sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Treeniviikko #46: Osteopatiaa, TerveSelkää ja kropan kuuntelua


Moikka ja kivaa sunnuntai-iltaa! Toivottavasti teidän viikonloppu on mennyt mukavasti! Täällä se on ollut työntäyteinen, mutta onneksi eilen illalla pääsin rentoutumaan ihanan ystävän seurassa saunoen, höpötellen ja syöden hyvää ruokaa! Ihan parhautta ottaa iisisti yksi ilta kaiken tämän kiireen keskellä! :)  Pidemmittä puheitta kuitenkin tämän viikon treenifiiliksiin ja vähän muihinkin mietteisiin:

Viikko ei ollut liikuntasuoritusten kannalta mitenkään kovin merkittävä, mutta oivallusten kannalta sitäkin merkittävämpi. Ensimmäinen käynti osteopaatilla on toivottavasti vasta alkua sille, että opin vahvistamaan kehoni heikkoja kohtia ja tunnistamaan entistä paremmin sen kertomia viestejä. Suuria odotuksia ja toiveita on siis osteopatiaa kohtaan, ja toivon sieltä saavani paljon oppeja, joita voin hyödyntää oman kroppani kanssa tavoitteena välttyä loukkaantumisilta.

Treenien puolesta viikko lähti mukavasti käyntiin maanantai-aamun Xycling ja Shape- yhdistelmällä Elixialla. Kuulostaa ehkä kornilta, mutta oikein odotan maanantai-aamuja, jos tiedän, että ensimmäiseksi pääsen treenaamaan. Se on ihan paras tapa käynnistää viikko! :) Illalla olin maanantaiseen tapaan ratsastamassa ja harjoiteltiin viimeistä kertaa ennen perjantain kisoja. Kisaheppani Ekku oli yritteliäällä tuulella ja hyppäsi mukavasti.

Tiistai-aamu lähti käyntiin Elixian Powerilla sekä aerobisella alkuverkalla crossarilla sekä juosten. Powerissa olo oli jotenkin "off", en meinannut jaksaa tehdä rinta-ja haukkarisarjoja loppuun ilman välipausseja ja kroppa tuntui kireältä. Olen viime aikoina istunut todella paljon koneella tekemässä kouluhommia (eikä ergonomia varmasti ole paras mahdollinen), joten selkä ja hartiat ovat luultavasti siitä ottaneet nokkiinsa.

Keskiviikkona käytiin taas siskoni kanssa uimassa ja vesijuoksemassa, tehtiin lyhyt treeni: uintia 25min ja vesijuoksua 10min. Vedessä on sen verran vastusta, että tuollaiset lyhyemmätkin treenit riittää, ainakin mulle! Illalla kävin taas ratsastamassa, ja siitä ei juurikaan jäänyt jälkipolville kerrottavaa! ;)

Torstaina tosiaan kävin osteopaatin vastaanotolla ja sain ohjeen vahvistaa keskimmäistä pakaralihasta molemmilta puolilta yksinkertaisella harjoituksella. Osteopaatti ei kieltänyt liikuntaa eikä mitään aktiviteetteja hoidon jälkeen, joten illalla suuntasin Elixialle Xyclingiin ja tekemään 30 minuutin keskivartalotreenin Shape-tunnille.

Lähdössä TerveSelkä-jumppaan
Perjantain alustavassa treenisuunnitelmassa oli Elixian Power-tunti, mutta edelleen selkä ja hartiat tuntuivat sen verran jäykiltä, että päätin jättää pumppaamisen väliin. Kuuntelin siis kroppani toiveita, ja suuntasin Powerin sijasta Elixian TerveSelkä-jumppaan! Sinnekin ihan ensimmäistä kertaa ikinä. Jumppa kuulosti tosi hyvältä juuri tähän kohtaan ja avoimin mielin päätin sitä lähteä kokeilemaan ja yllätyin kyllä positiivisesti! Tunnilla tehtiin paljon selkää vahvistavia, venyttäviä ja avaavia liikkeitä aktiivisesti jalkoja käyttäen. Itse kun olen jäykkä kuin puupökkelö niin aktiivinen venyttely ja kehon liikkuvuuden parantaminen tekivät todella hyvää. Varmasti menen tunnille uudestaankin, kun olen selkäjumpan tarpeessa!

Perjantai-iltana osallistuin oman tallin estekisoihin 80cm luokkaan. Ei ollut ihan paras päivä meillä Ekun kanssa,  mutta ei auta kuin jatkaa harjoituksia. Ei siis ruusukkeita eikä sijoituksia kotiin vietäväksi tällä kertaa, mutta paljon ajateltavaa ja työstettävää treeneihin jatkossa.

