torstai 7. tammikuuta 2016

NYC style brunssi & timmikuun ruokavinkki: riisikasviskulho

Heippa! Mukavaa torstaita! Täällä näyttää mittari -24,6 astetta pakkasta. BRRRRRR!!! Ihanaa, kun on talvi, mutta ihan näin kylmää ei kyllä tarttisi olla. Onneksi mun vanhemmat ottivat eilen Milan loppuviikoksi hoitoon, niin meidän ei tarvitse huolehtia sen lenkittämisestä Islan kanssa. Pieni stressi meinasi tulla, kun mietin, että miten hoidan koiran lenkitykset näillä keleillä, kun pakkanen on noin hurja. Vauvan takia siis sitä mietiskelin, en itseni, mutta onneksi äiti ja isi tulivat pelastamaan tilanteen! :) Toivottavasti pakkanen kuitenkin hellittää pian, sillä kaipaan jo ulkoilua ja kävelylenkkejä!


Cobb salaatin ainekset: avokadoa, kananmunia, homejuustoa, pekonia... 

Eilen vietettiin mukavaa loppiaista kaveriporukalla brunsseillen. Brunssin teemana oli NYC Style ja meillä olikin ihana kattaus herkkuja pöydässä: itse leivottuja bageleita täytteineen (tuorejuustoa, cheddaria, kinkkua, kurkkua jne.), Cobb-salaattia, kahvia, mehua, hedelmiä, mansikkapirtelöä, vohveleita ja juustokakkua. Arvaatteko mitkä jutut jäi väliin #timmikuun takia? :) No nuo kolme viimeistä! Mutta ei kuulkaa edes tehnyt mieli, vaikka aivan super herkulliselta näyttikin! Täytin vatsani cobb salaatilla, hedelmillä ja bagelilla. Nam! 

Meiän posse miinus muutama tyyppi <3 Ihan tervettä porukkaa :D

Brunssilautanen
Tälle päivälle olisi luvassa hieman ruokavinkkiä, joka sopii terveellisemmän tammikuun ruokavalioon. Blogia pidempään lukeneet tietävät, etten ole mikään kokkikolmonen. Olen sen tainnut kertoa useamman kerran tai ainakin rivien välistä se on luettavissa! :D Meidän huushollissa gourmeeta tekee mies ja minä keskityn...no, mössöihin ja salaatteihin, jotka tosin ovat ihan sairaan hyviä, ainakin omasta mielestäni. Sairaan hyviä, vaikka niillä ei ole hienoja ateriannimiä vaan ne ovat tutummin mössöjä. Pitäisi ehkä keksiä joku hienompi nimi, koska "reseptiä mössölle" ei varmaan kukaan etsi googlesta! No otsikkoon sentään keksin käyttää sanaa kulho. Luovaa, Karkki, luovaa! ;)


Suunnitellessani ruokia tälle ensimmäiselle viikolle "terveellisempää elämää" tuntui pää ihan tyhjältä. Päädyinkin sitten kaupassa vain lappaamaan kärryyn terveellisiä juttuja, joista myöhemmin päättäisin, mitä tekisin. Kasviksia, hedelmiä, fetajuustoa, jauhelihaa, porsaanfileitä, cashew-pähkinöitä, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, täysjyväriisiä, täysjyväpastaa... Tavoitteenani on, että jokaiselta aterialta löytyy kasviksia sekä joku hiilarin ja proteiinin lähde. Usein lisään myös pähkinöitä, siemeniä tai avokadoa, jotka auttavat pitämään nälkää ja tuovat hyviä rasvoja. 


Saatavilla olevista aineksista päädyin tällä kertaa keittämään ison satsin täysjyväriisiä, josta riittää vaikka koko viikon ruokiin lisukkeeksi. Lisäksi paistoin pannulla öljyssä porkkanoita, kukkakaalia ja parsakaalia, jotka maustoin kevyesti ripauksella suolaa, pippuria ja chilimaustetta. Kasvisten sekaan heitin vielä cashew-pähkinöitä. Lopuksi ripottelin valmiin annoksen päälle hieman fetaa ja öljy-balsamiviinietikka pohjaista salaattikastiketta. Lopputuloksena oli super hyvä riisi-kasvis-cashew-feta-mössö, joka meni parempiin suihin todella nopeasti. 


Nam! Oli tosiaan hyvää ja super helppoa ja nopeaa! Eli jos siellä on joku muukin ruudun toisella puolella, joka ei ole välttämättä niin kokkikolmonen, mutta haluaa syödä terveellisesti ja hyvin, niin voin suositella kokeilemaan vaikka tätä riisikasviskulhoa eli tuttavallisemmin mössöä! ;) 

Onko teillä helppo saada riittävästi kasviksia ruokavalioon? Missä muodossa niitä tulee syötyä eniten? Onko terveellisten ruokien valmistaminen helppoa sinulle?  Teettekö tämäntyyppisiä "mössöjä"? (Tiedän, että ruudun takana on ainakin muutama mössöjä fanittava myös <3)

Kivaa torstaita! Seuraavassa postauksessa luvassa Body after Baby 2kk, jota alan pian kirjoittelemaan! 

