sunnuntai 3. tammikuuta 2016

#mammakuntoon2016: eka treeniviikko!

Heippa! Kivaa sunnuntaita! Tultiin eilen takaisin kotiin saaristosta ja eilinen tuntui ihan sunnuntailta. Muutenkin on päivät olleet ihan sekaisin joulupyhien jälkeen. Onneksi se sunnuntai on kuitenkin vasta tänään ja ollaan ehditty valmistautumaan uutta viikkoa varten. Purkamaan tavarat saaristoreissun jälkeen, pesemään pyykkiä, käymään kaupassa, suunnittelemaan ruokia jne. Perussettiä! Nukuttiin tänään koko porukka vähän pidempään, koska Isla heräili viime yönä useampaan kertaan ja aamulla painoi unihiekka silmää jokaisella, Mila mukaanlukien. Onneksi pystyi nukkumaan pidempään! Aamiaisen jälkeen käytiin kävelyllä koko porukka talvisessa kelissä. Pakkanen ja kahvi herättivät tämänkin mamman uuteen päivään! ;)


Lounaaksi tein meille salaatit. Fetaa, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, cashew-pähkinöitä, kurkkua, tomaattia, salaattia, porkkanaa, broccolia ja omenaa. Nam! 


Tämä viikko on ollut pehmeä lasku takaisin treenien pariin. Ensimmäinen kokonainen viikko, jonka aikana olen tehnyt normi vaunulenkkien lisäksi lihaskuntotreenejä. Ihanaa on ollut päästä jumppailemaan, mutta voi apua, kuinka paljon hommaa tässä tulee olemaan! :D No pikkuhiljaa! Viikko on treenien puolesta näyttänyt tällaiseltä: 

Maanantai: OFF (matkapäivä saaristoon) 
Tiistai: Kävelyt 7,6km (2 lenkkiä koirien kanssa) + 20 minuutin lihaskunto. Kävelyllä muutamia lyhyitä hölkkäpätkiä ja juoksun testailua :) 



Keskiviikko: Kävelyt 6km +vähän lihaskuntojumppaa (kyykkyjä, askelkyykkyjä)

Torstai: Kävelyt 5,4km + vaunujumppa 20min

Peruskyykkyjä
"Maastaveto"

Askelkyykky
Perjantai: Kävely 4,7km ja lenkin aikana askelkyykkyjä & kyykkyjä

Lauantai:Kävely 4,8km, hölkkäpätkiä + jumppa 15min kädet&core

Sunnuntai: Kävely 5km + jumppa 20min jalat&peppu
4 kierrosta: 
  • peruskyykkyx10
  • askellus portaallex10
  • askelkyykkyx10
  • lantionnostox10
  • maastaveto käsipainoillax10

Sellaista jumppailua! Lyhyitä treenejä vauvan päikkärien aikana! :) Huomenna alkaa mulla #timmikuu ja terveellisempi syöminen! Palailen timmikuun suunnitelmiin erillisessä postauksessa. Miten teidän uusi vuosi on lähtenyt käyntiin treenien puolesta ja muutenkin? :) 

Mukavaa sunnuntai-iltaa! 

-Karoliina

Seuraile menoa myös Instagramissa & Facebookissa!

5 kommenttia:

  1. Heippa,

    Mitä puet vauvalle näillä pakkasilla ulos? Nukutatko vauvan ulkona?miten onnistuu koira, vaunut ja juoksu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa,tänään -7 asteessa oli sisävaatteet, villapuku, fleecehaalari + lämmin vaunumakuupussi. Tumput ja sukat tietty sekä lämmin pipo! :) Niska tuntui lämpimältä, muttei hikiseltä, joten uskon että oli ihan hyvä määrä vaatteita nyt. Mutta aiheuttaa kyllä miettimistä tuo talvipukeutuminen! Isla nukahtaa vaunuihin,kun lähdetään lenkeille ja välillä jatkaa unia ulkona, välillä sisällä, jolloin tietysti vähennän vaatetta. Koira, vaunut ja juoksu ei onnistu ainakaan vielä! :D Tämän viikon lenkeillä, mulla oli aina seuraa niin joku työnsi vaunuja, jos hetken hölköttelin ja koirat juoksi vapaana metsäteillä! :)

      Poista
    2. Moikka! Mun on pitäny kysyä jo aiemmin, että miten sulla riittää energiaa kuntoiluun pienen vauvan äitinä? Meillä saman ikäinen poika kotona ja yöheräämisten jälkeen tuntuu välillä todella vaikealta saada mitään järkevää aikaiseksi päivän aikana.. :D Millaisia unia teillä nukutaan? Käytkö päivittäin vaunulenkillä myös näillä pakkasilla? :)

      Poista
    3. Heippa! Kiitos kysymästä, toistaiseksi on kyllä riittänyt energiaa tosi hyvin ja tuntuu, että nimenomaan saan energiaa kun liikun! Lihaskuntotreenejähän olen vasta tehnyt pari viikkoa jq ne on aika lyhyitä ja kevyitä. Vaunulenkit ja ulkoilma taas herättää aina mukavasti ja koiran takia ne lenkit ei oikein voi jäädä väliinkään, koska se tarvitsee sen ulkoilun ja liikuttamisen :) Näillä pakkasilla ei olla menty vaunulenkeille. Koira pääsi saaristoon hoitoon loppuviikoksi. Ollaan oltu toistaiseksi ainakin onnekkaita unien kanssa, yössä on 1-3 herätystä, useimmiten vain 1. Tosin kukutaan myös aika myöhään hereillä/nukahdellaan lyhyiksi ajoiksi ennen pitkiä yöunia, jotka alkaa vasta 00-01 välillä ja itse menen vauvan kanssa samoihin aikoihin nukkumaan.Tsemppiä sinne! :)

      Poista
    4. Sorry, tässä vastauksessa on tosi töksähtäviä lauseita nyt kun luin sen uudestaan! Naputtelin kännykällä niin ei tullut niin sujuvaa tekstiä :D Tosiaan ei olla näillä pakkasilla Islan kanssa käyty vaunulenkeillä ja koira onneksi pääsi hoitoon saaristoon loppuviikoksi niin ei tarvitse huolehtia lenkeistä, jos/kun pakkanen paukkuu. Toivottavasti ei kuitenkaan kovin pitkään pauku, koska mieli tekisi jo ulkoilemaan kunnolla :)

      Poista