sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Tällä viikolla (vko2 treenit+ruoka)

Heippa ja kivaa sunnuntaita! Ajattelin tulla kertoilemaan tänne blogin puolelle vähän meidän kuulumisia tältä viikolta. Kuvia on tullut onneksi taas räpsittyä aika paljon niin ne auttavat muistamaan, mitä on viikon aikana tullut tehtyä, sillä mun aivot on nykyään aika pitkälti narikassa enkä meinaa muistaa edes mitä tehtiin edellisenä päivänä, saati sitten maanantaina! :D 

Maanantaina kuitenkin vietettiin kotipäivää eli ei poistuttu kotoa muualle kuin vaunulenkeille. Ihana talvi oli tullut ulos ja pakkanenkin hellittänyt, joten mikäs siinä oli ulkoillessa! <3 



Lounaaksi tein ylläri ylläri salaattia!




Tiistaina saapuikin sitten se ihana "lumikaaos" ja mekin taisteltiin lyhyt vaunulenkki tuiskussa tarpoen, koska Mila piti tietysti lenkittää. Jäi kyllä aika lyhyeksi se lenkki, koska olin aivan poikki vaunujen työntämisestä ja 50 metrin välein piti vetää happea! :D 




Tiistaina saatiin myös Islalle vihdoin leikkimatto, jonka tilasin Lastentarvikkeesta ja se on ollut siitä asti suuri suosikki. On niin hauskaa katsella ja kuunnella, kun hän "höpöttelee" leluille ja jumppaa matolla! <3 Ihan huippua viihdettä! 




Keskiviikkona lenkkeiltiin sitten edellisenkin päivän edestä, sillä keli oli huomattavasti kivempi. Henri lähti aamulla työmatkalle niin kaikki Milan ulkoilutukset jäi mulle. Onneksi illalla Islan mummi eli mun äiti tuli häntä vahtimaan, kun vein Milaa ulos niin ei tarvinnut koko konkkaronkkaa pakata kolmatta kertaa matkaan ja ulos. En valita, mutta välillä se on hieman rankkaa näillä keleillä! ;) Kesä, come on! Illalliseksi tuli tehtyä halloumi-salaattia. Nam! Halloumista tulee ihan kesä mieleen! :)



Koko alkuviikon tein myös treenaakotona.comin kotitreenejä ja niistä muodostuikin tosi kiva ja monipuolinen treeniviikko. Kannattaa lukea edellinen postaus niistä ja osallistua arvontaan, jossa voi voittaa ilmaiset kotitreenit! 



Torstaina mulla oli ilo emännöidä meidän (lähes) viikottaisia mammatreffejä. Tein lounaaksi salaattia, jossa tällä kertaa oli rucolaa, kurkkua, tomaattia, pastaa, fetaa, persimonia, broccolia, porkkanaa ja cashew-pähkinöitä. Hyvää oli, vaikka itse sanonkin! :) 


Perjantaina aamulla meillä oli tuijotuskilpailu! ;) Mila taisi vaatia ulospääsyä ja Isla ehkä maitoa lisää? En muista, mutta tää kuva on jotenkin hauska, kun kumpikin katsoo mua vaativasti! :D


Lounaaksi "bowl of happiness": paistettuja vihanneksia (broccolia, porkkanaa ja kesäkurpitsaa) sekä avokadoa ja fetaa. Kaikki sekaisin ja napaan. Hyvää! Kokeilkaa! :) 



Mun vanha työkaveri Nina tuli meidän kanssa iltapäiväkävelylle ja se olikin ihan paras tapa aloittaa viikonloppu! Kuulumisien vaihtaminen, nauraminen ja raikas ulkoilma teki terää! :) 




Lauantaina meidän piti Islan kanssa lähteä aamulla brunsseilemaan, mutta pakkasmittarin näyttäessä -16, jouduttiin perumaan ja jäätiin kotiin. Harmin paikka, mutta eipä voinut mitään! Brunsseilun sijasta vietettiin kotipäivää iltaan asti, jolloin mentiin kyläilemään Islan kummisedän luokse. 


Päivällä syötiin Henrin tekemää pastaa! Nam! Mun mössöjen jälkeen maistui taas kunnon ruoka! ;)



Tänään sunnuntaina käytiin koko perhe yhdessä aamupäiväkävelyllä. Oli niin kaunis ilma taas kerran <3




Kävelyn jälkeen mä ehdin tekemään treenin, kun Isla jatkoi päikkäreitään. Ekaa kertaa synnytyksen jälkeen päätin nyt ottaa juoksumaton osaksi treeniä ja tein seuraavanlaisen harjoituksen: 

Juoksua (hölkkää) 2minuuttia
30xtasakyykky
Juoksua (hölkkää) 2minuuttia
30xaskelkyykky (molemmat puolet)
Juoksua (hölkkää) 2minuuttia
10xlantion nosto jalat jumppapallolla + 30sek lankku
Juoksua (hölkkää) 2minuuttia
10xlantion nosto jalat jumppapallolla + 30sek sivulankut
Juoksua (hölkkää) 2minuuttia
Syviä vatsoja x30
Juoksua (hölkkää) 2minuuttia
lankku 1minuutti

