sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Jouluviikon treenit: talvijuoksun lumoissa!

Jouluviikosta tuli kuin tulikin ihana treeniviikko ja etenkin talvijuoksuviikko! Jouluna tuli herkuteltua ja syötyä paljon, mutta päivittäisen liikunnan ansiosta olo pysyi koko viikon ajan hyvänä ja liika ähky tuli vältettyä




Viikko alkoi normaaliin tapaan maanantain ratsastuksilla. Tiistai-aamuna suuntasin aamu-bodypumpiin ja hölköttelin sen jälkeen vielä matolla 10 minuuttia. Tiistaina kävin myös ratsastamassa äidin puolesta hänen estetunnin.

Jouluaattoaamuna keskiviikkona lähdin juoksulenkille ennen jouluaamiaiselle suuntaamista, sillä se oli ainoa hetki päivästä, jolloin treenille oli aikaa. Aattoaamun lenkki oli ihanan rauhallinen ja vastaan tuli vain muutamia juoksijoita ja koiranulkoiluttajia. Juoksin yhteensä 7km ja kuvailin kaunista luontoa matkan varrella. Luulen, että teen aattoaamun juoksulenkistä perinteen, sen verran ihanaa se oli!


Jouluaattoaamun sininen hetki :) 



Joulupäivää eli torstaita vietettiin Mäntsälässä, jossa olikin kirpakat -13 astetta pakkasta. Juoksemaan oli kuitenkin päästävä ja samalla tutkimaan paikkoja, sillä en ollut aikaisemmin siellä käynyt juoksemassa. 


Juoksin 8km lenkuran ja fiilistelin keliä! Ihana pakkanen ja ihana talvijuoksu <3 Tarpeeksi vaatetta päälle ja menoksi, ja juokseminen talvella on ihan mahtavaa! :) Kaupan päälle saa vielä luonnon oman meikin "el natural classic winter look" ;) 



Juoksulenkin tuloksena oli uusi natural juoksija-meikkitrendi! ;) 


Tapaninpäivänä eli perjantaina ohjelmassa oli lyhyt ja kevyt hölköttely (4km), jonka jälkeen tein 22,23 ja 25 päiviltä LBD-haasteen lihaskuntoliikkeitä. Hyvä treeni tuli tehtyä! Olen viime aikoina koonnut LBD-haasteen liikkeitä muutamilta päiviltä yhteen ja tehnyt ne sitten samalla kertaa mieluummin kuin joka päivä. Kaikki treenit on tullut tehtyä tähän mennessä ja haasteen loppu häämöttää..mitäköhän sitä keksisi tammikuulle? :)

Tapaninpäivän sinistä hetkeä <3




Lauantaina iltapäivällä suunnattiin "kinkunsulatuslenkille" Laura P:n ja Laura H:n kanssa. Juostiin Espoossa, joten sain tällä kertaa olla lenkinvetäjän roolissa. Tytöiltä tosin tuli leikkisää valitusta, että valitsemani lenkkireitti oli aivan liian mäkinen! Hah! Mäkien vetäminen on hyvää treeniä ja kiusoittelinkin tyttöjä siitä, että saavat kiittää mua heidän ensi kauden enkoista, kun saavat mäistä vielä lisää voimaa jalkoihin! ;) Vitsailtiin "Espoon piukat pakarat lenkistä" ja kai sille oma hashtagikin keksittiin Instagramiin #EPPL ;)



Juostiin yhteensä 14km ja aikaa meni juoksuun 1h 35min eli vauhti oli mukavan rauhallinen. Hyvää pk-treeniä siis! Pysähdeltiin kuvailemaan aina välillä ja höpöteltiin kovasti niitä näitä, kuten aina näiden tyyppien kanssa! Kiitos vielä seurasta ihanaiset Laurat! <3







Tänään sunnuntaina taidan tehdä ainakin LBD-treenit viime päiviltä sekä venytellä ajan kanssa. Jotain muutakin houkuttaisi vielä tehdä, kuten mennä hiihtämään, mutta katsotaan. Tällä viikolla on tullut liikuttua joka päivä, mutta liikkuminen on ollut kuitenkin melko kevyttä eikä kovin kuormittavaa.  

Millainen sun treeniviikko oli? Tuliko joulunpyhinä liikuttua? Oletko päässyt myös talvijuoksun makuun? 

Ihanaa sunnuntaita kaikille! Ja kiitos paljon kommenteista eiliseen postaukseen! <3 Täällä me Milan kanssa pötkötellään olohuoneen lattialla ja vietetään rauhallista sunnuntai-aamua!

-Karoliina

This week I enjoyed many fun and cold winter runs. It was a great way to stay active during Christmas holidays!

Follow on Instagram & Facebook

23 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta ja hyväntuulisesta postauksesta jälleen kerran! :)

    Itse olen myös iloinen siitä että on tullut liikuttua suht normaalisti koko jouluviikon, ja olo on koko ajan pysynyt hyvänä, eli liika ähky vältettiin! :) Aatonaattona kävin juoksemassa lyhkäisen pakkaslenkin. Keskiviikkona ja perjantaina jumppaa/salitreeniä, väliinjäävinä päivinä lepoa ja kävelylenkkejä. Ja se talvijuoksu, oon innostunut, ja juurikin vasta tänä talvena! <3 On ihanaa kun lyhyestäkin lenkistä tulee jo niin freesi olo ja punaiset posket! Niinkuin säkin näytät ihanan reippaalta ja hyvinvoivalta tuossa "meikki"kuvassa :)

    Mukavia ja reippaita loppuvuoden päiviä sulle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Meri! :) Kiitos itsellesi kun luet ja kommentoit!! Mukavan reippaalta kuulostaa sunkin jouluviikon treenailut! :) Mulla on ihan sama juttu, että talvijuoksu on alkanut innostaa vasta tänä vuonna! Aikasemmin pakenin todella nopeasti juoksumatolle tai sisäradalle, jos oli vähän kylmempää! :D Nyt kyllä teen sen myös, jos tulee liukasta, koska toistaiseksi en omista nastakenkiä. Talvijuoksu on ihanaa sopivassa lämpötilassa (ei mitään -20 astetta) ja sopivalla alustalla! :) Ihanan punaiset posket tulee kyllä ihan pikapyrähdyksestäkin! Sinne myös oikein mukavia loppuvuoden päiviä!

      Poista
  2. Hauskoja kuvia taas! Olisipa mullakin juoksukamuja :D
    Todellakin olen päässyt talvijuoksun makuun saatuani vihdoin ihanaiset Icebugin Aurorani, joilla uskaltaa kirmata liukkaammillakin keleillä <3
    Hauskaa uuden vuoden odotusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellu! <3 Voi vitsi, löytyisipä sieltä sun kotiseudulta juoksukamuja sulle! :) Ootko koittanut kysellä? Hei, kuulostaa hyvältä sun nastakengät! Kiva kuulla, että olet tykännyt ja varmasti ei ole pelkoa niillä mennä edes liukkaammilla keleillä! :) Hyvää uuden vuoden odotusta sinnekin!!

      Poista
  3. Onko vinkkiä millaisilla housuilla tarkenisi talvella? Mulla meinaa yli kymmenen asteen pakkasilla jäätyä reidet vaikka on kunnon kerrastoa ja tuulenpitävää pöksyä. Muutoin talvijuoksukin on kivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) No mä itseasiassa olen pitänyt kaksia normaaleja trikoita päällekkäin nyt ja hyvin on toiminut eli kerrastoa vaan.. :) Kaipa niitä on ihan talvijuoksuun tarkoitettujakin trikoita, mutta ajattelin ne mun opiskelijabudjetilla tällä kertaa skipata! ;) Hyviä juoksuja ja kivaa uuden vuoden odotusta sinne!

      Poista
  4. Ihanan tunnelmallisia maisemakuvia joulun lenkeiltä! Minä voin ehkä puhua jo aattojuoksuperinteestä, kun tänä vuonna oli jo kolmas kerta peräkkäin kun kävin jouluaaton juoksulenkillä. Kolme juoksulenkkiä olen tällä jouluviikolla tehnyt ja edessä on vielä tämän päivän pitkis. Juoksulenkkien lisäksi olemme käyneet lasten kanssa joka päivä luistelemassa. Niitä en toki treeneinä ajattele, mutta jouluähkyä nekin ovat osaltaan estäneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitos paljon! :) Oli niin ihanat kelit, että sai helposti hyviä kuvia kauniista luonnosta! :) Mullekin taisi olla toinen kerta nyt putkeen, kun kävin aattona juoksemassa, mutta jatkossa aion yrittää jatkaa tuota aattoaamun juoksuperinnettä. Se oli niin ihanaa ja rauhallista! Ihanan reipas sunkin viikko ollut ja lasten kanssa liikkuminen käy varmasti hyvästä perustreenistä myös! :) Mukavaa uudenvuoden odotusta sinne!

      Poista
  5. Huh, miten reipas oot ollut. Mä juoksin kympin maanantaina lumituiskussa, aattona kutosen ja tapanina vitosen. Tänään vielä lenkille tossa iltapäivällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh, oothan säkin ollut ihan yhtä reipas!! :) <3

      Poista
    2. No juu, ei kyllä noina lepopäivinä olis ollut aikaakaan ja on kyllä tullut sitten puuhattua muuta aamusta iltaan :). Oon tyytyväinen että jouluviikosta tuli vähintään normaali treeniviikko ja jopa pystyin juoksemaan neljä hyvää lenkkiä!

