keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Vuosi 2015, ajatuksia blogin suhteen & kiitos teille!

Vuosi 2015 alkaa olla lopuillaan ja on aika katsahtaa kuluneeseen vuoteen ja samalla ottaa myös askel kohti tulevaa vuotta. Tänä vuonna on tapahtunut paljon asioita etenkin henkilökohtaisen elämän puolella. Raskaaksi tuleminen, ensimmäinen hääpäivä, gradun saaminen valmiiksi, vauvan syntymä ja ristiäiset, valmistuminen sekä omat kolmekymppiset. Onhan siinä kohokohtia kerrakseen yhdelle vuodelle! <3











Kaikissa näissä käänteissä olette tekin saaneet kulkea mukana täällä blogin puolella. Tässä ne tärkeimmät vielä  blogipostausten muodossa:

Tälle vuodelle ei treenien ja juoksukisojen suhteen ole kovasti hehkutettavaa, kuten viime vuonna (vuosikatsauspostaukset 2014: Juoksuennätyksiä ja Juoksutapahtumia ulkomailla, matkailua ja häämuistoja), mutta onneksi elämässä on tosiaan ollut paljon muutakin sisältöä. Liikunnan suhteen huippujuttuja olivat HCR:n juokseminen raskaana sekä kevään Sykesport Goes HCR-projekti, jossa sain ilokseni olla mukana. Keväällä pääsin myös mukaan Kauneus&Terveys-lehden juttuun juoksijan jumpasta. Alkuvuoden kohokohta oli tietysti tammikuinen sporttiviikonloppu Vierumäellä ihanien blogityttöjen kanssa! <3 






Kirjoittaessani tätä postausta selailin myös hetken vanhoja postauksia tältä kuluneelta vuodelta. Selkeästi huomaa, että blogi on muuttunut tässä vuoden aikana sellaiseksi kuin se nyt on. Alkukeväästä pitäydyin vielä pitkälti treeni, ruoka- ja matkailulinjalla postausten suhteen, mutta maaliskuusta eteenpäin aloin kirjoittaa enemmän myös henkilökohtaiseen elämään liittyviä asioita. Muistan, kuinka olin keväällä hieman lukossa blogin suhteen, ja sen huomaa postausten määrästä. En oikein ollut varma, mihin suuntaan haluan blogia viedä enkä vielä halunnut kertoa raskaudesta, vaikka se vaikuttikin selkeästi omaan elämään. Päätös alkaa kirjoittaa hieman laajemmin omasta elämästä ja arjesta ei ollut helppo, vaikka monelle niistä asioista kirjoittaminen ei aiheutakaan minkäänlaista päänvaivaa. Itselle kuitenkin hyppäys treenipostauksista arkielämää käsitteleviin postauksiin ja pohdintoihin oli mietinnän arvoinen paikka. Koen kuitenkin tehneeni hyvän ja itselleni oikean päätöksen, sillä voin nyt kirjoittaa vapaammin siitä, mitä mielen päällä on eikä ole mitään "pakkoa" pysyä vain esimerkiksi juoksu- ja liikunta-aiheisissa postauksissa. 



Luonnollisesti blogin suunnan hieman muuttuessa mietin myös millä tavalla asia vaikuttaisi teihin lukijoihin. Uskon, että matkan varrella (kun tämä blogi on muovautunut juoksublogista vauvahöpinäsillisalaattitreeniblogiksi) on osa lopettanut lukemisen, mutta mukaan on tullut myös paljon uusia lukijoita, joita tämä elämäntilanne ja arki kiinnostavat. Itse asiassa tällä hetkellä vauvajutuista kertovat postaukset ovatkin niitä luetuimpia ja lukijamäärät ovat jopa kasvaneet niiden myötä. Hassua kyllä.




Ensi vuonna toivon, että voin panostaa blogiin samalla tavalla kuin nyt loppuvuodesta ja jopa enemmän. Itselleni kirjoittaminen ja blogin kanssa vietetty aika on tällä hetkellä äitiyslomalla ihan henkireikä. Tämä on se oma juttu, joka pitää kiinni aikuisemmassa ilmapiirissä ja antaa mahdollisuuden purkaa ajatuksia ja olla edes jossain määrin luova. Blogin suhteen innostus on juuri nyt kova ja luonnoksissa on paljon postausaiheita, joista haluan kirjoittaa. Olen tietysti myös ihan superinnoissani siitä, että pian pääsen taas kunnolla palaamaan liikunnan pariin ja haastamaan itseäni myös sillä saralla. Keväästä tulee toivottavasti oikein liikunnallinen, joten ensi vuonna blogi tulee varmasti taas sisältämään enemmän treenijuttuja, kuitenkaan arkea ja vauvaelämää unohtamatta. 