Oli oikein hyvä yhdistelmä lihaskuntoa sekä hölköttelyä matolla. Vähitellen alan lisäämään juoksua ja totuttamaan jalkoja taas iskutukseen. Tällaiset treenit ovat siihen ihan oivallisia ja pikku hiljaa voi pidentää tuota juoksumatkaa. Mulla tulee huomenna se 10 viikkoa synnytyksestä ja olen myös alkanut corea vahvistamaan, koska sen saaminen vahvaksi on hyvin oleellista juoksun kannalta ja muutenkin. Nopeasti alkaa tulla selkävaivoja, jos keskivartalo ei ole vahva. Vatsalihastreenien tekeminen synnytyksen jälkeen on aihe, josta tuntuu olevan paljon mielipiteitä. Itselläni vatsalihakset ovat palautuneet niin, että niiden välissä ei enää ole erkaumaa. Saan myös hyvin tuntumaa syviin vatsoihin ja "kiristettyä korsettia", näin ollen mitään estettä vatsalihasten treenaamiselle vähitellen ei pitäisi olla. Jokaisen on kuitenkin hyvä itse varmistua siitä, että vatsalihakset ovat siinä kunnossa (ei erkaumaa), että niitä uskaltaa treenata! :) Jos vatsalihaksissa on erkauma, niin esimerkiksi lankuttaminen saattaa sitä pahentaa. 

Sellaista tänne tällä viikolla! Miten teidän viikko on sujunut? Mikä oli viikon paras treeni? Entä ruoka? :) 

Nyt kauppaan täyttämään jääkaappi terveellisillä jutuilla ensi viikkoa varten! Kivaa sunnuntaita! :)

-Karoliina

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa!

6 kommenttia:

  1. Ihania kuvia taas, oot ollu kylla reipas. Ma taalla ihastelen kun ite kavin eilen pitkasta aikaa viihteella ja taa 26.v kroppa ei kylla palaudu enaa siita(kaan):D Himoitsen vaan noita sun salaatti- ja pastaruokia taalla ja oon ihan puhki jo tosta sun kotitreenin lukemisesta.. :D
    Mut viikon paras treeni oli et onnistuin juokseen 12km ilman polvikipua, jes!
    Hyvaa sunnuntain jatkoo ja alkavaa viikkoa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pille! :) Kiitos! Oli kyllä aika kivan reipas tuo viime viikko! Ja haha, voi sua! Toivottavasti tänään on jo parempi olo viihteilyn jälkeen! ;) Tiedän tunteen, sen takia viihteellä olemista tulee nykyään harrastettua vain äärimmäisen tärkeissä tapauksissa! Nimimerkillä päänsärky kahdesta lonkerosta! :D Ja hei ihan mahtavaa, että oot päässyt noinkin pitkän lenkin juoksemaan ilman polvikipua, jeeee!! Kivaa uutta viikkoa! :)

      Poista
  2. Kivan näköisiä tosiaan nuo ruoka-annokset. Itselläni on menossa myös timmikuu tai timmikevät.. =) Teen vaan niin helposti aina samanlaista ruokaa tai samanlaisen salaatin. Sinulta saa kivoja ideoita siitä mitä voi laittaa esim. salaatin mukaan kuten pähkinät ja erilaiset juustot.. Olikos joskus avokadoakin? Kiitos vinkeistä ja tsemppiä treeneihin. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Marika! :) Mulla on kyllä ihan sama juttu, että usein tulee tehtyä noita aika samanlaisia ruokia, mutta kiva kuulla, jos olet saanut ideoita täältä! :) Pähkinät ja erilaiset juustot (feta, halloumi, mozarella) on ihan mun suosikkeja salaateissa ja ruuissa muutenkin. Avokadoa laitan myös tosi usein, se on niin hyvää ja siitä saa terveellisiä rasvoja hyvin lisättyä ruokavalioon! :) Kiva kun kommentoit ja mukavaa viikon alkua sinne!

      Poista
  3. Ihania salaattibowleja! Oon himoinnut pitkään myös smoothiebowleja mutten vieläkään ole saanut sellaista aikaiseksi.. Ehkä mun kohtaloni on- kuten sullakin - salaattikipot ja mössöt ;)
    Mun paras treeni oli eilinen kymppi! Eka puolikas oli yhtä tuskaa mutta kun lämmöt sai hyvin ylle niin avot miten ihanaa oli juosta -10 pakkasessa! :) Fiilis oli jälkeenpäin uskomattoman hyvä vaikka reidet olivat hieman kohmeiset ja pylly oli aivan puhki.. Huomaa, että kunto on tippunut kun koko kesän ja lähes koko syksyn olen ollut juoksematta!
    Hei oothan kokeillut granaattiomenaa salaattiin? Sopi mielestäni tosi hyvin! Tehtiin uutenavuotena paahtopaisti-feta-kurpitsa-kurkku-saldea johon ripottelin noita päälle ja lääh.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo mä luulen, että mun kohtalo on ainakin noi salaatti/mössökulhot, vaikka myös aina ihailen instagramissa niitä kauniita smoothiebowleja! :D Oi, kuulostaa ihanalta sun talvinen kympin lenkki!! Että mä odotan sitä, kun on kunto sen verran hyvä, että kymppi taas menee helposti (sitä odotellessa :D)! Jooo, oon muutaman kerran kokeillut granaattiomenaa ja se sopii kyllä tosi hyvin!! :) Kivaa viikkoa Jossu!

      Poista