lauantai 20. tammikuuta 2018

Meidän päivä: tammikuinen lauantai Madridissa

Lauantai alkoi meidän vanhempien mielestä hieman turhan aikaisin, kun Isla klo 7.03 alkoi huutelemaan omasta huoneestaan, että "äitiiii, olen herääännyt..päikkäreiltä" :D Ilmeisesti päikkärit ja yöunet ovat hänellä vielä vähän sekaisin! ;)

Hain huutelevan taaperon huoneestaan meidän väliin vaipanvaihdon kautta, jotta saatiin vielä hetki ummistaa silmiä ja loikoilla. Isla halusi katsoa kännykästäni videoita (suurimmaksi osaksi hänestä itsestään kuvattuja) ja viihtyi niiden parissa tovin, mikä sopi meille oikein hyvin. Itseäni väsytti vielä tosi paljon, koska olin lukenut illalla vähän turhan myöhään ja olin heräillyt yöllä useamman kerran flunssan ja vessahädän takia. Melkein 50 minuuttia saatiin vitkuteltua sängystä nousua, kunnes neiti taapero alkoi tomerasti vaatia aamupalaa, ja oli pakko nousta aamupesujen kautta aamiaisen laittoon. Isikin kömpi kiltisti ylös sängystä hieman meidän jälkeen ja laitettiin yhdessä aamupalat pöytään. Ruisleipää päällisineen, kananmunaa, marjoja, jogurttia, kahvia, mehua.. kunnon viikonloppuaamupala!<3 

Syötiin rauhassa ja juteltiin tulevan päivän suunnitelmista. Meidän oli tarkoitus lähteä hoitamaan äänestäminen presidentinvaaleissa Madridin Suomen suurlähetystöön ja sen kautta suunnata lounaalle Salamancaan, jossa suurlähetystö myös sijaitsi. Kiirettä ei kuitenkaan ollut, joten otettiin aamu aika rauhassa ja Isla sai katsella lastenohjelmia vielä meidän yhteisen aamiaisen jälkeen samalla, kun söi vähän lisää. Hän on ehkä yksi maailman hitaimmista syöjista aina välillä, aivan toisin kuin äitinsä, joka on tottunut syömään nopeasti (sitä vuodet kiireisissä työpaikoissa ja vauvavuosi opettaa). Samalla kun minä laitoin itseni valmiiksi (ja surffailin netissä vähän muun muassa äitiysvaatteita) taapero söi edelleen aamupalaansa lastenohjelman äärellä ja H taisi surffailla ja etsiä meille lounaspaikkaa. Perus lauantaiaamu!


Lopulta päästiin ovesta ulos hieman ennen klo 11 ja suunnattiin kävellen meidän lähijuna-asemalle Deliciasiin, josta hypättiin junaan kohti Recoletosia. Recoletosin asemalta käveltiin Suomen suurlähetystöön hoitamaan äänestyshommat. Se olikin vähän jännempää kuin koti-Suomessa lähikoululla äänestäminen, kun piti itse kirjoittaa Espoossa sijaitsevan vaalihuoneiston osoite kirjekuorta varten ja laittaa äänestyslipuke kuoreen valmiiksi postitettavaksi Suomeen. Oltiin sillä hetkellä ainoita äänestäjiä paikalla, joten kaikki meni nopeasti ja varmaan 10 minuutissa oltiin jo ulkona. Vähän aikaa pohdittiin, että mitä tehdään, koska nälkä ei vielä ollut kova, joten päädyttiin tekemään pieni kävelylenkki ja katsomaan sitten ruokapaikkaa. Jätettiin toiseen kertaan H:n etukäteen katsoma lounaspaikka, koska meillä ei tuntunut olevan niin iso nälkä vielä siinä kohtaa ja se olisi sijainnut aivan suurlähetystön lähettyvillä. 