      Poista
  6. Ihanan reipas olet ollut! <3 Vietän vapaapäiviä pakkaslukemissa -20, niin sisäliikunta on ollut nyt se juttu :D Saat kyllä talvijuoksun näyttämään kivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, -20 alkaa kuulostaa kyllä siltä, että sisäliikunta houkuttaa huomattavasti enemmän!! :) Talvijuoksu on kivaa, jos on tuollaiset kelit kuin viime viikolla! ;) Mutta -20 ei enää ehkä ole sitä mun ideaalia :D

      Poista
  7. Mä tykkään talvijuoksusta niin kauan kun tuuli pysyy maltillisena. Pakkanen + kova tuuli saa mut jäämään sisälle koska sitten menee liikaa luihin ja ytimiin :) kaksi lenkkiä tuli juostua tällä viikolla ja hyvin kulki :) ihanaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut! Tosi pureva tuuli, liian kylmä tai sitten todella liukkaat kelit saa kyllä mutkin siirtymään sisälle juoksumatolle/radalle! Mutta talvijuoksusta on kiva nauttia silloin kun kelit on otolliset :) Jee, kivaa, että olet päässyt taas juoksun pariin ja kulkee hyvin! Sinne myös ihanaa alkuviikkoa! <3

      Poista
  8. Ihania lumisia talvijuoksutunnelmia:) Jonkin verran tuli liikuttua tälläkin viikolla.. Talvijuoksu on ihanaa, on vain niin kaunista ja ihanaa, kun pakkanen narskuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oli kyllä ihanat talvijuoksukelit viime viikolla! <3 Nyt täällä näyttää mittari -16,4 astetta, että voi olla siinä ja siinä lähdenkö tänään ulos juoksemaan :D Vähitellen sitä tietysti tottuu! Ihanaa loppuvuotta <3

      Poista
  9. Hih, etkö sä Karkki vielä viime talvena (tosin ei se ollut talvea nähnytkään..) ollut se tyyppi, joka meni sisälle juoksemaan mieluummin? ;) mut niin se mieli muuttuu, ja en ihmettele: Talvijuoksu on huippua!! :) Kyllä siinäkin lämmin tulee, ja maisemat on kauniit lumisillä keleillä. Mä itse tykkään lumesta myös juoksualustana, koska se on paljon armollisempi kuin asfaltti esimerkiksi :) Ihania kuvia ja paljon hyvää fiilistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no kyllä!! :) Siis talvijuoksu on aivan ihanaa tollasilla keleillä kuin viime viikolla oli <3 Kunnon talvi ja pakkanen sellainen siedettävä! :) Mutta, jos tulee liukkaita kelejä (en vieläkään omista nastakenkiä) tai liian kylmä niin edelleenkin kyllä taidan siirtyä sisälle juoksemaan! :) Nimenomaan maisemat on niin kauniit tollaisilla keleillä ja lumi on tosi armollinen juoksualusta! Sen huomasi hyvin viime viime viikolla, kun juoksin neljänä päivänä putkeen, mikä on mulle tosi harvinaista!

      Poista
  10. Onpas sullakin ollut liikunnallinen jouluviikko. :) mäkin kävin 3 kertaa lenkillä joista 2 juosten. Jalkakivut on hellittäneet ainakin sen verran että voin lyhyitä lenkkejä tehdä. :)
    Nyt on ollut aivan älyttömän kauniit lenkkikelit kun maa on valkoinen. Tykkään tuosta lumesta eikä pakkanenkaan haittaa. Ihania kuvia, hyvä fiilis heijastuu niistä tänne asti. :)
    Kivaa viikkoa Karkki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, ihanaa, että olet päässyt taas juoksemaan! <3 Nyt vaan iisisti, että jalka parantuu kokonaan! Lumella on onneksi kiva juosta, kun iskutus on vähäisempi! Ihania kuvia oli helppo ottaa noilla keleillä :) Kivaa viikkoa Anna sulle myös!

      Poista
  11. Todellakin oon päässyt talvijuoksun makuun! Olin niin fiiliksissä jo ensimmäisestä lenkistä kunnon lumimaisemassa. :) Viime viikolla taas pääsin nauttimaan talvijuoksusta nuoruuden lenkkimaisemissa ja Itä-Suomen maaseudulla. Metsä-ja peltotiet, hiljaisuus, auringonpaiste ja kirpeä pakkanen... Niin satumaista <3
    T. Saltsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiva kuulla, että sinäkin olet talvijuoksun lumoissa!! :) Kuulostaa ihanilta nuo lenkit maaseudulla ja nuoruuden lenkkimaisemissa!! :) Voi kun jatkuisi talvisena ja kepeinä pakkasina, mutta tänne onkin luvattu nyt jo plussaa huomisesta… :o Ihan ihme vaihtelua! Kivaa viikkoa Saltsi! :)

      Poista