sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Dear Diary: treeniviikko #44

Heips! Tässä treenipäiväkirjaa tämän viikon osalta!

Maanantai: Aamulla Elixialla Xycling 60min (alkuun oma veryttely 15min ja siihen perään 45 minuutin ohjattu tunti) + shape 15 min + 15 min crossarilla loppuverkka. Hyvä treeni, sain sykkeitä nousemaan Xyclingin "mäkiosuuksilla" ihan kunnolla ja hikeä tuli pintaan reilusti. Lyhyellä shape-tunnilla keskityttiin erilaisiin lankkuvariaatioihin, jotka olivat rankkoja ja tehokkaita. Illalla oli ratsastus ja estetunti, kuten joka maanantai. Hypyt sujuivat kivasti ja olin tyytyväinen tuntiin. Parin viikon päästä taas estekisat tiedossa, joten on hyvä saada onnistuneita treenejä alle ennen kisoja.

Paras tapa aloittaa maanantai -lähteä treenaamaan! ;)

Tiistai : OFF treeneistä, venyttelyt. Päätin sijoittaa toisen lepopäivän tiistaille, koska olin menossa koko päivän, aamusta iltaan, töissä ja luennolla. Venyttelin kuitenkin illalla telkkarin ääressä. Alaselkä oikealta puolelta on ollut jumissa viime aikoina ja heijastellut alas oikean jalan pohkeeseen asti. Olen miettinyt kovasti, mistä jumitus johtuu, kunnes tajusin, etten ole juurikaan venytellyt lonkankoukistajia viime aikoina (#stretchingfail)! Lonkankoukistajat saivat siis extra venytyksiä, mikä auttoi alaselän jumiin lähes samantien. Jos muillakin on lonkankoukistajan kanssa ongelmia, suosittelen lukemaan Steffin blogista lonkan alueen jumeista hyvän tekstin!

Keskiviikko: Päivällä kävin pitkästä aikaa vesijuoksemassa. Vesijuoksin 40 minuuttia ja tein vedessä intervalli-treenin, jossa väliin rauhallista menoa ja väliin spurtteja. Aika meni nopeasti, kun vuorotteli sykettä ylös ja alas. Illalla ratsastamassa, normaalisti koulutunti, mutta tänään hypättiin ja se sopi minulle. Esteratsastus on ratsastuksen lajeista ehdoton suosikkini! :) Illalla venyttelin telkkarin ääressä. 

Torstai: Torstaina vuorossa oli lihaskuntotreeni. Suuntasin Esportille Bodypumpiin ja siitä core-stretching-tunnille. Olin aikaisemmin Esportilla töissä ja läksiäislahjaksi sain ilokseni fitness cardin, joka vielä hetken on voimassa! Pitää ottaa nyt viimeiset kuukaudet hyöty kortista, koska Esportilla on super paljon mahtavia tunteja ja Arenan juoksurata on talvikeleillä ihan  must. :) Pumppi oli aika hyvä treeni, himmailin hieman jalkojen kanssa, koska en halunnut niitä ihan jumiin, mutta jostain syystä kroppa ei ihan ollut samoilla linjoilla himmailujen kanssa, koska jalat tulivat kuitenkin kipeiksi. Pumpista jatkoin tosiaan core-stretching-tunnille, jossa tehtiin erilaisia lankkuvariaatioita ja perusnostoja sekä perusvenyttelyt loppuun. Teki hyvää! Lopuksi hölköttelin matolla 10 minuuttia loppuverryttelyksi ja päivän treeni oli pulkassa. 


Esportilla
Torstai-iltana tapahtui vihdoin odotettu juttu...Pappani on muuttamassa ja hänen pitää päästä eroon osasta tavaroista, koska ne eivät tule mahtumaan uuteen kotiin. Eroon päästävien listalla sattui olemaan myös muuan vanha juoksumatto, joka ikänsä puolesta lähentelee kymmentä vuotta, mutta käyttökerrat voi laskea muutaman käden sormilla.. arvaatte varmaan kuka oli ensimmäisenä hihkumassa, että "joo, mä voin ottaa sen!" :) Käytiin siis hakemassa matto kotiin torstai-iltana ja pojat saivat tehdä kyllä jäätävän punttitreenin sitä kantaessaan. Kiitos vielä kantajille!! :) 

Saanko esitellä: Koti juoksumatto! <3
Perjantai: Tiesin olevani koko päivän menossa, joten aamu oli ainoa vaihtoehto treenin kannalta. Herätyskello soi seiskalta ja tunsin kuinka lihaksissa kolotteli torstain pumppi. Päätin kuitenkin tehdä lyhyen treenin, koska tiesin, että kroppa heräisi siitä ja fiilis olisi sen jälkeen parempi kaikin puolin. Ulkona satoi vettä kaatamalla, ja tiesin olevan onnentyttö, kun ei tarttenut lähteä ulos ovesta juoksemaan vaan alhaalla odotteli oma, uusi juoksumatto :) Hölkkäilin 25 minuuttia ja tein perään pikavatsat ja venyttelyt. Kokonaisuudessaan treenin kesto oli noin 40 minuuttia. 

Tulen käyttämään koti-juoksumattoani todennäköisesti lähinnä lyhyisiin lenkkeihin ja juuri tälläisiin pikaisiin aamu/iltatreeneihin. Ihan huippua oli saada tuo matto käyttöön, nyt on juoksut talveksi varmistettu, vaikka ulkona myrskyäisi (tiedän, että oikeat hard core-tyypit juoksevat kaikilla säillä, mutta minä en ole niin hard-core!) ;)

Lauantai: OFF, Töissä pitkä päivä ja illalla kaveripariskunnan tupareissa, joten viikon toinen lepopäivä tuli tähän.


Sunnuntai:OFF, Olin alustavasti miettinyt aamutreeniä sunnuntaille, mutta lauantai meni sen verran myöhään, että sunnuntai-aamuna maistui uni ja sitten olikin aika suunnata töihin loppupäiväksi. 

Tällainen viikko tällä kertaa! Miltä teidän treeniviikko näytti?

 PS. Olen vakaasti sitä mieltä, että koti-juoksumatto kaipaa nimeä....ehdotuksia? :) 
  

4 kommenttia:

 1. Hei minäkin olen kärsinyt hiljattain sellaisesta alaselän kivusta ja kiristelystä, ja kun venyttelin, huomasin erityisesti kireyttä just lonkan ja kylkien alueella. Kiitos siis tuosta juttulinkistä! Voi kun jaksais venytellä tarpeeksi!

  Niin ja ehdotukseni laitteen nimeksi on JUHKU = JUoksen, Hölkkään, KUntoilen ;) kivaa uutta viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, voi kun jaksaisi venytellä paaaaaljon enemmän! Ja käydä joogassa!! Se tekee niin hyvää, mutta jostain syystä en ole saanut siitä säännöllistä juttua! Hihii, toi ehdotus on hyvä, kiitos!! :) Kivaa viikkoa sinne myös! :)

   Poista
 2. Ihanaa, että "löysin" tän blogin, alan varmasti seuraamaan! Todella kannustavaa ja positiivista tekstiä, tykkään! Kahlasin läpi kaikki tekstit maaliskuulta asti. Nyt lenkkarit jalkaan ja sadetta uhmaamaan!

  VastaaPoista