Perjantain kisoista, C: Aliisa Mäkinen
Sellaiselta näytti tämä viikko! Tosiaan viikonloppu meni kuten etukäteen arvelinkin töissä ja kotona rentoutuen töiden jälkeen, joten liikuntaa ei kertynyt sen enempää. Lepopäivät ovat kuitenkin ihan yhtä tärkeitä kuin treenipäivätkin, joten ne on muistettava myös pitää! Kroppa kiittää ja kumartaa, kun saa välillä hengähtää! :)

Ensi viikko
Kuten aina sunnuntaisin, otin taas kalenterin käteen ja rupesin tarkastelemaan ensi viikkoa. Sitä kuvaa yksi sana: TÄYSI! Jostain syystä marraskuu on aina syksyn haastavin kuukausi kouluhommien kannalta. Deadlinet paukkuu, ryhmätöitä pitää värkätä, tentit lähestyy ja muutamat kivat reaktiopaperitkin saa kirjoitella, huh!  Nämä ovat niitä hetkiä kun alkaa kyseenalaistamaan tämän toisen tutkinnon hankkimisen järkevyyden! ;)

Onneksi on kalenterin lisäksi kynä ja paperia, jotka voi ottaa avuksi aikataulujen suunnitteluun, jotta muutamat endorfiini-sessiot eli liikunnatkin saa päiväohjelmaan ängettyä. Hahmottelin ensi viikolle lähinnä alustavasti minä päivinä ehdin liikkumaan ja minä päivinä todennäköisesti en. Katson sitten lähempänä päivän fiiliksen mukaan millaisen treenin tulen kulloinkin tekemään. Jos jostain syystä en ehdi suunniteltuina päivinä liikkumaan aikataulujen ollessa melko tiukkoja ensi viikolla, niin sitten treeni jää vaan väliin, enkä ota siitä stressiä. Seuraavana päivänä on taas uusi mahdollisuus liikkua!
Aina välillä tosiaan tulee tällaisia kiireisiä jaksoja elämään ja liikkuminen saattaa jäädä joillakin viikoilla vähemmälle. Siitä ei kannata kuitenkaan ottaa itselleen turhia paineita, kunhan sitten palailee liikunnan pariin heti kun se vain on mahdollista, eikä pienen tauon takia heitä kokonaan hanskoja tiskiin! :)

Tuntuuko sinun elämäsi tällä hetkellä kiireiseltä vai onko aikaa riittävästi liikuntaan ja muihin asioihin, joita haluat tehdä? 

Mukavaa viikkoa jokaiselle! :)

2 kommenttia:

 1. Täytyy myöntää, että aktiiviselta ajan käyttösi kuulostaa, kalenteri on silloin hyvä työväline. Nuorena jaksaa =) Positiivista on, että aika rientää silloin myös nopeasti. On itseensä sijoittamista, vrt. hyvä osake tuottaa hyvää osinkoa, sinä tuotat tekemisillä itsellesi hyvän mielen. Vähän sama asia? Opiskelu kannattaa aina! Asenne ratkaisee! Hyvää motivaatiota tekemiselle ja tsemppiä arkeen toivotellen!

  Arkeni on huomattavasti helpompaa ja rauhallisempaa, sijoitustoimintaa ja jännäämistä, hermokontrollia, kuinka käy tulevaisuudessa? En koe uhkapeluriksi itseäni. Vähän duunia. Liikunnallisia harrasteita neljä krt/vko. Tiedon hyötykäyttöä ja -liikuntaa (pyöräily). Relaan ja kelaan mennyttä ja tulevaa, minimoin stressitekijöitä. Omaa aikaa itselle. Valmistaudun henkisesti jo jouluun =) Painoa saanut alas -4,2kg/7vkossa. Pari kiloa vois vielä yrittää puristaa pois jouluherkuille.
  Omronin diagnostiikka vaaka näyttä sisäelinrasvaprosentiksi 14. Siellä vielä työsarkaa, että saisi sen kymppiin, tavoitetta kesälle 2014?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! ja tsempeistä :) Juu, tällä hetkellä on sen verran haipakkaa menoa, että ilman kalenteria ei selviäisi, mutta onneksi kaikki viikot ei ole ihan näin kiireisiä! :) Sinun arkesi kuulostaa mukavalta, hyvin olet saanut painoa jo pudoteltua, tsemppiä jatkoon! Varmasti muutama kilo onnistuu vielä ennen joulua, jos niin haluat, ja sitten voi joulun ajan ottaa rennommin. :) Kyllä tosiaan aika rientää, ei ole enää jouluun pitkä aika!

   Poista