maanantai 18. marraskuuta 2013

Vain juoksijat voivat ymmärtää....

Minä olen juoksuun hurahtanut tyyppi, te varmasti tiedätte sen! ;)  Kaikki kaverini eivät kuitenkaan ole juoksijoita tai edes missään määrin kiinnostuneita juoksusta, ja se on ihan ok juttu, kullakin on omat intressinsä! Mutta tiedättekö ne sellaiset ”sisäpiirin jutut”, joita on jokaisessa harrastuksessa? Niitä ymmärtävät usein vain ne ihmiset, jotka harrastavat samaa lajia ja ovat siihen yhtä hurahtaneita, kuin itse olet!


Esimerkiksi golf on lähipiirissäni hyvin suosittu harrastus, mutta minä en ymmärrä siitä juuri mitään. Juuri äskettäin kyselin vitsillä joululahjaksi suomi-golf-suomi-sanakirjaa, koska minulta meni facebookissa golf-aiheiset status-päivitykset aivan ohi hilseen..;) Näiden "golf-sisäpiirijuttujen" myötä aloin huvikseni pohtimaan asioita, jotka liittyvät omaan juoksuharrastukseeni, joita ei aina ymmärretä. Mieleeni tuli monta juttua, joita olen joskus joutunut selittelemään tai joista on syntynyt huvittavia väärinkäsityksiä kavereiden tai perheen kanssa. 

Tässä hieman listaa asioista, joita ei-juoksijat eivät aina tahdo ymmärtää... ;)
 • Kun saan uuden vuosikalenterin, merkitsen sinne ensimmäisten asioiden joukossa vuoden tärkeimmät juoksutapahtumat! Vuosikalenteri rakentuu niiden ympärille! ;)
 • Käytän osan kuukausibudjetistani maksaakseni erilaisten juoksutapahtumien osallistumismaksuja. 
 • Kyllä, maksan siitä, että saan juosta. Maksan jopa siitä, että saan juosta 42 195m.
 • Täytän Instagram-seinäni juoksu- ja ruoka-aiheisilla kuvilla! Jos nämä aiheet eivät kiinnosta, ei kannata seurata! ;)
 • (Maraton/puolimaraton) treenikaudella suunnittelen viikko-ohjelmani juoksun ympärille.
 • Jos olen suunnitellut juoksevani lauantai-aamuna pitkiksen, EN VOI perjantai-iltana lähteä baariin. Jos lähden, tulen autolla ja lasissani poreilee korkeintaan vichyä. Running is my happy hour, take it or leave it. ;)
 • Kyllä, minulla on ehdottomasti oltava useammat juoksukengät kuin yhdet. En edes lähde perustelemaan tätä. Ja kyllä, tarvitsen jokaisen treenitopin, jonka omistan! ;)
 • Vaikka juoksen, se ei tarkoita sitä, että olisin todella nopea ja voittaisin kilpailuja, joihin osallistun. Ei lähellekään. Juoksen, koska se tekee oloni hyväksi ja olen ylpeä, että voin kutsua itseäni juoksijaksi
 • Kaikki juoksemani matkat eivät ole maratoneja. Ne voivat olla myös puolikkaita, kymppejä tai vitosen matkoja.
 • Ei, en juokse joka päivä, en lähellekään.
 • Olen nälkäinen usein ja syön paljon. Jos minulla on liian pitkään nälkä, tulen kiukkuiseksi. Sen takia mukanani on aina välipalaa. 
 • Jaksan analysoida lenkin väliaikoja Garminista hamaan tulevaisuuteen ja innostua muutamankin sekunnin parannuksesta loppuaikaani. Arvostan kovasti niitä muutamien sekuntien parannuksia, jotka ei "normaaliin korvaan" kuulosta miltään.
Onko sinulla samanlaisia kokemuksia? ;)8 kommenttia:

 1. HUIPPU postaus, Karoliina!!! :) Samanlaisia kokemuksia on täälläkin ;) Työkaverit aina ihmettelevät että "taasko se Hanna syö?!" mut hei, jos on lähös iltapäivällä lenkille, niin ei se lounas riitä mihinkään!! Ja haha, sitä kans ihmetellään, et miten sä voit maksaa pelkästä maratonin osallistumisesta yli sata euroa.. hahah :D Ei ne ymmärrä sitä fiilistä, mistä me maksetaan ;) Heh!

  VastaaPoista
 2. Lisäys listaan: Jos olet vamman takia juoksukiellossa, niin ei oo niin helppoa "olla vaan juoksematta". Ihan kun se kävis tosta noin vaan, ilman mitään henkisiä tuskia. ;-)

  Hyvä teksti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä lisäys!! Oot ihan oikeassa...muistan kuinka paljon jengi ihmetteli mun "juoksuvieroitusoireita" kun olin loukkaantuneena..sehän on VAAN juoksua.. mut ei ne vaan ymmärrä ei! ;)

   Poista
 3. Heh, olipas viihdyttävä teksti :) Vaikken juoksija (vielä!) olekaan, niin mussa asuu selkeesti juoksijan sielu, pystyn hyvin ymmärtämään ajatukset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen, joka juoksee, on juoksija! :) Joten älähän nyt vähättele yhtään siellä :))

   Poista
 4. Hahah, repesin tolle "Kyllä, minulla on ehdottomasti oltava useammat juoksukengät kuin yhdet. En edes lähde perustelemaan tätä. Ja kyllä, tarvitsen jokaisen treenitopin, jonka omistan! ;)"
  Niiiiin totta. Kengät tekee juoksusta niin paljon monipuolisempaa. Huomasin sen Valenciassa, koska mulla on vaan yhdet kengät täällä! :( Mutta oon pohtinu Nimbuksien ostoa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Sanoinhan, että vain juoksijat ymmärtää! ;) Jee, tervetuloa Nimbus-tiimiin! Toivottavasti ne sopii sun jalkaan! :)

   Poista