Vuoden loppuun on sanottava myös iso kiitos teille lukijoille! Kiitos, että olette olleet mukana tämänkin vuoden! <3 Erityisen iloinen ja kiitollinen olen kaikista kommenteista ja keskustelusta, joita kommenttiboksissa on syntynyt. Kommentit merkitsee mulle tosi paljon ja on varmasti paras kiitos, jonka voitte antaa. Toivon, että jatkossakin edes välillä jaksatte kommentoida, koska vuorovaikutus on tässä hommassa ehdottomasti parasta. Jos haluaisin yksin täällä kirjoitella niin kirjoittelisin näitä juttuja salaiseen päiväkirjaan enkä julkiseen blogiin! ;) 



Ensi vuoden alussa haluaisin myös tehdä kysymys-vastauspostauksen, jollaista en vielä koskaan ole tehnyt. Onko teillä jotain asioita, joita haluaisitte kysyä tai jotain, mistä haluatte lukea enemmän? Toivon, että mahdollisten kysymysten avulla saan itsekin hieman käsitystä siitä, millaiset asiat teitä kiinnostaa. Kommenttiboksi on siis avoinna ja kysymyksiä sekä mahdollisia postaustoiveita voi heittää sinne! :) Vuoden alkuun on ainakin luvassa liikuntatavoitteita ensi vuodelle, timmikuun suunnitelmia sekä body&mind after baby 2kk! 

Oikein mukavia vuoden viimeisiä päiviä sekä hyvää uutta vuotta 2016! <3 

-Karoliina

Seuraa myös Instagramissa & Facebookissa

24 kommenttia:

  1. Ihana vauva ja ihana postaus! Mulla on samat liikunnalliset suunnitelmat, kuten sullakin. Jos joku juoksutapahtuma vaikka! Ja kiitos myös käynnistä mun blogissa <3 Hyvää alkavaa vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenny! ♡ Mukavaa kun tutustuttiin viime vuonna ihan livenä! Ja tosiaan vertaistukea tarjolla liikuntaan ja painonpudotukseen täältä! :) Hyvää alkanutta vuotta ja tsemppiä sinnekin!

      Poista
  2. Ihan huikea vuosi sulla ja teillä ollut! :) Ei voi kuin huokaista kuinka suloinen teidän tyttö onkaan ja sitä positiivisuuta mikä sinusta aina huokuu :) Ihanaa tulevaa vuotta ja täällä varmasti jatketaan lukemista, aihealueet kun sivuaa kuitenkin vahvasti mun mielenkiintoa vaikka ovatkin hiukan muuttuneet :)

    Krista

    kristamblogi.fitfashion.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Krista, kiitos! ♡ Sulla oli niin huikea juoksuvuosi, että voi että!! :) Toivottavasti mullakin on tänä vuonna luvassa taas kohokohtia liikunnan saralla! :) Kiva kuulla, että oot mukana tänäkin vuonna! Mä myös sun blogissa!

      Poista
  3. Hieno vuosi! Mua kiinnostaisi tietää, että aiotko jatkaa ratsastusta ensi keväänä? t: Tytti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Tytti! Kiitos kysymyksestä :) Vastailen siihen erillisessä postauksessa! Hyvää alkanutta vuotta!! :)

      Poista
  4. Kiva postaus. :D Itse puntaroin samoja asioita... Olen bloggaillut vasta pari kuukautta, ja myöskin mietin hieman suuntaa mihin päin lähden. Mulla myös aiheet vaihtelee laidasta laitaan ja toisaalta myös haluan kirjoittaa monipuolisesta meidän elämästä ja puuhista niin kuin se on. Toisaalta taas ajattelin, että pitäisikö avata uusi blogi, jonne kirjoittaa vain tietyn aihealueen (käsityöt) juttuja jatkaa nykyisessä blogissa elämän sillisalaattia.

    Tykkään blogissasi monipuolisuudesta. Pelkät treeni- ja liikuntabloggaajat pyörivät tiivisti oman navan (ja PEPUN :D) ympärillä, toki niitäkin lukee sellaiset jotka nimenomaan haluavat vinkkejä ja inspiraatiota kuntoiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Maiju!:) Kiitos kommentista ja mukava kuulla, että tykkäät! Itsekin tosiaan tykkään kirjoittaa vähän monipuolisemmin nykyään. Luulen, että tämän asian kanssa painii ja pohtii moni bloggaaja..ei olla ainoita! Mun mielestä hyvä vinkki on, että kirjoittaa sellaista blogia mitä itse tykkäisi lukea! :) Hyvää uutta vuotta!!

      Poista
  5. Jeejee! Kohti 2016 kuntoa. Hyvää uutta vuotta! 🎊🍾😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeejee, tää on meidän mammojen kuntovuosi! ;) Kaikkea hyvää uudelle vuodelle! ♡

      Poista
  6. Oman suunnan hakeminen on täälläkin ollut paljon mielessä viime viikkoina. :) Blogi kuitenkin muuttuu kirjoittajan elämän myötä ja niin kai sen kuuluukin muuttua. Sun kohdalla on ollut ilo lukea juoksuinspisten lisäksi myös kaikesta muusta mitä elämässäsi tapahtuu. Ja voi vitsit, mitä kaikkea 2015 toikin elämääsi, vau! Täällä kyllä lueskellaan kohdallasi kaikki kirjoitukset, vaikka välillä puhelimella olenkin laiska kommentoimaan. :p Oikein onnellista tulevaa vuotta Karoliina. <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Laura! ♡ Kiitos kun olet mukana ja ymmärrän kyllä tosi hyvin ettei aina ehdi tai jaksa kommentoida!:) Sama täällä! Hyvää uutta vuotta sullekin! ♡

