tiistai 19. marraskuuta 2013

Lyhyt ja tehokas juoksu&vatsa treeni!

Tänään aamulla laitoin kellon soimaan tuntia normaalia aikaisemmin, jotta ehdin tekemään treenin ennen luennoille lähtemistä. Usein teen treenejä myöhemmin aamulla klo 9-10 aikaan,  joten tämä oli niihin verrattuna oikeasti aikainen treeni ja olin ylpeä itsestäni, kun sain sen tehtyä. Ihailen hard core-aamutreenaajia, ja haluaisin vähitellen itsestänikin sellaisen. Pikku hiljaa koitan siis lisäillä (aikaisia) aamutreenejä kalenteriin, mutta toistaiseksi niiden määrä ei päätä huimaa, koska nukkuminenkin on mielestäni kova juttu! ;) 

Tänään aamulla treeniin ei ollut paljon aikaa, joten kehittelin juoksua ja vatsalihasliikkeitä sisältävän treenin, johon tarvitaan  välineiksi juoksumatto ja jonkin verran lattiatilaa, jossa tehdä vatsoja. Treeni näytti tällaiselta:

 

Toisinaan juoksumatolla juokseminen saattaa tuntua tylsältä, joten itse olen yrittänyt keksiä keinoja, joilla saan treenistä juoksumatolla mielenkiintoisen ja samalla tehokkaan. Kun aikaa on treeniin vähemmän, suosin tällaisia  kiertoharjoittelu-treenejä, joissa vuorottelelevat aerobinen osuus ja lihaskuntoharjoitukset. 

Tämä juoksu&vatsa-treeni oli tosiaan melko lyhyt, mutta mielestäni oikein tehokas ja sai hyvin hien pintaan ja punan poskille! :) Päivä lähti aamutreenistä mukavasti käyntiin ja tuntui siltä, että energiaa oli ihan eri tavalla kuin sellaisina päivinä, jolloin en ole tehnyt aamulla treeniä. Pitää tsempata jatkossakin, että saa itseni hereille hieman aikaisemmin ja tekemään vaikka lyhyenkin treenin heti aamusta. 


Oletko sinä aamu- vai iltatreenaaja? Jos olet aamutreenaaja, mitkä olisivat parhaat vinkkisi meille, jotka haluamme tulla aamutreenaajiksi?


4 kommenttia:

 1. Olen kallistunut enemmän iltatreenaajaksi, johtuuko laiskuudesta, mukavuudenhalusta vai mistä? Muistan kuitenkin 5-10 vuoden takaiset harrasteet, kun tuli treenailtua myös aamuisin, piristi kummasti kyseistä päivää. Minusta molemmissa on omat hyvät puolensa. Nyt yritän muistaa juoda heti aamusta lasin vettä tyhjään vatsaan ennen aamupuuroa -Jutan neuvojen mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos kommentista! :) Tuo vesilasin juominen tyhjään vatsaan heti aamusta on kyllä hyvä neuvo, pitäisi itsekin toteuttaa useammin ja muistaa muutenkin juoda enemmän vettä..yksi helpoimmista, terveellisistä tavoista, joita löytyy! :) Mukavaa keskiviikon jatkoa sinne!

   Poista
 2. Moi! Mä olen ehdottomasti aamutreenaaja nykyään! Sen verran kiireistä elämä tällä hetkellä, että jos en treenaa aamulla niin sitten ei tule treenattua ollenkaan. Paras vinkki olisi varmaan, että menee ajoissa nukkumaan edellisenä iltana ja laittaa kaikki kamat illalla valmiiksi niin aamulla on helppo lähteä treenaamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos kommentista! Nuo vinkit ovat varmasti tosi olennaisia aamutreenaamisen kannalta! Olen huomannut itsekin, että on pakko miettiä kaikki illalla valmiiksi ja mennä tosiaan ajoissa nukkumaan, jotta aamu lähtee jouhevasti käyntiin...vielä kun saisi siitä tehtyä rutiinin! ;)

   Poista