maanantai 11. joulukuuta 2017

Taaperon kanssa Lissabonissa

Heippa taas! Täällä ollaan takaisin Madridissa eilisen 10 tunnin matkustuspäivän jälkeen. Teille Lissabonista Madridiin osui monenmoista ruuhkaa, joten matka kesti hieman normaalia pidempään, mutta selvittiin ihan hyvin ilman suurempia hermojen menetyksiä. Etenkin perheen pienin oli kyllä mitä reippain matkustaja ja oltiin tosi ylpeitä hänestä! <3 Meidän pitkä viikonloppuloma Lissabonissa oli tosi kiva ja sujui hyvin kaikesta pienestä säädöstä huolimatta, joka vain taitaa kuulua asiaan, kun matkustaa pienen lapsen/lasten kanssa! :) 


Lissabon oli upea kaupunki. Tykättiin siitä kovasti! Ei ole tullut toista samanlaista kaupunkia vastaan, vaikka kovasti mietittiinkin, että mitä kaupunkeja se muistuttaa. Lissabonissa uudehko ja toooodella vanha kohtaa mielenkiintoisella tavalla ja kukkuloille rakennettu kaupunki on sellainen, etten kyllä ole muualla nähnyt. Ihan ainutlaatuinen! Meren läheisyys oli ihanaa ja monesta paikasta avautui upeat näköalat! Ikivanhat ratikat, jotka ovat edelleen käytössä liikenteessä ovat iso osa kaupunki-ilmettä. Ruoka oli hyvää ja ihmisten englanninkielentaito erinomaista (verrattuna Madrid/Valencia). Lissabonissa pärjää siis englannilla hyvin ja kun heittää mukaan kiitokset paikallisella kielellä, niin vielä paremmin. 








Meidän hotelli Rossio Garden Hotel oli tosi kiva. Siisti ja hyvällä paikalla ja tykättiin aamiaisesta ja huoneesta tosi paljon. Ainoa miinus tuli huoneiden siivouksesta, joka meillä tapahtui yhden kerran kolmen päivän aikana. Oltiin aina iltapäivisin 14.30-17 välillä huoneessa nukkumassa päikkäreitä (minä myös, joka päivä :D), ja ilmeisesti suurimmaksi osaksi siivosivat juuri silloin,  joten meidän huone jäi pari kertaa siivoamatta ja vesipullot ym. tuomatta. En ole mikään siivousnatsi, mutta toki kalliissa hotellissa on kiva, kun huone on siivottu, kuten kuuluu! :) 

Hotellin aamiainen <3

Taapero aamupalalla :) 

Itsenäisyyspäivän iltana matkustuspäivän jälkeen Madridista Lissaboniin (menomatka meni muuten tosi joutuisasti ilman ruuhkia) lähdettiin vielä hotelliin sisäänkirjautumisen jälkeen junalla Belémiin, jossa Belémin torni oli valaistu sinivalkoiseksi Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Päästiin pienellä säädöllä paikanpäälle (raahattiin rattaita rautatiesiltojen portaissa jne.) ja olihan se kaiken säädön ja näkemisen arvoista. Upea iso siniristilippu heijastettuna Unescon maailmanperintökohteeseen! <3 Paikalla oli aika paljon suomalaisia ja ilmeisesti Nokia sponsoroima juhlateltta, jossa soi suomihitit ja alkoholi virtasi. Fiilisteltiin paikan päällä jonkin aikaa, kunnes lähdettiin takaisin hotellille. Paluumatka  ei myöskään sujunut säädöittä, kun odoteltiin varmaan puoli tuntia ratikkaa Belémissä. 



Belémin torni Suomi 100-valaistuksessa <3

Meillä oli Lissabonissa kolme kokonaista päivää ja kaksi niistä käytettiin kaupungilla kiertelyyn ja kävelyyn. Nähtävää riitti, kun suuntasi vähän eri puolille kaupunkia. Kolmas oli sadepäivä, joten suunnattiin Lissabonin Oceanariumiin, joka oli ihan hitti kaksivuotiaalle ja se oli tietysti pääasia. Kyseessä on Euroopan toiseksi suurin akvaario ja kyllä siellä riitti aikuisillekin katsottavaa. Voi siis suositella perhekohteeksi!:) Tosin kannattaa hankkia liput netin kautta etukäteen, sillä jonot olivat ihan valtavat, kun saavuttiin paikan päälle. Tosin kyseinen päivä oli pyhäpäivä, joten se varmasti auttoi asiaa. Henri sai onneksi hankittua meille online-liput, joten päästiin pahimpien jonojen ohi. 



Mainitsemisen arvoisia ruokapaikkoja olivat mielestäni ensimmäisen päivän lounaspaikkamme Lisbon Time Out Market, kolmannen päivän lounaspaikka Pois cafe, josta sai herkullisia salaatteja ja leipiä sekä viimeisen illan dinneri-paikka Figus. Muutama muukin klassikko kuten Hard Rock Cafe ja Mc Donalds tuli nähtyä myös.. ;) 

Onko Lissabon sitten kaikista helpoin kaupunki vierailla rattaiden kanssa ja itse raskaana ollessa? :D Hmm...ei välttämättä. Kiipeileminen kukkuloille rattaiden kanssa hyvin kapeilla jalkakäytävillä oli välillä melkoista säätöä, mutta täytyy sanoa, että meidän Emmaljungan Super Vikingit pärjäsi kyllä hyvin! :D Ne oli kuin juuri ja juuri mitoitettu kapeille jalkakäytäville. Itse en viittinyt juurikaan työntää mäissä rattaita, sillä sykkeet pomppasivat kivasti ylös, mutta ilman rattaita kävellessä ei ollut ongelmia. Vointi on onneksi nyt sen verran parempi verrattuna ensimmäiseen kolmannekseen ja sanoinkin H:lle, että ONNEKSI ei oltu Lissabonissa silloin, kun vointi oli huonompi...ei olisi ollut kivaa. 

Myös julkinen liikenne (lähinnä käytettiin metroa ja junaa) oli välillä haastava rattaiden kanssa, kun hissit eivät toimineet ja sitten raahattiin rattaita pitkin portaita. Mutta, kyllä me saatiin homma toimimaan, vaikkei liikkuminen aina niin sujuvaa ollutkaan. Kun matkustaa taaperon kanssa, niin säätöä vain tuntuu olevan! :D Mutta hauskaa meillä oli enkä vaihtaisi näitä perhereissuja mihinkään! <3 





Nyt aloitettiin tämän vuoden viimeinen viikko Madridissa ja sunnuntaina lähdetään Islan kanssa Suomeen! <3 

Kivaa uutta viikkoa!

-Karoliina 



8 kommenttia:

  1. Kivalta reissulta kuulostaa ja upea tuo kunnianosoitus Suomelle :) Ja voi että, toi viimeinen kuva on ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Hanna! Kiitos, tosi kiva reissu olikin! :) Ja oli kyllä ihan mahtavaa nähdä toi torni paikanpäällä valaistuna! <3 Kivaa viikkoa!!

      Poista
  2. Oi Lissabon. Oltiin 3 vkoa Portugalissa beibin silloin 5,5kk kanssa syyskuussa. Rattaat oli kyllä melko turhat, varsinkin toi käsimatkatavarakoko pienine pyörineen 😁 kantoreppu olikin toimiva ratkaisu.

    Ootko aatellut kantaa tulokasta? 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Joo, mietinkin siellä kävellessä, että vauvaa olisi kyllä kätevintä kantaa kantorepussa eli hyvä, että se toimi teillä! :) Luulen, että tulen käyttämään tulokkaan kanssa kantoreppua enemmän kuin Islan kanssa, jos hän vain viihtyy siinä. Tuntuu siltä, että nyt tarvitsee käsiä niin paljon enemmän kuin vain yhden kanssa :)

      Poista
  3. Ah ihanaa tuo Suomen itsenäisyyspäivän juhlinta ympäri maailmaa. <3 <3 Ihanaa viikkoa ja tervetuloa pian Suomi-kotiin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Satu! :) Niin oli! Aivan ihanaa! Mä olin ihan kyyneleet silmissä, kun näin kuvia ympäri maailmaa ja luin juttuja itsenäisyyspäivän juhlinnoista eri puolilla :) Ihan mahtavaa <3 Kiitos!! <3 Kivaa viikkoa sinne myös! <3

      Poista
  4. Hei täältä lumikaaoksen keskeltä pohjois-karjalasta:)
    Sinun blogia on kiva lukea. Minusta sinä olet
    mielenkiintoinen,positiivinen ja ihminen jolla on
    suuri sydän:) Tämä sinun blogi on ainut jota luen.
    Jotenkin saan virtaa itsekkin siitä. On ilo että sinunlaisesi
    persoona on olemassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Suvi! :) Ja voi että, kiitos aivan ihanasta kommentista <3 Et tiedäkään kuinka hyvä mieli siitä tuli :) Kiitos sulle, että luet ja kommentoit usein myös!! Se on tosi ihanaa! Vaikutat todella sympaattiselta ja mukavalta tyypiltä kommenttiesi perusteella :) Tsemppiä lumikaaoksen keskelle ja mukavaa viikon jatkoa :)

      Poista