sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Dear Diary: Treeniviikko #45

Tämä viikko on ollut varsinainen vinkkipostausten viikko! Niiden kirjoittamisen ja monen muun asian lisäksi olen ehtinyt liikkumaan aika mukavasti tällä viikolla. Tässä viikon 45 treenipäiväkirjaa:

Maanantai: Xycling 1h + Shape 15min + crossari 15min + ratsastus 1h

Maanantai lähti käyntiin jo tuttuun tapaan Xycling + Shape + crossari-setillä Elixialla. Alkuun siis Xycling 45min tunti, jota ennen verryttelin pyörän päällä 15 minuuttia ja sen jälkeen lyhyt keskivartalotreeni Shape-tunnilla ja vielä loppuverkat crossarilla. Loppuun tein vielä lyhyet venyttelyt. Hyvä treeni ja kelin puolesta ankeahko maanantai lähti mukavasti käyntiin! :) Illalla maanantain tapaan hyppäri, jolla treenailtiin ensi viikon  estekisoja varten.

Tiistai: Elixia Power + crossari 10min + Power Jooga 30min

Päivän treeninä alkulämmittelyt crossarilla (10min) ja Elixia Power (lihaskuntotunti). Väsymys hieman painoi ennen treeniä ja mieluiten olisin jäänyt sohvalle lekottelemaan, mutta jälleen kerran tuli treenin jälkeen todettua, että olo oli liikkumisen jälkeen huomattavasti pirteämpi. Illalla tein vielä  Runner´s Worldin "Power Yoga for Runners" videon, joka löytyy tämän linkin kautta. Tein tämän jooga-harjoituksen nyt ensimmäistä kertaa ja voin kyllä suositella sitä lämpimästi. Tosi hyviä venyttäviä liikkeitä tälläiselle jäykähkölle kropalle, kannattaa kokeilla! :)

Keskiviikko:  Uinti + vesijuoksu 45min + ratsastus 1h

Aamuluennon jälkeen suuntasin taas uimaan ja vesijuoksemaan. Tänään oli enemmän uinti-fiilis, joten uin suurimman osan ajasta. Matkaa kertyi yhteensä 1km ja aikaa meni suunnilleen 35 minuuttia. Nautin tänään uimisesta todella paljon ja aloin jopa pyörittelemään päässäni ajatusta triathlonista ensi kesänä. Uinti vaatisi kyllä todella paljon hiomista, mutta jos lähtisi ihan hupimielellä kokeilemaan...hmm, täytyy mietiskellä :) Lisäksi vesijuoksin 10 minuuttia, joten treenin kokonaispituus oli 45 minuuttia. Illalla keskiviikkoiseen tapaan ratsastus ja sen lisäksi vähän venyttelyjä.

Torstai: Power Jooga 30min + juoksu 50min
 
Mun synttäripäivä lähti käyntiin aamujoogalla. Vanhuus ei tule yksin, sillä kroppa tuntui aamusta tosi jäykältä, joten ajattelin, että jooga tekisi hyvää ennen juoksulenkkiä. Tein taas saman jooga-treenin kuin tiistaina ja hyväähän se teki! Tykkään tosta videosta tosi paljon, koska liikkeet on selkeästi suunnattu juoksijoille ja jäykkyydet takareisissä, it-jänteessä, alaselässä, pakaroissa, lonkissa jne. saavat kyytiä. Joogailun jälkeen suuntasin juoksemaan, ah ihanaa, aurinko paistoi ja keli oli ihan super! 

Candy-nimbukset pääsivät ulkoilemaan pitkästä aikaa :)
Ready to go!
Juoksin rantaan ja tein reilun 8 kilometrin lenkin ihaillen maisemia ja välillä pysähtyen kuvaamaan. Ei ollut kiire minnekään ja oli ihanaa nauttia luonnosta :) Parhautta! Kiire alkoi tulla siinä vaiheessa, kun noin 2km kotoa alkoi satamaan kaatamalla..great..pääsin kotiin ja olin litimärkä, mutta fiilis oli kuitenkin hyvä. On se juokseminen vaan niin kivaa!
Loppupäivä tuli vieteltyä synttäriherkkuja syöden! :) 

Perjantai: OFF

Viikon treenisuunnitelmani mukaan tänään oli tarkoitus olla pumppipäivä, mutta kroppa tuntui jotenkin väsyneeltä ja lihakset kireiltä, joten päätin pitää lepopäivän ja siirtää pumppaukset lauantaille. Lepo tekee hyvää ja kroppaa pitää kuunnella, sen olen oppinut kantapään kautta.

Lauantai: Elixia Power + crossari 30min

 Edellisen päivän levon ja perjantai-illan herkuttelujen jälkeen olin enemmän kuin valmis treenailemaan lauantai-aamuna. Suuntasin Elixialle Poweriin. Tein lyhyen lämmittelyn crossarilla (10min) ja Powerin jälkeen vielä loppuverkan (20min) sekä venyttelyt. Hyvä treeni ja olo oli huomattavasti mukavampi treenailun jälkeen kuin ennen sitä.

Sunnuntai: OFF

Olin töissä 10h, joten loppuillan liikunta rajoittuu venyttelyyn ja sohvalla makoiluun. Akkujen latausta siis ensi viikkoa varten! :)

Mukavaa isänpäivän iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti