tiistai 16. joulukuuta 2014

#kohtiHCR2015

Toistaiseksi omassa juoksukisakalenterissani on ensi vuodelle vasta yksi tapahtuma, johon olen ilmoittautunut. Se on tietysti Helsinki City Run eli HCR 16.5.2015! HCR:stä on vuosien mittaan tullut "must" tapahtuma, jonne on päästävä fiilistelemään ainutlaatuista tunnelmaa ja juoksun juhlaa! Viime keväänä jouduin pienen jalkaprobleeman takia jättämään HCR:n juoksemisen väliin, mutta se oli silloin järkevä päätös. Kolme viikkoa myöhemmin juoksin Tukholmassa maratonin ilman ongelmia, joten kropan kuuntelu kannatti jälleen kerran. Tapahtumia tulee kuitenkin aina lisää, myös niitä suosikkitapahtumia! 



Pääsin HCR tunnelmaan mukaan viime keväänä, vaikka en juossutkaan! Fiilis oli huikea myös katsomon puolella, ja uusitut järjestelyt toimivat mahtavasti. Olin ylpeä isosisko, kun pikkusiskoni Kati juoksi silloin ensimmäisen puolimaratoninsa! :)



Ensi keväänä haluan taas olla mukana kokemassa kylmiä väreitä aiheuttavan maaliintulon Stadikalle! Lisäksi haluan päästä kokemaan juoksijan näkökulmasta uusitut jutut kuten varustesäilytyksen ja maaliintulon sekä tietysti reitin! En malta odottaa! HCR:ssä siisteintä on, että KAIKKI on siellä! Niin paljon tuttuja, että meininki on katossa ihan väkisinkin! Ja paljon ensikertalaisia, jotka muiden mukana ylittävät HCR:llä itsensä. Ihan huikeata! :) 


Keväällä 2014 testaamassa uutta HCR-reittiä! :)


Olen juossut HCR:n tähän mennessä vuosina 2010 (ihan ensimmäinen puolimaraton), 2011, 2012 ja 2013. Vuosi 2015 tulee siis olemaan viides kerta! :) Aloitan varsinaisen treenailun kohti HCR:ää tammi-helmikuussa, ja siihen asti pyrin tekemään mahdollisimman paljon peruskestävyys treeniä, eli tarpeeksi rauhallista juoksua ja lisäksi lihaskuntotreeniä, jotta pohja on hyvä, kun kovemmat ja pidemmät treenit alkavat. Tänään on itseasiassa tasan 5kk aikaa HCR:lle, joten vaikket olisikaan juoksua juurikaan harrastanut, niin viidessä kuukaudessa ehtii kyllä mainiosti valmistautumaan puolikkaalle :) Alkuun kannattaa kuitenkin ottaa rauhassa, ja muistaa, että lepo on tärkeä osa harjoittelua! Se helposti unohtuu, kun juoksusta oikein innostuu. 

Muutamia tekstejä olen kirjoitellut aikaisemmin puolikkaalle valmistautumisesta. Etenkin aloittelevalle juoksijalle nämä voivat olla mielenkiintoisia: 


Vinkkejä puolimaratonharjoitteluun: treenit käyntiin

Vinkkejä puolimaratonharjoitteluun: noudattaako harjoitusohjelmaa vai ei?

Lisäksi kannattaa katsoa uusi Helsinki City Marathon & Run-lehti, jossa on hyviä vinkkejä talvijuoksuun ja mm. venyttelyyn. Lehti löytyy sähköisenä täältä: http://www.helsinkicityrun.fi/uutiset_4lehti

Ja hei…jos motivaatiota kaipailet HCR-harjoitteluun, niin kannattaa seurata Instagramissa HCR:ää @helsinkicityrun Omia kuvia treeneistä voi jakaa #helsinkicityrun #hcr2015 ja myös #kohtihcr2015. Itseäni ainakin motivoi muiden treenien seurailu ja (tietysti niistä tykkääminen) myös Instassa! :) 

Kuka on tulossa HCR:lle? Onko treenit jo aloitettu ja tavoitteet asetettu? :) 

Kivaa & aurinkoista (woooppp) tiistaita! Ja pakollinen "Daily puppy pic"! :)


C: Juhani Nuutinen 
-Karoliina

Helsinki City Run is the biggest running event in Finland, and I´m excited to run it again next year! It will be my fifth time! :) Today, it´s exactly 5 months away so it´s a great day to start training for it, if you are not training already! ;) You can also follow them on Instagram @helsinkicityrun and use hashtags #hcr2015 #helsinkicityrun in your HCR-training pics! 

Follow on Instagram Facebook

20 kommenttia:

  1. Kyllä, ilmoittauduttu on ja tavoiteaikakin asetettu: viides puolikkaani (mulla myös!) taittuu aikaan 1:50 tai alle! ;) Viimeisin aikani on 1:54 kuluneelta syksyltä.

    Treenien suhteen kuulostaa melko samanlaiselta kuin sullakin, tosin oon kyllä juossu vähemmän :) Nyt pari kuukautta on menty lihaskuntopainotteisesti - 3krt/vko salilla ja 1, max 2 pk-lenkkiä siihen päälle sekä joogailen myös kerta viikkoon. Helmikuun tullen fokus juoksuun jälleen, taidanpa lukaista nuo sun vanhat postaukset josko niistä sais ideaa sitten juoksutreeneihin/-ohjelmaan :)

    Kiitos jälleen mukavasta blogista ja kirjoituksista! Energisiä päiviä sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Meri! Jee, ihan mahtavaa!! :) Ja hieno tavoite sulla!! Tsemppiä kovasti treeneihin! Hyvä, että olet tehnyt paljon lihaskuntreeniä, koska se antaa sulle hyvän pohjan! Kroppa kestää paremmin sitten lisääntyvää juoksutreeniä! Mun pitäisi vielä tsemppailla lisää lihaskunnon suhteen…no ehkä tammikuussa, kun kaikki muutkin ;) Kiitos sulle, ihanaa kun kommentoit ja kerrot, että tykkäät <3 Se on iso motivaattori mulle! Sinne myös paljon energiaa ja kivoja päiviä sekä joulunodotusta!

      Poista
  2. Tulossa joskin ilmo vielä tekemättä mut koitan saada aikaiseksi vielä tänä vuonna ;). Kunnolla alkaa reenit kans tammi-helmikuussa ja tavoitteena päästä lähemmäs kahta tuntia, jonnekin 2.04-2.10 välimaastoon varmaan mahis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeejee! :) Joo, koita tehdä ennen 31.12 niin hinta on "vaan" 46 euroa..sitten pomppaa 1.1! :) Jep, uskon sun tavoitteisiin kyllä, että tuo on täysin mahdollinen! Mennään keväällä juoksemaan muutamat vk-lenkit sun vauhdilla yhdessä niin eiköhän tavoitteisiin päästä! :)

      Poista
  3. Äääh! Mä en pääse. Okei, mulla on hieno päivä silloin. Luultavasti yksi ikimuistoisimmista elämässäni. Silti harmittaa, kun HCR oli niin kiva viime vuonna. Ja tällaiset postaukset ei helpota asiaa ;) mutta vuonna 2016 sitten taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihiii <3 Sulla on silloin tosi tärkeä päivä, mutta ymmärrän kyllä…mulla oli meidän hääpäivästä yksi ehto, ja se oli ettei se saa osua HCR-päivälle :D haha! Vuonna 2016 taas sitten :)

      Poista
  4. Olen tulossa! Tulee olemaan itselle neljäs puolikas.
    Saanko tulla ottamaan sun kanssa yhteiskuvan jos nähdään siellä? Tykkään kovasti blogistasi, ja sinä vaikutat aivan ihanalta ihmiseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Emmi! :) Ihan mahtavaa! Voi että, ihana olet! <3 Tottakai voidaan kuvat ottaa :) Voitaisiin katsoa jos järkkäisi sinne jotain lukijatapaamista tms muutenkin, kun varmaan on paljon bloggareita/lukijoita paikalla :)

      Poista
  5. Tulossa ollaan, ekaa kertaa :) Kiva kuulla konkarin mietteitä tapahtumasta! Oon jo pidempään juossut nelisen kertaa viikossa, tavoitteena aina pari rentoa pk-lenkkiä, yksi pitkis (pk-tahtiin) ja yksi kovempi vauhtiveto/mäkijuoksu. Pitkiksinä juoksen puolimaratoninkin pituisia lenkkejä. Juoksuvauhti ei mulla ole mitään päätähuimaavaa, ja lihaskuntoharjoittelua ja venyttelyä pitäisi varmasti harrastaa enemmän... Joulupukilta on toivottu sykemittaria, joten ehkä se tuo keväällä vielä enemmän "ammattimaisuutta" tähän harjoitteluun ja ymmärrystä sykkeistä ja vauhdista.

    Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, huippua Piia! :) HCR on ensikertalaiselle erityisesti tosi makea kokemus! :D Sullahan on hyin asiat treenien suhteen jo nyt, ja jaksotus kuulostaa myös hyvältä! Vauhtia tulee kyllä lisää, jos noin monipuolisesti treenaat :) Sykemittari on kyllä hyvä, niin voi vähän seurailla…itse en tosin ole viimeiseen puoleen vuoteen katsellut sykkeitä ollenkaan, mutta se johtuu vaan rikki menneestä sykevyöstä! Hyvin siis pärjää kyllä ilmankin, enemmän itseäni kiinnostaa vauhti ja matka :) Tsemppiä treeneihin!!

      Poista
  6. Mä haluisin myös HCR:lle, mutta kevään kuviot on vielä auki kun en tiedä tarkalleen mun pääsykoepäivää joka määrittää sitten sen milloin lähdetään reissuun jne. Mutta vitsit jos on vaan tsäänssit niin mukana ollaan ja sielä nähdään sitten :D ja tällä kertaa en buukkaa ittelleni yövuoroa kisaa edeltäväksi yöksi.......... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Ninni! No voithan sä ilmoittautua sitten myöhemmin, kun varmasti tiedät kuviot! :) Toivottavasti nähdään siellä, ja sitä ennen nähdään sitten jo lauantaina, jeee :))

      Poista
  7. Here! Here! Mukana ollaan. Houkuteltuna mukaan on myös neljä ensikertalaista 👍 Mulla oli tänä vuonna eka puolikas ja juoksu en voi ees sanoa harrastaneeni. 2013 kesällä juoksin ensimmäistä kertaa ulkona pidemmän matkan 7km ja sitä ennen vuoden alussa starttasin juoksemaan juoksumatolla.

    Tuosta syystä juoksu on vähän taka-alalla harjoittelussa, kun vissiin oletan sen puolikkaan sujuvan yhtä hyvin, kun kunto on kuitenkin kohentunut. Tavoite aika parempi kuin 2:07 mikä on tämän vuoden aika :)

    Juokseminen on kyllä aivan ihanaa, että voi lähtä taas kevään tullessa lapasesta koko homma :D

    Toivottavasti nähdään siellä! 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! :) Mahtavaa, että oot mukana ja super hienoa, että oot saanut noinkin monta ensikertalaista mukaan myös! Varmasti kehitystä näkyy myös puolikkaan ajassa, kun olet niin kovasti treenaillut lihaskuntoa ym. Nähdään varmasti! <3

      Poista
  8. Iiih kun alkoi jännittää! :D mä alan alkuvuodesta myös treenaa ja otan mukaan treeniin keskivartalolihaskunnon salilla vakkariksi. Ensi vuonna yritän päästä 1, 51 alle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihiii :) Hyvä tavoite! ;) Ja jep, lihaskunnon pitäminen hyvänä mullakin tavoitteena! Siitä saa niin paljon apua juoksuun! :) Voidaan sitten yhdessä fiilistellä keväällä treenejä, jee!

      Poista
  9. Jess tulossa myös. HCR on ainut tapahtuma, mihin olen jo ilmoittautunut. Maratonia mietin vielä. HCR:lle tavoite on päästä lähemmäs kahta tuntia, 2.05 alle :) Nyt olen juossut rauhallisia lenkkejä ja vaan nauttinut juoksusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu Päivi! :) Tavoite kuulostaa hyvältä!! :) Mulla on ihan sama, että viime aikoina on tullut juostua rauhallisia lenkkejä, ja pääasiana on ollut nautiskelu!

      Poista
  10. Heips, täällä myös mukana HCR15ta, toista kertaa HCR:llä ja samalla toinen puolikkaani. Olen vähän tämmönen tuurijuoksija, enkä kovin kilpailuviettinen, lähinnä kunnon takia juoksentelen, joten tavotteetkin on sen mukaiset. Ensimmäisellä puolikkaalla tavoite oli päästä maaliin ennenkuin aika loppuu (alle 3h siis, ja 2h59 tais mennäkkin kun kaverin kanssa tahdissa juoksin :) ) ja nyt sitten tavoitteena parantaa vain edellistä aikaa. Se ensimmäinen maaliintulo säilyy aina mielessä, kyllä siinä taisi tippa tulla linssiin kun tajusin mitä olin tehnyt. Minä sohvaperuna hölkkäsin 3h ja yli 21km. En ole koskaan harrastanut aiemmin mitään, juoksustakin innostuin kaverin kautta vasta muutama vuosi sitten ja ylipainoakin vähän on. Kovaa en siis tosiaan juokse vaan lähinnä hölkkäilen, mutta juoksua se on sekin. Meinasin tähänkin jättää kirjoittamatta kun omat ajat on niin "noloja" kunnon juoksijoihin verrattuna kuten yllä, ihan mahtavia tavoitteita, mutta pitää yrittää muistaa verrata omia aikoja vain omiin edellisiin suorituksiin :) ja kun tuolla seuraavassa postauksessa kerroit että kiva on aina lukijoista kuulla. Olet kyllä mahtavan positiivinen tapaus ja mielenkiinnolla lueskelenkin treenauksestasi jos siitä saisin itsekkin potkua. Itse aloitan heti joulun jälkeen 20vk puolimaratonohjelman seuraamisen, toivottavasti tällä kertaa selkärankaa kestäisi koko 20vk ajaksi :) Kiitoksia blogistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Minna! :) Kiva kun kommentoit ja mahtavaa, että sulla on taas HCR tavoitteena! :) Älä missään nimessä ajattele, että omat ajat olisi jotenkin noloja!! Ei todellakaan! Juoksu on siinä mielessä ihan huippu harrastus, että jokainen voi sitä harrastaa omalla tasollaan ja pyrkiä parantamaan omia tuloksiaan! Eli kannattaa keskittyä niihin omiin tavoitteisiin, mitkä sulla vaikuttaakin hyviltä :) Kovasti tsemppiä treenailuun kohti HCR:ää! On tosi upea juttu, että olet ylipäätään juossut puolimaratonin, ei siihen kaikki pysty tai edes uskalla lähteä yrittämään! :) Kerro jatkossakin ihmeessä miten treenit sujuu! Ja hienoa, että seurailet ohjelmaa niin pysyy treenit varmasti järkevinä sen kautta! Kiitos itsellesi kun luet <3

      Poista