-Karoliina 

Seuraile menoa myös Instagramissa & Facebookissa!

10 kommenttia:

  1. Ihan mahtavia vinkkejä ja ideoita oot antanut syömiseen! Itsellä nuo saalaatit ja muut ruuat tuppaa olemaan liian tavallisista aineista tehty, vaikka rakastankin tällaisia erilaisia mössöjä. Laita jatkossakin ruokakuvia (vaikkei mitään gourmeeta olisikaan ;) Kiitos tuhannesti!
    - Reetta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Reetta! Voi vitsi, tosi kiva kuulla, jos olet saanut täältä inspiraatiota syömisiin! Postailen siis jatkossakin näitä mun "reseptejä" ja ei niin hienoja-ruokakuvia :D Kiitos itsellesi kun kommentoit ja luet! <3

      Poista
  2. Ai että, vaikuttaa hyvältä. :) Joulusyömisten jälkeen alkaa jotenkin luonnostaan kaipailla terveellisempää ja kevyempää syötävää, mutta ainakin minulle käy helposti niin, että arjen kiireessä terveellisyys jää sivuosaan, kun pitää saada äkkiä jotain vatsantäytettä. Pitäisi siis suunnitella enemmän, ja mössöehdotuksesi menee ehdottomasti kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jonna! Kiva kuulla, että menee kokeiluun mun "mössöt" :D Mulla oli ihan sama, että joulun jälkeen (tai no sen mun joulu kesti suklaadietin kanssa varmaan pari kuukautta) kaipaa taas kevyempää ruokaa! :) Oikein tekee mieli kasviksia! Tiedän ton tunteen, kun pitää saada äkkiä jotain! Siihen auttaa kyllä suunnittelu etukäteen ja se, että varaa aina jotain terveellistä suuhun napattavaa käden ulottuville tai ainakin sinne jääkaappiin! Tosi helposti muuten mäkin nappaan just sen suklaapatukan, jos nälkäkiukku iskee :) Kivaa loppuviikkoa!

      Poista
  3. Hihii, mössö-kumppani taas ilmoittautuu ;) Feta-juusto murusteltuna pelastaa kyllä kipon kuin kiponkin, mutta usein lisään myös vähän auringonkukan- tai kurpitsan siemeniä ja oh yes!
    Itse syön näin talvikaudella kasvikseni pääosin keitettyinä, höyrytettyinä tai wokattuina. Tuoreita kasviksia menee oikeastaan ainoastaan paprikan ja pikkutomskujen ja vihreän salaatin muodossa - muut maistuvat jotenkin niin myrkytetyiltä omaan suuhuni näin talvisaikaan :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mä odotinkin sun kommenttia,kun tiedän, että jaat rakkauden mössöihin mun kanssa! :D <3 Joo, mä lisäsin myös auringonkukan-ja/tai kurpitsansiemeniä muutamilla kerroilla, kun söin tähteitä! Hyvää!! Ja feta pelastaa mun mielestä myös melkein minkä tahansa ruoan :D Mullakin alkoi nyt tehdä tammikuun puolella mieli vaan lämpimiä kasviksia! Ei ole tullut tehtyä salaatteja ollenkaan niin paljon, kun tekee mieli lämmintä ruokaa :)

      Poista
    2. Hei vinkkinä jos viileä salaatti tökkii: paahda pannulla tai uunissa (myski)kurpitsaa! Sen kanssa perusmössöt, oliivi- tai rypsiöljy ja kurpitsansiemenet niin avot! :P

      Poista
    3. Oi nam!!Kuulostaa tosi hyvältä! :) Pitää kokeilla! Kiitos vinkistä!

      Poista
  4. Mössöt on just hyviä kun pitää saada lämmitettyä ruoka nopeasti ja päästä pian jumppaan tai jonnekin. Gourmet-ruuat mikrossa lämmitettynä, en halua edes kokeilla. Sen sijaan mössö vain paranee. (blogiin tulin blogilistan liikuntablogien kautta ihan siksi, kun silmiin osui ruokakuva, joka näytti niin hyvältä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, oikeassa olet, mössöt on "nyt tarvitaan ruokaa ja nopeasti"-tilanteissa ihan parhaita! :) Ja haha, ihan huippua, että tulit tänne hyvännäköisen ruokakuvan perässä, mä kun aina mietin, että kehtaanko edes postata näitä kuvia tänne, kun jokaisessa ruokablogissa kaikki on niin hienosti aseteltu ja viimeisen päälle mietitty...täällä ei! :D Kiitos kun kommentoit! :)

      Poista