Nälkä kasvoi kuitenkin kävellessä, ja kun pongasin Le Pain Quotidien-kahvilan Calle de Serranon varrella esitin heti toiveen, että mentäisiin sinne lounaalle. Olin halunnut käydä siellä moneen kertaan, mutta aina oltiin päädytty jonnekin muualle ja nyt vihdoin pääsin sinne ihanien herkkujen äärelle. Meillä kesti pitkään lukea ruokalistaa, sillä melkein kaikki kuulosti aivan super hyvältä! En ole esimerkiksi ikinä maistanut Acai bowlia, joten se houkutteli, mutta niin teki myös avokadoleipä, vegaani brunssi-lautanen ja moni muu herkullinen vaihtoehto! Lopulta päädyin avokadoleipään ja vegaani brunssiin, jotka jaettiin Islan kanssa (eli minä sain suurimman osan, kun hän söi vain hedelmiä, melkein koko croissantin sekä vähän kanaa Henrin salaatista). Salaatti ei valitettavasti ollut kovin erikoinen, mutta meidän brunssilautanen oli aivan taivaallinen! NAM! Instagramiin kirjoitinkin, että on brunsseja, ja sitten on BRUNSSEJA, joissa kaikki maut ovat kohdallaan ja samanaikaisesti myös esillepano, ja tämä oli juuri sellainen brunssi. Tarjottimella oli erilaisia leipiä, croissantti, salaattia, hummusta, avokadotahnaa, vähän tomaatti-kvinoa salaattia, pieni hedelmäsalaattikulho ja chia-vanukas. Lisäksi siihen kuului tuorepuristettu tuoremehu ja kahvi. Myös tilaamamme avokadoleipä oli aivan älyttömän hyvää!  Melkein harmittaa, ettei olla käyty Le Pain Quotidienissa aikaisemmin, mutta on tässä onneksi vielä Madrid-viikonloppuja jäljellä ennen komennuksen päättymistä. Saatamme eksyä sinne uudelleen! :)



Vatsat täynnä herkkuja päätimme brunssin jälkeen, että kävelemme takaisin, emmekä mene junalla. H oli menossa Atochaan (joka oli matkamme varrella) tapaamaan muutamia kavereita, joiden kanssa he lähtisivät iltapäivällä katsomaan Atleticon futismatsia ja meillä olisi Islan kanssa Atochasta vain noin kilometrin matka kävellä "Madridin kotiin". Brunssin päälle saimme siis vielä hyvän kävelyn ja kotiin tullessa pikkuneiti alkoi jo olla aika väsynyt, mutta halusi vielä syödä lisää lounasta, sillä söi tosiaan brunssilla aika vähän. Makaroonilaatikkoannoksen jälkeen sain vietyä hänet aika helposti päikkäreille ja toivoin, että unta riittäisi useammaksi tunniksi, sillä hänelläkin oli pieniä flunssan oireita, mutta ei ainakaan vielä onneksi mitään isompaa. 


Päikkäriaikana tein lyhyen jumpan pakaroille kolmella liikkellä, sillä olo ei ollut varsinaiseen treeniin jaksava pienen nuhan takia, mutta pakarajumppa ei sykettä juurikaan nostanut kävelyä korkeammalle. Liikkeinä aasinpotkut, sivumakuulla jalan nosto ja clam shells (eli simpukkaliike?) x 20 toistoa x 3 kierrosta. Se on jännää miten kovan poltteen voi melko kevyeltä näyttävillä liikkeillä saada ahteriinsa! ;) Nuo liikkeet sopivat hyvin niin raskaana oleville kuin muillekin ja ovat itseasiassa juoksijoille erittäin hyviä, koska pistävät myös gluteus mediusta eli keskimmäistä pakaralihasta töihin. 

Lisäksi kirjoittelin tätä postausta, luin muutamia blogeja, join kahvia ja söin mandariinin. Tältä viikolta olen pongannut muutaman mielestäni tosi mielenkiintoisen ja hyvän blogipostauksen eli Annan ja Hillan postaukset, kannattaa käydä lukemassa! :)


Toinen välipala jogurttia, banaania, mansikoita, maapähkinävoita ja hunajaa
Päikkäreiden kestettyä noin 2 tuntia, alkoi taapero huutelemaan olevansa hereillä. Söimme välipalaa (minä tuon ylläolevan jogurttiannoksen ja Isla banaania maapähkinävoilla), leikimme hetken ja sen jälkeen siirryin keittiöön tekemään iltaruuaksi katkarapu-tomaattipastaa Henrin ohjeella. Hän on edelleen se meidän perheen "master chef", vaikka itse nykyään suurimman osan arkiruuista teenkin. Katkarapupasta valmistui ja söimme kaksistaan, sillä H oli vielä futispelissä. Taaperolle ei ruoka tällä kertaa maistunut, itse söin aika ison annoksen. 



Ruoan jälkeen ohjelmassa oli normaaleja iltapuuhia; keittiön siivous, kylpy-suihkut, vähän lisää leikkiä ja iltapuurot isin tultua kotiin. Vähän haastavamman iltanukutuksen jälkeen heittäydyin sohvalle viimeistelemään tämän postauksen ja suunnitelmissa on vielä syödä vähän iltapalaa ja avata uusi kirja ja lukea. Tänä vuonna tavoitteenani on lukea enemmän, sillä olen lukenut viime vuosina ihan hävettävän vähän kirjoja. Toistaiseksi menee hyvin, kun olen saanut luettua jo 2 kirjaa nyt tammikuussa. 

