailut kuulostaa hyviltä! Onko sulla jo keväälle/kesälle asetettuna joten juoksukisatavoitteita? Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  5. Hei kysyisin sellaista, että miltä tuntuu / miten sopeudut siihen, että puolikkaan lähtöaika on superaikaisin aamulla (Miamikin taitaa olla 5-6 aikoihin)? Haluaisin itsekin kovasti jossain päin Yhdysvaltoja puolikkaan ja/tai kokomaratonin juosta, mutta lähtöajat hiukan hirvittää... Oletteko perillä kuinka paljon ennen juoksua, ehtiikö kroppa tottua aikaeroon vai käytätkö sen hyväksi?

    Sini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sini! Kiitos kysymyksestä! :) Tässä tapauksessa lähtöaika kuuden aikaan aamulla on aika hyvä, koska kroppa on vielä osittain Suomen ajassa ja aion sen hyödyntää. Eli lennetään Miamiin perjantaina (ollaan perillä illalla) ja juoksu on sunnuntaiaamuna. Ainakin viimeksi oli tosi helppo herätä 3-4 maissa siellä aamuyöstä, kun itse oli vielä Suomen ajassa ainakin osittain vaikka toki pyritään aina sinne mennessä hyppäämään rytmiin. Jos juoksu olisi vasta loman loppupuolella niin sitten herätys olisi paljon vaikeampi. Mutta toki, ei kroppa ole aikaeron, pitkän lentomatkan jne. jälkeen kovin freesinä, että senkin takia en lähde sen enempää kisailemaan vaan juoksemaan pitkistä sinne! :) Jenkeissä lähtöajat on tosiaan melkein aina aikaisin aamulla..joitakin poikkeuksia toki on!

      Poista