      Poista
  7. Sulla on ollut upea vuosi, ainakin näin kuvien ja blogin perusteella :) mukava kun blogin aihepiirit ovat monipuolistuneet, itse ainakin tykkään. Ihanaa uutta vuotta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Ninni! ♡ Upea vuosi se todellakin oli! :) Kiitollisena sitä katsoo taaksepäin ja taas innokkaana uusia seikkailuja kohti. Kiva kuulla että tykkäät! Ihanaa uutta vuotta sinne myös! ♡☆

      Poista
  8. Moi! Olen juoksua vasta aloittamassa ja haluaisinkin tietää, miten kannattaisi lähteä liikkeelle? Kaikki tähän aiheeseen liittyvä kiinnostaa kovasti! :) t:Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Terhi! :) Kiitos kommentista! Tähän aiheeseen liittyen tulossa postausta varmasti! :)

      Poista
  9. Moi :) Sinulla on ihana blogi. Sopivassa suhteessa urheilua ja muuta elämää :) Olisi kiva lukea postaus juoksuvaatteista pikkupakkasella. Millainen olisi hyvä takki ja housut. Itsellä juoksutakki ostoslistalla :) Myös jotain vinkkejä juoksutreeanmiseen kevään puolimaratonille jos nyt sujuu 5km hölkkälenkki sujuvasti :) Myös erilaiset ruokavalio jutut kiinnostaa!

    -Mallu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mallu, ihana kuulla, että tykkäät! ♡ Ja kiitos postaustoiveista, laitetaan tulemaan! :) Tsemppiä sinne juoksutreeneihin ja ihanaa uutta vuotta!

      Poista
  10. Moi! Tiedän ettet juoksuvauhteja blogissa juuri jaa, mutta kun nyt kerran saa kysyä :). Niin millaisin kilometrivauhdein treenasit esim. ennen raskautta? Oliko jotain haarukkaa erityyppisille lenkeille?

    Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Mari! :) Joo, totta etten usein vauhdeista puhu, mutta vastaan tietty jos niistä kysytään! Nyt tosin pitää ihan kaivella muistilokeroita, koska kunnon treeneistä ja ns. normi juoksemisesta on jo vuosi aikaa! Vastailen tähän erillisessä postauksessa! :) Kivaa uutta vuotta ja kiitos kun luet! ♡

      Poista
  11. Moikka! Lueskelin sun blogia jo silloin, kun oli enempi puhdas treeniblogi, mutta todellakin tykkään sun uudesta tyylistä kirjoittaa monipuolisemmin! :) sillä lienee osuutta asiaan, että itselläkin alkanut mammailu samoihin aikoihin :)

    Mua kiinnostaa erityisesti lukea sun HCR-valmistautumisesta. Oma beibi syntyi 8/2015 ja vaikka kokemusta puolikkaista ja maratoneista on, kuvittelin, ettei olisi mahdollista ehtiä HCR:lle tänä vuonna. Sun esimerkin innoittamana ajattelin itsekin ehkä yrittää!

    Ihanaa Uutta Vuotta sulle!

    T. Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ihana kuulla, että tykkäät! :) Ja jee, varmasti HCR-valmistautumisesta tulee juttua, kun kunnolla pääsen treenit aloittamaan. Nyt tammikuussa koitan valmistella kroppaa juoksutreenejä varten. Missä vaiheessa sä meet raskauden jälkeisen liikunnan suhteen? :) Tsemppiä ja ihanaa uutta vuotta sinne myös!

      Poista
    2. Tässä vaiheessa oon juossut max 8km lenkkejä siten, että otan välissä pari kävelypätkää. Lisäksi oon alkanut taas käymään bodypumpissa, se tuntuu yllättävän hyvältä :) ratsastamassakin ehdin jo käydä ekaa kertaa ennen joulua, oli huippua palata taas satulaan. Eli aika moneen raskautta edeltävään juttuun oon päässyt palailemaan, oon siitä tosi kiitollinen, vaikka vanhaan kuntoon onkin matkaa :)

      Tsemppiä hurjasti treenin aloitukseen!

      Poista
    3. Kuulostaa hyvältä! :) Pitkällähän sä oot sitten jo juoksun kanssa! Tai ainakin melkein puolivälissä puolikasta! ;) Hyvähyvä! Ja vitsi pumppi alkoi nyt houkuttelemaan muakin kun sen mainitsit, mutta en taida sinne kyllä hetkeen päästä! Pitää pumppailla kotona. Hepan selkään mulla ei oo toistaiseksi ollut hinkua, mutta eiköhän sekin taas tuu aikanaan! Tsempit sinnekin, kiva kun kommentoit!

      Poista