Sellainen lauantai täällä! :) Ja sitten muutama kysymys: 

Missä olette syöneet parhaan brunssin viimeksi? 

Onko hyviä kirjasuosituksia? Jotain suhteellisen kevyttä ja viihdyttävää! ;) 

Mamat: Mikä on teidän lasten suosikkiruoka tällä hetkellä? 

Kivaa viikonlopun jatkoa! 

-Karoliina

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa 


6 kommenttia:

  1. Oi miten mukavalta päivältä kuulostaa! Toivottavasti teidän flunssa lähtee pian pois kiusaamasta! :)

    Opiskelijana huomaa miten tulee koko ajan yhä vähemmän luettua muita kuin koulukirjoja ja se harmittaa!! Nyt aloin kuitenkin juostessa ja kävellessä vaihtamaan musiikin äänikirjoihin ja voi miten oonkin tyytyväinen! Parissa päivässä kuuntelin Aki Hintsasta kertovan Voittamisen anatomian ja nyt on menossa Juoksijan sielu Tarja Virolaiselta. Kesällä luin Erik Bertrand Larssenin kirjat Paras ja Helvetinviikko. Ne olivat aivan loistavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Ellu! Ihanaa kun kommentoit pitkästä aikaa! :) Oli kyllä mukava päivä ja toivotaan tosiaan, että tämä flunssa pian väistyy. Ei nyt oikein ole mennyt paremmaksi tai huonommaksi kummallakaan..

      Mulla oli aivan sama juttu opiskeluaikoina (ja se jäi vähän päälle), että kirjoja tuli luettua tosi vähän tai ei ollenkaan..Nuorempana ja lapsena luin ihan älyttömän paljon ja muistan edelleen ne kirjastosta lainatut kirjapinot sängyn vieressä, joita saatoin nousta lukemaan aamu kuudelta ennen kouluun menoa! :D Oi niitä aikoja! Kiitos hei noista kirjavinkeistä! Voittamisen anatomia meiltä itse asiassa löytyykin kotoa, mutta en ole itse sitä vielä lukenut. Ja laitan nuo muut myös ylös! :) Äänikirjat on tosi suosittuja nykyään, kiva tapa kyllä saada "kahlattua" kirjoja läpi just vaikka lenkillä tai työmatkoilla tms. Kivaa sunnuntaita sulle!!

      Poista
  2. Paras brunssi viime Toukokuussa Helsingin reissulla Cafe Ekbergissä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Maikki! :) Kiitos kommentista! Hyvä tietää, että Ekbergin brunssi on hyvä, en ole siellä käynytkään! Pitää laittaa "brunssipaikat, joihin haluan mennä" listalle! Kivaa viikkoa sulle! :)

      Poista
  3. Tulin taas pitkasta aikaa lukemaan sun viimesimpia kuulumisia ja olipa kivaa taas lueskella. Kauanko ootte viela Madridissa vai onks se viela auki?
    Toi brunssi nayttaa ja kuulostaa super hyvalta, ma en itse asiassa ees muista koska olisin viimeks kaynyt kunnon brunssilla eli varmaan kannattais menna kohta :D
    Ma oon kans paattanyt et luen enemman kirjoja tana vuonna, aina ma valitan ettei ole mukamas aikaa mutta kylla mulla on aikaa kaikkeen muuhun turhaan haha!
    Kivaa lauantai-iltaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Pille! :) Olipa kiva, kun tulit lukemaan ja jätit kommenttia! :) Me ollaan itseasiassa huomenna lähdössä takaisin Suomeen vajaaksi pariksi viikoksi, ja sitten meidän piti tulla takaisin Madridiin pariksi viikoksi, koska H:n komennuksen piti loppua helmikuun lopussa. No, hommat on vielä ihan auki, joten voi olla, että ollaankin vähän pidempään Madridissa.. (epämääräinen vastaus epämääräiseen tilanteeseen :D)

      Brunssit on ihania! <3 Suosittelen! Oon huomannut, että ne on pienten lastenkin kanssa "helpoimpia" vs. illalliset, niin sen takia mekin ollaan käyty aika usein! :)

      Ja joo, lukeminen! Mulla on nyt kolme kirjaa luettuna tammikuussa ja nyt alkoi kirjat loppua täältä Madridista, joten pitää Suomessa haalia käsiin mahdollisimman monta hyvää luettavaa! :)

      Kivaa sunnuntaita!

      Poista